gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Restaurant > Nyt & Noter > Med gastro til seks-retters på Roskilde
Med gastro til seks-retters på Roskilde

 

Med gastro til seks-retters på Roskilde

Det kulinarisk legesyge kokkefællesskab NaCl har sat stævne i uvante rammer – væk fra det veludstyrede, kendte køkken og ud i smatten på årets Roskilde Festival. gastro var med til show cooking Roskilde style.

06. jul - Af Josefine Carstad - Foto: Malou Kayser

- Kan du ikke lige fortælle mig, hvad denne her er, spørger en ung, splejset festivalgæst i gummistøvler og opsmøgede cowboy-shorts og holder et flamingokrus frem.

Rasmus Leck Fischer, tidligere souschef på Dragsholm Slot, kommer med en detaljeret fortælling om indholdet og tilberedningen af hans kollega Mette Dahlgaards ret, ”Esquite”, som blandt andet består af majs med mayonnaise, ost og chili serveret i flamingokruset.

- Skal man bare lade være med at spørge, siger den lettere opgivende gæst og kigger op på Rasmus Leck Fischer, der simplificerer:

- Det er en mexicansk udgave af grøn karry.

Men det er meningen, gæsterne skal spørge og være i dialog med kokkene, når de er indbudt til fine dining i NaCls interimistiske show-køkken på årets Roskilde Festival. NaCl er en art selvbestaltet legeplads, hvor nogle af landets dygtigste kokke mødes for at slå sig løs og udforske nye former og smage.

- Det ligger meget i vores koncept. Vi låner sjove locations, og en stor del af elementet er, at gæsterne taler med kokken. Responsen har været god. Alle er sindssygt positive, fortæller Rasmus Leck Fischer.

Han har sammen med kokkekollegerne Christoffer Sørensen, Mette Dahlgaard, Mie Bostlund, Line Storm Hansen og Lars Lundø Jakobsen sat festivalgængerne i stævne til en gastronomisk oplevelse midt i mudderet på Roskilde Festival. Dagens tema er ”god tømmermændsmad” – som kokkene selv ville foretrække den, forklarer Rasmus Leck Fischer:

- Jeg har været egoistisk og lavet noget, som jeg elsker, når jeg har tømmermænd, og der er pasta med en masse ost, fortæller han.

Han står bag retten ”Blød Pasta med Sprød Krabbe”, som består af et frituretilberedt brød udstukket med Rasmus’ egen krabbeform serveret til en risottolignende pastaret med krabbekød, mascapone og parmesan. Og en god portion salt. Han forklarer en gæst, at det er godt, når man har tømmermænd. Det skal være fedt og salt!

Rasmus Leck Fischer er glad for at være med på festival, og kokkene, som er tilknyttet NaCl, løb om kap for at få en plads på holdet.

- Man skal gøre det uformelt. Man kunne pakke det flot og knivskarpt ind, men her på Roskilde Festival har vi tænkt over, hvordan man kan gøre det mere uformelt og mere løssluppent, siger han.

Og stemningen er afslappet, da knapt 70 gæster tager plads ved langbordene i en lade, som ikke normalt er i brug under festivalen. Alle slags gæster er mødt op, en del med tømmermænd og alle i gummistøvler. Regnen har silet ned hele formiddagen, men stemningen er opløftet i tørvejret og med god mad i vente.

- Fucking luksus, mand, lyder reaktionen fra en ung festivalgænger med kasketten skudt lidt tilbage i nakken. De smartklædte, unge mænd står i kø for at få mad af Mette Dahlgaard, og de kvitterer med et høfligt ”tak”, når de har fået serveret.

- Det er virkeligt lækkert!

- Sygt lækkert, nikker vennen.

Mette Dahlgaard har lavet en ret, som den bliver serveret på et mexicansk gadekøkken. I forbindelse med en studietur for Bo Becks restaurant Geist (på Kongens Nytorv, red.) til Mexico blev hun inspireret til at lave en tortilla med mole, grillet peberfrugt, ristet pancetta og blomsterkarse. Til det serverede hun en kop med majs, mayonnaise, ost, chili og friskpresset lime.

- Det står sygt skævt det her. Det er fandeme ikke Michelin, griner Mette Dahlgaard og retter lidt på de skæve berlinerborde og -bænke.

Omkring bordene finder man ikke kun arketypen på en stamgæst til NaCls arrangementer, hvor prisen almindeligvis ligger på i mellem 450 og 550 kroner eksklusivt vin. I dag koster seks retter, rød-, hvidvin og øl rørende 180 kroner. At det kan lade sig gøre skyldes, at Roskilde Festival har støttet arrangementet.

NaCls pop-up restaurant er som noget nyt ét ud af i alt seks fine dining-events på Roskilde Festivalen i år. Mange vil måske mene, at festival rimer bedst på fast food – en selvskreven lov, som Roskilde Festival nu stiller spørgsmålstegn ved og udfordrer gennem disse fine dining-events.

Hvad synes Rasmus Leck Fischer så om at lave ’fine dining’ på Roskilde Festival?

– Det har været en rigtig sjov udfordring. Vi har også talt om at tage ud i en skov eller på en fiskekutter for at komme tæt på det kulinariske. Der er Roskilde jo noget helt andet.

Og responsen, hvordan har den været?
- Der er overraskende mange, der stiller indgående spørgsmål, så interessen er ligeså stor som til vores andre show cookings.

Desserten er ved at blive tilberedt, og der er højlydt jubel, da Rasmus Lech Fischer og Lars Lundø Jacobsen slæber en tung flaske flydende nitrogen frem og fryser hyldeblomst, appelsin og citron-limonadeisen. Den skal spises sammen med lakridsskum og citroncreme anrettet i en skal af hvid chokolade. Tilsammen bliver det til desserten med den nonchalante titel ”Sådan lidt Kung Fu-agtig…”.

Med sådan et punktum overrasker det ikke, da en stor gruppe af gæsterne begejstret begynder at synge ”ekstranummer, ekstranummer” med følgeskab af høje pift og hujen.

gastro og de omkring 70 andre gæster forlader langbordet mætte, glade og endnu engang udfordret af den kulinariske opfindsomhed, som NaCl lægger for dagen.

Se fotos af alle 6 retter i billedgalleriet her.

Se stemningsbilleder fra NaCls showcooking på Roskilde Festival her.

En kold tåge breder sig på 'restauranten', da desserten fryses med flydende nitrogen.Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Anmeldelse: Manzel

Anmeldelse: Manzel

29. okt | ANMELDELSER | På Manzel møder man det libanesiske køkken på bedste vis, helt som det skal være, tilmed skarpt og gedigent og uden tvist eller nynordiske tendenser, bare gennemført og velsmagende arabisk mad.

Anmeldelse: Manzel
 
Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

22. okt | ANMELDELSER | Mielcke & Hurtigkarl er en helt særlig ophøjet oplevelse – gastronomi i særklasse, betjening på topniveau og omgivelser, der er sært dragende og drømmeagtige. Restauranten er beliggende i Det Kongelige Danske Haveselskabs Have, hvor næsten alt er forbudt, men på restauranten folder drømmenes faner sig ud.

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl
 
Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

15. okt | NYT & NOTER | Mens de københavnske restauranter løber med stort set al hæder og opmærksomhed, lister et 23-årigt stortalent, Rasmus Munk, rundt i Vejles højder som køkkenchef i restauranten Tree Top på Munkebjerg Hotel. Her ofrer han alt for at nå til tops og når sjældent hjem efter arbejde, før han skal møde igen...

Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel
 
Oplev Bornholms gastronomiske stemmer

Oplev Bornholms gastronomiske stemmer

13. okt | ANMELDELSER | De gamle kendinge på øen, Kadeau og Stammershalle er i gastronomisk topform og har fået selskab af idylliske Christianshøjkroen.

Oplev Bornholms gastronomiske stemmer
 
Eva Ravnbøl: ”Jeg har efter 25 år stadig ikke vænnet mig til at spise kager og lignende til morgenmad”

Eva Ravnbøl: ”Jeg har efter 25 år stadig ikke vænnet mig til at spise kager og lignende til morgenmad”

09. okt | NYT & NOTER | Eva Ravnbøl har lavet tv-programmer om mad som fx ’Pastaplus’ og ’Min italienske drøm’ og rejse- og kogebøger og er desuden bl.a. freelancekorrespondent for TV2 News. Her fortæller hun om Italien versus Danmark.

Eva Ravnbøl: ”Jeg har efter 25 år stadig ikke vænnet mig til at spise kager og lignende til morgenmad” (1 kommentarer)
 
Vejrø - Tag med på gastronomisk bondegårdsferie

Vejrø - Tag med på gastronomisk bondegårdsferie

08. okt | ANMELDELSER | Hvad får man, hvis man tager en nedslidt og ubeboet ø, en Saxobank-mand og en kvart milliard kroner? Man får et naturskønt, økologisk og selvforsynende luksushotel med egen restaurant. Vi har været på bondegårdsferie af den gastronomiske slags for virkelig viderekomne feinschmeckere på Vejrø, en ø i smålandsfarvandet nord for Lolland.

Vejrø - Tag med på gastronomisk bondegårdsferie
 
Anmeldelse: no. 2

Anmeldelse: no. 2

06. okt | ANMELDELSER | AOC’s lille ny, no. 2, lægger sig i bekvem afstand til moderskibet, men no. 2 er tæt på at være nummer ét i sin egen klasse, en mellemklasse, der i disse år løfter overliggeren ganske betragteligt.

Anmeldelse: no. 2
 
Når noma er noma

Når noma er noma

24. sep | NYT & NOTER | Det var med en vis bæven, Jesper Uhrup Jensen tog imod tilbuddet om at komme med på Noma, for det var med et skuffende forrige besøg i erindringen. Men Noma er Noma, man kan aldrig være sikker på, hvad der venter en – og det viste sig, at der ventede en oplevelse i den verdensklasse, der har gjort restauranten til stedet, alle taler om.

Når noma er noma
 
”Når folk siger til mig, at de ikke har råd til at holde høns eller købe økologisk, så siger jeg, at jeg ikke forstår, hvordan de har råd til at lade være”

”Når folk siger til mig, at de ikke har råd til at holde høns eller købe økologisk, så siger jeg, at jeg ikke forstår, hvordan de har råd til at lade være”

08. sep | NYT & NOTER | Bekymret speltmor, havedame, medlem af Etisk råd, debattør, urban farmer, altanaktivist … Jesper Uhrup Jensen har mødt Signe Wenneberg til en snak om, hvorfor vi alle sammen skal holde høns og om at være oprigtig bekymret for, om der overhovedet er en fremtid.

Mød Signe Wenneberg her...
 
Pitstop: Clarke’s

Pitstop: Clarke’s

27. aug | ANMELDELSER | Clarke’s på Nørrebro vil ikke bare være endnu en café, for her vil man ikke nøjes med husets halvsure vin, så stedets indehaver har allieret sig med en landets førende vinimportører. Og for de morgenduelige er der morgenmad og friske aviser.

Pitstop: Clarke’s
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Deltag i konkurrencen om et gavesæt fra Nuance, indeholdende Wine Finer og termometer. Præmien har en samlet værdi af 499,95 kr.

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED