gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Restaurant > Anmeldelser > Restaurant-anmeldelse: Lieffroy
Restaurant-anmeldelse: Lieffroy

 

Restaurant-anmeldelse: Lieffroy

I mere end et år har Patrick Lieffroy med hjælp fra senior, Jean-Louis, haft fod under eget bord på en af landets skønnest beliggende restauranter, Hesselhuset ved Nyborg. Og restaurant Lieffroy er slet og ret ikke bare en omvej værd, men også en rejse.

22. aug - Af Jesper Uhrup Jensen

Sublim nydelse & søn

1 stjerne

Det var som et deja-vu at ankomme til Restaurant Lieffroy – at komme forbi vindfanget og ind i selve restauranten og så kigge mod det åbne køkken: med sin buede åbning vækker det grangiveligt mindelser om ’køkkenbuen’ på Falsled Kro, og når man så ser Lieffroy junior og senior, Patrick og Jean-Louis stå der med høje kokkehuer, så er det vitterligt et syn, der vækker mindelser om Lieffroy-familiens mange, mange år på Falsled Kro. Og – bedst af alt – så er det et billede på, at historien altså fortsætter, nu i andre rammer, i Hesselhuset ved Nyborg.

Lieffroy’erne købte Hesselhuset i 2010 efter at have forladt Falsled Kro, og – for at gøre en lang historie kort – så krævede stedet, der tidligere havde huset forskellige former for beværtning, en særdeles kærlig hånd. Stort set kun ydermure og tag er bevaret – alt indre er renoveret, og Hesselhuset kandiderer i dag til at være en af landets bedst beliggende og mest indtagende restauranter, ved skov og strand, helt bogstaveligt.


Meget for pengene
Vi fik et bord helt fremme ved de store vinduer mod vandet, med kig til nyborgensere på aftentur langs vandet og en bjergtagende udsigt over Storebælt, aftensolen, himlens konstante forandring og havvindmøller og Storebæltsbroen i dagens sidste sollys – og i mørket de illuminerede kæmpepyloner og broen med billygterne, som en enorm pulsende pulsåre.

Kortet tilbyder en treretters menu til 390 kr. med mulighed for tre tilvalgsretter (herunder ost) a 95 kr. Hele ’pakken’, dvs. seks retter, champagne, vinmenu, kaffe og petitfours tilbydes til 1.295 kr., og det er ganske enkelt et knaldtilbud – et af de bedste køb, jeg kan erindre længe. Vi valgte dog vinmenuen fra og gik i stedet i vinkortet. Det fik den samlede regning op på 3.000 kr. mod de 2.600, vi ellers ville være havnet på, men det er stadig fantastisk meget for pengene. Vi lagde ud med henholdsvis et glas Mandois Brut og et glas Charpentier Rosé – og en lille kammuslingeappetizer på toast. Den blev fulgt af en anden og virkelig skøn (fynsk) forsommerappetizer – fjordrejer med rygeost, dildmayonnaise, stenbiderrogn og jordskokchips.

Læs videre på næste side

1234 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Forudsigelige og overraskende Michelin

Forudsigelige og overraskende Michelin

26. feb | NYT & NOTER |

Michelin Guide Nordic Cities 2015 har talt, og det blev som bekendt til tre stjerner til Århus og en ny tostjernet i København.

Michelinstjerner 2015: Sådan faldt de (1 kommentarer)
 
Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag

Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag

24. feb | NYT & NOTER | Sådan går det, når der på torsdags uddeles michelinstjerner, hvis vi skal være realistiske og lidt kedelige (kun ændringerne nævnes):

Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag (1 kommentarer)
 
Mød Esben Holmboe Bang - dansk michelinkok i Norge

Mød Esben Holmboe Bang - dansk michelinkok i Norge

16. jan | NYT & NOTER | Mange ambitiøse kokkes store drøm er jo at få en michelinstjerne – og så to og så tre, hvis ambitionerne er virkeligt høje. Det var også den danske kok Esben Holmboe Bangs drøm, da han åbnede sin restaurant Maaemo i Oslo.

To stjerner og et sammenbrud (1 kommentarer)
 
En hyldest til den lille store franskmand Francis Cardenau

En hyldest til den lille store franskmand Francis Cardenau

09. jan | NYT & NOTER | Rent fysisk er han måske ikke den største, men han er ikke desto mindre en af de mest respekterede kokke i Danmark, og en af den håndfuld franske kokke, dansk gastronomi skylder rigtigt meget. Og i det hele taget en af de kokke, nutidens danske succesfulde kokke står på skuldrene af.

En hyldest til Francis Cardenau
 
Anmeldelse: Restaurant Hærværk

Anmeldelse: Restaurant Hærværk

15. dec | ANMELDELSER | Hærværk i Århus serverer gedigen brasserimad og imponerer med sit konsekvente vinkort.

Anmeldelse: Restaurant Hærværk (1 kommentarer)
 
Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

02. dec | NYT & NOTER | En halv million kroner af egen lomme, det er, hvad Ronny Emborg har brugt på et af de mest ambitiøse kogebogsprojekter længe. Jesper Uhrup Jensen har mødt køkkenchefen på Hotel d’Angleterre til en snak om selv at ville bestemme og ikke lade sig påvirke for meget af andre – og om at bestride en af de mest spektakulære poster i restaurationsbranchen. Om at være chef og om at være sig selv.

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant Marchal

Anmeldelse: Restaurant Marchal

02. dec | ANMELDELSER | Ronny Emborg serverer ’godt med godt på’ på det nyrenoverede d’Angleterre, men man spørger sig selv, om ikke hotellet burde give stortalentet lov til at rulle sig helt ud.

Anmeldelse: Restaurant Marchal (2 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant AOC

Anmeldelse: Restaurant AOC

02. dec | ANMELDELSER | AOC er en restaurantoplevelse af tårnhøj karat i kælderplan, og køkkenchef Søren Selin har for alvor fået luft under vingerne.

Anmeldelse: Restaurant AOC (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: POP – et spiseri

Anmeldelse: POP – et spiseri

26. nov | ANMELDELSER | Med POP – et spiseri fortsætter de fire pop-kvinder, hvor de sidste år slap succesen Spiseri. De har lagt sommerhusindretningen bag sig, men serverer stadig virkelig et godt og moderne italienskinspireret trattoriakøkken til ikke ret mange penge ... 

Anmeldelse: POP – et spiseri (1 kommentarer)
 
Guide: 8 gode restauranter i Århus

Guide: 8 gode restauranter i Århus

17. nov | ANMELDELSER | Århus byder på rigtigt mange gode spisesteder, men vi kan naturligvis ikke omtale dem alle. Vi har valgt otte stykker ud...

Guide: 8 gode restauranter i Århus (2 kommentarer)
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE