gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Restaurant > Anmeldelser > Vi vender gerne retur til Retour!
Vi vender gerne retur til Retour!

 

Vi vender gerne retur til Retour!

Navnet Retour henviser muligvis til Rasmus Oubæks tilbagevenden som selvstændig restauratør efter MASH-årene, men det kunne også henvise til, at Retour er en restaurant, man altid har lyst til at komme tilbage til.

12. jul - Af Jesper Uhrup Jensen - Foto: Mira Arkin

Fantomsmerter er som bekendt de smerter, mennesker med amputationer kan have i amputerede lemmer – altså smerter i lemmer, man faktisk ikke længere har. Lidt på samme måde er det med klagerne over Rasmus Oubæks kæreste Ahn – Ahn, der er berømt og berygtet for ikke at stryge gæsterne med håret.

Ahn fortalte, at der stadig dukker klager op over hende på diverse websites – klager over hendes påståede opførsel som tjener på Restaurant Oubæk, hvor hun vel at mærke ikke har haft sin gang de sidste par år! Derfor sammenligningen med fantomsmerter!

Respekt
Jeg ved næsten ikke noget værre, end når andre mennesker gør sig kloge på ens oplevelser – man ved bedst selv, hvordan man oplever eksempelvis et restaurantbesøg, og derfor kan jeg ikke mene noget om andres oplevelser med Ahn.

Men jeg kommer rigtig meget rundt på restauranter og oplever gæster, der gebærder sig, så man må sig forbarme – og den aften på Retour specifik oplevede jeg et selskab få en sang fra de varme lande – og det var fuldt velfortjent.

Sent og efter køkkenets åbningstid ankom de og forstod ikke, at alt ikke var muligt. Køkkenet var ved at blive gjort rent, men de blev tilbudt en bøf, men næh, nej, for en af dem var vegetar (velkommen til Oubæk, bøf og bearnaisekongen!) og det ene og det andet.

For at gøre en lang historie kort, så var deres fremfærd bestemt ikke særlig sympatisk – de blev ikke mødt med tilsvarende arrogance, men de fik læst og påskrevet. Og det havde de selv bedt om. Summa summarum så holder jeg meget af Ahns no nonsens-betjening, der handler om respekt og om, at gæsten ikke skal komme anstigende med helt forkerte forventninger.

Smag, smag, smag
Maden på Retour er, som man kender og elsker den fra dagene på Oubæk i Store Kongensgade – relativt enkelt bistrokøkken, knivskarpt tilberedt og loaded med velsmag – lige fra det indledende snackbræt (skinke, pølse, surt m.m.) og den lune terrine til de næsten vulgært dejlige profiteroles med vaniljeis og chokoladesauce til slut.

Imellem det fik vi en forsommerlig servering med slethvar, porrer (helt fintsnittede), knivmusling, croutoner og riiigeligt smør og fløde. Der kom også en oubækklassiker på bordet – ravioli med snegle, parmesan, smør og salvie. Der var igen godt med smør og masser af hvidløg, som de fleste restauranter er så bange for.

Ribeyebøffen med pomfritter (perfekte), bearnaise (sublim) og salat (med en præcis sennepsvinaigrette) var et 10-tal på en skala fra 1 til 10. Også duebrystet med svineskank, foie gras og linser gjorde os glade.

Øko-bøko
Ahn gjorde opmærksom på, at der jo også var et ’rigtigt’ vinkort, hvis vi ikke gad ”det dér øko-bøko-vin …” – sagt i et tonefald, der indikerede, at det ikke var hendes kop te, altså øko-bøkovin. Heller ikke rigtig vores, så vi tog en skøn, skøn Chambolle-Musigny fra Domaine Comte Georges de Vogüé – der er noget med due og bourgogne! Den krøb lidt over 1.000 kr. – det kunne være gjort billigere, men det var pengene værd. Der er vine på kortet helt ned til 300 kr.

Retour har som bekendt til huse i Ensembles gamle lokale bag Det Kongelige Teater – et ret lille lokale, hvor det alligevel er lykkedes at få plads til en del flere borde end i Ensembledrengenes tid. Lokalet i sig selv kommer ikke med så meget, men det betyder ingenting, for rummet træder fuldstændig i karakter i takt med stemningen og ikke mindst maden.

Man kan spise et sådan set udmærket måltid og alligevel tænke, at det pågældende sted nok ikke er et sted, man har specielt meget lyst at frekventere igen – og faktisk er det vel et meget godt pejlemærke; har man lyst til at komme igen?

Ja, man har lyst til en retur til Retour – Retour er sådan et sted, man altid har lyst til at komme tilbage til.

Retour, Tordenskjoldsgade 11, 1055 København K, Tlf. 3333 8330
retour.dk

Rasmus Oubæk og Retours noget nært perfekte pomfritter.

Anmeldelsen er fra gastro nr. 67, maj 2012.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Pitstop: Clarke’s

Pitstop: Clarke’s

27. aug | ANMELDELSER | Clarke’s på Nørrebro vil ikke bare være endnu en café, for her vil man ikke nøjes med husets halvsure vin, så stedets indehaver har allieret sig med en landets førende vinimportører. Og for de morgenduelige er der morgenmad og friske aviser.

Pitstop: Clarke’s
 
Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”

Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”

04. aug | NYT & NOTER | Vi har været i Skagen for at tale med Thorsten Schmidt, der til alles overraskelse overtog jobbet som køkkenchef på Ruths Hotel efter Michel Michaud.

Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”
 
2900 Spisetid

2900 Spisetid

23. jul | ANMELDELSER | Engang i en ikke så fjern fortid stod Tuborg Havn i øllets tegn, men ølhanerne blev lukket i 1996, og det meste af bryggeriet blev revet ned for at give plads til en helt ny bydel. Waterfront Shoppingcenter er denne nye bydel. Mira Arkin har taget pulsen på centerets tre spisesteder.

2900 Spisetid
 
Guide: 6 gode steder at spise udenfor

Guide: 6 gode steder at spise udenfor

16. jul | ANMELDELSER | Man kan spise ude, og man kan spise udenfor – og i bedste fald begge dele. Den danske sommer er en ung blond pige – og en lunefuld en. Men det er ikke desto mindre sæson for at spise ude under åben himmel. Vi giver et bud på seks af de bedste steder, hvor kun the sky is the limit.

Guide: 6 gode steder at spise udenfor
 
Anmeldelse: Verandah / The Standard

Anmeldelse: Verandah / The Standard

07. jul | ANMELDELSER | Indiske Rohit Ghais moderne, globaliserede køkken klarer sig langt bedst, når grøntsagerne får lov at bestemme. Vil man nyde livet i de (alt for) dybe sofaer, skal man vælge vegetarmenuen – og i sidste ende passe på med at læne sig for meget tilbage.

Anmeldelse: Verandah / The Standard
 
Pitstop: Vinhanen

Pitstop: Vinhanen

02. jul | ANMELDELSER | Vinhanen på Nørrebro serverer vin direkte fra store ståltanke, det er ikke set før – vin, man gider drikke, men ikke behøver intellektualisere over i timevis. Og vin, der næsten ingenting koster. Det er genialt.

Pitstop: Vinhanen
 
Mød foodien, Ken Tellefsen

Mød foodien, Ken Tellefsen

30. jun | NYT & NOTER | Du kender ham sandsynligvis ikke, 44-årige Ken Tellefsen, men det gør de på landets bedste restauranter, for han har været stort set alle steder – indtil flere gange hvert sted. Ken Tellefsen er foodie – mad og vin er hans altoverskyggende interesse. Og det, han bruger hovedparten af sine penge på. Jesper Uhrup Jensen har mødt ham til en snak om mad, mad og mad.

Mød foodien, Ken Tellefsen
 
Guide: Spis godt, sov godt

Guide: Spis godt, sov godt

16. jun | ANMELDELSER | Der er en tid til at spise og en tid til at sove – og til tider kommer det ene behov umiddelbart efter det andet. Vi har taget pulsen på landets bedste spisesteder, hvor man samtidig kan indlogere sig og ’sove måltidet ud’. Fra det østligste til det vestligste Danmark, og så lige Skagen med.

Guide: Spis godt, sov godt (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant AOC

Anmeldelse: Restaurant AOC

11. jun | ANMELDELSER | AOC er en restaurantoplevelse af tårnhøj karat i kælderplan, og køkkenchef Søren Selin har for alvor fået luft under vingerne.

Anmeldelse: Restaurant AOC
 
Pitstop: Den Vandrette

Pitstop: Den Vandrette

09. jun | ANMELDELSER | Vinbaren Den Vandrette har fokus på naturvine, men bare rolig – hvis det er for stærk kost, så er der også et stort udvalg af konventionelt fremstillede vine. Den Vandrette er faktisk et lille sted med et imponerende stort udvalg.

Pitstop: Den Vandrette
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Deltag i konkurrencen om 5x1 Gråmyr-gaveæske med 770 g blandede karameller fra Karamel Kompagniet. Samlet værdi 960 kr.

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Deltag i konkurrencen om 5x1 gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne.

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED