gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Vin > Mousserende vin > Hvilken champagne hældes i flest michelinbestjernede aperitifglas?
Hvilken champagne hældes i flest michelinbestjernede aperitifglas?

 

Hvilken champagne hældes i flest michelinbestjernede aperitifglas?

Det er et ledende spørgsmål, og nej, det er hverken Imperial fra Moët & Chandon eller kultisk bondechampagne, men derimod det lille negociant-manipulanthus R. & L. Legras’ standardchampagne.

18. jul - Af René Langdahl Jørgensen - Foto: Mikkel Jul Hvilshøj

Er det et resultat af vellykket markedsføring og målrettet imagepleje? Måske, men hovedårsagen er uden tvivl en enestående gennemgående høj kvalitet – fra bund til top er R. & L. Legras’ champagner svære at overgå, og priserne er rystende lave sammenlignet med større og markedsføringstunge champagnehuse på tilsvarende kvalitetsniveau.

Bedst med dosage
Familien trækker aner til 1600-tallet og betragter 1808 som undfangelsen af huset, fordi en forfader flyttede til Chouilly i Côte de Blancs, hvor huset nu holder til. Sølle fem hektar plus opkøb fra andre ti hektar er basis for R. & L. Legras’ skarpe, tydelige chardonnaybaserede champagner. Legras’ rosé stammer selvfølgelig fra grand cru Ambonnay, de interne kvalitetskriterier foreskriver kun det bedste.

Huset styres af Julien Legras, der har tilføjet en enkelt nyhed til porteføljen med den moderigtige udoserede Evanescence. Legras’ champagner står i forvejen for ret lav dosage, men i en overblikssmagning står det ret tydeligt, at selv ren chardonnay giver mere kompleksitet, når champagnen har fået dosage.

Julien Legras sværger fortsat til fuld malolaktisk gæring, men ikke engang den proces kan forhindre Chouillys hvide kridt i at træde igennem med knivskarp syre og strunkhed.

Legras’ webside og ikonografi er parfumeret, lidt Marquis de Sade-agtig, men man skal på ingen måde lade sig narre af loungemuzakkens vatlyd, for champagnerne smager af råt håndværk.

Bedste køb
gastro fik i februar 2012 mulighed for en komplet gennemsmagning af det aktuelle sortiment, og her er resultatet … men psssst … sig det ikke til nogen – vi holder Legras i denne sluttede kreds!

Selekterede topcuvéer er én ting – Legras laver Saint-Vincent, opkaldt efter vinens helgen – standardcuvée er ofte noget helt andet. Legras’ introduktion er rent faktisk så tæt på topvinene i kvalitet, at den skal betegnes som husets flagskib. Vi er i kategori med Pol Roger, Bollinger og Louis Roederer … og lidt til!

Présidence er årgangschampagne fra gamle vinstokke, Saint-Vincent er selekteret fra de ældste vinstokke i de absolut bedste årgange og kan lige nu fås både i 2000 og 1996. Saint-Vincent 1996 (650 kr./96 point) vover jeg pelsen på og påstår, det er detailmarkedets bedste champagne lige nu.

Brut Blanc de Blancs (275 kr./90 point) er langt over standard, smager hen ad Comtes de Champagne fra Taittinger, barberbladsskarp og intens, Présidence 2002 (350 kr./92 point) lugter af smedje og stenbrud, har syre som riesling og bundmineralitet som en montrachet, den nye Evanescence 2002 (560 kr./90 point) har ølgær i næsen med smørsyre og limeblade i smagen.

Saint-Vincent 2000 (450 kr./94 point) er ikke på 96’erens niveau, men klart en stjerne, fuld af syltet citron, smør, kaffe og fersken, mens udgaven fra 1996 er komponeret som en symfoni af Mahler, overvældende, salvelsesfuld, brager som pauke og basuner i bunden og smyger sig som flydende vellyd om tungen, syren får tungen til at krølle, og eftersmagen, heftig, dyb og livfuld, tager man med i seng.

R. & L. Legras forhandles af Jersild Vin, jersildvin.dk

Læs også: Drik økologisk og bæredygtigt - fx kult-Champagne fra David Léclapart
Læs også: 4 Champagneanbefalinger



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
5 gode hvidvine under 200 kr.

5 gode hvidvine under 200 kr.

25. jul | HVIDVIN | VIN PÅ BUDGET: Vi har fundet fem gode hvidvine under 200 kr. du skal smage.

5 gode hvidvine under 200 kr.
 
3 rigtig gode rødvine under 70 kr.

3 rigtig gode rødvine under 70 kr.

18. jul | RØDVIN | VIN PÅ BUDGET: gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har fundet tre rigtig gode rødvine du skal smage - og så til en ufattelig god pris!

3 rigtig gode rødvine under 70 kr. (1 kommentarer)
 
Test: 7 gode rosé vine

Test: 7 gode rosé vine

11. jul | ROSÉ | Erik fra ’Erik og Else’ i Rytteriet: ”Der er rødvin, og der er hvidvin, og hvis man blander de to, får man rosé!” Det er faktisk helt rigtigt, men alt er ikke sagt med det, og historien er heller ikke fortalt ved blot at affærdige rosé som en pjanket og useriøs terrassevin. Vi har smagt syv styks.

Test: 7 gode rosé vine
 
8 Cabernet Sauvignon fra Californien

8 Cabernet Sauvignon fra Californien

04. jul | RØDVIN | Engang var cabernet sauvignon fra Napa Valley nærmest en kopivare af det franske forbillede i Bordeaux. Siden fandt vinene deres egen opulente og solmodne stil, elsket af mange og hadet af lige så mange. I dag er Napa Valley præget af en ny udvikling, umiskendeligt med tydelige referencer til den franske forbindelse, men først og fremmest er cabernet sauvignon fra den amerikanske vestkyst sig selv.

8 Cabernet Sauvignon fra Californien
 
Månedens vine: 3 gode flasker

Månedens vine: 3 gode flasker

27. jun | BONUS | Hver måned anmelder gastros vinanmeldere en række flasker - her får du tre gode af dem.

Månedens vine: 3 gode flasker
 
 
5 stjerner: 3 rigtig gode vine

5 stjerner: 3 rigtig gode vine

20. jun | BONUS | Her får du tre rigtig gode vine, som gastros vinanmeldere har belønnet med fem stjerner.

5 stjerner: 3 rigtig gode vine (2 kommentarer)
 
3 gode budgetvenlige vine

3 gode budgetvenlige vine

13. jun | BONUS |

Her får du tre gode flasker vin til næsten ingen penge!

3 gode budgetvenlige vine
 
 
Mød den italienske naturvinsguru, Josko Gravner

Mød den italienske naturvinsguru, Josko Gravner

02. jun | BONUS | Den italienske naturvinsguru, Josko Gravner, er i virkeligheden ikke til så meget hokuspokus, når det kommer til vinfremstilling. Det handler ikke om at gøre så meget. Det handler om at gøre mindre. Men svovl skal der altså til. Bare lidt.

Mød den italienske naturvinsguru, Josko Gravner
 
7 rigtig gode flasker

7 rigtig gode flasker

30. maj | BONUS | gastros vineksperter har fundet syv gode flasker du skal smage; her er både rødvin, hvidvin og fantastiske champagner!

7 rigtig gode flasker
 
Månedens 10 gode vine

Månedens 10 gode vine

23. maj | BONUS | Denne måned skal du smage disse 10 gode vine...

Månedens 10 gode vine
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind porcelæn fra Pillivuyt

Vind porcelæn fra Pillivuyt

Deltag i konkurrencen om 3x1 gavesæt fra Pillivuyt, med produkter fra den nye porcelænsserie ’Blå Bretagne’. Præmien har en samlet værdi af 2.580 kr.

Vind porcelæn fra Pillivuyt

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind Champagne fra Moët & Chandon

Vind Champagne fra Moët & Chandon

Deltag i konkurrencen om 3x1 flaske Moët Ice Impérial fra Moët & Chandon til en samlet værdi af 1.167 kr.

Vind Champagne fra Moët & Chandon

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED