gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Tilbehør > Sådan laver du Meyers surdej + 3 opskrifter på brød
Sådan laver du Meyers surdej + 3 opskrifter på brød

 

Sådan laver du Meyers surdej + 3 opskrifter på brød

Det bedste brød er hjemmebagt. Se her, hvordan du kan lave din egen surdej + du får 3 opskrifter på brød bagt med surdej.

20. nov

Det skal du bruge:
9 dl vand
150 g øko-hvedemel
75 g øko-grahamsmel
75 g øko-rugmel

Fremgangsmåde:
Hæld alle ingredienser i en skål, og pisk dem godt sammen. Hæld dejen i en bøtte, et glas eller en skål, dæk beholderen delvist, så dejen stadig kan ånde, og opbevar den ved stuetemperatur. Pisk i surdejen 1 gang om dagen. Efter ca. 10 dage skal surdejen dufte som en god, kraftig mørk øl – faktisk også skumme som en – så er den klar til brug.

Efterfølgende skal du røre jævnligt i dejen – 1 gang dagligt er at foretrække, men hver 2. dag er også okay. Sørg altid for at røre helt i bund, da surdejen bundfælder, og bundfaldet ganske enkelt vil rådne, hvis det ikke bliver blandet med væsken. Hver gang du bruger surdejen, skal den friskes op, og reglen er; frisk op med samme mængde mel og vand, som du har taget dej.



Bag med surdej! Få her 3 af Meyers gode opskrifter på brød bagt med surdej.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Re: Opfyldning af surdejen

26. apr 2014 KL 11:46 Af Svend Bendt

@Maria Frandsen Du skal altid tilsætte lige så meget mel som vand. Så hvis du tilsætter 2 dl vand skal du også tilsætte 2 dl mel. Men hov... så har du jo tilsat 4 dl, men du havde kun taget 2 dl. Hvor meget mon så du skal tilsætte? :-)

rettelser til Meyers surdej

11. feb 2014 KL 06:52 Af Johnnie Bendtsen

Hej. Som John Frederiksen skriver, så er der rettelser til surdejen på Claus Meyers hjemmeside, og man skal ikke længere tilsætte samme mængde, som man har brugt, men man skal opfriske den ved at tage 1 dl surdej, 2 dl vand, 1 dl hvedemel og 1 del grahamsmel. Resten af surdejen smider man væk(eller forærer den væk). Det er allerbedst, hvis man bruger den indenfor 8-24 timer, men ellers må der godt gå 2-3 døgn. Den er bare mere sur..:)

Korrektioner til opskrifterne!

11. jan 2014 KL 09:57 Af John Frederiksen

Jeg vil gerne gøre opmærksom på, at der er kommet rettelser til Meyers opskrifter (både hans "Bageri" og "Kager" bøger). Har hørt om mange der har dårlige erfaringer med netop den opskrift I har angivet i artiklen (som er fra Meyers Bageri). Vær opmærksom på fejlene når I køber bøgerne - rettelserne har af en eller anden grund IKKE resulteret i et nyt oplag af bøgerne. Rettelserne kan findes her: http://www.meyersmadhus.dk/da/opskrifter_mm/opskrifter/rettelser_til_meyers_bageri.html

Opfyldning af surdejen

08. okt 2013 KL 01:58 Af Maria Frandsen

Hej. Mht. opfyldning af surdejen. Der står at man dkal fylde op med samme mængde vand og mel som man har taget dej. Men lad os sige j har taget 2dl surdej. Skal j så tilsætte 2 dl vand og hvor meget mel? På forhånd mange tak for hjælpen :) Mvh. Maria

Surdej

27. sep 2013 KL 11:33 Af Ulla Jørgensen

Skal surdejen opbevares i køleskab?

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

24. nov | TEMA | Her giver Mira Arkin den med tartarmayo, (psyko)fermenteret chili, fed hummer mac n cheese, carnitas, der er en slags mexicansk pulled pork, som man spiser i tortillas eller tacoskaller, hjemmehakket burger med rosmarin-aioli og comté. Og det hele bliver skyllet ned med mexicanske micheladas, ølcocktails med lime og grønne tomater.

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere
 
Få 5 opskrifter fra No. 2

Få 5 opskrifter fra No. 2

10. nov | TEMA | Med No. 2 barslede Restaurant AOC med en lille ny, der gjorde det tydeligt for enhver – gæster og begejstrede anmeldere – at der er sat helt nye standarder for restauranter i mellemklassen. Slægtskabet til Restaurant AOC er ganske tydeligt, og med No. 2 har København fået en regulær gourmetbistro.

Få 5 opskrifter fra No. 2
 
Calamari med tartarmayo

Calamari med tartarmayo

01. nov | HOVEDRETTER | Opskrift på Calamari med tartarmayo...

Calamari med tartarmayo
 
Flæskesvær med brændt chilisalt

Flæskesvær med brændt chilisalt

01. nov | TILBEHØR | Opskrift på flæskesvær med brændt chilisalt...

Flæskesvær med brændt chilisalt
 
Fermenteret chili - også kaldet psykochili

Fermenteret chili - også kaldet psykochili

01. nov | TILBEHØR | Opskrift på fermenteret chili - også kaldet psykochili...

Fermenteret chili - også kaldet psykochili
 
Hummer mac n cheese

Hummer mac n cheese

01. nov | HOVEDRETTER | Opskrift på hummer mac n cheese...

Hummer mac n cheese
 
Carnitas med salsa af ristet majs og ananas

Carnitas med salsa af ristet majs og ananas

01. nov | HOVEDRETTER | Opskrift på Carnitas med salsa af ristet majs og ananas...

Carnitas med salsa af ristet majs og ananas
 
Michelada med lime og grønne tomater

Michelada med lime og grønne tomater

01. nov | TILBEHØR | Opskrift på Michelada med lime og grønne tomater...

Michelada med lime og grønne tomater
 
 
Det spiser vi i november

Det spiser vi i november

31. okt | RÅVARER | November er... stadig grøn!

Det spiser vi i november
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gryder og pander fra Raadvad

Vind gryder og pander fra Raadvad

Deltag i konkurrencen om et All Steel gavesæt fra Raadvad, indeholdende 2 gryder, 1 kasserolle, 1 wok, 2 pander samt en sauterpande til en samlet værdi af 4.799,65 kr.

Vind gryder og pander fra Raadvad

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED