gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > Restaurant > Nyt & Noter > Q&A: Rødder på Roskilde
Q&A: Rødder på Roskilde

Drengene bag Rødder vil gerne bringe lokale råvarer i fokus. De er vant til interimistiske forhold i køkkenet, så køkken-containeren på Roskilde Festival var ingen udfordring. De skåler i Cuvée Rouge aux Lèvres fra Bainbridge and Cathcart.

Q&A: Rødder på Roskilde

gastro mødte de idealistiske drenge fra Rødder til en pop-up restaurant på Roskilde Festival, hvor lokale råvarer og naturlig vin var i fokus. Og så spiste vi med, naturligvis...

07. jul - Af Josefine Carstad - Foto: Malou Kayser

De tre autodidakte kokke bag Rødder inviterede på pop-up restaurant på dette års Roskilde Festival. gastro var på pletten og tog en snak med de tre herrer: Solfinn Danielsen (SD), som arbejder som sommelier på Manfreds og Vin, specialestuderende Martin Marko Hansen (MH) og Esben Grundtvig (EG), som driver sin egen kantine:

Fortæl os lidt om Rødder – hvad er idéen bag?

EG: Målet med rødder er et fokus på lokale råvare og naturlig vin. Det skal ikke nødvendigvis være økologisk eller biodynamisk, men det er vigtigt for os, at dyrene har haft det godt. Vi samarbejder med tre gårde på Lolland-Falster, hvor Marko og Esben kommer fra, hvor vi får lam, kylling, svin og okse fra. Så det handler også om at komme tilbage til sine egne rødder. Vi har også prøvet at snige nogle færøske råvare ind, men det er ikke lige lykkedes endnu. (Solfinn Danielsen kommer fra Færøerne, red.)

SD: Men det skal ikke bare være lokalt for at være lokalt. Produktet skal være bedre.

EG: Navnet betyder dels, at vi er tre rødder, dels at vi forsøger at gå tilbage til nogle oldschool tilberedningsformer, som syltning og brassering.

MH: Og så bruger vi mange rødder i madlavningen.

Hvordan passer Rødder så ind på Roskilde Festival?

EG: Vi vil gerne lave nogle uformelle spisninger, hvor der stadigvæk er fokus på lækker mad med rigtigt gode råvarer.

MH: Roskilde har altid gjort meget for at være i pagt med naturen. Det er fælleskabet, der er i centrum her, så det er de perfekte rammer for Rødder – man mødes over måltidet, folk er glade og kommer hinanden ved. Rigtigt mange kan lide at høre historier om maden, og vi kan lide at fortælle dem det.

EG: Det handler også om, at videreformidle historien om de her råvarer til publikum. Det er i virkeligheden en ny platform, hvor man kan komme bredere ud. Normalt er det de samme folk, der kommer til vores arrangementer, og som finder os på de sociale medier.

Hvilken ingrediens fra dagens menu er den bedste at få tæt på Roskilde Festival?

MH: Det er fra biodynamikeren Ask fra Kiselgården, som ligger 30 kilometer herfra i Lejre. Det er da tæt herpå, ikke? Han har nogle fantastiske gulerødder. Og det er ikke rocket science. De bliver bare let dampet.

SD: Faktisk gror der flere steder på festivalområdet krydderurter, og de gror helt vildt godt. Men det er ikke dem, vi serverer i dag.

Hvad er jeres tanker bag dagens menu?

MH: Det er en sommermenu. Der skal ikke gøres ret meget ved grønsagerne. Det skal kunne smages, at de lige er blevet hevet op af jorden.

Hvad har været det mest udfordrende ved at arbejde i et container-køkken?

SD: Det er bedre køkkenforhold, end vi mange gange har. Vi er mere fleksible og kræver ikke så meget, så set-uppet var ikke en udfordring overhovedet. Vi har engang lavet mad i en kolonihave, hvor vi havde to gasblus og ingen strøm. Hvis det havde regnet den dag, havde vi været fucked.

Hvilken ingrediens har I rejst længst efter?

SD: Det er nok vinen, som kommer fra Loire i Frankrig.

EG: Og så kødet, der kommer fra Lolland. Alle grønsagerne kommer fra Sjælland.


Se hvad vi fik at spise og få opskrifterne på næste side...

12 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Guide: 8 gode frokostrestauranter

Guide: 8 gode frokostrestauranter

14. apr | ANMELDELSER | I Danmark har vi ikke helt den samme kultur omkring at spise frokost ude, som de har sydpå – eller bare i Sverige for den sags skyld. Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter her...

Guide: 8 gode frokostrestauranter
 
Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2)

Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2)

09. apr | ANMELDELSER | gastro har besøgt og anmeldt Höst, da restauranten var ganske ny. Vi var ret mugne, mildt sagt. Men vi ville så gerne kunne lide stedet med den smukke indretning, de gode intentioner og priser … havde vi måske anmeldt det, før det havde fundet sine ben? Vi lagde vejen forbi igen og satte os på ny til bords, nu hvor Höst har passeret sin 1-årsfødselsdag.

Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2) (2 kommentarer)
 
Mød restaurantkongerne af København

Mød restaurantkongerne af København

24. mar | NYT & NOTER | De kan tælles på mindre end to gange to hænder, men de sidder på omkring 100 af de københavnske restauranter. Se, hvem det er her!

Mød restaurantkongerne af København
 
Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

12. mar | NYT & NOTER | En halv million kroner af egen lomme, det er, hvad Ronny Emborg har brugt på et af de mest ambitiøse kogebogsprojekter længe. Jesper Uhrup Jensen har mødt køkkenchefen på Hotel d’Angleterre til en snak om selv at ville bestemme og ikke lade sig påvirke for meget af andre – og om at bestride en af de mest spektakulære poster i restaurationsbranchen. Om at være chef og om at være sig selv.

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv
 
Anmeldelse: Restaurant KUL

Anmeldelse: Restaurant KUL

10. mar | ANMELDELSER | Restaurant KUL sætter nye standarder for spisestederne i Kødbyen og er endnu et eksempel på, at der er blevet skruet op for blusset i forhold til, hvad vi har været vant til i den nynordiske bølge med sine sarte smagsnuancer.

Anmeldelse: Restaurant KUL
 
Meyers 50 års fødselsdag

Meyers 50 års fødselsdag

07. mar | NYT & NOTER | Der var gæster en masse og taler og rosende ord, da ildsjælen og den gastronomiske storentreprenør Claus Meyer blev fejret på sin 50-årsdag. Og så var der også lige en taler fra Helvede, der mente, at der også skulle siges et par sandheder.

Meyers 50 års fødselsdag
 
Anmeldelse: Restaurant Pluto

Anmeldelse: Restaurant Pluto

27. jan | ANMELDELSER | Der støbes masser af kugler på Pluto, nogle mere vellykkede end andre, nogle smager for meget af rom og for lidt af kugler, men der er fulde huse, og de små retter kredser rundt om og over bordene i en lind strøm. Men det kniber med detaljerne, og der bliver ikke overdrevet med serviceringen.

Anmeldelse: Restaurant Pluto
 
Galleri: Danmark år 10 efter noma

Galleri: Danmark år 10 efter noma

01. jan | NYT & NOTER |

Den mest markante danske restaurant nogensinde rundede i november 10 år - vi siger tillykke med billeder fra 10 års gastronomisk danmarkshistorie.

Galleri: Danmark år 10 efter noma
 
Anmeldelse: Studio

Anmeldelse: Studio

23. dec | ANMELDELSER | Torsten Vildgaard var i årevis og indtil for to år siden the mastermind på noma. Nu er kokkegeniet tilbage som køkkenchef på Studio, den ene af tre restauranter i jazzog restaurantkomplekset The Standard – formerly known as Custom House. Vildgaard er mindre dogmatisk end på noma og dermed også mere fri – og som sådan rigtig godt på vej som Torsten Vildgaard version 2.

Anmeldelse: Studio
 
Anmeldelse: Meyers i Lyngby

Anmeldelse: Meyers i Lyngby

16. dec | ANMELDELSER | Meyer har åbnet i Kongens Lyngby, den velbjærgede københavnerforstad, hvor der hidtil har været endog meget langt mellem snapsene, hvad restauranter angår. Erik Barfoed lagde vejen forbi – og ledte en smule forgæves efter den nordiske ånd, han ellers forbinder Meyer med.

Anmeldelse: Meyers i Lyngby
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind vinreol fra Kastrup Design

Vind vinreol fra Kastrup Design

Deltag i konkurrencen om 2x1 vinreol i plexiglas fra Kastrup Design til en samlet værdi af 2.750 kr.

Vind vinreol fra Kastrup Design

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED