gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Restaurant > Anmeldelser > Restaurant-anmeldelse: Spiseri
Restaurant-anmeldelse: Spiseri

 

Restaurant-anmeldelse: Spiseri

Spiseri på Nørrebro laver den mad, man godt selv ville kunne frembringe, men omvendt elsker at få serveret. Det er ikke gratis, men det er tæt på, og det har rigtig mange opdaget.

12. sep - Af Jesper Uhrup Jensen

+ Der er til tider en næsten hektisk stemning i det lille lokale, der ikke kan undgå at virke medrivende.
+ Hurtig og effektiv betjening, der giver sig tid til smalltalk og indlevelse. Man føler sig kort sagt velkommen.
+ Bundpriser, der ikke er udtryk for mangel på kvalitet, men blot udtryk for enkelhed.

- Fint nok med et enkelt vinkort, men når stedets gener tydeligvis er italienske, så burde kortet også afspejle dette i stedet for at være lidt af hvert alle steder fra.
- Mange vil være uenige, men jeg bliver aldrig rigtig glad for marskandiserinteriør med ukurante stole og borde og forskelligt gammelt service. Det er et valg, for mon ikke man kan indrette sig nyt og enkelt til samme pris uden at det går ud over vi er et billigt sted-fortællingen.

Spiseri på Nørrebro i København er et resultat af fire unge pigers drøm om at åbne en restaurant – en drøm, der blev til virkelighed – så vidt jeg husker i begyndelsen af sidste år. Drømmen om sit eget sted er en romantisk drøm, der har en vis udbredelse blandt dem, der ikke ved, hvad det vil sige at drive en restaurant.

Denne vildfarelse kan man ikke beskylde de fire Spiseri-piger for at lide af – de har alle erfaringer fra branchen (fra Famo), og hold da helt op, hvor de puklede, den tidlige forårsaften vi lagde vejen forbi det meget lokale Nørrebro-hjørne på Griffenfeldsgade.

Stedet er blevet et lokalt tilløbsstykke, og rygtet er løbet videre ud i byen. Og ud i verden, blandt andet har omtale i en svensk guide bragt broderfolket på banen. Vi oplevede flere, der måtte gå forgæves (nogle havde dog heldet med sig senere på aftenen), så bestil bord, hvis du vil være på den sikre side eller kom sent.

Læs videre på de næste sider

1234 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
”Når folk siger til mig, at de ikke har råd til at holde høns eller købe økologisk, så siger jeg, at jeg ikke forstår, hvordan de har råd til at lade være”

”Når folk siger til mig, at de ikke har råd til at holde høns eller købe økologisk, så siger jeg, at jeg ikke forstår, hvordan de har råd til at lade være”

08. sep | NYT & NOTER | Bekymret speltmor, havedame, medlem af Etisk råd, debattør, urban farmer, altanaktivist … Jesper Uhrup Jensen har mødt Signe Wenneberg til en snak om, hvorfor vi alle sammen skal holde høns og om at være oprigtig bekymret for, om der overhovedet er en fremtid.

Mød Signe Wenneberg her...
 
Pitstop: Clarke’s

Pitstop: Clarke’s

27. aug | ANMELDELSER | Clarke’s på Nørrebro vil ikke bare være endnu en café, for her vil man ikke nøjes med husets halvsure vin, så stedets indehaver har allieret sig med en landets førende vinimportører. Og for de morgenduelige er der morgenmad og friske aviser.

Pitstop: Clarke’s
 
Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”

Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”

04. aug | NYT & NOTER | Vi har været i Skagen for at tale med Thorsten Schmidt, der til alles overraskelse overtog jobbet som køkkenchef på Ruths Hotel efter Michel Michaud.

Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”
 
2900 Spisetid

2900 Spisetid

23. jul | ANMELDELSER | Engang i en ikke så fjern fortid stod Tuborg Havn i øllets tegn, men ølhanerne blev lukket i 1996, og det meste af bryggeriet blev revet ned for at give plads til en helt ny bydel. Waterfront Shoppingcenter er denne nye bydel. Mira Arkin har taget pulsen på centerets tre spisesteder.

2900 Spisetid
 
Guide: 6 gode steder at spise udenfor

Guide: 6 gode steder at spise udenfor

16. jul | ANMELDELSER | Man kan spise ude, og man kan spise udenfor – og i bedste fald begge dele. Den danske sommer er en ung blond pige – og en lunefuld en. Men det er ikke desto mindre sæson for at spise ude under åben himmel. Vi giver et bud på seks af de bedste steder, hvor kun the sky is the limit.

Guide: 6 gode steder at spise udenfor
 
Anmeldelse: Verandah / The Standard

Anmeldelse: Verandah / The Standard

07. jul | ANMELDELSER | Indiske Rohit Ghais moderne, globaliserede køkken klarer sig langt bedst, når grøntsagerne får lov at bestemme. Vil man nyde livet i de (alt for) dybe sofaer, skal man vælge vegetarmenuen – og i sidste ende passe på med at læne sig for meget tilbage.

Anmeldelse: Verandah / The Standard
 
Pitstop: Vinhanen

Pitstop: Vinhanen

02. jul | ANMELDELSER | Vinhanen på Nørrebro serverer vin direkte fra store ståltanke, det er ikke set før – vin, man gider drikke, men ikke behøver intellektualisere over i timevis. Og vin, der næsten ingenting koster. Det er genialt.

Pitstop: Vinhanen
 
Mød foodien, Ken Tellefsen

Mød foodien, Ken Tellefsen

30. jun | NYT & NOTER | Du kender ham sandsynligvis ikke, 44-årige Ken Tellefsen, men det gør de på landets bedste restauranter, for han har været stort set alle steder – indtil flere gange hvert sted. Ken Tellefsen er foodie – mad og vin er hans altoverskyggende interesse. Og det, han bruger hovedparten af sine penge på. Jesper Uhrup Jensen har mødt ham til en snak om mad, mad og mad.

Mød foodien, Ken Tellefsen
 
Guide: Spis godt, sov godt

Guide: Spis godt, sov godt

16. jun | ANMELDELSER | Der er en tid til at spise og en tid til at sove – og til tider kommer det ene behov umiddelbart efter det andet. Vi har taget pulsen på landets bedste spisesteder, hvor man samtidig kan indlogere sig og ’sove måltidet ud’. Fra det østligste til det vestligste Danmark, og så lige Skagen med.

Guide: Spis godt, sov godt (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant AOC

Anmeldelse: Restaurant AOC

11. jun | ANMELDELSER | AOC er en restaurantoplevelse af tårnhøj karat i kælderplan, og køkkenchef Søren Selin har for alvor fået luft under vingerne.

Anmeldelse: Restaurant AOC
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind whisky fra Glenmorangie

Vind whisky fra Glenmorangie

Deltag i konkurrencen om en 2x1 flaske Glenmorangie Signet til en samlet værdi af 2.540 kr.

Vind whisky fra Glenmorangie

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Deltag i konkurrencen om 5x1 Gråmyr-gaveæske med 770 g blandede karameller fra Karamel Kompagniet. Samlet værdi 960 kr.

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED