gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Restaurant > Anmeldelser > Månedens restaurant: Les Lieffroys
Månedens restaurant: Les Lieffroys

 

Månedens restaurant: Les Lieffroys

Fyn er stadig fin og ikke mindre nu, hvor øen ikke bare kan byde på pragtfuld mad på legendariske Falsled i syd og nyklassikeren Munkebo i nord, men også på nyåbnede Restaurant Lieffroy i Hesselhuset centralt ved Nyborg.

11. nov - Foto: Søren Gammelmark

I den sorte skoles geografiundervisning var det en dyd at kunne byerne Fyn rundt – Svendborg, Fåborg, Middelfart, Bogense, Nyborg … Hva’ skulle man med det, og hvordan skulle man kunne huske det?

Hvad sidstnævnte angår, så er Nyborg blevet let at huske, for nu huser byen Restaurant Lieffroy – det franske navn, der er et stykke gastronomisk danmarkshistorie. Det er Patrick Lieffroy, der sammen med sin kone Line har realiseret drømmen om eget sted i Hesselhuset ved bredden af Storebælt. Og Jean-Louis Lieffroy har sat sit otium på stand by.


Hesselhuset, der især indvendig måtte undergå en gennemgribende renovering, før drømmen kunne blive til virkelighed. Patrick Lieffroy bor med sin kone Line og parrets to børn oven over restauranten.
 
Drømmen om sit helt eget sted
I årtier var Jean-Louis Lieffroy synonym med Falsled Kro, og i de senere år sammen med sønnen, Patrick Lieffroy. Da det forrige år var ’skiftedag’ på Falsled Kro, havde Jean-Louis Lieffroy egentlig besluttet sig for at indlede pensionisttilværelsen, men kunne alligevel ikke modstå fristelsen, da muligheden for at være med i realiseringen af sønnen og svigerdatterens drøm bød sig til med Hesselhuset – drømmen om at have sit helt eget sted og om at arbejde og bo på ét og samme sted.

Lieffroy’erne kan ikke løbe fra deres fortid – niveauet er fortsat tårnhøjt, dog ikke prisniveauet. Konceptet er en trerettersmenu til 380 kr., og er sulten og lysten til mere, er der mulighed for tilkøb af to ekstra retter.

Menuen skifter hver anden ugen, og vinmæssigt kan man vælge enten en afstemt vinmenu, eller man kan gå a la carte.



Så kan pighvarren næsten ikke være friskere – hentet direkte af Patrick Lieffroy på havnen i Nyborg.




Lieffroy den yngre med styr på gryderne og Lieffroy den ældre med overblikket.


Vi mere end orker Fyn og hilser dette på samme tid elegante og nede-på-jorden familie-spisested velkommen.

Restaurant Lieffroy holder åbent fra kl. 18.00, tirsdag-lørdag.

Her får du opskriften på Restaurant Lieffroys kammusling




Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Anmeldelse: POP – et spiseri

Anmeldelse: POP – et spiseri

26. nov | ANMELDELSER | Med POP – et spiseri fortsætter de fire pop-kvinder, hvor de sidste år slap succesen Spiseri. De har lagt sommerhusindretningen bag sig, men serverer stadig virkelig et godt og moderne italienskinspireret trattoriakøkken til ikke ret mange penge ... 

Anmeldelse: POP – et spiseri
 
Guide: 8 gode restauranter i Århus

Guide: 8 gode restauranter i Århus

17. nov | ANMELDELSER | Århus byder på rigtigt mange gode spisesteder, men vi kan naturligvis ikke omtale dem alle. Vi har valgt otte stykker ud...

Guide: 8 gode restauranter i Århus
 
Anmeldelse: Uformel

Anmeldelse: Uformel

12. nov | ANMELDELSER | Formel B’s frække lillesøster, Uformel, gi’r den som let, ligetil og lige ud af landevejen, men det er en underdrivelsen af rang. Det er deluxemad til discountpriser, et lille mirakel og en af årets bedste restaurantnyheder.

Anmeldelse: Uformel (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: TGV Café

Anmeldelse: TGV Café

10. nov | ANMELDELSER | Café og café … stedet begyndte godt nok som café, men har udviklet sig til at være en rigtig god bistro, og det er da også folkene bag en anden supergod Århus-bistro, restaurant ET, der er mændene bag TGV, uden at de dog står for den daglige drift...

Anmeldelse: TGV Café (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant Miro

Anmeldelse: Restaurant Miro

05. nov | ANMELDELSER | Ingen Århus-restaurantguide uden legendariske Miro, Århus ældste gourmetrestaurant og -fyrtårn med snart 25 år på bagen under samme ejer, tyske Toni Leichtle med kokkebaggrund og stor, stor kærlighed til det franske køkken, som restauranten selvsagt derfor tager udgangspunkt i, men med inspiration indover fra hele verden, også Asien...

Anmeldelse: Restaurant Miro (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Molskroen Strandhotel

Anmeldelse: Molskroen Strandhotel

05. nov | ANMELDELSER | ”Fra Mols til Skagen” sang Aud Wilken til Melodi Grandprix 1995, husker nogen af os – Michel Michaud synger den omvendt, men absolut ikke på sidste vers, selvom alle nok regnede med, at den stod på pension efter Skagen. Michaud og Mols skal vi nu vænne os til. Og det er et rigtigt godt!

Anmeldelse: Molskroen Strandhotel
 
Anmeldelse: Restaurant ET

Anmeldelse: Restaurant ET

04. nov | ANMELDELSER | Hjemmesiden udtrykker sig således: ”Restaurant ET er tænkt som et uformelt madsted med god klassisk stemning – hvor Edith Piaf møder dansk håndværk...

Anmeldelse: Restaurant ET
 
Anmeldelse: Nordisk Spisehus

Anmeldelse: Nordisk Spisehus

03. nov | ANMELDELSER | Ordet spisehus signalerer afslappethed, og det er da også den stemning, selve lokalet bringer en i, når man sætter sig til bords i restauranten...

Anmeldelse: Nordisk Spisehus
 
Anmeldelse: Klassisk 65

Anmeldelse: Klassisk 65

03. nov | ANMELDELSER | Stedet går blandt lokale og stamgæster blot under navnet ’bistroen’. Lokalet er tæt og hyggeligt, man kan snildt snakke med nabobordet, hvis ens eget er for kedeligt...

Anmeldelse: Klassisk 65
 
Anmeldelse: Restaurant Substans

Anmeldelse: Restaurant Substans

02. nov | ANMELDELSER | Selv kalder restauranten sin mad for nydansk/fransk gourmet, og vi kan hilse at sige, at det er gourmet til nærmest lavpris. Parret Louise og René Mammen står bag dette lille fine sted, som snart nærmer sig sit 10-årsjubilæum.

Anmeldelse: Restaurant Substans
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gryder og pander fra Raadvad

Vind gryder og pander fra Raadvad

Deltag i konkurrencen om et All Steel gavesæt fra Raadvad, indeholdende 2 gryder, 1 kasserolle, 1 wok, 2 pander samt en sauterpande til en samlet værdi af 4.799,65 kr.

Vind gryder og pander fra Raadvad

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED