gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Restaurant > Nyt & Noter > Med gastro til seks-retters på Roskilde
Med gastro til seks-retters på Roskilde

 

Med gastro til seks-retters på Roskilde

Det kulinarisk legesyge kokkefællesskab NaCl har sat stævne i uvante rammer – væk fra det veludstyrede, kendte køkken og ud i smatten på årets Roskilde Festival. gastro var med til show cooking Roskilde style.

06. jul - Af Josefine Carstad - Foto: Malou Kayser

- Kan du ikke lige fortælle mig, hvad denne her er, spørger en ung, splejset festivalgæst i gummistøvler og opsmøgede cowboy-shorts og holder et flamingokrus frem.

Rasmus Leck Fischer, tidligere souschef på Dragsholm Slot, kommer med en detaljeret fortælling om indholdet og tilberedningen af hans kollega Mette Dahlgaards ret, ”Esquite”, som blandt andet består af majs med mayonnaise, ost og chili serveret i flamingokruset.

- Skal man bare lade være med at spørge, siger den lettere opgivende gæst og kigger op på Rasmus Leck Fischer, der simplificerer:

- Det er en mexicansk udgave af grøn karry.

Men det er meningen, gæsterne skal spørge og være i dialog med kokkene, når de er indbudt til fine dining i NaCls interimistiske show-køkken på årets Roskilde Festival. NaCl er en art selvbestaltet legeplads, hvor nogle af landets dygtigste kokke mødes for at slå sig løs og udforske nye former og smage.

- Det ligger meget i vores koncept. Vi låner sjove locations, og en stor del af elementet er, at gæsterne taler med kokken. Responsen har været god. Alle er sindssygt positive, fortæller Rasmus Leck Fischer.

Han har sammen med kokkekollegerne Christoffer Sørensen, Mette Dahlgaard, Mie Bostlund, Line Storm Hansen og Lars Lundø Jakobsen sat festivalgængerne i stævne til en gastronomisk oplevelse midt i mudderet på Roskilde Festival. Dagens tema er ”god tømmermændsmad” – som kokkene selv ville foretrække den, forklarer Rasmus Leck Fischer:

- Jeg har været egoistisk og lavet noget, som jeg elsker, når jeg har tømmermænd, og der er pasta med en masse ost, fortæller han.

Han står bag retten ”Blød Pasta med Sprød Krabbe”, som består af et frituretilberedt brød udstukket med Rasmus’ egen krabbeform serveret til en risottolignende pastaret med krabbekød, mascapone og parmesan. Og en god portion salt. Han forklarer en gæst, at det er godt, når man har tømmermænd. Det skal være fedt og salt!

Rasmus Leck Fischer er glad for at være med på festival, og kokkene, som er tilknyttet NaCl, løb om kap for at få en plads på holdet.

- Man skal gøre det uformelt. Man kunne pakke det flot og knivskarpt ind, men her på Roskilde Festival har vi tænkt over, hvordan man kan gøre det mere uformelt og mere løssluppent, siger han.

Og stemningen er afslappet, da knapt 70 gæster tager plads ved langbordene i en lade, som ikke normalt er i brug under festivalen. Alle slags gæster er mødt op, en del med tømmermænd og alle i gummistøvler. Regnen har silet ned hele formiddagen, men stemningen er opløftet i tørvejret og med god mad i vente.

- Fucking luksus, mand, lyder reaktionen fra en ung festivalgænger med kasketten skudt lidt tilbage i nakken. De smartklædte, unge mænd står i kø for at få mad af Mette Dahlgaard, og de kvitterer med et høfligt ”tak”, når de har fået serveret.

- Det er virkeligt lækkert!

- Sygt lækkert, nikker vennen.

Mette Dahlgaard har lavet en ret, som den bliver serveret på et mexicansk gadekøkken. I forbindelse med en studietur for Bo Becks restaurant Geist (på Kongens Nytorv, red.) til Mexico blev hun inspireret til at lave en tortilla med mole, grillet peberfrugt, ristet pancetta og blomsterkarse. Til det serverede hun en kop med majs, mayonnaise, ost, chili og friskpresset lime.

- Det står sygt skævt det her. Det er fandeme ikke Michelin, griner Mette Dahlgaard og retter lidt på de skæve berlinerborde og -bænke.

Omkring bordene finder man ikke kun arketypen på en stamgæst til NaCls arrangementer, hvor prisen almindeligvis ligger på i mellem 450 og 550 kroner eksklusivt vin. I dag koster seks retter, rød-, hvidvin og øl rørende 180 kroner. At det kan lade sig gøre skyldes, at Roskilde Festival har støttet arrangementet.

NaCls pop-up restaurant er som noget nyt ét ud af i alt seks fine dining-events på Roskilde Festivalen i år. Mange vil måske mene, at festival rimer bedst på fast food – en selvskreven lov, som Roskilde Festival nu stiller spørgsmålstegn ved og udfordrer gennem disse fine dining-events.

Hvad synes Rasmus Leck Fischer så om at lave ’fine dining’ på Roskilde Festival?

– Det har været en rigtig sjov udfordring. Vi har også talt om at tage ud i en skov eller på en fiskekutter for at komme tæt på det kulinariske. Der er Roskilde jo noget helt andet.

Og responsen, hvordan har den været?
- Der er overraskende mange, der stiller indgående spørgsmål, så interessen er ligeså stor som til vores andre show cookings.

Desserten er ved at blive tilberedt, og der er højlydt jubel, da Rasmus Lech Fischer og Lars Lundø Jacobsen slæber en tung flaske flydende nitrogen frem og fryser hyldeblomst, appelsin og citron-limonadeisen. Den skal spises sammen med lakridsskum og citroncreme anrettet i en skal af hvid chokolade. Tilsammen bliver det til desserten med den nonchalante titel ”Sådan lidt Kung Fu-agtig…”.

Med sådan et punktum overrasker det ikke, da en stor gruppe af gæsterne begejstret begynder at synge ”ekstranummer, ekstranummer” med følgeskab af høje pift og hujen.

gastro og de omkring 70 andre gæster forlader langbordet mætte, glade og endnu engang udfordret af den kulinariske opfindsomhed, som NaCl lægger for dagen.

Se fotos af alle 6 retter i billedgalleriet her.

Se stemningsbilleder fra NaCls showcooking på Roskilde Festival her.

En kold tåge breder sig på 'restauranten', da desserten fryses med flydende nitrogen.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Pitstop: Clarke’s

Pitstop: Clarke’s

27. aug | ANMELDELSER | Clarke’s på Nørrebro vil ikke bare være endnu en café, for her vil man ikke nøjes med husets halvsure vin, så stedets indehaver har allieret sig med en landets førende vinimportører. Og for de morgenduelige er der morgenmad og friske aviser.

Pitstop: Clarke’s
 
Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”

Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”

04. aug | NYT & NOTER | Vi har været i Skagen for at tale med Thorsten Schmidt, der til alles overraskelse overtog jobbet som køkkenchef på Ruths Hotel efter Michel Michaud.

Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”
 
2900 Spisetid

2900 Spisetid

23. jul | ANMELDELSER | Engang i en ikke så fjern fortid stod Tuborg Havn i øllets tegn, men ølhanerne blev lukket i 1996, og det meste af bryggeriet blev revet ned for at give plads til en helt ny bydel. Waterfront Shoppingcenter er denne nye bydel. Mira Arkin har taget pulsen på centerets tre spisesteder.

2900 Spisetid
 
Guide: 6 gode steder at spise udenfor

Guide: 6 gode steder at spise udenfor

16. jul | ANMELDELSER | Man kan spise ude, og man kan spise udenfor – og i bedste fald begge dele. Den danske sommer er en ung blond pige – og en lunefuld en. Men det er ikke desto mindre sæson for at spise ude under åben himmel. Vi giver et bud på seks af de bedste steder, hvor kun the sky is the limit.

Guide: 6 gode steder at spise udenfor
 
Anmeldelse: Verandah / The Standard

Anmeldelse: Verandah / The Standard

07. jul | ANMELDELSER | Indiske Rohit Ghais moderne, globaliserede køkken klarer sig langt bedst, når grøntsagerne får lov at bestemme. Vil man nyde livet i de (alt for) dybe sofaer, skal man vælge vegetarmenuen – og i sidste ende passe på med at læne sig for meget tilbage.

Anmeldelse: Verandah / The Standard
 
Pitstop: Vinhanen

Pitstop: Vinhanen

02. jul | ANMELDELSER | Vinhanen på Nørrebro serverer vin direkte fra store ståltanke, det er ikke set før – vin, man gider drikke, men ikke behøver intellektualisere over i timevis. Og vin, der næsten ingenting koster. Det er genialt.

Pitstop: Vinhanen
 
Mød foodien, Ken Tellefsen

Mød foodien, Ken Tellefsen

30. jun | NYT & NOTER | Du kender ham sandsynligvis ikke, 44-årige Ken Tellefsen, men det gør de på landets bedste restauranter, for han har været stort set alle steder – indtil flere gange hvert sted. Ken Tellefsen er foodie – mad og vin er hans altoverskyggende interesse. Og det, han bruger hovedparten af sine penge på. Jesper Uhrup Jensen har mødt ham til en snak om mad, mad og mad.

Mød foodien, Ken Tellefsen
 
Guide: Spis godt, sov godt

Guide: Spis godt, sov godt

16. jun | ANMELDELSER | Der er en tid til at spise og en tid til at sove – og til tider kommer det ene behov umiddelbart efter det andet. Vi har taget pulsen på landets bedste spisesteder, hvor man samtidig kan indlogere sig og ’sove måltidet ud’. Fra det østligste til det vestligste Danmark, og så lige Skagen med.

Guide: Spis godt, sov godt (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant AOC

Anmeldelse: Restaurant AOC

11. jun | ANMELDELSER | AOC er en restaurantoplevelse af tårnhøj karat i kælderplan, og køkkenchef Søren Selin har for alvor fået luft under vingerne.

Anmeldelse: Restaurant AOC
 
Pitstop: Den Vandrette

Pitstop: Den Vandrette

09. jun | ANMELDELSER | Vinbaren Den Vandrette har fokus på naturvine, men bare rolig – hvis det er for stærk kost, så er der også et stort udvalg af konventionelt fremstillede vine. Den Vandrette er faktisk et lille sted med et imponerende stort udvalg.

Pitstop: Den Vandrette
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Deltag i konkurrencen om 5x1 Gråmyr-gaveæske med 770 g blandede karameller fra Karamel Kompagniet. Samlet værdi 960 kr.

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Deltag i konkurrencen om 5x1 gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne.

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED