gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > Restaurant > Nyt & Noter > Med gastro til seks-retters på Roskilde
Med gastro til seks-retters på Roskilde

 

Med gastro til seks-retters på Roskilde

Det kulinarisk legesyge kokkefællesskab NaCl har sat stævne i uvante rammer – væk fra det veludstyrede, kendte køkken og ud i smatten på årets Roskilde Festival. gastro var med til show cooking Roskilde style.

06. jul - Af Josefine Carstad - Foto: Malou Kayser

- Kan du ikke lige fortælle mig, hvad denne her er, spørger en ung, splejset festivalgæst i gummistøvler og opsmøgede cowboy-shorts og holder et flamingokrus frem.

Rasmus Leck Fischer, tidligere souschef på Dragsholm Slot, kommer med en detaljeret fortælling om indholdet og tilberedningen af hans kollega Mette Dahlgaards ret, ”Esquite”, som blandt andet består af majs med mayonnaise, ost og chili serveret i flamingokruset.

- Skal man bare lade være med at spørge, siger den lettere opgivende gæst og kigger op på Rasmus Leck Fischer, der simplificerer:

- Det er en mexicansk udgave af grøn karry.

Men det er meningen, gæsterne skal spørge og være i dialog med kokkene, når de er indbudt til fine dining i NaCls interimistiske show-køkken på årets Roskilde Festival. NaCl er en art selvbestaltet legeplads, hvor nogle af landets dygtigste kokke mødes for at slå sig løs og udforske nye former og smage.

- Det ligger meget i vores koncept. Vi låner sjove locations, og en stor del af elementet er, at gæsterne taler med kokken. Responsen har været god. Alle er sindssygt positive, fortæller Rasmus Leck Fischer.

Han har sammen med kokkekollegerne Christoffer Sørensen, Mette Dahlgaard, Mie Bostlund, Line Storm Hansen og Lars Lundø Jakobsen sat festivalgængerne i stævne til en gastronomisk oplevelse midt i mudderet på Roskilde Festival. Dagens tema er ”god tømmermændsmad” – som kokkene selv ville foretrække den, forklarer Rasmus Leck Fischer:

- Jeg har været egoistisk og lavet noget, som jeg elsker, når jeg har tømmermænd, og der er pasta med en masse ost, fortæller han.

Han står bag retten ”Blød Pasta med Sprød Krabbe”, som består af et frituretilberedt brød udstukket med Rasmus’ egen krabbeform serveret til en risottolignende pastaret med krabbekød, mascapone og parmesan. Og en god portion salt. Han forklarer en gæst, at det er godt, når man har tømmermænd. Det skal være fedt og salt!

Rasmus Leck Fischer er glad for at være med på festival, og kokkene, som er tilknyttet NaCl, løb om kap for at få en plads på holdet.

- Man skal gøre det uformelt. Man kunne pakke det flot og knivskarpt ind, men her på Roskilde Festival har vi tænkt over, hvordan man kan gøre det mere uformelt og mere løssluppent, siger han.

Og stemningen er afslappet, da knapt 70 gæster tager plads ved langbordene i en lade, som ikke normalt er i brug under festivalen. Alle slags gæster er mødt op, en del med tømmermænd og alle i gummistøvler. Regnen har silet ned hele formiddagen, men stemningen er opløftet i tørvejret og med god mad i vente.

- Fucking luksus, mand, lyder reaktionen fra en ung festivalgænger med kasketten skudt lidt tilbage i nakken. De smartklædte, unge mænd står i kø for at få mad af Mette Dahlgaard, og de kvitterer med et høfligt ”tak”, når de har fået serveret.

- Det er virkeligt lækkert!

- Sygt lækkert, nikker vennen.

Mette Dahlgaard har lavet en ret, som den bliver serveret på et mexicansk gadekøkken. I forbindelse med en studietur for Bo Becks restaurant Geist (på Kongens Nytorv, red.) til Mexico blev hun inspireret til at lave en tortilla med mole, grillet peberfrugt, ristet pancetta og blomsterkarse. Til det serverede hun en kop med majs, mayonnaise, ost, chili og friskpresset lime.

- Det står sygt skævt det her. Det er fandeme ikke Michelin, griner Mette Dahlgaard og retter lidt på de skæve berlinerborde og -bænke.

Omkring bordene finder man ikke kun arketypen på en stamgæst til NaCls arrangementer, hvor prisen almindeligvis ligger på i mellem 450 og 550 kroner eksklusivt vin. I dag koster seks retter, rød-, hvidvin og øl rørende 180 kroner. At det kan lade sig gøre skyldes, at Roskilde Festival har støttet arrangementet.

NaCls pop-up restaurant er som noget nyt ét ud af i alt seks fine dining-events på Roskilde Festivalen i år. Mange vil måske mene, at festival rimer bedst på fast food – en selvskreven lov, som Roskilde Festival nu stiller spørgsmålstegn ved og udfordrer gennem disse fine dining-events.

Hvad synes Rasmus Leck Fischer så om at lave ’fine dining’ på Roskilde Festival?

– Det har været en rigtig sjov udfordring. Vi har også talt om at tage ud i en skov eller på en fiskekutter for at komme tæt på det kulinariske. Der er Roskilde jo noget helt andet.

Og responsen, hvordan har den været?
- Der er overraskende mange, der stiller indgående spørgsmål, så interessen er ligeså stor som til vores andre show cookings.

Desserten er ved at blive tilberedt, og der er højlydt jubel, da Rasmus Lech Fischer og Lars Lundø Jacobsen slæber en tung flaske flydende nitrogen frem og fryser hyldeblomst, appelsin og citron-limonadeisen. Den skal spises sammen med lakridsskum og citroncreme anrettet i en skal af hvid chokolade. Tilsammen bliver det til desserten med den nonchalante titel ”Sådan lidt Kung Fu-agtig…”.

Med sådan et punktum overrasker det ikke, da en stor gruppe af gæsterne begejstret begynder at synge ”ekstranummer, ekstranummer” med følgeskab af høje pift og hujen.

gastro og de omkring 70 andre gæster forlader langbordet mætte, glade og endnu engang udfordret af den kulinariske opfindsomhed, som NaCl lægger for dagen.

Se fotos af alle 6 retter i billedgalleriet her.

Se stemningsbilleder fra NaCls showcooking på Roskilde Festival her.

En kold tåge breder sig på 'restauranten', da desserten fryses med flydende nitrogen.Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Guide: 8 gode frokostrestauranter

Guide: 8 gode frokostrestauranter

14. apr | ANMELDELSER | I Danmark har vi ikke helt den samme kultur omkring at spise frokost ude, som de har sydpå – eller bare i Sverige for den sags skyld. Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter her...

Guide: 8 gode frokostrestauranter (2 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2)

Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2)

09. apr | ANMELDELSER | gastro har besøgt og anmeldt Höst, da restauranten var ganske ny. Vi var ret mugne, mildt sagt. Men vi ville så gerne kunne lide stedet med den smukke indretning, de gode intentioner og priser … havde vi måske anmeldt det, før det havde fundet sine ben? Vi lagde vejen forbi igen og satte os på ny til bords, nu hvor Höst har passeret sin 1-årsfødselsdag.

Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2) (2 kommentarer)
 
Mød restaurantkongerne af København

Mød restaurantkongerne af København

24. mar | NYT & NOTER | De kan tælles på mindre end to gange to hænder, men de sidder på omkring 100 af de københavnske restauranter. Se, hvem det er her!

Mød restaurantkongerne af København
 
Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

12. mar | NYT & NOTER | En halv million kroner af egen lomme, det er, hvad Ronny Emborg har brugt på et af de mest ambitiøse kogebogsprojekter længe. Jesper Uhrup Jensen har mødt køkkenchefen på Hotel d’Angleterre til en snak om selv at ville bestemme og ikke lade sig påvirke for meget af andre – og om at bestride en af de mest spektakulære poster i restaurationsbranchen. Om at være chef og om at være sig selv.

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv
 
Anmeldelse: Restaurant KUL

Anmeldelse: Restaurant KUL

10. mar | ANMELDELSER | Restaurant KUL sætter nye standarder for spisestederne i Kødbyen og er endnu et eksempel på, at der er blevet skruet op for blusset i forhold til, hvad vi har været vant til i den nynordiske bølge med sine sarte smagsnuancer.

Anmeldelse: Restaurant KUL
 
Meyers 50 års fødselsdag

Meyers 50 års fødselsdag

07. mar | NYT & NOTER | Der var gæster en masse og taler og rosende ord, da ildsjælen og den gastronomiske storentreprenør Claus Meyer blev fejret på sin 50-årsdag. Og så var der også lige en taler fra Helvede, der mente, at der også skulle siges et par sandheder.

Meyers 50 års fødselsdag
 
Anmeldelse: Restaurant Pluto

Anmeldelse: Restaurant Pluto

27. jan | ANMELDELSER | Der støbes masser af kugler på Pluto, nogle mere vellykkede end andre, nogle smager for meget af rom og for lidt af kugler, men der er fulde huse, og de små retter kredser rundt om og over bordene i en lind strøm. Men det kniber med detaljerne, og der bliver ikke overdrevet med serviceringen.

Anmeldelse: Restaurant Pluto
 
Galleri: Danmark år 10 efter noma

Galleri: Danmark år 10 efter noma

01. jan | NYT & NOTER |

Den mest markante danske restaurant nogensinde rundede i november 10 år - vi siger tillykke med billeder fra 10 års gastronomisk danmarkshistorie.

Galleri: Danmark år 10 efter noma
 
Anmeldelse: Studio

Anmeldelse: Studio

23. dec | ANMELDELSER | Torsten Vildgaard var i årevis og indtil for to år siden the mastermind på noma. Nu er kokkegeniet tilbage som køkkenchef på Studio, den ene af tre restauranter i jazzog restaurantkomplekset The Standard – formerly known as Custom House. Vildgaard er mindre dogmatisk end på noma og dermed også mere fri – og som sådan rigtig godt på vej som Torsten Vildgaard version 2.

Anmeldelse: Studio
 
Anmeldelse: Meyers i Lyngby

Anmeldelse: Meyers i Lyngby

16. dec | ANMELDELSER | Meyer har åbnet i Kongens Lyngby, den velbjærgede københavnerforstad, hvor der hidtil har været endog meget langt mellem snapsene, hvad restauranter angår. Erik Barfoed lagde vejen forbi – og ledte en smule forgæves efter den nordiske ånd, han ellers forbinder Meyer med.

Anmeldelse: Meyers i Lyngby
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind vinreol fra Kastrup Design

Vind vinreol fra Kastrup Design

Deltag i konkurrencen om 2x1 vinreol i plexiglas fra Kastrup Design til en samlet værdi af 2.750 kr.

Vind vinreol fra Kastrup Design

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED