gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Vin > Mousserende vin > Hvilken champagne hældes i flest michelinbestjernede aperitifglas?
Hvilken champagne hældes i flest michelinbestjernede aperitifglas?

 

Hvilken champagne hældes i flest michelinbestjernede aperitifglas?

Det er et ledende spørgsmål, og nej, det er hverken Imperial fra Moët & Chandon eller kultisk bondechampagne, men derimod det lille negociant-manipulanthus R. & L. Legras’ standardchampagne.

18. jul - Af René Langdahl Jørgensen - Foto: Mikkel Jul Hvilshøj

Er det et resultat af vellykket markedsføring og målrettet imagepleje? Måske, men hovedårsagen er uden tvivl en enestående gennemgående høj kvalitet – fra bund til top er R. & L. Legras’ champagner svære at overgå, og priserne er rystende lave sammenlignet med større og markedsføringstunge champagnehuse på tilsvarende kvalitetsniveau.

Bedst med dosage
Familien trækker aner til 1600-tallet og betragter 1808 som undfangelsen af huset, fordi en forfader flyttede til Chouilly i Côte de Blancs, hvor huset nu holder til. Sølle fem hektar plus opkøb fra andre ti hektar er basis for R. & L. Legras’ skarpe, tydelige chardonnaybaserede champagner. Legras’ rosé stammer selvfølgelig fra grand cru Ambonnay, de interne kvalitetskriterier foreskriver kun det bedste.

Huset styres af Julien Legras, der har tilføjet en enkelt nyhed til porteføljen med den moderigtige udoserede Evanescence. Legras’ champagner står i forvejen for ret lav dosage, men i en overblikssmagning står det ret tydeligt, at selv ren chardonnay giver mere kompleksitet, når champagnen har fået dosage.

Julien Legras sværger fortsat til fuld malolaktisk gæring, men ikke engang den proces kan forhindre Chouillys hvide kridt i at træde igennem med knivskarp syre og strunkhed.

Legras’ webside og ikonografi er parfumeret, lidt Marquis de Sade-agtig, men man skal på ingen måde lade sig narre af loungemuzakkens vatlyd, for champagnerne smager af råt håndværk.

Bedste køb
gastro fik i februar 2012 mulighed for en komplet gennemsmagning af det aktuelle sortiment, og her er resultatet … men psssst … sig det ikke til nogen – vi holder Legras i denne sluttede kreds!

Selekterede topcuvéer er én ting – Legras laver Saint-Vincent, opkaldt efter vinens helgen – standardcuvée er ofte noget helt andet. Legras’ introduktion er rent faktisk så tæt på topvinene i kvalitet, at den skal betegnes som husets flagskib. Vi er i kategori med Pol Roger, Bollinger og Louis Roederer … og lidt til!

Présidence er årgangschampagne fra gamle vinstokke, Saint-Vincent er selekteret fra de ældste vinstokke i de absolut bedste årgange og kan lige nu fås både i 2000 og 1996. Saint-Vincent 1996 (650 kr./96 point) vover jeg pelsen på og påstår, det er detailmarkedets bedste champagne lige nu.

Brut Blanc de Blancs (275 kr./90 point) er langt over standard, smager hen ad Comtes de Champagne fra Taittinger, barberbladsskarp og intens, Présidence 2002 (350 kr./92 point) lugter af smedje og stenbrud, har syre som riesling og bundmineralitet som en montrachet, den nye Evanescence 2002 (560 kr./90 point) har ølgær i næsen med smørsyre og limeblade i smagen.

Saint-Vincent 2000 (450 kr./94 point) er ikke på 96’erens niveau, men klart en stjerne, fuld af syltet citron, smør, kaffe og fersken, mens udgaven fra 1996 er komponeret som en symfoni af Mahler, overvældende, salvelsesfuld, brager som pauke og basuner i bunden og smyger sig som flydende vellyd om tungen, syren får tungen til at krølle, og eftersmagen, heftig, dyb og livfuld, tager man med i seng.

R. & L. Legras forhandles af Jersild Vin, jersildvin.dk

Læs også: Drik økologisk og bæredygtigt - fx kult-Champagne fra David Léclapart
Læs også: 4 Champagneanbefalinger



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
3 vine til 4 stjerner

3 vine til 4 stjerner

23. feb | TEMA | Vi har fundet 3 vine til 4 stjerner (ud af 6) til dig.

3 vine til 4 stjerner
 
Comte De Senneval Rosé

Comte De Senneval Rosé

23. feb | MOUSSERENDE VIN | Både smag og duft af røde bær er diskret og afmålt, behageligt afmålt.

Comte De Senneval Rosé
 
Brunello Di Montalcino 2009, Val Di Suga, Montalcino. Italien

Brunello Di Montalcino 2009, Val Di Suga, Montalcino. Italien

23. feb | RØDVIN | Ikke verdens mest komplekse vin, men den har det brune skær, de læderagtige noter og det let bitre skær.

Brunello Di Montalcino 2009, Val Di Suga, Montalcino. Italien
 
Barrua 2011, Sola Dei Nuraghi, Sicilien. Italien

Barrua 2011, Sola Dei Nuraghi, Sicilien. Italien

23. feb | RØDVIN | En vin med jordede krydrede noter, der slet ikke er uden charme.

Barrua 2011, Sola Dei Nuraghi, Sicilien. Italien
 
3 fantastiske vine under 100 kr.

3 fantastiske vine under 100 kr.

02. feb | TEMA | Vi har fundet tre fantastiske vine til dig, som alle koster under 100 kr.

3 fantastiske vine under 100 kr.
 
 
Luberon 2012, Pierre Henri Morel. Frankrig

Luberon 2012, Pierre Henri Morel. Frankrig

02. feb | RØDVIN |

En vin med et strejf af lakrid, indkogt jordbær og salvieblomst.

Luberon 2012, Pierre Henri Morel. Frankrig
 
 
3 gode vine fra Tenerife

3 gode vine fra Tenerife

28. jan | TEMA | Kun én enkelt importør tager vine hjem fra De Kanariske Øer, Tenerife nærmere bestemt. Det er vine, der beviser, at de vulkanske småøer ude i Atlanten bestemt kan 'flaske sig' – de smager slet og ret godt. Men de har priserne imod sig.

3 gode vine fra Tenerife
 
Suertes Del Marques El Ciruelo 2012

Suertes Del Marques El Ciruelo 2012

28. jan | RØDVIN | En saftig vin, der trods sødmen har et strejf af skarphed.

Suertes Del Marques El Ciruelo 2012
 
Suertes Del Marques La Solana

Suertes Del Marques La Solana

28. jan | RØDVIN | En biodynamisk vin, der vil være perfekt til en stegt kylling med krydderier ind over tilberedningen.

Suertes Del Marques La Solana
 
Suertes Del Marques 7 Fuentes 2012

Suertes Del Marques 7 Fuentes 2012

28. jan | RØDVIN | En meget saftspændt og krydret vin med en utrolig duft af bær og rabarber.

Suertes Del Marques 7 Fuentes 2012
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE