gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > Vin > Mousserende vin > Hvilken champagne hældes i flest michelinbestjernede aperitifglas?
Hvilken champagne hældes i flest michelinbestjernede aperitifglas?

 

Hvilken champagne hældes i flest michelinbestjernede aperitifglas?

Det er et ledende spørgsmål, og nej, det er hverken Imperial fra Moët & Chandon eller kultisk bondechampagne, men derimod det lille negociant-manipulanthus R. & L. Legras’ standardchampagne.

18. jul - Af René Langdahl Jørgensen - Foto: Mikkel Jul Hvilshøj

Er det et resultat af vellykket markedsføring og målrettet imagepleje? Måske, men hovedårsagen er uden tvivl en enestående gennemgående høj kvalitet – fra bund til top er R. & L. Legras’ champagner svære at overgå, og priserne er rystende lave sammenlignet med større og markedsføringstunge champagnehuse på tilsvarende kvalitetsniveau.

Bedst med dosage
Familien trækker aner til 1600-tallet og betragter 1808 som undfangelsen af huset, fordi en forfader flyttede til Chouilly i Côte de Blancs, hvor huset nu holder til. Sølle fem hektar plus opkøb fra andre ti hektar er basis for R. & L. Legras’ skarpe, tydelige chardonnaybaserede champagner. Legras’ rosé stammer selvfølgelig fra grand cru Ambonnay, de interne kvalitetskriterier foreskriver kun det bedste.

Huset styres af Julien Legras, der har tilføjet en enkelt nyhed til porteføljen med den moderigtige udoserede Evanescence. Legras’ champagner står i forvejen for ret lav dosage, men i en overblikssmagning står det ret tydeligt, at selv ren chardonnay giver mere kompleksitet, når champagnen har fået dosage.

Julien Legras sværger fortsat til fuld malolaktisk gæring, men ikke engang den proces kan forhindre Chouillys hvide kridt i at træde igennem med knivskarp syre og strunkhed.

Legras’ webside og ikonografi er parfumeret, lidt Marquis de Sade-agtig, men man skal på ingen måde lade sig narre af loungemuzakkens vatlyd, for champagnerne smager af råt håndværk.

Bedste køb
gastro fik i februar 2012 mulighed for en komplet gennemsmagning af det aktuelle sortiment, og her er resultatet … men psssst … sig det ikke til nogen – vi holder Legras i denne sluttede kreds!

Selekterede topcuvéer er én ting – Legras laver Saint-Vincent, opkaldt efter vinens helgen – standardcuvée er ofte noget helt andet. Legras’ introduktion er rent faktisk så tæt på topvinene i kvalitet, at den skal betegnes som husets flagskib. Vi er i kategori med Pol Roger, Bollinger og Louis Roederer … og lidt til!

Présidence er årgangschampagne fra gamle vinstokke, Saint-Vincent er selekteret fra de ældste vinstokke i de absolut bedste årgange og kan lige nu fås både i 2000 og 1996. Saint-Vincent 1996 (650 kr./96 point) vover jeg pelsen på og påstår, det er detailmarkedets bedste champagne lige nu.

Brut Blanc de Blancs (275 kr./90 point) er langt over standard, smager hen ad Comtes de Champagne fra Taittinger, barberbladsskarp og intens, Présidence 2002 (350 kr./92 point) lugter af smedje og stenbrud, har syre som riesling og bundmineralitet som en montrachet, den nye Evanescence 2002 (560 kr./90 point) har ølgær i næsen med smørsyre og limeblade i smagen.

Saint-Vincent 2000 (450 kr./94 point) er ikke på 96’erens niveau, men klart en stjerne, fuld af syltet citron, smør, kaffe og fersken, mens udgaven fra 1996 er komponeret som en symfoni af Mahler, overvældende, salvelsesfuld, brager som pauke og basuner i bunden og smyger sig som flydende vellyd om tungen, syren får tungen til at krølle, og eftersmagen, heftig, dyb og livfuld, tager man med i seng.

R. & L. Legras forhandles af Jersild Vin, jersildvin.dk

Læs også: Drik økologisk og bæredygtigt - fx kult-Champagne fra David Léclapart
Læs også: 4 Champagneanbefalinger



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
12 vine til påsken

12 vine til påsken

15. apr | BONUS | PÅSKE: Gå ikke glip af chancen for et ekstra glas vin i helligdagene. Her får du 12 gode af slagsen...

12 vine til påsken
 
3 utroligt gode vine

3 utroligt gode vine

11. apr | RØDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har fundet tre helt utroligt gode vine, du skal smage. Vi snakker høj standard!

3 utroligt gode vine (1 kommentarer)
 
Weekend-vin: 3 gode flasker

Weekend-vin: 3 gode flasker

04. apr | RØDVIN |

Lidt selvforkælelse i weekenden? Vi foreslår disse tre gode vine.

Weekend-vin: 3 gode flasker
 
5 x sherry af de virkelig gode

5 x sherry af de virkelig gode

28. mar | BONUS | Sherry er mormor, sherry er fedtede flasker med grædende sigøjnere og guitarer på etiketten eller bleggult terpentinsmagende sprinklervæske. Eller også er det ren kult og vin i verdensklasse. Vi har smagt et par superstjerne-sherryer på højt niveau.

5 x sherry af de virkelig gode
 
3 gode vine under 100 kr.

3 gode vine under 100 kr.

14. mar | RØDVIN | gastros vineksperter har fundet tre gode flasker, du skal smage. Se med her...

3 gode vine under 100 kr.
 
Mød Danmarks største sprittere

Mød Danmarks største sprittere

24. feb | BONUS | Danmarks største sprittere er faktisk ganske små. Mikrodestillerierne vinder frem.

Mød Danmarks største sprittere
 
Chefredaktøren anbefaler: 4 gode flasker

Chefredaktøren anbefaler: 4 gode flasker

21. feb | BONUS | gastros chefredaktør Jesper Uhrup Jensen har fundet fire gode flasker, som du ikke må gå glip af!

Chefredaktøren anbefaler: 4 gode flasker
 
5 gode vine under 140 kr.

5 gode vine under 140 kr.

14. feb | BONUS | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har denne måned fundet fem gode vine til dig - og så til en yderst fordelagtig pris!

5 gode vine under 140 kr.
 
7 anbefalelsesværdige Vino Nobile

7 anbefalelsesværdige Vino Nobile

07. feb | RØDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen anbefaler at du smager disse syv Vino Nobile...

7 anbefalelsesværdige Vino Nobile
 
Montepulcianos noble vin

Montepulcianos noble vin

07. feb | RØDVIN | Vino nobile di Montepulciano har altid stået i skyggen af chianti og brunello, men en række producenter gør deres til at træde ud af lillebrorrollen.

Montepulcianos noble vin
 
6 af månedens vine

6 af månedens vine

24. jan | RØDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har smagt på 6 af månedens vine. Læs hans bedømmelse her..

6 af månedens vine
 
5 fantastiske rødvine

5 fantastiske rødvine

17. jan | RØDVIN | Fem fantastiske rødvine - behøver vi sige mere?

5 fantastiske rødvine
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind vinreol fra Kastrup Design

Vind vinreol fra Kastrup Design

Deltag i konkurrencen om 2x1 vinreol i plexiglas fra Kastrup Design til en samlet værdi af 2.750 kr.

Vind vinreol fra Kastrup Design

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED