gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Vin > Bonus > Gaia Gaja serverer Gaja på stribe
Gaia Gaja serverer Gaja på stribe

Gaia Gaja, datter af legendariske Angelo Gaja.

Gaia Gaja serverer Gaja på stribe

Næste generations ansigt udadtil i Italiens måske mest berømte vinfirma gæstede København med 15 årgange af husets mest historiske vin. Kvinden med det fantastiske navn Gaia Gaja, datter af legendariske Angelo Gaja, kom forbi med 13 vine (plus et par ekstra, for 13 til bords, du ved …).

29. jun - Af Thomas Ilkjær - Foto: Østjysk Vinforsyning

Gaia Gaja har i dag overtaget en stor del af markedsføringsrejserne fra sin far Angelo og rejser verden tynd for at sprede budskabet om det over 150-årige familiehus’ fokus på kvalitet, kvalitet og kvalitet. Det gør hun godt, men vinene taler nu også et ret klart sprog selv.

Priserne kan som næsten altid i dette leje diskuteres, men når de bliver fircifrede, ved vi jo også godt, at markedsmekanismerne omkring udbud og efterspørgsel for længst har sat ind. Det vigtigste, når kunderne for alvor har kreditkortet oppe af lommen, er næsten, at kvaliteten og til en vis grad stilen er rimelig konstant og til at stole på, og her leverer Gaja varen.

Smagningen af de seneste 13 årgange barbaresco plus 1989 og 1988 viste et meget jævnt og flot niveau med en husstil, der fremstår temmelig klar. Kodeordet er først og fremmest balance, hvilket de fleste af vinene besad i overbevisende grad. De er stort set altid tætte og koncentrerede, men aldrig på en fed, sødmefuld og opulent måde. Strukturen i form af syre og tannin skaber ligevægt, og sidstnævnte får kun sjældent lov at stå alene tilbage. Det er overordnet set mørke vine, hvor det florale/ parfumerede/lyse ikke spiller førsteviolin, men er stedvise indslag, der øger kompleksiteten.

Vinen er den eneste i den nuværende portefølje på 13 piemontesiske vine, der har været produceret, siden man begyndte i 1859. Den laves på druemateriale fra 14 forskellige plots i barbaresco-kommunen med en gennemsnitlig alder på ca. 40 år. Alle var allerede købt af Angelos far Giovanni, der meget tidligt var fremsynet mht. at opkøbe gode marker.

Druerne fra de enkelte plots vinificeres hver for sig og får typisk en masceration på tre uger (evt. lidt længere i visse årgange) og lagrer derefter separat et år på barriques, hvoraf omtrent 20 % er nye. Efter assemblage lagrer vinen yderligere ca. et år på botti på 2.500-6.000 hl.

Efter at Gaja fra årgang 1996 gik over til at aftappe sine enkeltmarksvine i Barbaresco og Barolo som DOC Langhe Nebbiolo, er barbaresco sammen med barolo-vinen Dagromis den eneste 100 % nebbiolovin fra huset.

Læs mere om smagningen på næste side...

123 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
5 gode hvidvine under 200 kr.

5 gode hvidvine under 200 kr.

25. jul | HVIDVIN | VIN PÅ BUDGET: Vi har fundet fem gode hvidvine under 200 kr. du skal smage.

5 gode hvidvine under 200 kr.
 
3 rigtig gode rødvine under 70 kr.

3 rigtig gode rødvine under 70 kr.

18. jul | RØDVIN | VIN PÅ BUDGET: gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har fundet tre rigtig gode rødvine du skal smage - og så til en ufattelig god pris!

3 rigtig gode rødvine under 70 kr. (1 kommentarer)
 
Test: 7 gode rosé vine

Test: 7 gode rosé vine

11. jul | ROSÉ | Erik fra ’Erik og Else’ i Rytteriet: ”Der er rødvin, og der er hvidvin, og hvis man blander de to, får man rosé!” Det er faktisk helt rigtigt, men alt er ikke sagt med det, og historien er heller ikke fortalt ved blot at affærdige rosé som en pjanket og useriøs terrassevin. Vi har smagt syv styks.

Test: 7 gode rosé vine
 
8 Cabernet Sauvignon fra Californien

8 Cabernet Sauvignon fra Californien

04. jul | RØDVIN | Engang var cabernet sauvignon fra Napa Valley nærmest en kopivare af det franske forbillede i Bordeaux. Siden fandt vinene deres egen opulente og solmodne stil, elsket af mange og hadet af lige så mange. I dag er Napa Valley præget af en ny udvikling, umiskendeligt med tydelige referencer til den franske forbindelse, men først og fremmest er cabernet sauvignon fra den amerikanske vestkyst sig selv.

8 Cabernet Sauvignon fra Californien
 
Månedens vine: 3 gode flasker

Månedens vine: 3 gode flasker

27. jun | BONUS | Hver måned anmelder gastros vinanmeldere en række flasker - her får du tre gode af dem.

Månedens vine: 3 gode flasker
 
 
5 stjerner: 3 rigtig gode vine

5 stjerner: 3 rigtig gode vine

20. jun | BONUS | Her får du tre rigtig gode vine, som gastros vinanmeldere har belønnet med fem stjerner.

5 stjerner: 3 rigtig gode vine (2 kommentarer)
 
3 gode budgetvenlige vine

3 gode budgetvenlige vine

13. jun | BONUS |

Her får du tre gode flasker vin til næsten ingen penge!

3 gode budgetvenlige vine
 
 
Mød den italienske naturvinsguru, Josko Gravner

Mød den italienske naturvinsguru, Josko Gravner

02. jun | BONUS | Den italienske naturvinsguru, Josko Gravner, er i virkeligheden ikke til så meget hokuspokus, når det kommer til vinfremstilling. Det handler ikke om at gøre så meget. Det handler om at gøre mindre. Men svovl skal der altså til. Bare lidt.

Mød den italienske naturvinsguru, Josko Gravner
 
7 rigtig gode flasker

7 rigtig gode flasker

30. maj | BONUS | gastros vineksperter har fundet syv gode flasker du skal smage; her er både rødvin, hvidvin og fantastiske champagner!

7 rigtig gode flasker
 
Månedens 10 gode vine

Månedens 10 gode vine

23. maj | BONUS | Denne måned skal du smage disse 10 gode vine...

Månedens 10 gode vine
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind porcelæn fra Pillivuyt

Vind porcelæn fra Pillivuyt

Deltag i konkurrencen om 3x1 gavesæt fra Pillivuyt, med produkter fra den nye porcelænsserie ’Blå Bretagne’. Præmien har en samlet værdi af 2.580 kr.

Vind porcelæn fra Pillivuyt

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind de skarpeste steak-knive nogensinde!

Vind de skarpeste steak-knive nogensinde!

Deltag i konkurrencen om 5x1 sæt med 2 stk. Yaxell steak-knive til en samlet værdi af 1.398 kr. per sæt.

Vind de skarpeste steak-knive nogensinde!

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED