gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > Opskrifter > Tilbehør > Sådan laver du Meyers surdej + 3 opskrifter på brød
Sådan laver du Meyers surdej + 3 opskrifter på brød

 

Sådan laver du Meyers surdej + 3 opskrifter på brød

Det bedste brød er hjemmebagt. Se her, hvordan du kan lave din egen surdej + du får 3 opskrifter på brød bagt med surdej.

20. nov

Det skal du bruge:
9 dl vand
150 g øko-hvedemel
75 g øko-grahamsmel
75 g øko-rugmel

Fremgangsmåde:
Hæld alle ingredienser i en skål, og pisk dem godt sammen. Hæld dejen i en bøtte, et glas eller en skål, dæk beholderen delvist, så dejen stadig kan ånde, og opbevar den ved stuetemperatur. Pisk i surdejen 1 gang om dagen. Efter ca. 10 dage skal surdejen dufte som en god, kraftig mørk øl – faktisk også skumme som en – så er den klar til brug.

Efterfølgende skal du røre jævnligt i dejen – 1 gang dagligt er at foretrække, men hver 2. dag er også okay. Sørg altid for at røre helt i bund, da surdejen bundfælder, og bundfaldet ganske enkelt vil rådne, hvis det ikke bliver blandet med væsken. Hver gang du bruger surdejen, skal den friskes op, og reglen er; frisk op med samme mængde mel og vand, som du har taget dej.



Bag med surdej! Få her 3 af Meyers gode opskrifter på brød bagt med surdej.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

rettelser til Meyers surdej

11. feb 2014 KL 06:52 Af Johnnie Bendtsen

Hej. Som John Frederiksen skriver, så er der rettelser til surdejen på Claus Meyers hjemmeside, og man skal ikke længere tilsætte samme mængde, som man har brugt, men man skal opfriske den ved at tage 1 dl surdej, 2 dl vand, 1 dl hvedemel og 1 del grahamsmel. Resten af surdejen smider man væk(eller forærer den væk). Det er allerbedst, hvis man bruger den indenfor 8-24 timer, men ellers må der godt gå 2-3 døgn. Den er bare mere sur..:)

Korrektioner til opskrifterne!

11. jan 2014 KL 09:57 Af John Frederiksen

Jeg vil gerne gøre opmærksom på, at der er kommet rettelser til Meyers opskrifter (både hans "Bageri" og "Kager" bøger). Har hørt om mange der har dårlige erfaringer med netop den opskrift I har angivet i artiklen (som er fra Meyers Bageri). Vær opmærksom på fejlene når I køber bøgerne - rettelserne har af en eller anden grund IKKE resulteret i et nyt oplag af bøgerne. Rettelserne kan findes her: http://www.meyersmadhus.dk/da/opskrifter_mm/opskrifter/rettelser_til_meyers_bageri.html

Opfyldning af surdejen

08. okt 2013 KL 01:58 Af Maria Frandsen

Hej. Mht. opfyldning af surdejen. Der står at man dkal fylde op med samme mængde vand og mel som man har taget dej. Men lad os sige j har taget 2dl surdej. Skal j så tilsætte 2 dl vand og hvor meget mel? På forhånd mange tak for hjælpen :) Mvh. Maria

Surdej

27. sep 2013 KL 11:33 Af Ulla Jørgensen

Skal surdejen opbevares i køleskab?

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Få inspiration til lækker påskebrunch

Få inspiration til lækker påskebrunch

16. apr | TEMA | PÅSKE: Påskemorgen stod Jesus som bekendt op af sin grav – Rasmus Kjær står helt udramatisk bare op af sin seng, men går straks i køkkenet for at lave en lækker brunch. Påsken er jo lig med et hav af fridage, og traditionelt ses mange af os ved veldækkede frokostborde, men hvorfor ikke springe ud i en påskebrunch – få inspiration her.

Få inspiration til lækker påskebrunch
 
3 søde med citron

3 søde med citron

16. apr | DESSERTER | Vi laver søde sager med masser af citroner; Scones, citronfromage og lemon-meringue-pie...

3 søde med citron
 
Påskelam på 5 forskellige måder

Påskelam på 5 forskellige måder

15. apr | TEMA | PÅSKE: Der er ikke noget som et lille spædt lam, yndigt og blødt ... og stort set alt på det kan spises og tilberedes på alle tænkelige måder! Her er fem opskrifter med forslag til påsken - fra både for og bag, kølle, skank, culotte, nyre og hjerte.

Påskelam på 5 forskellige måder
 
6 opskrifter med masser af smag

6 opskrifter med masser af smag

07. apr | HOVEDRETTER | Hurtig mad er jo okay og tit en nødvendighed, men masser af smag er et must. Her er lidt af hvert – en fyldig suppe, en hurtig pastaret, en omgang skaldyr, en burger, et stykke stegt kød og et stykke lynstegt laks.

6 opskrifter med masser af smag
 
Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

02. apr | TEMA | Der er dejligt på Dragsholm – og stedet kan det hele rent gastronomisk, du kan gå topgourmetvejen i Slotskøkkenet, og du kan gå den mere afslappede og brasseriagtige vej i Lammefjordens Spisehus. Vi har gjort det sidste, og køkkenchef Claus Henriksen bød os indenfor på en lille frokost – Lammefjordens Spisehus er Månedens restaurant.

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus (1 kommentarer)
 
 
 
Nem hverdagsmad: 6 hurtige retter

Nem hverdagsmad: 6 hurtige retter

19. mar | HOVEDRETTER | Hvad skal vi have til middag – på en helt almindelig hverdagsaften, når det skal gå lidt nemt og hurtigt, men stadig (altid) gerne må være lækkert? Du får seks dejlige opskrifter her...

Nem hverdagsmad: 6 hurtige retter
 
Karamelkoldskål med marengs

Karamelkoldskål med marengs

13. mar | DESSERTER | Få opskriften på Rasmus Leck Fischers lækre karamelkoldskål med marengs.

Karamelkoldskål med marengs
 
5 fyldige supper

5 fyldige supper

05. mar | HOVEDRETTER | Rasmus Leck Fischer tager suppeskeen i den anden hånd og laver suppe med helt nye boller på.

5 fyldige supper
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind vinreol fra Kastrup Design

Vind vinreol fra Kastrup Design

Deltag i konkurrencen om 2x1 vinreol i plexiglas fra Kastrup Design til en samlet værdi af 2.750 kr.

Vind vinreol fra Kastrup Design

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED