gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Vin > Rødvin > Crozes-Hermitage Les Croix Vieilles Vignes 2006, Domaine les Bruyères. Frankrig
Crozes-Hermitage Les Croix Vieilles Vignes 2006, Domaine les Bruyères. Frankrig

 

Crozes-Hermitage Les Croix Vieilles Vignes 2006, Domaine les Bruyères. Frankrig

Strålende pris, og opfordringen kan kun lyde: Stak kasserne til de mørke vintermåneder!

30. okt - Af Rene Langdahl Jørgensen - Foto: Ole Bergstrøm

Hvad ham her har lavet hele sit liv, ved jeg ikke, men det er et helt og aldeles nyt hus for mig. Ifølge importøren er det først pr. år 2000, at David Reynaud har overtaget, og der har hvilet en slumrende tiger i de vinmarker. Nu er de omlagt til biodynamisk dyrkning, mens vinificeringen fortsat er traditionel med cementtanke og gamle fade. Det er Syrah in purezza. Syrah i nordrhonesk kølig stil og af så høj kvalitet, at jeg skal tilbage til Guigals 03’ere for at finde lignende – men udtrykket er langt mere frisk med ymer, beg, tjære og saltet tang – i det hele taget den fulde Islay whisky-palet plus umodne brombær.

Noget tyder på, at 06’erne i det nordlige Rhône er lige til at hoppe i fra starten, og det vil jeg da opfordre til, at man drager fordel af. Smagen er fed og alligevel skarp med typiske toner af krudt og lilje i eftersmagen. Mange vil muligvis opfordre til henlæggelse, men jeg mener, den skal pelses nu for sin in your face-frugt. Savner en smule bund i forhold til de allerstørste, men det revanceres af det umiddelbare.

189,75 kr. H.J. Hansen/Vinspecialisten, Magasin Mad & Vin
hjhansen-vin.dk, magasin.dk/Mad+Vin
★★★★★★



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
3 gode vine fra Tenerife

3 gode vine fra Tenerife

28. jan | TEMA | Kun én enkelt importør tager vine hjem fra De Kanariske Øer, Tenerife nærmere bestemt. Det er vine, der beviser, at de vulkanske småøer ude i Atlanten bestemt kan 'flaske sig' – de smager slet og ret godt. Men de har priserne imod sig.

3 gode vine fra Tenerife
 
Suertes Del Marques El Ciruelo 2012

Suertes Del Marques El Ciruelo 2012

28. jan | RØDVIN | En saftig vin, der trods sødmen har et strejf af skarphed.

Suertes Del Marques El Ciruelo 2012
 
Suertes Del Marques La Solana

Suertes Del Marques La Solana

28. jan | RØDVIN | En biodynamisk vin, der vil være perfekt til en stegt kylling med krydderier ind over tilberedningen.

Suertes Del Marques La Solana
 
Suertes Del Marques 7 Fuentes 2012

Suertes Del Marques 7 Fuentes 2012

28. jan | RØDVIN | En meget saftspændt og krydret vin med en utrolig duft af bær og rabarber.

Suertes Del Marques 7 Fuentes 2012
 
8 x portvin fra små huse

8 x portvin fra små huse

31. dec | TEMA | Her handler det om de helt små og mindre kendte portvinshuse og de huse, der normalt ikke får nogen særlig opmærksomhed. For nu er trenden også i portvins verden kommet til mikroproduktion.

8 x portvin fra små huse
 
6 ud af 6 stjerner: 2 fantastisk gode vine

6 ud af 6 stjerner: 2 fantastisk gode vine

26. dec | TEMA | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen anbefaler disse to guddommelige, sublime og intet mindre end fantastiske vine.

6 ud af 6 stjerner: 2 fantastisk gode vine
 
6 Chianti Classico

6 Chianti Classico

26. dec | TEMA | ... uden skelen til normale, riserva eller gran selezione!

6 Chianti Classico
 
gastro anbefaler: 4 gode vine under 130 kr.

gastro anbefaler: 4 gode vine under 130 kr.

19. dec | TEMA | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har smagt på budgetvenlige vine, og udvalgt fire rigtig gode af slagsen.

gastro anbefaler: 4 gode vine under 130 kr.
 
8 sjældne hvidvine fra Italien

8 sjældne hvidvine fra Italien

12. dec | HVIDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jøregensen har smagt italienske hvidvine, man ikke ser hver dag.

8 sjældne hvidvine fra Italien
 
10 korte Cannubi smagsnoter

10 korte Cannubi smagsnoter

05. dec | TEMA | Cannubi er historisk Barolos mest velansete og prestigefyldte vinmark. De seneste år har den også været slagmark for en krig, der mere end vinøs logik handler om traditioner og ældgamle konventioner. Thomas Ilkjær smager på vinene fra Italiens bedst kendte mark.

10 korte Cannubi smagsnoter
 
Månedens 6 gode flasker

Månedens 6 gode flasker

28. nov | TEMA | gastros vineksperter har denne måned fundet 6 gode flasker vin, du skal smage.

Månedens 6 gode flasker
 
3 gode rødvine til 300 kr.

3 gode rødvine til 300 kr.

21. nov | RØDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har drukket rødvin - og fundet tre gode af slagsen, du skal smage!

3 gode rødvine til 300 kr.
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE