gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Restaurant > Nyt & Noter > ”Selv på en italiensk benzintank får du go’ kaffe”
”Selv på en italiensk benzintank får du go’ kaffe”

 

”Selv på en italiensk benzintank får du go’ kaffe”

gastro har mødt kokken David Fischer - manden, der tog springet fra pastakok på Roms trestjernede La Pergola til pastabodegaen "Hos Fischer" på Østerbro i København - til en snak om italiensk madkultur.

09. jul - Af Redaktionen - Foto: Søren Gammelmark

Hvor spiser du selv, når du er i Rom?
”Jeg spiste altid selv på de helt enkle trattoriaer, og det er stadig den slags steder, jeg besøger, når jeg er Rom. Selv om mange siger, at italienerne er dovne, så arbejder de jo rent faktisk rigtigt meget, og der er ikke ret mange, der spiser de dér store, traditionelle frokoster mere til hverdag. Men der er fyldt på restauranterne hver dag, og i weekenden og især om søndagen så er det det helt store familierykind.”


Få opskrifterne på Davis Fischers italienske sommermenu her.


Du spiser aldrig på La Pergola for gammelt venskabs skyld?
”Nej, nej, nej! Når folk spørger mig, om jeg kan anbefale dem at spise en middag på La Pergola, så plejer jeg at sige, at en familie på fire kan spise en hel uge på trattoria hver dag – til frokost og aften – for det, de skal gi’ for en middag på La Pergola, så nej – jeg anbefaler ikke La Pergola …”

Er La Pergola egentlig at betragte som en italiensk restaurant?
”Nej, det er et sted, hvor meget, meget få rige italienere kommer bortset fra udlændinge – det har slet ikke status af at være en af de bedste italienske restauranter, selv om den har tre stjerner i Guide Michelin. Der er ikke ret mange michelinstjerner i Italien, og det er ikke noget, ret mange går op i. La Pergola er en restaurant på et amerikansk hotel (Hilton, red.), der tilfældigvis ligger i Rom, med en tysk kok (Heinz Bech, red.).”

Hvordan vil du forklare den evige tiltrækning, italiensk gastronomi har?
”Det har naturligvis stor betydning, at folk forbinder italiensk mad med et anderledes pittoresk og ubekymret liv end det, de selv lever – og sådan lever italienerne naturligvis ikke, generelt, men når jeg selv elsker italiensk mad, så er det simpelthen, fordi der er tale om en helt enkel gastronomi på basis af de bedst tænkelige råvarer. Derfor smager en helt banal pastaret fantastisk, selv om der måske kun er tre ting i den, men det er tre ting, der alle er af topkvalitet. Italienerne er hysteriske med kvalitet, og derfor spiser de fleste italienere godt – også selv om de måske ikke har specielt godt råd. Selv en kop kaffe skal være i top. Selv på en italiensk benzintank får du go’ kaffe. Og af en rigtig kop.”

Men ligeså stor enighed der er om, at italiensk mad kan vi li’, ligeså stor enighed er der om, at der ikke kommer ret meget nyskabende fra Italien på den gastronomiske front.
”Jamen, der er stort set ingen italienere, der synes, at der er behov for at ændre eller videreudvikle noget dér. Alle italienere drømmer om den mad, de er vokset op med – det kan ikke blive bedre, og de er fuldstændig uimodtagelige over for impulser udefra. Du kan ikke lære dem noget, og de mener, at alting kommer fra dem. Hvis du spørger en italiener om, hvem der har opfundet flyvemaskinen, så vil han sige Leonardo da Vinci, og sådan er det hele vejen igennem.”


Læs også: 5 designrestauranter i Rom


Hvordan blev du modtaget, da du åbnede dit ’pastaværtshus’ – altså noget, man ikke havde hørt om før?
”Det med værtshus skyldes jo, at her oprindelig var et værtshus – og jeg drev det faktisk som et værtshus i de første tre måneder. Navnet blev hængende og passede jo egentlig meget godt til den trattoriatradition, jeg har efterstræbt. Hos Fischer er blevet et sted med rigtig mange stamkunder, der ved præcis, hvad de kan forvente, men der kommer også nogen, der slet ikke forstår konceptet. De sætter sig og ser på kortet, og så rejser de sig og går. Der er sådan en – meget dansk, tror jeg – idé om, at et sted er dårligt, hvis der ikke er et kæmpe udvalg. Hvis der kun er fem ting, så er det sikkert, fordi de ikke kan lave mad!

Nej – det er, fordi der er fem ting, der virkelig er kræset for. Jeg drømmer nogle gange om at lave et pizzeria – og der skal kun være fem pizzaer på kortet, ikke flere. Jeg er tiltalt af at lave noget helt enkelt på en hel perfekt måde. På La Pergola forstod jeg aldrig, at man ikke satte sig for eksempelvis at lave verdens bedste caprese. Men det ville man ikke – det var ikke fint nok.”

Det kan være svært at få bord, men man kan (næsten altid) få plads i baren og enten spise der eller vente på et ledigt bord.

Hvad laver du af mad derhjemme?
”Jeg laver stort set aldrig mad derhjemme! Jeg prøver at have to aftener fri om ugen, og så går jeg enten ud, eller også inviterer jeg nogen hjem, så vi kan lave noget sammen i køkkenet. Jeg står meget sjældent alene i køkkenet derhjemme og laver mad. Det gør jeg jo hver dag i restauranten.”

Er der er et kvarter eller område i Rom, du vil anbefale andre – et sted, der ikke står i turistguiderne?
”Jeg har boet i Rom ad flere omgange, og en af gangene delte jeg en lejlighed med en kammerat i San Lorenzo-kvarteret bag Terminibanegården. Det er et rigtigt arbejderkvarter, hvor der stort set aldrig kommer en turist. Området blev bombet af de allierede under 2. Verdenskrig – de gik efter baneterrænet, men det gik ret voldsomt ud over beboelsesområderne også, og selv i dag er det et meget rødt område med stor modstand mod USA.

Man skal gennem luderhotelkvarteret ved banegården, som mange guidebøger direkte advarer imod, og selve San Lorenzo er slet ikke angivet på mange kort, for ingen udefra gider komme der. Men der er fyldt med små spisesteder og barer, og der har jeg virkelig hængt meget ud. Siden boede jeg i en lejlighed på Campo dei Fiori.”

Drømmer du om at komme til at bo i Rom igen?
”Jo … men nu er jeg her. Men hvis det her sted ikke var dukket op, så havde jeg solgt min lejlighed og var flyttet tilbage til Rom.”



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Forudsigelige og overraskende Michelin

Forudsigelige og overraskende Michelin

26. feb | NYT & NOTER |

Michelin Guide Nordic Cities 2015 har talt, og det blev som bekendt til tre stjerner til Århus og en ny tostjernet i København.

Michelinstjerner 2015: Sådan faldt de (1 kommentarer)
 
Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag

Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag

24. feb | NYT & NOTER | Sådan går det, når der på torsdags uddeles michelinstjerner, hvis vi skal være realistiske og lidt kedelige (kun ændringerne nævnes):

Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag (1 kommentarer)
 
Mød Esben Holmboe Bang - dansk michelinkok i Norge

Mød Esben Holmboe Bang - dansk michelinkok i Norge

16. jan | NYT & NOTER | Mange ambitiøse kokkes store drøm er jo at få en michelinstjerne – og så to og så tre, hvis ambitionerne er virkeligt høje. Det var også den danske kok Esben Holmboe Bangs drøm, da han åbnede sin restaurant Maaemo i Oslo.

To stjerner og et sammenbrud (1 kommentarer)
 
En hyldest til den lille store franskmand Francis Cardenau

En hyldest til den lille store franskmand Francis Cardenau

09. jan | NYT & NOTER | Rent fysisk er han måske ikke den største, men han er ikke desto mindre en af de mest respekterede kokke i Danmark, og en af den håndfuld franske kokke, dansk gastronomi skylder rigtigt meget. Og i det hele taget en af de kokke, nutidens danske succesfulde kokke står på skuldrene af.

En hyldest til Francis Cardenau
 
Anmeldelse: Restaurant Hærværk

Anmeldelse: Restaurant Hærværk

15. dec | ANMELDELSER | Hærværk i Århus serverer gedigen brasserimad og imponerer med sit konsekvente vinkort.

Anmeldelse: Restaurant Hærværk (1 kommentarer)
 
Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

02. dec | NYT & NOTER | En halv million kroner af egen lomme, det er, hvad Ronny Emborg har brugt på et af de mest ambitiøse kogebogsprojekter længe. Jesper Uhrup Jensen har mødt køkkenchefen på Hotel d’Angleterre til en snak om selv at ville bestemme og ikke lade sig påvirke for meget af andre – og om at bestride en af de mest spektakulære poster i restaurationsbranchen. Om at være chef og om at være sig selv.

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant Marchal

Anmeldelse: Restaurant Marchal

02. dec | ANMELDELSER | Ronny Emborg serverer ’godt med godt på’ på det nyrenoverede d’Angleterre, men man spørger sig selv, om ikke hotellet burde give stortalentet lov til at rulle sig helt ud.

Anmeldelse: Restaurant Marchal (2 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant AOC

Anmeldelse: Restaurant AOC

02. dec | ANMELDELSER | AOC er en restaurantoplevelse af tårnhøj karat i kælderplan, og køkkenchef Søren Selin har for alvor fået luft under vingerne.

Anmeldelse: Restaurant AOC (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: POP – et spiseri

Anmeldelse: POP – et spiseri

26. nov | ANMELDELSER | Med POP – et spiseri fortsætter de fire pop-kvinder, hvor de sidste år slap succesen Spiseri. De har lagt sommerhusindretningen bag sig, men serverer stadig virkelig et godt og moderne italienskinspireret trattoriakøkken til ikke ret mange penge ... 

Anmeldelse: POP – et spiseri (1 kommentarer)
 
Guide: 8 gode restauranter i Århus

Guide: 8 gode restauranter i Århus

17. nov | ANMELDELSER | Århus byder på rigtigt mange gode spisesteder, men vi kan naturligvis ikke omtale dem alle. Vi har valgt otte stykker ud...

Guide: 8 gode restauranter i Århus (2 kommentarer)
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE