gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Restaurant > Anmeldelser > Geranium er den perfekte oplevelse
Geranium er den perfekte oplevelse

 

Geranium er den perfekte oplevelse

En middag på Geranium er en rejse i smag og tekstur. Rasmus Kofoed & co. taber på intet tidspunkt højde eller læner sig tilbage – Geranium er den perfekte oplevelse.

02. maj - Af Jesper Uhrup Jensen - Foto: Thomas Hommelgaard

Hvis man tror på, at førstehåndsindtrykket er alt – ”It’s all in the first line” – så har man allerede lagt stort set alt og alle bag sig ved de små hapsere, man får serveret, før man går rigtigt til bords på Geranium. Hele ti små genistreger fik vi i ’loungen’ – det er en opgradering siden mit besøg på Geranium for trekvart år siden.

Og det er bestemt ikke simple ting, der bydes på. Tæller man de ti intro-serveringer med, så fik vi godt og vel 30(!) serveringer, så derfor vil denne anmeldelse ’kun’ være punktnedslag i den intet mindre end overdådige oplevelse, det er at besøge Geranium – et af Danmarks absolut bedste spisesteder. Og – det er ikke at tage munden for fuld – en af verdens førende restauranter.

Men igen – 30 serveringer, vi når ikke omkring det hele, og det vil være at gøre maden uret at trætte med en endeløs opremsning.



Hvordan gør de det?
Min favorit blandt de ti små var et lille stykke saltet/gæret pære med timian, der havde den mest vidunderlige, eksotiske og næsten asiatiske smag af ingefær. Skønt var også det lille sølvæg med et ’karljohanshot’ og syltede bøgehatte, og det samme var kuglen af havtorn med en sødlig kerne af gulerod. Frisk og mundrensende var cylinderen af kørvel, selleri og æble, og både drilagtig og et koncentrat af velsmag var ’knivmuslingen’, hvor skallen rent faktisk kunne spises.
Ud over at nyde de små mundbidder,så sidder man tilbage med tanken: ”Hvordan f... er det lavet?” Jeg bliver læserne svar skyldig, men hold op, hvor det slog tonen an. Til aperitif serverede Søren Ledet champagne fra André Beaufort. Jeg har et lidt anstrengt forhold til denne øko-producent – jeg finder nogle af hans vine direkte frastødende, men var anderledes glædeligt overrasket over denne blanc de blancs årgang 96.

Det enkle udtryk narrer
En af de første retter inde ved det store runde bord (med udsigt til køkkenet, hvor hele 12 kokke arbejdede!) var en kammuslinganretning – om end det er svært at afgøre, hvilken ingrediens på tallerkenen der skal have hovedrollen. Måske ’hovedpersonen’ snarere var den klare gelé på skagensskinke i bunden af tallerkenen – et elBulli-værdigt gimmick, jeg har fået før på Geranium, og som på en eller anden måde smager af mere og bedre af skinke end skinken selv!

Rundt om på tallerkenen lå de saltede kammuslinger i selskab med jernurt, små agurkekugler, syltede rosenblade og syltede hyldebær, der nærmest er blevet det nordiske køkkens svar på kapers. Retten var desuden garneret med klar tomatsaft, ditto klart tomatskum og en frossen ’sne’ af kærnemælk. Der sker simpelthen så meget på de tallerkener, der kommer fra Geraniums køkken, og man skal ikke lade sig narre af det enkle og det i øvrigt meget smukke udtryk, retterne har.

Læs videre på næste side...

123 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Anmeldelse: Restaurant Hærværk

Anmeldelse: Restaurant Hærværk

15. dec | ANMELDELSER | Hærværk i Århus serverer gedigen brasserimad og imponerer med sit konsekvente vinkort.

Anmeldelse: Restaurant Hærværk
 
Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

02. dec | NYT & NOTER | En halv million kroner af egen lomme, det er, hvad Ronny Emborg har brugt på et af de mest ambitiøse kogebogsprojekter længe. Jesper Uhrup Jensen har mødt køkkenchefen på Hotel d’Angleterre til en snak om selv at ville bestemme og ikke lade sig påvirke for meget af andre – og om at bestride en af de mest spektakulære poster i restaurationsbranchen. Om at være chef og om at være sig selv.

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv
 
Anmeldelse: Restaurant Marchal

Anmeldelse: Restaurant Marchal

02. dec | ANMELDELSER | Ronny Emborg serverer ’godt med godt på’ på det nyrenoverede d’Angleterre, men man spørger sig selv, om ikke hotellet burde give stortalentet lov til at rulle sig helt ud.

Anmeldelse: Restaurant Marchal (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant AOC

Anmeldelse: Restaurant AOC

02. dec | ANMELDELSER | AOC er en restaurantoplevelse af tårnhøj karat i kælderplan, og køkkenchef Søren Selin har for alvor fået luft under vingerne.

Anmeldelse: Restaurant AOC (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: POP – et spiseri

Anmeldelse: POP – et spiseri

26. nov | ANMELDELSER | Med POP – et spiseri fortsætter de fire pop-kvinder, hvor de sidste år slap succesen Spiseri. De har lagt sommerhusindretningen bag sig, men serverer stadig virkelig et godt og moderne italienskinspireret trattoriakøkken til ikke ret mange penge ... 

Anmeldelse: POP – et spiseri
 
Guide: 8 gode restauranter i Århus

Guide: 8 gode restauranter i Århus

17. nov | ANMELDELSER | Århus byder på rigtigt mange gode spisesteder, men vi kan naturligvis ikke omtale dem alle. Vi har valgt otte stykker ud...

Guide: 8 gode restauranter i Århus
 
Anmeldelse: Uformel

Anmeldelse: Uformel

12. nov | ANMELDELSER | Formel B’s frække lillesøster, Uformel, gi’r den som let, ligetil og lige ud af landevejen, men det er en underdrivelsen af rang. Det er deluxemad til discountpriser, et lille mirakel og en af årets bedste restaurantnyheder.

Anmeldelse: Uformel (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: TGV Café

Anmeldelse: TGV Café

10. nov | ANMELDELSER | Café og café … stedet begyndte godt nok som café, men har udviklet sig til at være en rigtig god bistro, og det er da også folkene bag en anden supergod Århus-bistro, restaurant ET, der er mændene bag TGV, uden at de dog står for den daglige drift...

Anmeldelse: TGV Café (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant Miro

Anmeldelse: Restaurant Miro

05. nov | ANMELDELSER | Ingen Århus-restaurantguide uden legendariske Miro, Århus ældste gourmetrestaurant og -fyrtårn med snart 25 år på bagen under samme ejer, tyske Toni Leichtle med kokkebaggrund og stor, stor kærlighed til det franske køkken, som restauranten selvsagt derfor tager udgangspunkt i, men med inspiration indover fra hele verden, også Asien...

Anmeldelse: Restaurant Miro (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Molskroen Strandhotel

Anmeldelse: Molskroen Strandhotel

05. nov | ANMELDELSER | ”Fra Mols til Skagen” sang Aud Wilken til Melodi Grandprix 1995, husker nogen af os – Michel Michaud synger den omvendt, men absolut ikke på sidste vers, selvom alle nok regnede med, at den stod på pension efter Skagen. Michaud og Mols skal vi nu vænne os til. Og det er et rigtigt godt!

Anmeldelse: Molskroen Strandhotel (1 kommentarer)
 

Årets julegave

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE