gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Vin > Tema > Gaia Gaja serverer Gaja på stribe
Gaia Gaja serverer Gaja på stribe

Gaia Gaja, datter af legendariske Angelo Gaja.

Gaia Gaja serverer Gaja på stribe

Næste generations ansigt udadtil i Italiens måske mest berømte vinfirma gæstede København med 15 årgange af husets mest historiske vin. Kvinden med det fantastiske navn Gaia Gaja, datter af legendariske Angelo Gaja, kom forbi med 13 vine (plus et par ekstra, for 13 til bords, du ved …).

29. jun - Af Thomas Ilkjær - Foto: Østjysk Vinforsyning

Gaia Gaja har i dag overtaget en stor del af markedsføringsrejserne fra sin far Angelo og rejser verden tynd for at sprede budskabet om det over 150-årige familiehus’ fokus på kvalitet, kvalitet og kvalitet. Det gør hun godt, men vinene taler nu også et ret klart sprog selv.

Priserne kan som næsten altid i dette leje diskuteres, men når de bliver fircifrede, ved vi jo også godt, at markedsmekanismerne omkring udbud og efterspørgsel for længst har sat ind. Det vigtigste, når kunderne for alvor har kreditkortet oppe af lommen, er næsten, at kvaliteten og til en vis grad stilen er rimelig konstant og til at stole på, og her leverer Gaja varen.

Smagningen af de seneste 13 årgange barbaresco plus 1989 og 1988 viste et meget jævnt og flot niveau med en husstil, der fremstår temmelig klar. Kodeordet er først og fremmest balance, hvilket de fleste af vinene besad i overbevisende grad. De er stort set altid tætte og koncentrerede, men aldrig på en fed, sødmefuld og opulent måde. Strukturen i form af syre og tannin skaber ligevægt, og sidstnævnte får kun sjældent lov at stå alene tilbage. Det er overordnet set mørke vine, hvor det florale/ parfumerede/lyse ikke spiller førsteviolin, men er stedvise indslag, der øger kompleksiteten.

Vinen er den eneste i den nuværende portefølje på 13 piemontesiske vine, der har været produceret, siden man begyndte i 1859. Den laves på druemateriale fra 14 forskellige plots i barbaresco-kommunen med en gennemsnitlig alder på ca. 40 år. Alle var allerede købt af Angelos far Giovanni, der meget tidligt var fremsynet mht. at opkøbe gode marker.

Druerne fra de enkelte plots vinificeres hver for sig og får typisk en masceration på tre uger (evt. lidt længere i visse årgange) og lagrer derefter separat et år på barriques, hvoraf omtrent 20 % er nye. Efter assemblage lagrer vinen yderligere ca. et år på botti på 2.500-6.000 hl.

Efter at Gaja fra årgang 1996 gik over til at aftappe sine enkeltmarksvine i Barbaresco og Barolo som DOC Langhe Nebbiolo, er barbaresco sammen med barolo-vinen Dagromis den eneste 100 % nebbiolovin fra huset.

Læs mere om smagningen på næste side...

123 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
3 gode rødvine til 300 kr.

3 gode rødvine til 300 kr.

21. nov | RØDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har drukket rødvin - og fundet tre gode af slagsen, du skal smage!

3 gode rødvine til 300 kr.
 
Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook

Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook

19. nov | TEMA | René Langdahl Jørgensen har mødt amerikanske Beringers kvindelige vinmager, Laurie Hook.

Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook
 
8 fantastiske vine under 200 kr.

8 fantastiske vine under 200 kr.

14. nov | TEMA | Vi har fundet 8 fantastisk gode vine, du ikke må gå glip af. De er fantastiske - intet mindre!

8 fantastiske vine under 200 kr.
 
3 rigtig gode vine under 100 kr.

3 rigtig gode vine under 100 kr.

07. nov | TEMA | gastros vinekspert har fundet tre rigtig gode vine - til rigtig gode priser!

3 rigtig gode vine under 100 kr.
 
9 x pinot noir fra Tyskland

9 x pinot noir fra Tyskland

24. okt | TEMA | 9 foruroligende gode pinot noir-vine fra Tyskland.

9 x pinot noir fra Tyskland
 
Weekendvin: 5 flasker under 200 kr.

Weekendvin: 5 flasker under 200 kr.

17. okt | TEMA |

Denne weekend skal du smage disse 5 flasker, alle til yderst rimelige priser!

Weekendvin: 5 flasker under 200 kr.
 
5 gode vine over 200 kr.

5 gode vine over 200 kr.

10. okt | TEMA | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har fundet 5 gode flasker, som du skal smage. Priserne ligger fra 200-350 kr. Se dem her...

5 gode vine over 200 kr.
 
Månedens 6 vine under 150 kr.

Månedens 6 vine under 150 kr.

03. okt | TEMA | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har denne måned smagt en række budgetvenlige vine. Læs hans vurdering her...

Månedens 6 vine under 150 kr.
 
8 x Sauvignon Blanc fra Chiles Costa

8 x Sauvignon Blanc fra Chiles Costa

26. sep | HVIDVIN | Når vin vokser op med havudsigt, så plejer det at ende lykkeligt, og det gælder da også præcis for de vine, der kommer fra kystområderne i det centrale Chile, fra områder som San Antonio og Casablanca Valley, hvor der dyrkes sauvignon blanc, så de efterhånden må ryste i bukserne i Marlborough på New Zealand.

8 x Sauvignon Blanc fra Chiles Costa
 
Vinene fra Frederiksdal Gods

Vinene fra Frederiksdal Gods

19. sep | TEMA | Det karakteristiske ved vinene fra Frederiksdal Kirsebærvin er den særdeles præsente syrlighed fra surkirsebærrene, der skaber det modspil, som gør de meget koncentrerede vine langt mere drikkevenlige og interessante over flere slurke. Vi har taget et kig på nogle af vinene.

Vinene fra Frederiksdal Gods
 
Alsace: 14 senthøstede vine

Alsace: 14 senthøstede vine

22. aug | HVIDVIN | De senthøstede vine fra Alsace er en lidt overset specialitet, der er værd at skænke noget opmærksomhed. gastros chefredaktør Jesper Uhrup Jensen har smagt 14 af slagsen, og giver sin mening til kende her...

Alsace: 14 senthøstede vine
 
Månedens 5 gode rødvine

Månedens 5 gode rødvine

15. aug | RØDVIN | MÅNEDENS VINE: gastros vineksperter har denne måned fundet fem gode rødvine, du skal smage.

Månedens 5 gode rødvine
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gryder og pander fra Raadvad

Vind gryder og pander fra Raadvad

Deltag i konkurrencen om et All Steel gavesæt fra Raadvad, indeholdende 2 gryder, 1 kasserolle, 1 wok, 2 pander samt en sauterpande til en samlet værdi af 4.799,65 kr.

Vind gryder og pander fra Raadvad

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED