gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Udlandet > 10 gode spisesteder i Paris
10 gode spisesteder i Paris

 

10 gode spisesteder i Paris

gastro har sendt to kyndige spejdere til byernes by, for at finde Paris bedste spisesteder. Her følger listen over 10 af deres favoritter.

10. jun - Af Ane Rørdam Hoffmeyer og Jens Vestergaard Jensen - Foto: Ane Rørdam haffmeyer og Jense Vestergaard Jensen


Paris er en by, der er gennemsyret af mad. Parisernes lyst, trang, ja behov for at spise kommer til udtryk i et overvældende udbud af spisesteder. Det store udbud kan vise sig ganske svært at navigere i og gastro har derfor samlet en liste med nogle af de mest træfsikre steder i byen.
__________

Chez Georges Le Jeu-du-Mail


Hos Georges serveres knivskarp, ærkefransk og tidløs mad. Det er det ultraklassiske repertoire, der er i højsædet, og Chez Georges leverer facitlisten i denne kategori. Det er simpelthen en af de bedste restauranter i Paris. Her er spejle på væggene, klinkegulv, lange bænke, banquettes, og en stor bar med åbne champagneflasker lige ved indgangsdøren. Chez Georges er tykke stofservietter og rigtige tjenere.

Et måltid på Chez Georges er nærmest som en tidsrejse: rammerne, indretningen og stemningen gør, at man føler sig hensat til La Vieille France. Er man flere end to, anbefales et udvalg af de gode hors d’oeuvres. Således kan man dele det, der nu kommer på bordet: terrines, champignons à la grécque, radiser med smør, rosettepølse fra Lyon, grønne salater, æg og mayonnaise, salade de museau, sylte af kalvemule.

Så til hovedretterne. Og nu bliver det svært: grillet pighvar bearnaise, søtunge (i flere tilberedninger), fricassé de lotte, havtaske, kalvelever, kalvebrissel med morkler, kalvenyre i to versioner, sauteret med grov sennep og grillet hel med bearnaise og pomfritter, rumpsteak, steak de canard, entrecote, lammekoteletter. Kig efter hvide bourgogner fra de store huse til fiskeretterne, og prøv et klassificeret bordeauxslot til kødet.

Det er sjældent, at der er plads til desserterne, og det er faktisk en skam, for de er alle eksemplariske. Prøv alligevel at klemme en ned: baba au rhum, vacherin, frugttærter, mousse au chocolat, îles flottantes.

1 Rue du Mail
__________

Le Rubis

Man kan ved første øjekast godt studse lidt over denne supertraditionelle bistro à vins, som den ligger indeklemt mellem kvarterets glamourøse tøjforretninger, designerhoteller og den ene forretning med luksus accessoires efter den anden. Men Le Rubis er en lille tidslomme, et lokalt foderbræt, hvor tiden synes at være gået i stå.

Traditionelle bistroretter med inspiration fra Auvergne serveres til frokost. Lette, kolde serveringer først på aftenen pour grignoter, altså til at ’gnaske’ på. Klassiske små appellationer på glas, i pôt, halvliters karaffel eller i helflaske, ikke de store dikkedarer omkring årgang, producent og andre detaljer. Her på stedet drikker man vinen, man snakker ikke om den. Er man så heldig at besøge Paris midt i november, er det stedet at drikke beaujolais nouveau.

Lokalet er så fyldt med tørstige mennesker, at enhver inspektør fra enten Fødevarestyrelsen eller de danske brandmyndigheder ville få åndenød eller falde om. Bojo i egen aftapning til alle mand, paptallerkener med små brødstumper smurt med rillettes, paté, pølse og ost. Sådan.

10 Rue du Marché,
Saint-Honoré
__________

Fortsætter på næste side...

12345 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Få 6 opskrifter fra Restaurant De 2 Have

Få 6 opskrifter fra Restaurant De 2 Have

20. aug | TEMA | Danmarks nordligst beliggende restaurant, ja, faktisk Danmarks nordligste beliggende hus overhovedet, ser udvendigt ikke ud af så meget, men indenfor finder man et designersmart spisested med udsyn på tallerkenen – og udsyn og udsigt i det hele taget. Man får vel ikke bedre udsigt noget sted i Danmark. De 2 Have er månedens restaurant i gastro.

Få 6 opskrifter fra Restaurant De 2 Have
 
 
Månedens 5 gode rødvine

Månedens 5 gode rødvine

15. aug | RØDVIN | MÅNEDENS VINE: gastros vineksperter har denne måned fundet fem gode rødvine, du skal smage.

Månedens 5 gode rødvine
 
Der findes ingen gode vine, kun gode flasker

Der findes ingen gode vine, kun gode flasker

13. aug | BLOG | Prop, bakterier, brettanomyces og ethylacetat – vindrikkere mødes af grumme vækster og sygdomme, alskens fejl og endda hemmelig kemi og mikrobiologi i deres vine. På den anden side er der ingen tvivl om at fejlprocenten på vin er den mindste nogensinde. Men når det gælder gammel vin...

læs mere her
 
Guide: 6 smarte spisesteder i Barcelona

Guide: 6 smarte spisesteder i Barcelona

13. aug | UDLANDET | Når restauranter i Barcelona er smarte, så er de virkelig smarte – så smarte, at maden ikke altid kan følge med. Vi har prøvet seks af Barcelonas smarte steder, smarte på hver deres måde...

Guide: 6 smarte spisesteder i Barcelona
 
6 opskrifter på fastfood fra Lammefjorden

6 opskrifter på fastfood fra Lammefjorden

11. aug | HOVEDRETTER | Hotdogs, burgere, nuggets, BBQ, sodavand og milkshake – så vanker der fastfood! Har vi fået solstik? Nej, nej, slet ikke, vi har bare leget lidt med junkklassikerne fra fastfoodverdenen og givet dem et vitaminboost med lækre nye grøntsager fra Lammefjorden og pimpet dem med alskens lækre marinader og mayonnaiser i bedste nynordiske stil.

6 opskrifter på fastfood fra Lammefjorden
 
5 gode rosé vine under 110 kr.

5 gode rosé vine under 110 kr.

08. aug | ROSÉ | VIN PÅ BUDGET: gastros vineksperter er gået amok i gode budgetvenlige rosé vine, og har udvalgt fem styks du skal smage.

5 gode rosé vine under 110 kr.
 
Nyt gastro på gaden

Nyt gastro på gaden

07. aug | NYHEDER | I dag lander gastros august-nummer i butikkerne, og du kan smugkigge i det lige her…

Nyt gastro på gaden
 
5 lækre opskrifter til brunch med vennerne

5 lækre opskrifter til brunch med vennerne

06. aug | HOVEDRETTER | Det er altid dejligt med en middag med vennerne, så hvorfor ikke begynde lidt tidligt – uden at vi snakker for tidligt – hvorfor ikke ses til brunch og have dagen for sig sammen? Måske man så også kan nå en sen frokost …

5 lækre opskrifter til brunch med vennerne
 
Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”

Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”

04. aug | NYT & NOTER | Vi har været i Skagen for at tale med Thorsten Schmidt, der til alles overraskelse overtog jobbet som køkkenchef på Ruths Hotel efter Michel Michaud.

Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”
 
Det spiser vi i august

Det spiser vi i august

01. aug | RÅVARER | August er med Ø … økologi!

Det spiser vi i august
 
Nannas august køkken

Nannas august køkken

01. aug | RÅVARER | Nu er det blevet august, og sommeren går en smule mere på hæld, men stadig på den gode måde, for august er en jubelmåned udi råvarer af næsten enhver art – august er krabber, krebs, sildemakreller, bønner, bær og frugt – ingen grund til postsommerferie-depression …

Nannas august køkken
 
Guide: Spis og drik i Venedig

Guide: Spis og drik i Venedig

31. jul | UDLANDET | Byen, der står på pæle for dig, er og bliver en af verdens største seværdigheder. Gastronomisk set er det ikke Italien fra den bedste side, men som sædvanlig skal man blot et par skridt væk fra de allermest nedtrampede stier for at finde de små, gode steder. Vi fandt seks af slagsen.

Spis og drik i Venedig. (1 kommentarer)
 
5 ny nordiske sommerretter

5 ny nordiske sommerretter

30. jul | HOVEDRETTER | Kammusling med gulerod, okseinderlår med peberrod eller var det noget med violet spidskål og svampe? Her får du opskrifterne på fem delikate ny nordiske sommerretter...

5 ny nordiske sommerretter
 
Petrus Brixtofte er ren!

Petrus Brixtofte er ren!

28. jul | BLOG | Fredag aften genoplivede Jacob Riising Brixtofte-sagen i sit quizshow, hvor temaet var året 2002. Farumborgmesteren drak som bekendt bl.a. Ch. Petrus på skatteydernes regning.

Petrus Brixtofte er ren! (1 kommentarer)

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Deltag i konkurrencen om 5x1 gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne.

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind de skarpeste steak-knive nogensinde!

Vind de skarpeste steak-knive nogensinde!

Deltag i konkurrencen om 5x1 sæt med 2 stk. Yaxell steak-knive til en samlet værdi af 1.398 kr. per sæt.

Vind de skarpeste steak-knive nogensinde!

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED