gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Restaurant > Anmeldelser > Geranium er den perfekte oplevelse
Geranium er den perfekte oplevelse

 

Geranium er den perfekte oplevelse

En middag på Geranium er en rejse i smag og tekstur. Rasmus Kofoed & co. taber på intet tidspunkt højde eller læner sig tilbage – Geranium er den perfekte oplevelse.

02. maj - Af Jesper Uhrup Jensen - Foto: Thomas Hommelgaard

Hvis man tror på, at førstehåndsindtrykket er alt – ”It’s all in the first line” – så har man allerede lagt stort set alt og alle bag sig ved de små hapsere, man får serveret, før man går rigtigt til bords på Geranium. Hele ti små genistreger fik vi i ’loungen’ – det er en opgradering siden mit besøg på Geranium for trekvart år siden.

Og det er bestemt ikke simple ting, der bydes på. Tæller man de ti intro-serveringer med, så fik vi godt og vel 30(!) serveringer, så derfor vil denne anmeldelse ’kun’ være punktnedslag i den intet mindre end overdådige oplevelse, det er at besøge Geranium – et af Danmarks absolut bedste spisesteder. Og – det er ikke at tage munden for fuld – en af verdens førende restauranter.

Men igen – 30 serveringer, vi når ikke omkring det hele, og det vil være at gøre maden uret at trætte med en endeløs opremsning.



Hvordan gør de det?
Min favorit blandt de ti små var et lille stykke saltet/gæret pære med timian, der havde den mest vidunderlige, eksotiske og næsten asiatiske smag af ingefær. Skønt var også det lille sølvæg med et ’karljohanshot’ og syltede bøgehatte, og det samme var kuglen af havtorn med en sødlig kerne af gulerod. Frisk og mundrensende var cylinderen af kørvel, selleri og æble, og både drilagtig og et koncentrat af velsmag var ’knivmuslingen’, hvor skallen rent faktisk kunne spises.
Ud over at nyde de små mundbidder,så sidder man tilbage med tanken: ”Hvordan f... er det lavet?” Jeg bliver læserne svar skyldig, men hold op, hvor det slog tonen an. Til aperitif serverede Søren Ledet champagne fra André Beaufort. Jeg har et lidt anstrengt forhold til denne øko-producent – jeg finder nogle af hans vine direkte frastødende, men var anderledes glædeligt overrasket over denne blanc de blancs årgang 96.

Det enkle udtryk narrer
En af de første retter inde ved det store runde bord (med udsigt til køkkenet, hvor hele 12 kokke arbejdede!) var en kammuslinganretning – om end det er svært at afgøre, hvilken ingrediens på tallerkenen der skal have hovedrollen. Måske ’hovedpersonen’ snarere var den klare gelé på skagensskinke i bunden af tallerkenen – et elBulli-værdigt gimmick, jeg har fået før på Geranium, og som på en eller anden måde smager af mere og bedre af skinke end skinken selv!

Rundt om på tallerkenen lå de saltede kammuslinger i selskab med jernurt, små agurkekugler, syltede rosenblade og syltede hyldebær, der nærmest er blevet det nordiske køkkens svar på kapers. Retten var desuden garneret med klar tomatsaft, ditto klart tomatskum og en frossen ’sne’ af kærnemælk. Der sker simpelthen så meget på de tallerkener, der kommer fra Geraniums køkken, og man skal ikke lade sig narre af det enkle og det i øvrigt meget smukke udtryk, retterne har.

Læs videre på næste side...

123 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Anmeldelse: Restaurant Bæst

Anmeldelse: Restaurant Bæst

18. mar | ANMELDELSER | Bæst er beviset på, at kompromisløshed i forhold til råvarers kvalitet og oprindelse er forenelig med priser, der er til at betale – at kompromisløshed og, ja, folkelighed godt kan følges ad. Bæst slog dørene op i slutningen af sidste år og nåede således med i opløbet om at være en af årets bedste københavnernyheder på restaurantfronten.

Anmeldelse: Restaurant Bæst
 
Forudsigelige og overraskende Michelin

Forudsigelige og overraskende Michelin

26. feb | NYT & NOTER |

Michelin Guide Nordic Cities 2015 har talt, og det blev som bekendt til tre stjerner til Århus og en ny tostjernet i København.

Michelinstjerner 2015: Sådan faldt de (2 kommentarer)
 
Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag

Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag

24. feb | NYT & NOTER | Sådan går det, når der på torsdags uddeles michelinstjerner, hvis vi skal være realistiske og lidt kedelige (kun ændringerne nævnes):

Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag (1 kommentarer)
 
Mød Esben Holmboe Bang - dansk michelinkok i Norge

Mød Esben Holmboe Bang - dansk michelinkok i Norge

16. jan | NYT & NOTER | Mange ambitiøse kokkes store drøm er jo at få en michelinstjerne – og så to og så tre, hvis ambitionerne er virkeligt høje. Det var også den danske kok Esben Holmboe Bangs drøm, da han åbnede sin restaurant Maaemo i Oslo.

To stjerner og et sammenbrud (1 kommentarer)
 
En hyldest til den lille store franskmand Francis Cardenau

En hyldest til den lille store franskmand Francis Cardenau

09. jan | NYT & NOTER | Rent fysisk er han måske ikke den største, men han er ikke desto mindre en af de mest respekterede kokke i Danmark, og en af den håndfuld franske kokke, dansk gastronomi skylder rigtigt meget. Og i det hele taget en af de kokke, nutidens danske succesfulde kokke står på skuldrene af.

En hyldest til Francis Cardenau (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant Hærværk

Anmeldelse: Restaurant Hærværk

15. dec | ANMELDELSER | Hærværk i Århus serverer gedigen brasserimad og imponerer med sit konsekvente vinkort.

Anmeldelse: Restaurant Hærværk (1 kommentarer)
 
Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

02. dec | NYT & NOTER | En halv million kroner af egen lomme, det er, hvad Ronny Emborg har brugt på et af de mest ambitiøse kogebogsprojekter længe. Jesper Uhrup Jensen har mødt køkkenchefen på Hotel d’Angleterre til en snak om selv at ville bestemme og ikke lade sig påvirke for meget af andre – og om at bestride en af de mest spektakulære poster i restaurationsbranchen. Om at være chef og om at være sig selv.

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant Marchal

Anmeldelse: Restaurant Marchal

02. dec | ANMELDELSER | Ronny Emborg serverer ’godt med godt på’ på det nyrenoverede d’Angleterre, men man spørger sig selv, om ikke hotellet burde give stortalentet lov til at rulle sig helt ud.

Anmeldelse: Restaurant Marchal (2 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant AOC

Anmeldelse: Restaurant AOC

02. dec | ANMELDELSER | AOC er en restaurantoplevelse af tårnhøj karat i kælderplan, og køkkenchef Søren Selin har for alvor fået luft under vingerne.

Anmeldelse: Restaurant AOC (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: POP – et spiseri

Anmeldelse: POP – et spiseri

26. nov | ANMELDELSER | Med POP – et spiseri fortsætter de fire pop-kvinder, hvor de sidste år slap succesen Spiseri. De har lagt sommerhusindretningen bag sig, men serverer stadig virkelig et godt og moderne italienskinspireret trattoriakøkken til ikke ret mange penge ... 

Anmeldelse: POP – et spiseri (1 kommentarer)
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE