gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Restaurant > Anmeldelser > Vi vender gerne retur til Retour!
Vi vender gerne retur til Retour!

 

Vi vender gerne retur til Retour!

Navnet Retour henviser muligvis til Rasmus Oubæks tilbagevenden som selvstændig restauratør efter MASH-årene, men det kunne også henvise til, at Retour er en restaurant, man altid har lyst til at komme tilbage til.

12. jul - Af Jesper Uhrup Jensen - Foto: Mira Arkin

Fantomsmerter er som bekendt de smerter, mennesker med amputationer kan have i amputerede lemmer – altså smerter i lemmer, man faktisk ikke længere har. Lidt på samme måde er det med klagerne over Rasmus Oubæks kæreste Ahn – Ahn, der er berømt og berygtet for ikke at stryge gæsterne med håret.

Ahn fortalte, at der stadig dukker klager op over hende på diverse websites – klager over hendes påståede opførsel som tjener på Restaurant Oubæk, hvor hun vel at mærke ikke har haft sin gang de sidste par år! Derfor sammenligningen med fantomsmerter!

Respekt
Jeg ved næsten ikke noget værre, end når andre mennesker gør sig kloge på ens oplevelser – man ved bedst selv, hvordan man oplever eksempelvis et restaurantbesøg, og derfor kan jeg ikke mene noget om andres oplevelser med Ahn.

Men jeg kommer rigtig meget rundt på restauranter og oplever gæster, der gebærder sig, så man må sig forbarme – og den aften på Retour specifik oplevede jeg et selskab få en sang fra de varme lande – og det var fuldt velfortjent.

Sent og efter køkkenets åbningstid ankom de og forstod ikke, at alt ikke var muligt. Køkkenet var ved at blive gjort rent, men de blev tilbudt en bøf, men næh, nej, for en af dem var vegetar (velkommen til Oubæk, bøf og bearnaisekongen!) og det ene og det andet.

For at gøre en lang historie kort, så var deres fremfærd bestemt ikke særlig sympatisk – de blev ikke mødt med tilsvarende arrogance, men de fik læst og påskrevet. Og det havde de selv bedt om. Summa summarum så holder jeg meget af Ahns no nonsens-betjening, der handler om respekt og om, at gæsten ikke skal komme anstigende med helt forkerte forventninger.

Smag, smag, smag
Maden på Retour er, som man kender og elsker den fra dagene på Oubæk i Store Kongensgade – relativt enkelt bistrokøkken, knivskarpt tilberedt og loaded med velsmag – lige fra det indledende snackbræt (skinke, pølse, surt m.m.) og den lune terrine til de næsten vulgært dejlige profiteroles med vaniljeis og chokoladesauce til slut.

Imellem det fik vi en forsommerlig servering med slethvar, porrer (helt fintsnittede), knivmusling, croutoner og riiigeligt smør og fløde. Der kom også en oubækklassiker på bordet – ravioli med snegle, parmesan, smør og salvie. Der var igen godt med smør og masser af hvidløg, som de fleste restauranter er så bange for.

Ribeyebøffen med pomfritter (perfekte), bearnaise (sublim) og salat (med en præcis sennepsvinaigrette) var et 10-tal på en skala fra 1 til 10. Også duebrystet med svineskank, foie gras og linser gjorde os glade.

Øko-bøko
Ahn gjorde opmærksom på, at der jo også var et ’rigtigt’ vinkort, hvis vi ikke gad ”det dér øko-bøko-vin …” – sagt i et tonefald, der indikerede, at det ikke var hendes kop te, altså øko-bøkovin. Heller ikke rigtig vores, så vi tog en skøn, skøn Chambolle-Musigny fra Domaine Comte Georges de Vogüé – der er noget med due og bourgogne! Den krøb lidt over 1.000 kr. – det kunne være gjort billigere, men det var pengene værd. Der er vine på kortet helt ned til 300 kr.

Retour har som bekendt til huse i Ensembles gamle lokale bag Det Kongelige Teater – et ret lille lokale, hvor det alligevel er lykkedes at få plads til en del flere borde end i Ensembledrengenes tid. Lokalet i sig selv kommer ikke med så meget, men det betyder ingenting, for rummet træder fuldstændig i karakter i takt med stemningen og ikke mindst maden.

Man kan spise et sådan set udmærket måltid og alligevel tænke, at det pågældende sted nok ikke er et sted, man har specielt meget lyst at frekventere igen – og faktisk er det vel et meget godt pejlemærke; har man lyst til at komme igen?

Ja, man har lyst til en retur til Retour – Retour er sådan et sted, man altid har lyst til at komme tilbage til.

Retour, Tordenskjoldsgade 11, 1055 København K, Tlf. 3333 8330
retour.dk

Rasmus Oubæk og Retours noget nært perfekte pomfritter.

Anmeldelsen er fra gastro nr. 67, maj 2012.Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Anmeldelse: Restaurant Bæst

Anmeldelse: Restaurant Bæst

18. mar | ANMELDELSER | Bæst er beviset på, at kompromisløshed i forhold til råvarers kvalitet og oprindelse er forenelig med priser, der er til at betale – at kompromisløshed og, ja, folkelighed godt kan følges ad. Bæst slog dørene op i slutningen af sidste år og nåede således med i opløbet om at være en af årets bedste københavnernyheder på restaurantfronten.

Anmeldelse: Restaurant Bæst
 
Forudsigelige og overraskende Michelin

Forudsigelige og overraskende Michelin

26. feb | NYT & NOTER |

Michelin Guide Nordic Cities 2015 har talt, og det blev som bekendt til tre stjerner til Århus og en ny tostjernet i København.

Michelinstjerner 2015: Sådan faldt de (2 kommentarer)
 
Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag

Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag

24. feb | NYT & NOTER | Sådan går det, når der på torsdags uddeles michelinstjerner, hvis vi skal være realistiske og lidt kedelige (kun ændringerne nævnes):

Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag (1 kommentarer)
 
Mød Esben Holmboe Bang - dansk michelinkok i Norge

Mød Esben Holmboe Bang - dansk michelinkok i Norge

16. jan | NYT & NOTER | Mange ambitiøse kokkes store drøm er jo at få en michelinstjerne – og så to og så tre, hvis ambitionerne er virkeligt høje. Det var også den danske kok Esben Holmboe Bangs drøm, da han åbnede sin restaurant Maaemo i Oslo.

To stjerner og et sammenbrud (1 kommentarer)
 
En hyldest til den lille store franskmand Francis Cardenau

En hyldest til den lille store franskmand Francis Cardenau

09. jan | NYT & NOTER | Rent fysisk er han måske ikke den største, men han er ikke desto mindre en af de mest respekterede kokke i Danmark, og en af den håndfuld franske kokke, dansk gastronomi skylder rigtigt meget. Og i det hele taget en af de kokke, nutidens danske succesfulde kokke står på skuldrene af.

En hyldest til Francis Cardenau (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant Hærværk

Anmeldelse: Restaurant Hærværk

15. dec | ANMELDELSER | Hærværk i Århus serverer gedigen brasserimad og imponerer med sit konsekvente vinkort.

Anmeldelse: Restaurant Hærværk (1 kommentarer)
 
Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

02. dec | NYT & NOTER | En halv million kroner af egen lomme, det er, hvad Ronny Emborg har brugt på et af de mest ambitiøse kogebogsprojekter længe. Jesper Uhrup Jensen har mødt køkkenchefen på Hotel d’Angleterre til en snak om selv at ville bestemme og ikke lade sig påvirke for meget af andre – og om at bestride en af de mest spektakulære poster i restaurationsbranchen. Om at være chef og om at være sig selv.

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant Marchal

Anmeldelse: Restaurant Marchal

02. dec | ANMELDELSER | Ronny Emborg serverer ’godt med godt på’ på det nyrenoverede d’Angleterre, men man spørger sig selv, om ikke hotellet burde give stortalentet lov til at rulle sig helt ud.

Anmeldelse: Restaurant Marchal (2 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant AOC

Anmeldelse: Restaurant AOC

02. dec | ANMELDELSER | AOC er en restaurantoplevelse af tårnhøj karat i kælderplan, og køkkenchef Søren Selin har for alvor fået luft under vingerne.

Anmeldelse: Restaurant AOC (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: POP – et spiseri

Anmeldelse: POP – et spiseri

26. nov | ANMELDELSER | Med POP – et spiseri fortsætter de fire pop-kvinder, hvor de sidste år slap succesen Spiseri. De har lagt sommerhusindretningen bag sig, men serverer stadig virkelig et godt og moderne italienskinspireret trattoriakøkken til ikke ret mange penge ... 

Anmeldelse: POP – et spiseri (1 kommentarer)
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE