gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Restaurant > Anmeldelser > Restaurant-anmeldelse: San Giovanni La Cantina
Restaurant-anmeldelse: San Giovanni La Cantina

 

Restaurant-anmeldelse: San Giovanni La Cantina

Restaurant San Giovanni i Ålborg er noget af en institution. I mere end to årtier har familien Volpi serveret ægte italiensk i den nordjyske hovedstad – nu også i kælderen, hvor der efter en større renovering er udvidet med topgourmetrestauranten La Cantina.

25. sep - Af René Langdahl Jørgensen - Foto: martin dam kristensen

+ Stemningen er afslappet ophøjet.
+ Enkelte retter viste god forståelse af det klassiske italienske køkken, og desserten fremstod skarpt og velkomponeret.
+ Man bliver strøget med hårene på La Cantina, ikke provokeret og ser gennemgående det italienske køkken fra sin råvarefokuserede side.
+ Vinkortet er bredt, velselekteret og ret personligt og rummer endda gamle rariteter.
+ Vinmenuen er valgt med sikker hånd, passer fornemt til retterne, og der skænkes særdeles rundhåndet.

- Prisen signalerer national spitzenklasse, det gør maden ikke helt.
- Alt for stor teknisk og smagsmæssig ujævnhed over hele menuen – køkkenet vil for meget på for lidt plads og fejler desværre på enkeltdele.
- Helhedsbilledet savner rød tråd, vil man være italiensk, ny nordisk eller kombinere de to, hvor det er spændende … vi ved det ikke.

Vi kommer ikke uden om det. Den evige strid mellem italienske nærmest ’naturgroede’ retter og sammensætninger, der opfører sig, som om engle fandt på dem i paradis, og så fortolkninger, forsøg på raffinement og kokkenes ofte unødvendige forsøg på at gøre mere end de mestrer.

La Cantina er Ålborgs nye high-end italienske restaurant, der ifølge den nyligt udsendte pressemeddelelse sigter mod skyerne. Entreprenørduoen, far og søn, Giovanni Volpi og Mikele Volpi står bag en ny- og relancering af deres romerske tempel San Giovanni. Første trin i en tretrinsraket er åbningen af kælderrestauranten La Cantina med nyopførte murede hvælvinger, levende lys og indirekte bladguldsbelysning fra Catellani & Smiths væglampe Post-Krisi og rigeligt italisk memorabilia.

I anmeldelsens seriøse navn valgte vi den store Il Giro d’Italia-menu til 825 kr. med tilhørende vinmenu på to niveauer. Min kollega tog L’amore del vino (875 kr.), mens jeg nøjedes med Tradizionale (675 kr.). Bordet er dækket blandt andet med Alessi-bestik, men det tog en rum tid, før vi fik brug for det. Betjeningen tilbød bobler, to slags, uspecificeret prosecco og asti spumante og plirrede med øjnene, da vi spurgte på ”noget lidt bedre, eksempelvis franciacorta”.

Læs resten af anmeldelsen på de følgende sider

1234567 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Anmeldelse: Manzel

Anmeldelse: Manzel

29. okt | ANMELDELSER | På Manzel møder man det libanesiske køkken på bedste vis, helt som det skal være, tilmed skarpt og gedigent og uden tvist eller nynordiske tendenser, bare gennemført og velsmagende arabisk mad.

Anmeldelse: Manzel
 
Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

22. okt | ANMELDELSER | Mielcke & Hurtigkarl er en helt særlig ophøjet oplevelse – gastronomi i særklasse, betjening på topniveau og omgivelser, der er sært dragende og drømmeagtige. Restauranten er beliggende i Det Kongelige Danske Haveselskabs Have, hvor næsten alt er forbudt, men på restauranten folder drømmenes faner sig ud.

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl
 
Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

15. okt | NYT & NOTER | Mens de københavnske restauranter løber med stort set al hæder og opmærksomhed, lister et 23-årigt stortalent, Rasmus Munk, rundt i Vejles højder som køkkenchef i restauranten Tree Top på Munkebjerg Hotel. Her ofrer han alt for at nå til tops og når sjældent hjem efter arbejde, før han skal møde igen...

Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel
 
Oplev Bornholms gastronomiske stemmer

Oplev Bornholms gastronomiske stemmer

13. okt | ANMELDELSER | De gamle kendinge på øen, Kadeau og Stammershalle er i gastronomisk topform og har fået selskab af idylliske Christianshøjkroen.

Oplev Bornholms gastronomiske stemmer
 
Eva Ravnbøl: ”Jeg har efter 25 år stadig ikke vænnet mig til at spise kager og lignende til morgenmad”

Eva Ravnbøl: ”Jeg har efter 25 år stadig ikke vænnet mig til at spise kager og lignende til morgenmad”

09. okt | NYT & NOTER | Eva Ravnbøl har lavet tv-programmer om mad som fx ’Pastaplus’ og ’Min italienske drøm’ og rejse- og kogebøger og er desuden bl.a. freelancekorrespondent for TV2 News. Her fortæller hun om Italien versus Danmark.

Eva Ravnbøl: ”Jeg har efter 25 år stadig ikke vænnet mig til at spise kager og lignende til morgenmad” (1 kommentarer)
 
Vejrø - Tag med på gastronomisk bondegårdsferie

Vejrø - Tag med på gastronomisk bondegårdsferie

08. okt | ANMELDELSER | Hvad får man, hvis man tager en nedslidt og ubeboet ø, en Saxobank-mand og en kvart milliard kroner? Man får et naturskønt, økologisk og selvforsynende luksushotel med egen restaurant. Vi har været på bondegårdsferie af den gastronomiske slags for virkelig viderekomne feinschmeckere på Vejrø, en ø i smålandsfarvandet nord for Lolland.

Vejrø - Tag med på gastronomisk bondegårdsferie
 
Anmeldelse: no. 2

Anmeldelse: no. 2

06. okt | ANMELDELSER | AOC’s lille ny, no. 2, lægger sig i bekvem afstand til moderskibet, men no. 2 er tæt på at være nummer ét i sin egen klasse, en mellemklasse, der i disse år løfter overliggeren ganske betragteligt.

Anmeldelse: no. 2
 
Når noma er noma

Når noma er noma

24. sep | NYT & NOTER | Det var med en vis bæven, Jesper Uhrup Jensen tog imod tilbuddet om at komme med på Noma, for det var med et skuffende forrige besøg i erindringen. Men Noma er Noma, man kan aldrig være sikker på, hvad der venter en – og det viste sig, at der ventede en oplevelse i den verdensklasse, der har gjort restauranten til stedet, alle taler om.

Når noma er noma
 
”Når folk siger til mig, at de ikke har råd til at holde høns eller købe økologisk, så siger jeg, at jeg ikke forstår, hvordan de har råd til at lade være”

”Når folk siger til mig, at de ikke har råd til at holde høns eller købe økologisk, så siger jeg, at jeg ikke forstår, hvordan de har råd til at lade være”

08. sep | NYT & NOTER | Bekymret speltmor, havedame, medlem af Etisk råd, debattør, urban farmer, altanaktivist … Jesper Uhrup Jensen har mødt Signe Wenneberg til en snak om, hvorfor vi alle sammen skal holde høns og om at være oprigtig bekymret for, om der overhovedet er en fremtid.

Mød Signe Wenneberg her...
 
Pitstop: Clarke’s

Pitstop: Clarke’s

27. aug | ANMELDELSER | Clarke’s på Nørrebro vil ikke bare være endnu en café, for her vil man ikke nøjes med husets halvsure vin, så stedets indehaver har allieret sig med en landets førende vinimportører. Og for de morgenduelige er der morgenmad og friske aviser.

Pitstop: Clarke’s
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Deltag i konkurrencen om et gavesæt fra Nuance, indeholdende Wine Finer og termometer. Præmien har en samlet værdi af 499,95 kr.

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED