gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > Restaurant > Nyt & Noter > ”Selv på en italiensk benzintank får du go’ kaffe”
”Selv på en italiensk benzintank får du go’ kaffe”

 

”Selv på en italiensk benzintank får du go’ kaffe”

gastro har mødt kokken David Fischer - manden, der tog springet fra pastakok på Roms trestjernede La Pergola til pastabodegaen "Hos Fischer" på Østerbro i København - til en snak om italiensk madkultur.

09. jul - Af Redaktionen - Foto: Søren Gammelmark

Hvor spiser du selv, når du er i Rom?
”Jeg spiste altid selv på de helt enkle trattoriaer, og det er stadig den slags steder, jeg besøger, når jeg er Rom. Selv om mange siger, at italienerne er dovne, så arbejder de jo rent faktisk rigtigt meget, og der er ikke ret mange, der spiser de dér store, traditionelle frokoster mere til hverdag. Men der er fyldt på restauranterne hver dag, og i weekenden og især om søndagen så er det det helt store familierykind.”


Få opskrifterne på Davis Fischers italienske sommermenu her.


Du spiser aldrig på La Pergola for gammelt venskabs skyld?
”Nej, nej, nej! Når folk spørger mig, om jeg kan anbefale dem at spise en middag på La Pergola, så plejer jeg at sige, at en familie på fire kan spise en hel uge på trattoria hver dag – til frokost og aften – for det, de skal gi’ for en middag på La Pergola, så nej – jeg anbefaler ikke La Pergola …”

Er La Pergola egentlig at betragte som en italiensk restaurant?
”Nej, det er et sted, hvor meget, meget få rige italienere kommer bortset fra udlændinge – det har slet ikke status af at være en af de bedste italienske restauranter, selv om den har tre stjerner i Guide Michelin. Der er ikke ret mange michelinstjerner i Italien, og det er ikke noget, ret mange går op i. La Pergola er en restaurant på et amerikansk hotel (Hilton, red.), der tilfældigvis ligger i Rom, med en tysk kok (Heinz Bech, red.).”

Hvordan vil du forklare den evige tiltrækning, italiensk gastronomi har?
”Det har naturligvis stor betydning, at folk forbinder italiensk mad med et anderledes pittoresk og ubekymret liv end det, de selv lever – og sådan lever italienerne naturligvis ikke, generelt, men når jeg selv elsker italiensk mad, så er det simpelthen, fordi der er tale om en helt enkel gastronomi på basis af de bedst tænkelige råvarer. Derfor smager en helt banal pastaret fantastisk, selv om der måske kun er tre ting i den, men det er tre ting, der alle er af topkvalitet. Italienerne er hysteriske med kvalitet, og derfor spiser de fleste italienere godt – også selv om de måske ikke har specielt godt råd. Selv en kop kaffe skal være i top. Selv på en italiensk benzintank får du go’ kaffe. Og af en rigtig kop.”

Men ligeså stor enighed der er om, at italiensk mad kan vi li’, ligeså stor enighed er der om, at der ikke kommer ret meget nyskabende fra Italien på den gastronomiske front.
”Jamen, der er stort set ingen italienere, der synes, at der er behov for at ændre eller videreudvikle noget dér. Alle italienere drømmer om den mad, de er vokset op med – det kan ikke blive bedre, og de er fuldstændig uimodtagelige over for impulser udefra. Du kan ikke lære dem noget, og de mener, at alting kommer fra dem. Hvis du spørger en italiener om, hvem der har opfundet flyvemaskinen, så vil han sige Leonardo da Vinci, og sådan er det hele vejen igennem.”


Læs også: 5 designrestauranter i Rom


Hvordan blev du modtaget, da du åbnede dit ’pastaværtshus’ – altså noget, man ikke havde hørt om før?
”Det med værtshus skyldes jo, at her oprindelig var et værtshus – og jeg drev det faktisk som et værtshus i de første tre måneder. Navnet blev hængende og passede jo egentlig meget godt til den trattoriatradition, jeg har efterstræbt. Hos Fischer er blevet et sted med rigtig mange stamkunder, der ved præcis, hvad de kan forvente, men der kommer også nogen, der slet ikke forstår konceptet. De sætter sig og ser på kortet, og så rejser de sig og går. Der er sådan en – meget dansk, tror jeg – idé om, at et sted er dårligt, hvis der ikke er et kæmpe udvalg. Hvis der kun er fem ting, så er det sikkert, fordi de ikke kan lave mad!

Nej – det er, fordi der er fem ting, der virkelig er kræset for. Jeg drømmer nogle gange om at lave et pizzeria – og der skal kun være fem pizzaer på kortet, ikke flere. Jeg er tiltalt af at lave noget helt enkelt på en hel perfekt måde. På La Pergola forstod jeg aldrig, at man ikke satte sig for eksempelvis at lave verdens bedste caprese. Men det ville man ikke – det var ikke fint nok.”

Det kan være svært at få bord, men man kan (næsten altid) få plads i baren og enten spise der eller vente på et ledigt bord.

Hvad laver du af mad derhjemme?
”Jeg laver stort set aldrig mad derhjemme! Jeg prøver at have to aftener fri om ugen, og så går jeg enten ud, eller også inviterer jeg nogen hjem, så vi kan lave noget sammen i køkkenet. Jeg står meget sjældent alene i køkkenet derhjemme og laver mad. Det gør jeg jo hver dag i restauranten.”

Er der er et kvarter eller område i Rom, du vil anbefale andre – et sted, der ikke står i turistguiderne?
”Jeg har boet i Rom ad flere omgange, og en af gangene delte jeg en lejlighed med en kammerat i San Lorenzo-kvarteret bag Terminibanegården. Det er et rigtigt arbejderkvarter, hvor der stort set aldrig kommer en turist. Området blev bombet af de allierede under 2. Verdenskrig – de gik efter baneterrænet, men det gik ret voldsomt ud over beboelsesområderne også, og selv i dag er det et meget rødt område med stor modstand mod USA.

Man skal gennem luderhotelkvarteret ved banegården, som mange guidebøger direkte advarer imod, og selve San Lorenzo er slet ikke angivet på mange kort, for ingen udefra gider komme der. Men der er fyldt med små spisesteder og barer, og der har jeg virkelig hængt meget ud. Siden boede jeg i en lejlighed på Campo dei Fiori.”

Drømmer du om at komme til at bo i Rom igen?
”Jo … men nu er jeg her. Men hvis det her sted ikke var dukket op, så havde jeg solgt min lejlighed og var flyttet tilbage til Rom.”Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Guide: 8 gode frokostrestauranter

Guide: 8 gode frokostrestauranter

14. apr | ANMELDELSER | I Danmark har vi ikke helt den samme kultur omkring at spise frokost ude, som de har sydpå – eller bare i Sverige for den sags skyld. Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter her...

Guide: 8 gode frokostrestauranter (2 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2)

Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2)

09. apr | ANMELDELSER | gastro har besøgt og anmeldt Höst, da restauranten var ganske ny. Vi var ret mugne, mildt sagt. Men vi ville så gerne kunne lide stedet med den smukke indretning, de gode intentioner og priser … havde vi måske anmeldt det, før det havde fundet sine ben? Vi lagde vejen forbi igen og satte os på ny til bords, nu hvor Höst har passeret sin 1-årsfødselsdag.

Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2) (2 kommentarer)
 
Mød restaurantkongerne af København

Mød restaurantkongerne af København

24. mar | NYT & NOTER | De kan tælles på mindre end to gange to hænder, men de sidder på omkring 100 af de københavnske restauranter. Se, hvem det er her!

Mød restaurantkongerne af København
 
Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

12. mar | NYT & NOTER | En halv million kroner af egen lomme, det er, hvad Ronny Emborg har brugt på et af de mest ambitiøse kogebogsprojekter længe. Jesper Uhrup Jensen har mødt køkkenchefen på Hotel d’Angleterre til en snak om selv at ville bestemme og ikke lade sig påvirke for meget af andre – og om at bestride en af de mest spektakulære poster i restaurationsbranchen. Om at være chef og om at være sig selv.

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv
 
Anmeldelse: Restaurant KUL

Anmeldelse: Restaurant KUL

10. mar | ANMELDELSER | Restaurant KUL sætter nye standarder for spisestederne i Kødbyen og er endnu et eksempel på, at der er blevet skruet op for blusset i forhold til, hvad vi har været vant til i den nynordiske bølge med sine sarte smagsnuancer.

Anmeldelse: Restaurant KUL
 
Meyers 50 års fødselsdag

Meyers 50 års fødselsdag

07. mar | NYT & NOTER | Der var gæster en masse og taler og rosende ord, da ildsjælen og den gastronomiske storentreprenør Claus Meyer blev fejret på sin 50-årsdag. Og så var der også lige en taler fra Helvede, der mente, at der også skulle siges et par sandheder.

Meyers 50 års fødselsdag
 
Anmeldelse: Restaurant Pluto

Anmeldelse: Restaurant Pluto

27. jan | ANMELDELSER | Der støbes masser af kugler på Pluto, nogle mere vellykkede end andre, nogle smager for meget af rom og for lidt af kugler, men der er fulde huse, og de små retter kredser rundt om og over bordene i en lind strøm. Men det kniber med detaljerne, og der bliver ikke overdrevet med serviceringen.

Anmeldelse: Restaurant Pluto
 
Galleri: Danmark år 10 efter noma

Galleri: Danmark år 10 efter noma

01. jan | NYT & NOTER |

Den mest markante danske restaurant nogensinde rundede i november 10 år - vi siger tillykke med billeder fra 10 års gastronomisk danmarkshistorie.

Galleri: Danmark år 10 efter noma
 
Anmeldelse: Studio

Anmeldelse: Studio

23. dec | ANMELDELSER | Torsten Vildgaard var i årevis og indtil for to år siden the mastermind på noma. Nu er kokkegeniet tilbage som køkkenchef på Studio, den ene af tre restauranter i jazzog restaurantkomplekset The Standard – formerly known as Custom House. Vildgaard er mindre dogmatisk end på noma og dermed også mere fri – og som sådan rigtig godt på vej som Torsten Vildgaard version 2.

Anmeldelse: Studio
 
Anmeldelse: Meyers i Lyngby

Anmeldelse: Meyers i Lyngby

16. dec | ANMELDELSER | Meyer har åbnet i Kongens Lyngby, den velbjærgede københavnerforstad, hvor der hidtil har været endog meget langt mellem snapsene, hvad restauranter angår. Erik Barfoed lagde vejen forbi – og ledte en smule forgæves efter den nordiske ånd, han ellers forbinder Meyer med.

Anmeldelse: Meyers i Lyngby
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind vinreol fra Kastrup Design

Vind vinreol fra Kastrup Design

Deltag i konkurrencen om 2x1 vinreol i plexiglas fra Kastrup Design til en samlet værdi af 2.750 kr.

Vind vinreol fra Kastrup Design

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED