gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Vin > Rødvin > Majestætisk mådehold: Et besøg i de royale vinkældre
Majestætisk mådehold: Et besøg i de royale vinkældre

 

Majestætisk mådehold: Et besøg i de royale vinkældre

Det er ikke ligefrem sparsommelighed, man forbinder med det engelske kongehus, men rent faktisk vendes hver en penny, og bag facaden af pomp og pragt gemmer sig et banalt husholdningsbudget. gastro har været en tur i de royale vinkældre...

25. feb - Af Jesper Uhrup Jensen


Det er længe siden, det engelske kongehus havde reel magt og indflydelse, men den engelske kongefamilie – Windsor-slægten – eller The Firm, som englænderne gerne refererer til, excellerer stadig i pomp og pragt og er med blandt andet enorme jordbesiddelser, ejendomme og kunstsamlinger i privat eje en af verdens rigeste familier.

Det ligger derfor lige til højrebenet at antage, at vinkælderen under Buckingham Palace – der faktisk er hele fem forbundne kældre – tillige med den noget mindre kælder under Windsor Castle må være noget af et slaraffenland for enhver vinnørd. Men det er nu ikke på vinfronten, at milliardærerne oppe i gemakkerne bruger deres penge. Der bliver faktisk sparet på de våde varer.

Det bliver til en del glas champagne i en lang regeringstid, men dronningens yndlingsdrink er og bliver Dubonnet og gin – 7 dele gin og 3 dele Dubonnet. Så holder flasken længere – altså Dubonnet-flasken.

Vin for millioner

Hører man til dem, der lige netop har lidt plads til vinen et køligt sted under sengen i soveværelset eller i et hjørne af entreen – så er de royale kældre imponerende, og det er de stadig, selv om man skulle være så heldig at besidde en regulær vinkælder. De kølige korridorer under paladset midt i London er vitterlig ikke hverdagskost, om end de victorianske kældergange med gråt linoleum kan forekomme noget kuldslåede, men størrelsen i sig selv er og bliver overvældende – fem store kælderrum foruden et særligt sikret kælderrum og en museumskælder.


Omfanget er imponerende, mængden af vin er uoverskuelig, men forekommer større end den reelt er, fordi den ligger spredt på et så stort område – der synes at være flasker i tusindvis, men vinkælderen hos The Firm er faktisk ikke større end mangt en privatsamling – langtfra.

 
Redaktør og ejer af vinbladet, Peter Vinding, fortæller eksempelvis i en leder i bladet om sine 10.000 flasker, vinkælderen i tilknytning til Era Ora rummer 100.000 flasker, og skønt Hendes Majestæts beholdning vurderes til omkring 20-25 millioner kr., så er det jo egentlig ikke så meget. Så mange flasker Domaine de la Romanée Conti går der jo heller ikke på én million, ej heller Latour ’61 eller Pétrus ’82. Men det er lige præcis heller ikke den type vine, der optager pladsen i kældrene under Buckingham Palace.

Fortsætter på næste side...

12345 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
3 vine til 4 stjerner

3 vine til 4 stjerner

23. feb | TEMA | Vi har fundet 3 vine til 4 stjerner (ud af 6) til dig.

3 vine til 4 stjerner
 
Comte De Senneval Rosé

Comte De Senneval Rosé

23. feb | MOUSSERENDE VIN | Både smag og duft af røde bær er diskret og afmålt, behageligt afmålt.

Comte De Senneval Rosé
 
Brunello Di Montalcino 2009, Val Di Suga, Montalcino. Italien

Brunello Di Montalcino 2009, Val Di Suga, Montalcino. Italien

23. feb | RØDVIN | Ikke verdens mest komplekse vin, men den har det brune skær, de læderagtige noter og det let bitre skær.

Brunello Di Montalcino 2009, Val Di Suga, Montalcino. Italien
 
Barrua 2011, Sola Dei Nuraghi, Sicilien. Italien

Barrua 2011, Sola Dei Nuraghi, Sicilien. Italien

23. feb | RØDVIN | En vin med jordede krydrede noter, der slet ikke er uden charme.

Barrua 2011, Sola Dei Nuraghi, Sicilien. Italien
 
3 fantastiske vine under 100 kr.

3 fantastiske vine under 100 kr.

02. feb | TEMA | Vi har fundet tre fantastiske vine til dig, som alle koster under 100 kr.

3 fantastiske vine under 100 kr.
 
 
Luberon 2012, Pierre Henri Morel. Frankrig

Luberon 2012, Pierre Henri Morel. Frankrig

02. feb | RØDVIN |

En vin med et strejf af lakrid, indkogt jordbær og salvieblomst.

Luberon 2012, Pierre Henri Morel. Frankrig
 
 
3 gode vine fra Tenerife

3 gode vine fra Tenerife

28. jan | TEMA | Kun én enkelt importør tager vine hjem fra De Kanariske Øer, Tenerife nærmere bestemt. Det er vine, der beviser, at de vulkanske småøer ude i Atlanten bestemt kan 'flaske sig' – de smager slet og ret godt. Men de har priserne imod sig.

3 gode vine fra Tenerife
 
Suertes Del Marques El Ciruelo 2012

Suertes Del Marques El Ciruelo 2012

28. jan | RØDVIN | En saftig vin, der trods sødmen har et strejf af skarphed.

Suertes Del Marques El Ciruelo 2012
 
Suertes Del Marques La Solana

Suertes Del Marques La Solana

28. jan | RØDVIN | En biodynamisk vin, der vil være perfekt til en stegt kylling med krydderier ind over tilberedningen.

Suertes Del Marques La Solana
 
Suertes Del Marques 7 Fuentes 2012

Suertes Del Marques 7 Fuentes 2012

28. jan | RØDVIN | En meget saftspændt og krydret vin med en utrolig duft af bær og rabarber.

Suertes Del Marques 7 Fuentes 2012
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE