gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Restaurant > Nyt & Noter > Med gastro til seks-retters på Roskilde
Med gastro til seks-retters på Roskilde

 

Med gastro til seks-retters på Roskilde

Det kulinarisk legesyge kokkefællesskab NaCl har sat stævne i uvante rammer – væk fra det veludstyrede, kendte køkken og ud i smatten på årets Roskilde Festival. gastro var med til show cooking Roskilde style.

06. jul - Af Josefine Carstad - Foto: Malou Kayser

- Kan du ikke lige fortælle mig, hvad denne her er, spørger en ung, splejset festivalgæst i gummistøvler og opsmøgede cowboy-shorts og holder et flamingokrus frem.

Rasmus Leck Fischer, tidligere souschef på Dragsholm Slot, kommer med en detaljeret fortælling om indholdet og tilberedningen af hans kollega Mette Dahlgaards ret, ”Esquite”, som blandt andet består af majs med mayonnaise, ost og chili serveret i flamingokruset.

- Skal man bare lade være med at spørge, siger den lettere opgivende gæst og kigger op på Rasmus Leck Fischer, der simplificerer:

- Det er en mexicansk udgave af grøn karry.

Men det er meningen, gæsterne skal spørge og være i dialog med kokkene, når de er indbudt til fine dining i NaCls interimistiske show-køkken på årets Roskilde Festival. NaCl er en art selvbestaltet legeplads, hvor nogle af landets dygtigste kokke mødes for at slå sig løs og udforske nye former og smage.

- Det ligger meget i vores koncept. Vi låner sjove locations, og en stor del af elementet er, at gæsterne taler med kokken. Responsen har været god. Alle er sindssygt positive, fortæller Rasmus Leck Fischer.

Han har sammen med kokkekollegerne Christoffer Sørensen, Mette Dahlgaard, Mie Bostlund, Line Storm Hansen og Lars Lundø Jakobsen sat festivalgængerne i stævne til en gastronomisk oplevelse midt i mudderet på Roskilde Festival. Dagens tema er ”god tømmermændsmad” – som kokkene selv ville foretrække den, forklarer Rasmus Leck Fischer:

- Jeg har været egoistisk og lavet noget, som jeg elsker, når jeg har tømmermænd, og der er pasta med en masse ost, fortæller han.

Han står bag retten ”Blød Pasta med Sprød Krabbe”, som består af et frituretilberedt brød udstukket med Rasmus’ egen krabbeform serveret til en risottolignende pastaret med krabbekød, mascapone og parmesan. Og en god portion salt. Han forklarer en gæst, at det er godt, når man har tømmermænd. Det skal være fedt og salt!

Rasmus Leck Fischer er glad for at være med på festival, og kokkene, som er tilknyttet NaCl, løb om kap for at få en plads på holdet.

- Man skal gøre det uformelt. Man kunne pakke det flot og knivskarpt ind, men her på Roskilde Festival har vi tænkt over, hvordan man kan gøre det mere uformelt og mere løssluppent, siger han.

Og stemningen er afslappet, da knapt 70 gæster tager plads ved langbordene i en lade, som ikke normalt er i brug under festivalen. Alle slags gæster er mødt op, en del med tømmermænd og alle i gummistøvler. Regnen har silet ned hele formiddagen, men stemningen er opløftet i tørvejret og med god mad i vente.

- Fucking luksus, mand, lyder reaktionen fra en ung festivalgænger med kasketten skudt lidt tilbage i nakken. De smartklædte, unge mænd står i kø for at få mad af Mette Dahlgaard, og de kvitterer med et høfligt ”tak”, når de har fået serveret.

- Det er virkeligt lækkert!

- Sygt lækkert, nikker vennen.

Mette Dahlgaard har lavet en ret, som den bliver serveret på et mexicansk gadekøkken. I forbindelse med en studietur for Bo Becks restaurant Geist (på Kongens Nytorv, red.) til Mexico blev hun inspireret til at lave en tortilla med mole, grillet peberfrugt, ristet pancetta og blomsterkarse. Til det serverede hun en kop med majs, mayonnaise, ost, chili og friskpresset lime.

- Det står sygt skævt det her. Det er fandeme ikke Michelin, griner Mette Dahlgaard og retter lidt på de skæve berlinerborde og -bænke.

Omkring bordene finder man ikke kun arketypen på en stamgæst til NaCls arrangementer, hvor prisen almindeligvis ligger på i mellem 450 og 550 kroner eksklusivt vin. I dag koster seks retter, rød-, hvidvin og øl rørende 180 kroner. At det kan lade sig gøre skyldes, at Roskilde Festival har støttet arrangementet.

NaCls pop-up restaurant er som noget nyt ét ud af i alt seks fine dining-events på Roskilde Festivalen i år. Mange vil måske mene, at festival rimer bedst på fast food – en selvskreven lov, som Roskilde Festival nu stiller spørgsmålstegn ved og udfordrer gennem disse fine dining-events.

Hvad synes Rasmus Leck Fischer så om at lave ’fine dining’ på Roskilde Festival?

– Det har været en rigtig sjov udfordring. Vi har også talt om at tage ud i en skov eller på en fiskekutter for at komme tæt på det kulinariske. Der er Roskilde jo noget helt andet.

Og responsen, hvordan har den været?
- Der er overraskende mange, der stiller indgående spørgsmål, så interessen er ligeså stor som til vores andre show cookings.

Desserten er ved at blive tilberedt, og der er højlydt jubel, da Rasmus Lech Fischer og Lars Lundø Jacobsen slæber en tung flaske flydende nitrogen frem og fryser hyldeblomst, appelsin og citron-limonadeisen. Den skal spises sammen med lakridsskum og citroncreme anrettet i en skal af hvid chokolade. Tilsammen bliver det til desserten med den nonchalante titel ”Sådan lidt Kung Fu-agtig…”.

Med sådan et punktum overrasker det ikke, da en stor gruppe af gæsterne begejstret begynder at synge ”ekstranummer, ekstranummer” med følgeskab af høje pift og hujen.

gastro og de omkring 70 andre gæster forlader langbordet mætte, glade og endnu engang udfordret af den kulinariske opfindsomhed, som NaCl lægger for dagen.

Se fotos af alle 6 retter i billedgalleriet her.

Se stemningsbilleder fra NaCls showcooking på Roskilde Festival her.

En kold tåge breder sig på 'restauranten', da desserten fryses med flydende nitrogen.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Anmeldelse: Restaurant Hærværk

Anmeldelse: Restaurant Hærværk

15. dec | ANMELDELSER | Hærværk i Århus serverer gedigen brasserimad og imponerer med sit konsekvente vinkort.

Anmeldelse: Restaurant Hærværk
 
Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

02. dec | NYT & NOTER | En halv million kroner af egen lomme, det er, hvad Ronny Emborg har brugt på et af de mest ambitiøse kogebogsprojekter længe. Jesper Uhrup Jensen har mødt køkkenchefen på Hotel d’Angleterre til en snak om selv at ville bestemme og ikke lade sig påvirke for meget af andre – og om at bestride en af de mest spektakulære poster i restaurationsbranchen. Om at være chef og om at være sig selv.

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv
 
Anmeldelse: Restaurant Marchal

Anmeldelse: Restaurant Marchal

02. dec | ANMELDELSER | Ronny Emborg serverer ’godt med godt på’ på det nyrenoverede d’Angleterre, men man spørger sig selv, om ikke hotellet burde give stortalentet lov til at rulle sig helt ud.

Anmeldelse: Restaurant Marchal (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant AOC

Anmeldelse: Restaurant AOC

02. dec | ANMELDELSER | AOC er en restaurantoplevelse af tårnhøj karat i kælderplan, og køkkenchef Søren Selin har for alvor fået luft under vingerne.

Anmeldelse: Restaurant AOC (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: POP – et spiseri

Anmeldelse: POP – et spiseri

26. nov | ANMELDELSER | Med POP – et spiseri fortsætter de fire pop-kvinder, hvor de sidste år slap succesen Spiseri. De har lagt sommerhusindretningen bag sig, men serverer stadig virkelig et godt og moderne italienskinspireret trattoriakøkken til ikke ret mange penge ... 

Anmeldelse: POP – et spiseri
 
Guide: 8 gode restauranter i Århus

Guide: 8 gode restauranter i Århus

17. nov | ANMELDELSER | Århus byder på rigtigt mange gode spisesteder, men vi kan naturligvis ikke omtale dem alle. Vi har valgt otte stykker ud...

Guide: 8 gode restauranter i Århus
 
Anmeldelse: Uformel

Anmeldelse: Uformel

12. nov | ANMELDELSER | Formel B’s frække lillesøster, Uformel, gi’r den som let, ligetil og lige ud af landevejen, men det er en underdrivelsen af rang. Det er deluxemad til discountpriser, et lille mirakel og en af årets bedste restaurantnyheder.

Anmeldelse: Uformel (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: TGV Café

Anmeldelse: TGV Café

10. nov | ANMELDELSER | Café og café … stedet begyndte godt nok som café, men har udviklet sig til at være en rigtig god bistro, og det er da også folkene bag en anden supergod Århus-bistro, restaurant ET, der er mændene bag TGV, uden at de dog står for den daglige drift...

Anmeldelse: TGV Café (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant Miro

Anmeldelse: Restaurant Miro

05. nov | ANMELDELSER | Ingen Århus-restaurantguide uden legendariske Miro, Århus ældste gourmetrestaurant og -fyrtårn med snart 25 år på bagen under samme ejer, tyske Toni Leichtle med kokkebaggrund og stor, stor kærlighed til det franske køkken, som restauranten selvsagt derfor tager udgangspunkt i, men med inspiration indover fra hele verden, også Asien...

Anmeldelse: Restaurant Miro (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Molskroen Strandhotel

Anmeldelse: Molskroen Strandhotel

05. nov | ANMELDELSER | ”Fra Mols til Skagen” sang Aud Wilken til Melodi Grandprix 1995, husker nogen af os – Michel Michaud synger den omvendt, men absolut ikke på sidste vers, selvom alle nok regnede med, at den stod på pension efter Skagen. Michaud og Mols skal vi nu vænne os til. Og det er et rigtigt godt!

Anmeldelse: Molskroen Strandhotel (1 kommentarer)
 

Årets julegave

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE