gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > Restaurant > Anmeldelser > Geranium er den perfekte oplevelse
Geranium er den perfekte oplevelse

 

Geranium er den perfekte oplevelse

En middag på Geranium er en rejse i smag og tekstur. Rasmus Kofoed & co. taber på intet tidspunkt højde eller læner sig tilbage – Geranium er den perfekte oplevelse.

02. maj - Af Jesper Uhrup Jensen - Foto: Thomas Hommelgaard

Hvis man tror på, at førstehåndsindtrykket er alt – ”It’s all in the first line” – så har man allerede lagt stort set alt og alle bag sig ved de små hapsere, man får serveret, før man går rigtigt til bords på Geranium. Hele ti små genistreger fik vi i ’loungen’ – det er en opgradering siden mit besøg på Geranium for trekvart år siden.

Og det er bestemt ikke simple ting, der bydes på. Tæller man de ti intro-serveringer med, så fik vi godt og vel 30(!) serveringer, så derfor vil denne anmeldelse ’kun’ være punktnedslag i den intet mindre end overdådige oplevelse, det er at besøge Geranium – et af Danmarks absolut bedste spisesteder. Og – det er ikke at tage munden for fuld – en af verdens førende restauranter.

Men igen – 30 serveringer, vi når ikke omkring det hele, og det vil være at gøre maden uret at trætte med en endeløs opremsning.



Hvordan gør de det?
Min favorit blandt de ti små var et lille stykke saltet/gæret pære med timian, der havde den mest vidunderlige, eksotiske og næsten asiatiske smag af ingefær. Skønt var også det lille sølvæg med et ’karljohanshot’ og syltede bøgehatte, og det samme var kuglen af havtorn med en sødlig kerne af gulerod. Frisk og mundrensende var cylinderen af kørvel, selleri og æble, og både drilagtig og et koncentrat af velsmag var ’knivmuslingen’, hvor skallen rent faktisk kunne spises.
Ud over at nyde de små mundbidder,så sidder man tilbage med tanken: ”Hvordan f... er det lavet?” Jeg bliver læserne svar skyldig, men hold op, hvor det slog tonen an. Til aperitif serverede Søren Ledet champagne fra André Beaufort. Jeg har et lidt anstrengt forhold til denne øko-producent – jeg finder nogle af hans vine direkte frastødende, men var anderledes glædeligt overrasket over denne blanc de blancs årgang 96.

Det enkle udtryk narrer
En af de første retter inde ved det store runde bord (med udsigt til køkkenet, hvor hele 12 kokke arbejdede!) var en kammuslinganretning – om end det er svært at afgøre, hvilken ingrediens på tallerkenen der skal have hovedrollen. Måske ’hovedpersonen’ snarere var den klare gelé på skagensskinke i bunden af tallerkenen – et elBulli-værdigt gimmick, jeg har fået før på Geranium, og som på en eller anden måde smager af mere og bedre af skinke end skinken selv!

Rundt om på tallerkenen lå de saltede kammuslinger i selskab med jernurt, små agurkekugler, syltede rosenblade og syltede hyldebær, der nærmest er blevet det nordiske køkkens svar på kapers. Retten var desuden garneret med klar tomatsaft, ditto klart tomatskum og en frossen ’sne’ af kærnemælk. Der sker simpelthen så meget på de tallerkener, der kommer fra Geraniums køkken, og man skal ikke lade sig narre af det enkle og det i øvrigt meget smukke udtryk, retterne har.

Læs videre på næste side...

123 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Guide: 8 gode frokostrestauranter

Guide: 8 gode frokostrestauranter

14. apr | ANMELDELSER | I Danmark har vi ikke helt den samme kultur omkring at spise frokost ude, som de har sydpå – eller bare i Sverige for den sags skyld. Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter her...

Guide: 8 gode frokostrestauranter (2 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2)

Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2)

09. apr | ANMELDELSER | gastro har besøgt og anmeldt Höst, da restauranten var ganske ny. Vi var ret mugne, mildt sagt. Men vi ville så gerne kunne lide stedet med den smukke indretning, de gode intentioner og priser … havde vi måske anmeldt det, før det havde fundet sine ben? Vi lagde vejen forbi igen og satte os på ny til bords, nu hvor Höst har passeret sin 1-årsfødselsdag.

Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2) (2 kommentarer)
 
Mød restaurantkongerne af København

Mød restaurantkongerne af København

24. mar | NYT & NOTER | De kan tælles på mindre end to gange to hænder, men de sidder på omkring 100 af de københavnske restauranter. Se, hvem det er her!

Mød restaurantkongerne af København
 
Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

12. mar | NYT & NOTER | En halv million kroner af egen lomme, det er, hvad Ronny Emborg har brugt på et af de mest ambitiøse kogebogsprojekter længe. Jesper Uhrup Jensen har mødt køkkenchefen på Hotel d’Angleterre til en snak om selv at ville bestemme og ikke lade sig påvirke for meget af andre – og om at bestride en af de mest spektakulære poster i restaurationsbranchen. Om at være chef og om at være sig selv.

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv
 
Anmeldelse: Restaurant KUL

Anmeldelse: Restaurant KUL

10. mar | ANMELDELSER | Restaurant KUL sætter nye standarder for spisestederne i Kødbyen og er endnu et eksempel på, at der er blevet skruet op for blusset i forhold til, hvad vi har været vant til i den nynordiske bølge med sine sarte smagsnuancer.

Anmeldelse: Restaurant KUL
 
Meyers 50 års fødselsdag

Meyers 50 års fødselsdag

07. mar | NYT & NOTER | Der var gæster en masse og taler og rosende ord, da ildsjælen og den gastronomiske storentreprenør Claus Meyer blev fejret på sin 50-årsdag. Og så var der også lige en taler fra Helvede, der mente, at der også skulle siges et par sandheder.

Meyers 50 års fødselsdag
 
Anmeldelse: Restaurant Pluto

Anmeldelse: Restaurant Pluto

27. jan | ANMELDELSER | Der støbes masser af kugler på Pluto, nogle mere vellykkede end andre, nogle smager for meget af rom og for lidt af kugler, men der er fulde huse, og de små retter kredser rundt om og over bordene i en lind strøm. Men det kniber med detaljerne, og der bliver ikke overdrevet med serviceringen.

Anmeldelse: Restaurant Pluto
 
Galleri: Danmark år 10 efter noma

Galleri: Danmark år 10 efter noma

01. jan | NYT & NOTER |

Den mest markante danske restaurant nogensinde rundede i november 10 år - vi siger tillykke med billeder fra 10 års gastronomisk danmarkshistorie.

Galleri: Danmark år 10 efter noma
 
Anmeldelse: Studio

Anmeldelse: Studio

23. dec | ANMELDELSER | Torsten Vildgaard var i årevis og indtil for to år siden the mastermind på noma. Nu er kokkegeniet tilbage som køkkenchef på Studio, den ene af tre restauranter i jazzog restaurantkomplekset The Standard – formerly known as Custom House. Vildgaard er mindre dogmatisk end på noma og dermed også mere fri – og som sådan rigtig godt på vej som Torsten Vildgaard version 2.

Anmeldelse: Studio
 
Anmeldelse: Meyers i Lyngby

Anmeldelse: Meyers i Lyngby

16. dec | ANMELDELSER | Meyer har åbnet i Kongens Lyngby, den velbjærgede københavnerforstad, hvor der hidtil har været endog meget langt mellem snapsene, hvad restauranter angår. Erik Barfoed lagde vejen forbi – og ledte en smule forgæves efter den nordiske ånd, han ellers forbinder Meyer med.

Anmeldelse: Meyers i Lyngby
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED