gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Udlandet > 10 gode spisesteder i Paris
10 gode spisesteder i Paris

 

10 gode spisesteder i Paris

gastro har sendt to kyndige spejdere til byernes by, for at finde Paris bedste spisesteder. Her følger listen over 10 af deres favoritter.

10. jun - Af Ane Rørdam Hoffmeyer og Jens Vestergaard Jensen - Foto: Ane Rørdam haffmeyer og Jense Vestergaard Jensen


Paris er en by, der er gennemsyret af mad. Parisernes lyst, trang, ja behov for at spise kommer til udtryk i et overvældende udbud af spisesteder. Det store udbud kan vise sig ganske svært at navigere i og gastro har derfor samlet en liste med nogle af de mest træfsikre steder i byen.
__________

Chez Georges Le Jeu-du-Mail


Hos Georges serveres knivskarp, ærkefransk og tidløs mad. Det er det ultraklassiske repertoire, der er i højsædet, og Chez Georges leverer facitlisten i denne kategori. Det er simpelthen en af de bedste restauranter i Paris. Her er spejle på væggene, klinkegulv, lange bænke, banquettes, og en stor bar med åbne champagneflasker lige ved indgangsdøren. Chez Georges er tykke stofservietter og rigtige tjenere.

Et måltid på Chez Georges er nærmest som en tidsrejse: rammerne, indretningen og stemningen gør, at man føler sig hensat til La Vieille France. Er man flere end to, anbefales et udvalg af de gode hors d’oeuvres. Således kan man dele det, der nu kommer på bordet: terrines, champignons à la grécque, radiser med smør, rosettepølse fra Lyon, grønne salater, æg og mayonnaise, salade de museau, sylte af kalvemule.

Så til hovedretterne. Og nu bliver det svært: grillet pighvar bearnaise, søtunge (i flere tilberedninger), fricassé de lotte, havtaske, kalvelever, kalvebrissel med morkler, kalvenyre i to versioner, sauteret med grov sennep og grillet hel med bearnaise og pomfritter, rumpsteak, steak de canard, entrecote, lammekoteletter. Kig efter hvide bourgogner fra de store huse til fiskeretterne, og prøv et klassificeret bordeauxslot til kødet.

Det er sjældent, at der er plads til desserterne, og det er faktisk en skam, for de er alle eksemplariske. Prøv alligevel at klemme en ned: baba au rhum, vacherin, frugttærter, mousse au chocolat, îles flottantes.

1 Rue du Mail
__________

Le Rubis

Man kan ved første øjekast godt studse lidt over denne supertraditionelle bistro à vins, som den ligger indeklemt mellem kvarterets glamourøse tøjforretninger, designerhoteller og den ene forretning med luksus accessoires efter den anden. Men Le Rubis er en lille tidslomme, et lokalt foderbræt, hvor tiden synes at være gået i stå.

Traditionelle bistroretter med inspiration fra Auvergne serveres til frokost. Lette, kolde serveringer først på aftenen pour grignoter, altså til at ’gnaske’ på. Klassiske små appellationer på glas, i pôt, halvliters karaffel eller i helflaske, ikke de store dikkedarer omkring årgang, producent og andre detaljer. Her på stedet drikker man vinen, man snakker ikke om den. Er man så heldig at besøge Paris midt i november, er det stedet at drikke beaujolais nouveau.

Lokalet er så fyldt med tørstige mennesker, at enhver inspektør fra enten Fødevarestyrelsen eller de danske brandmyndigheder ville få åndenød eller falde om. Bojo i egen aftapning til alle mand, paptallerkener med små brødstumper smurt med rillettes, paté, pølse og ost. Sådan.

10 Rue du Marché,
Saint-Honoré
__________

Fortsætter på næste side...

12345 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Vinene fra Frederiksdal Gods

Vinene fra Frederiksdal Gods

19. sep | BONUS | Det karakteristiske ved vinene fra Frederiksdal Kirsebærvin er den særdeles præsente syrlighed fra surkirsebærrene, der skaber det modspil, som gør de meget koncentrerede vine langt mere drikkevenlige og interessante over flere slurke. Vi har taget et kig på nogle af vinene.

Vinene fra Frederiksdal Gods
 
3 opskrifter med kirsebær

3 opskrifter med kirsebær

17. sep | DESSERTER | Vi bringer her tre kirsebærlækkerier – to franske klassikere, clafoutis og pavlova, og en enkelt særlig fræk, nemlig gedeosttærte med flamberede kirsebær. Vi liker!

3 opskrifter med kirsebær
 
Her skal du spise: Paris

Her skal du spise: Paris

15. sep | UDLANDET | Her giver en række berejste, gastronomiske insidere deres bud på, hvor feriens bedste måltider skal indtages. Denne gang går turen til Paris...

Her skal du spise: Paris
 
Portvin på stenbroen

Portvin på stenbroen

12. sep | BLOG | En portvinsbar på Vesterbro – så har man hørt det med … i det gamle rå arbejderkvarter. Det er ikke bare Københavns, men Danmarks første portvinsbar, der i slutningen af august åbnede på Kingosgade.

Portvin på stenbroen
 
Mikkeller Øl & Brød

Mikkeller Øl & Brød

12. sep | BLOG | Det er nærmest blevet hverdag, at nye spændende steder dukker op – i en grad, at man næsten glemmer, hvor fuldstændig fantastisk det er. Et af byens nye steder i Mikkeller Øl & Brød, der åbnede i slutningen i maj – kun få meter fra samme Mikkellers (Mikkel Borg Bjergsø) ølbar i Victoriagade på Vesterbro.

Mikkeller Øl & Brød
 
Vi shopper: Grill og grej

Vi shopper: Grill og grej

12. sep | SHOPPINGTIPS | Denne gang har vi tændt op i grillen og dækket op til den helt store fest på terrassen med nyheder til BBQ-folket fra nær og fjern. Her er griller til gas, kul, el og sol.

Vi shopper: Grill og grej
 
Nyt gastro på gaden

Nyt gastro på gaden

11. sep | NYHEDER | I dag lander gastros september-nummer i butikkerne, og du kan smugkigge i det lige her…

Nyt gastro på gaden
 
Her skal du spise: New York

Her skal du spise: New York

10. sep | UDLANDET | Her giver en række berejste, gastronomiske insidere deres bud på, hvor feriens bedste måltider skal indtages. Denne gang går turen til New York...

Her skal du spise: New York
 
Den danske forbindelse

Den danske forbindelse

08. sep | BLOG | Fire timer før FBI stormede storsvindleren Rudy Kurniawans hus, sendte Rudy en mail til sin danske forbindelse og tilbød ham fire flasker ekstremt sjældne flasker fra bourgogneproducenten Henri Jayer. Flaskerne er falske, Kurniawan har selv fremstillet dem.

Den danske forbindelse
 
”Når folk siger til mig, at de ikke har råd til at holde høns eller købe økologisk, så siger jeg, at jeg ikke forstår, hvordan de har råd til at lade være”

”Når folk siger til mig, at de ikke har råd til at holde høns eller købe økologisk, så siger jeg, at jeg ikke forstår, hvordan de har råd til at lade være”

08. sep | NYT & NOTER | Bekymret speltmor, havedame, medlem af Etisk råd, debattør, urban farmer, altanaktivist … Jesper Uhrup Jensen har mødt Signe Wenneberg til en snak om, hvorfor vi alle sammen skal holde høns og om at være oprigtig bekymret for, om der overhovedet er en fremtid.

Mød Signe Wenneberg her...
 
3 til den søde side

3 til den søde side

05. sep | DESSERTER | Tre små søde... En tærte, en småkage og en galette...

3 til den søde side
 
Her skal du spise: London

Her skal du spise: London

03. sep | UDLANDET | Her giver en række berejste, gastronomiske insidere deres bud på, hvor feriens bedste måltider skal indtages. Denne gang går turen til London...

Her skal du spise: London
 
Le Sommelier version 2.0

Le Sommelier version 2.0

02. sep | BLOG | Da Jesper Boelskifte & co. tilbage i 1997 åbnede restauranten og vinbaren Le Sommelier i Bredgade, var der ikke ret mange, der spåede det projekt ret mange chancer. Solid fransk gastronomi, et for datiden enormt og ambitiøst vinkort og noget så højpandet som et kaffekort – og det i den døde ende af Bredgade, hvor kun kontorfolk har deres gang.

Le Sommelier version 2.0
 
 
Nannas september køkken

Nannas september køkken

01. sep | RÅVARER | Nanna Simonsen trækker det sidste ud af sommeren i årets mest fuldfede måned med tidlige æbler til æbleflæsk og ikke mindst andevildt, der jo netop må skydes nu og fremefter, og som går så godt med sæsonens bær.

Nannas september køkken

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind whisky fra Glenmorangie

Vind whisky fra Glenmorangie

Deltag i konkurrencen om en 2x1 flaske Glenmorangie Signet til en samlet værdi af 2.540 kr.

Vind whisky fra Glenmorangie

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Deltag i konkurrencen om 5x1 Gråmyr-gaveæske med 770 g blandede karameller fra Karamel Kompagniet. Samlet værdi 960 kr.

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED