gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > Restaurant > Anmeldelser > Vi vender gerne retur til Retour!
Vi vender gerne retur til Retour!

 

Vi vender gerne retur til Retour!

Navnet Retour henviser muligvis til Rasmus Oubæks tilbagevenden som selvstændig restauratør efter MASH-årene, men det kunne også henvise til, at Retour er en restaurant, man altid har lyst til at komme tilbage til.

12. jul - Af Jesper Uhrup Jensen - Foto: Mira Arkin

Fantomsmerter er som bekendt de smerter, mennesker med amputationer kan have i amputerede lemmer – altså smerter i lemmer, man faktisk ikke længere har. Lidt på samme måde er det med klagerne over Rasmus Oubæks kæreste Ahn – Ahn, der er berømt og berygtet for ikke at stryge gæsterne med håret.

Ahn fortalte, at der stadig dukker klager op over hende på diverse websites – klager over hendes påståede opførsel som tjener på Restaurant Oubæk, hvor hun vel at mærke ikke har haft sin gang de sidste par år! Derfor sammenligningen med fantomsmerter!

Respekt
Jeg ved næsten ikke noget værre, end når andre mennesker gør sig kloge på ens oplevelser – man ved bedst selv, hvordan man oplever eksempelvis et restaurantbesøg, og derfor kan jeg ikke mene noget om andres oplevelser med Ahn.

Men jeg kommer rigtig meget rundt på restauranter og oplever gæster, der gebærder sig, så man må sig forbarme – og den aften på Retour specifik oplevede jeg et selskab få en sang fra de varme lande – og det var fuldt velfortjent.

Sent og efter køkkenets åbningstid ankom de og forstod ikke, at alt ikke var muligt. Køkkenet var ved at blive gjort rent, men de blev tilbudt en bøf, men næh, nej, for en af dem var vegetar (velkommen til Oubæk, bøf og bearnaisekongen!) og det ene og det andet.

For at gøre en lang historie kort, så var deres fremfærd bestemt ikke særlig sympatisk – de blev ikke mødt med tilsvarende arrogance, men de fik læst og påskrevet. Og det havde de selv bedt om. Summa summarum så holder jeg meget af Ahns no nonsens-betjening, der handler om respekt og om, at gæsten ikke skal komme anstigende med helt forkerte forventninger.

Smag, smag, smag
Maden på Retour er, som man kender og elsker den fra dagene på Oubæk i Store Kongensgade – relativt enkelt bistrokøkken, knivskarpt tilberedt og loaded med velsmag – lige fra det indledende snackbræt (skinke, pølse, surt m.m.) og den lune terrine til de næsten vulgært dejlige profiteroles med vaniljeis og chokoladesauce til slut.

Imellem det fik vi en forsommerlig servering med slethvar, porrer (helt fintsnittede), knivmusling, croutoner og riiigeligt smør og fløde. Der kom også en oubækklassiker på bordet – ravioli med snegle, parmesan, smør og salvie. Der var igen godt med smør og masser af hvidløg, som de fleste restauranter er så bange for.

Ribeyebøffen med pomfritter (perfekte), bearnaise (sublim) og salat (med en præcis sennepsvinaigrette) var et 10-tal på en skala fra 1 til 10. Også duebrystet med svineskank, foie gras og linser gjorde os glade.

Øko-bøko
Ahn gjorde opmærksom på, at der jo også var et ’rigtigt’ vinkort, hvis vi ikke gad ”det dér øko-bøko-vin …” – sagt i et tonefald, der indikerede, at det ikke var hendes kop te, altså øko-bøkovin. Heller ikke rigtig vores, så vi tog en skøn, skøn Chambolle-Musigny fra Domaine Comte Georges de Vogüé – der er noget med due og bourgogne! Den krøb lidt over 1.000 kr. – det kunne være gjort billigere, men det var pengene værd. Der er vine på kortet helt ned til 300 kr.

Retour har som bekendt til huse i Ensembles gamle lokale bag Det Kongelige Teater – et ret lille lokale, hvor det alligevel er lykkedes at få plads til en del flere borde end i Ensembledrengenes tid. Lokalet i sig selv kommer ikke med så meget, men det betyder ingenting, for rummet træder fuldstændig i karakter i takt med stemningen og ikke mindst maden.

Man kan spise et sådan set udmærket måltid og alligevel tænke, at det pågældende sted nok ikke er et sted, man har specielt meget lyst at frekventere igen – og faktisk er det vel et meget godt pejlemærke; har man lyst til at komme igen?

Ja, man har lyst til en retur til Retour – Retour er sådan et sted, man altid har lyst til at komme tilbage til.

Retour, Tordenskjoldsgade 11, 1055 København K, Tlf. 3333 8330
retour.dk

Rasmus Oubæk og Retours noget nært perfekte pomfritter.

Anmeldelsen er fra gastro nr. 67, maj 2012.Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Guide: 8 gode frokostrestauranter

Guide: 8 gode frokostrestauranter

14. apr | ANMELDELSER | I Danmark har vi ikke helt den samme kultur omkring at spise frokost ude, som de har sydpå – eller bare i Sverige for den sags skyld. Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter her...

Guide: 8 gode frokostrestauranter (2 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2)

Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2)

09. apr | ANMELDELSER | gastro har besøgt og anmeldt Höst, da restauranten var ganske ny. Vi var ret mugne, mildt sagt. Men vi ville så gerne kunne lide stedet med den smukke indretning, de gode intentioner og priser … havde vi måske anmeldt det, før det havde fundet sine ben? Vi lagde vejen forbi igen og satte os på ny til bords, nu hvor Höst har passeret sin 1-årsfødselsdag.

Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2) (2 kommentarer)
 
Mød restaurantkongerne af København

Mød restaurantkongerne af København

24. mar | NYT & NOTER | De kan tælles på mindre end to gange to hænder, men de sidder på omkring 100 af de københavnske restauranter. Se, hvem det er her!

Mød restaurantkongerne af København
 
Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

12. mar | NYT & NOTER | En halv million kroner af egen lomme, det er, hvad Ronny Emborg har brugt på et af de mest ambitiøse kogebogsprojekter længe. Jesper Uhrup Jensen har mødt køkkenchefen på Hotel d’Angleterre til en snak om selv at ville bestemme og ikke lade sig påvirke for meget af andre – og om at bestride en af de mest spektakulære poster i restaurationsbranchen. Om at være chef og om at være sig selv.

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv
 
Anmeldelse: Restaurant KUL

Anmeldelse: Restaurant KUL

10. mar | ANMELDELSER | Restaurant KUL sætter nye standarder for spisestederne i Kødbyen og er endnu et eksempel på, at der er blevet skruet op for blusset i forhold til, hvad vi har været vant til i den nynordiske bølge med sine sarte smagsnuancer.

Anmeldelse: Restaurant KUL
 
Meyers 50 års fødselsdag

Meyers 50 års fødselsdag

07. mar | NYT & NOTER | Der var gæster en masse og taler og rosende ord, da ildsjælen og den gastronomiske storentreprenør Claus Meyer blev fejret på sin 50-årsdag. Og så var der også lige en taler fra Helvede, der mente, at der også skulle siges et par sandheder.

Meyers 50 års fødselsdag
 
Anmeldelse: Restaurant Pluto

Anmeldelse: Restaurant Pluto

27. jan | ANMELDELSER | Der støbes masser af kugler på Pluto, nogle mere vellykkede end andre, nogle smager for meget af rom og for lidt af kugler, men der er fulde huse, og de små retter kredser rundt om og over bordene i en lind strøm. Men det kniber med detaljerne, og der bliver ikke overdrevet med serviceringen.

Anmeldelse: Restaurant Pluto
 
Galleri: Danmark år 10 efter noma

Galleri: Danmark år 10 efter noma

01. jan | NYT & NOTER |

Den mest markante danske restaurant nogensinde rundede i november 10 år - vi siger tillykke med billeder fra 10 års gastronomisk danmarkshistorie.

Galleri: Danmark år 10 efter noma
 
Anmeldelse: Studio

Anmeldelse: Studio

23. dec | ANMELDELSER | Torsten Vildgaard var i årevis og indtil for to år siden the mastermind på noma. Nu er kokkegeniet tilbage som køkkenchef på Studio, den ene af tre restauranter i jazzog restaurantkomplekset The Standard – formerly known as Custom House. Vildgaard er mindre dogmatisk end på noma og dermed også mere fri – og som sådan rigtig godt på vej som Torsten Vildgaard version 2.

Anmeldelse: Studio
 
Anmeldelse: Meyers i Lyngby

Anmeldelse: Meyers i Lyngby

16. dec | ANMELDELSER | Meyer har åbnet i Kongens Lyngby, den velbjærgede københavnerforstad, hvor der hidtil har været endog meget langt mellem snapsene, hvad restauranter angår. Erik Barfoed lagde vejen forbi – og ledte en smule forgæves efter den nordiske ånd, han ellers forbinder Meyer med.

Anmeldelse: Meyers i Lyngby
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind vinreol fra Kastrup Design

Vind vinreol fra Kastrup Design

Deltag i konkurrencen om 2x1 vinreol i plexiglas fra Kastrup Design til en samlet værdi af 2.750 kr.

Vind vinreol fra Kastrup Design

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED