gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Restaurant > Nyt & Noter > ”Selv på en italiensk benzintank får du go’ kaffe”
”Selv på en italiensk benzintank får du go’ kaffe”

 

”Selv på en italiensk benzintank får du go’ kaffe”

gastro har mødt kokken David Fischer - manden, der tog springet fra pastakok på Roms trestjernede La Pergola til pastabodegaen "Hos Fischer" på Østerbro i København - til en snak om italiensk madkultur.

09. jul - Af Redaktionen - Foto: Søren Gammelmark

Hvor spiser du selv, når du er i Rom?
”Jeg spiste altid selv på de helt enkle trattoriaer, og det er stadig den slags steder, jeg besøger, når jeg er Rom. Selv om mange siger, at italienerne er dovne, så arbejder de jo rent faktisk rigtigt meget, og der er ikke ret mange, der spiser de dér store, traditionelle frokoster mere til hverdag. Men der er fyldt på restauranterne hver dag, og i weekenden og især om søndagen så er det det helt store familierykind.”


Få opskrifterne på Davis Fischers italienske sommermenu her.


Du spiser aldrig på La Pergola for gammelt venskabs skyld?
”Nej, nej, nej! Når folk spørger mig, om jeg kan anbefale dem at spise en middag på La Pergola, så plejer jeg at sige, at en familie på fire kan spise en hel uge på trattoria hver dag – til frokost og aften – for det, de skal gi’ for en middag på La Pergola, så nej – jeg anbefaler ikke La Pergola …”

Er La Pergola egentlig at betragte som en italiensk restaurant?
”Nej, det er et sted, hvor meget, meget få rige italienere kommer bortset fra udlændinge – det har slet ikke status af at være en af de bedste italienske restauranter, selv om den har tre stjerner i Guide Michelin. Der er ikke ret mange michelinstjerner i Italien, og det er ikke noget, ret mange går op i. La Pergola er en restaurant på et amerikansk hotel (Hilton, red.), der tilfældigvis ligger i Rom, med en tysk kok (Heinz Bech, red.).”

Hvordan vil du forklare den evige tiltrækning, italiensk gastronomi har?
”Det har naturligvis stor betydning, at folk forbinder italiensk mad med et anderledes pittoresk og ubekymret liv end det, de selv lever – og sådan lever italienerne naturligvis ikke, generelt, men når jeg selv elsker italiensk mad, så er det simpelthen, fordi der er tale om en helt enkel gastronomi på basis af de bedst tænkelige råvarer. Derfor smager en helt banal pastaret fantastisk, selv om der måske kun er tre ting i den, men det er tre ting, der alle er af topkvalitet. Italienerne er hysteriske med kvalitet, og derfor spiser de fleste italienere godt – også selv om de måske ikke har specielt godt råd. Selv en kop kaffe skal være i top. Selv på en italiensk benzintank får du go’ kaffe. Og af en rigtig kop.”

Men ligeså stor enighed der er om, at italiensk mad kan vi li’, ligeså stor enighed er der om, at der ikke kommer ret meget nyskabende fra Italien på den gastronomiske front.
”Jamen, der er stort set ingen italienere, der synes, at der er behov for at ændre eller videreudvikle noget dér. Alle italienere drømmer om den mad, de er vokset op med – det kan ikke blive bedre, og de er fuldstændig uimodtagelige over for impulser udefra. Du kan ikke lære dem noget, og de mener, at alting kommer fra dem. Hvis du spørger en italiener om, hvem der har opfundet flyvemaskinen, så vil han sige Leonardo da Vinci, og sådan er det hele vejen igennem.”


Læs også: 5 designrestauranter i Rom


Hvordan blev du modtaget, da du åbnede dit ’pastaværtshus’ – altså noget, man ikke havde hørt om før?
”Det med værtshus skyldes jo, at her oprindelig var et værtshus – og jeg drev det faktisk som et værtshus i de første tre måneder. Navnet blev hængende og passede jo egentlig meget godt til den trattoriatradition, jeg har efterstræbt. Hos Fischer er blevet et sted med rigtig mange stamkunder, der ved præcis, hvad de kan forvente, men der kommer også nogen, der slet ikke forstår konceptet. De sætter sig og ser på kortet, og så rejser de sig og går. Der er sådan en – meget dansk, tror jeg – idé om, at et sted er dårligt, hvis der ikke er et kæmpe udvalg. Hvis der kun er fem ting, så er det sikkert, fordi de ikke kan lave mad!

Nej – det er, fordi der er fem ting, der virkelig er kræset for. Jeg drømmer nogle gange om at lave et pizzeria – og der skal kun være fem pizzaer på kortet, ikke flere. Jeg er tiltalt af at lave noget helt enkelt på en hel perfekt måde. På La Pergola forstod jeg aldrig, at man ikke satte sig for eksempelvis at lave verdens bedste caprese. Men det ville man ikke – det var ikke fint nok.”

Det kan være svært at få bord, men man kan (næsten altid) få plads i baren og enten spise der eller vente på et ledigt bord.

Hvad laver du af mad derhjemme?
”Jeg laver stort set aldrig mad derhjemme! Jeg prøver at have to aftener fri om ugen, og så går jeg enten ud, eller også inviterer jeg nogen hjem, så vi kan lave noget sammen i køkkenet. Jeg står meget sjældent alene i køkkenet derhjemme og laver mad. Det gør jeg jo hver dag i restauranten.”

Er der er et kvarter eller område i Rom, du vil anbefale andre – et sted, der ikke står i turistguiderne?
”Jeg har boet i Rom ad flere omgange, og en af gangene delte jeg en lejlighed med en kammerat i San Lorenzo-kvarteret bag Terminibanegården. Det er et rigtigt arbejderkvarter, hvor der stort set aldrig kommer en turist. Området blev bombet af de allierede under 2. Verdenskrig – de gik efter baneterrænet, men det gik ret voldsomt ud over beboelsesområderne også, og selv i dag er det et meget rødt område med stor modstand mod USA.

Man skal gennem luderhotelkvarteret ved banegården, som mange guidebøger direkte advarer imod, og selve San Lorenzo er slet ikke angivet på mange kort, for ingen udefra gider komme der. Men der er fyldt med små spisesteder og barer, og der har jeg virkelig hængt meget ud. Siden boede jeg i en lejlighed på Campo dei Fiori.”

Drømmer du om at komme til at bo i Rom igen?
”Jo … men nu er jeg her. Men hvis det her sted ikke var dukket op, så havde jeg solgt min lejlighed og var flyttet tilbage til Rom.”



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Anmeldelse: Manzel

Anmeldelse: Manzel

29. okt | ANMELDELSER | På Manzel møder man det libanesiske køkken på bedste vis, helt som det skal være, tilmed skarpt og gedigent og uden tvist eller nynordiske tendenser, bare gennemført og velsmagende arabisk mad.

Anmeldelse: Manzel
 
Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

22. okt | ANMELDELSER | Mielcke & Hurtigkarl er en helt særlig ophøjet oplevelse – gastronomi i særklasse, betjening på topniveau og omgivelser, der er sært dragende og drømmeagtige. Restauranten er beliggende i Det Kongelige Danske Haveselskabs Have, hvor næsten alt er forbudt, men på restauranten folder drømmenes faner sig ud.

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl
 
Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

15. okt | NYT & NOTER | Mens de københavnske restauranter løber med stort set al hæder og opmærksomhed, lister et 23-årigt stortalent, Rasmus Munk, rundt i Vejles højder som køkkenchef i restauranten Tree Top på Munkebjerg Hotel. Her ofrer han alt for at nå til tops og når sjældent hjem efter arbejde, før han skal møde igen...

Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel
 
Oplev Bornholms gastronomiske stemmer

Oplev Bornholms gastronomiske stemmer

13. okt | ANMELDELSER | De gamle kendinge på øen, Kadeau og Stammershalle er i gastronomisk topform og har fået selskab af idylliske Christianshøjkroen.

Oplev Bornholms gastronomiske stemmer
 
Eva Ravnbøl: ”Jeg har efter 25 år stadig ikke vænnet mig til at spise kager og lignende til morgenmad”

Eva Ravnbøl: ”Jeg har efter 25 år stadig ikke vænnet mig til at spise kager og lignende til morgenmad”

09. okt | NYT & NOTER | Eva Ravnbøl har lavet tv-programmer om mad som fx ’Pastaplus’ og ’Min italienske drøm’ og rejse- og kogebøger og er desuden bl.a. freelancekorrespondent for TV2 News. Her fortæller hun om Italien versus Danmark.

Eva Ravnbøl: ”Jeg har efter 25 år stadig ikke vænnet mig til at spise kager og lignende til morgenmad” (1 kommentarer)
 
Vejrø - Tag med på gastronomisk bondegårdsferie

Vejrø - Tag med på gastronomisk bondegårdsferie

08. okt | ANMELDELSER | Hvad får man, hvis man tager en nedslidt og ubeboet ø, en Saxobank-mand og en kvart milliard kroner? Man får et naturskønt, økologisk og selvforsynende luksushotel med egen restaurant. Vi har været på bondegårdsferie af den gastronomiske slags for virkelig viderekomne feinschmeckere på Vejrø, en ø i smålandsfarvandet nord for Lolland.

Vejrø - Tag med på gastronomisk bondegårdsferie
 
Anmeldelse: no. 2

Anmeldelse: no. 2

06. okt | ANMELDELSER | AOC’s lille ny, no. 2, lægger sig i bekvem afstand til moderskibet, men no. 2 er tæt på at være nummer ét i sin egen klasse, en mellemklasse, der i disse år løfter overliggeren ganske betragteligt.

Anmeldelse: no. 2
 
Når noma er noma

Når noma er noma

24. sep | NYT & NOTER | Det var med en vis bæven, Jesper Uhrup Jensen tog imod tilbuddet om at komme med på Noma, for det var med et skuffende forrige besøg i erindringen. Men Noma er Noma, man kan aldrig være sikker på, hvad der venter en – og det viste sig, at der ventede en oplevelse i den verdensklasse, der har gjort restauranten til stedet, alle taler om.

Når noma er noma
 
”Når folk siger til mig, at de ikke har råd til at holde høns eller købe økologisk, så siger jeg, at jeg ikke forstår, hvordan de har råd til at lade være”

”Når folk siger til mig, at de ikke har råd til at holde høns eller købe økologisk, så siger jeg, at jeg ikke forstår, hvordan de har råd til at lade være”

08. sep | NYT & NOTER | Bekymret speltmor, havedame, medlem af Etisk råd, debattør, urban farmer, altanaktivist … Jesper Uhrup Jensen har mødt Signe Wenneberg til en snak om, hvorfor vi alle sammen skal holde høns og om at være oprigtig bekymret for, om der overhovedet er en fremtid.

Mød Signe Wenneberg her...
 
Pitstop: Clarke’s

Pitstop: Clarke’s

27. aug | ANMELDELSER | Clarke’s på Nørrebro vil ikke bare være endnu en café, for her vil man ikke nøjes med husets halvsure vin, så stedets indehaver har allieret sig med en landets førende vinimportører. Og for de morgenduelige er der morgenmad og friske aviser.

Pitstop: Clarke’s
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Deltag i konkurrencen om et gavesæt fra Nuance, indeholdende Wine Finer og termometer. Præmien har en samlet værdi af 499,95 kr.

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED