gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Tilbehør > Sådan laver du Meyers surdej + 3 opskrifter på brød
Sådan laver du Meyers surdej + 3 opskrifter på brød

 

Sådan laver du Meyers surdej + 3 opskrifter på brød

Det bedste brød er hjemmebagt. Se her, hvordan du kan lave din egen surdej + du får 3 opskrifter på brød bagt med surdej.

20. nov

Det skal du bruge:
9 dl vand
150 g øko-hvedemel
75 g øko-grahamsmel
75 g øko-rugmel

Fremgangsmåde:
Hæld alle ingredienser i en skål, og pisk dem godt sammen. Hæld dejen i en bøtte, et glas eller en skål, dæk beholderen delvist, så dejen stadig kan ånde, og opbevar den ved stuetemperatur. Pisk i surdejen 1 gang om dagen. Efter ca. 10 dage skal surdejen dufte som en god, kraftig mørk øl – faktisk også skumme som en – så er den klar til brug.

Efterfølgende skal du røre jævnligt i dejen – 1 gang dagligt er at foretrække, men hver 2. dag er også okay. Sørg altid for at røre helt i bund, da surdejen bundfælder, og bundfaldet ganske enkelt vil rådne, hvis det ikke bliver blandet med væsken. Hver gang du bruger surdejen, skal den friskes op, og reglen er; frisk op med samme mængde mel og vand, som du har taget dej.



Bag med surdej! Få her 3 af Meyers gode opskrifter på brød bagt med surdej.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

9 dl vand?

12. jan 2015 KL 10:53 Af Anna

Jeg synes umiddelbart, at 9 dl vand lyder af meget, hvis jeg sammenligner med andre surdejsopskrifter. Kan det passe, at der skal tilsættes så meget vand?

Re: Opfyldning af surdejen

26. apr 2014 KL 11:46 Af Svend Bendt

@Maria Frandsen Du skal altid tilsætte lige så meget mel som vand. Så hvis du tilsætter 2 dl vand skal du også tilsætte 2 dl mel. Men hov... så har du jo tilsat 4 dl, men du havde kun taget 2 dl. Hvor meget mon så du skal tilsætte? :-)

rettelser til Meyers surdej

11. feb 2014 KL 06:52 Af Johnnie Bendtsen

Hej. Som John Frederiksen skriver, så er der rettelser til surdejen på Claus Meyers hjemmeside, og man skal ikke længere tilsætte samme mængde, som man har brugt, men man skal opfriske den ved at tage 1 dl surdej, 2 dl vand, 1 dl hvedemel og 1 del grahamsmel. Resten af surdejen smider man væk(eller forærer den væk). Det er allerbedst, hvis man bruger den indenfor 8-24 timer, men ellers må der godt gå 2-3 døgn. Den er bare mere sur..:)

Korrektioner til opskrifterne!

11. jan 2014 KL 09:57 Af John Frederiksen

Jeg vil gerne gøre opmærksom på, at der er kommet rettelser til Meyers opskrifter (både hans "Bageri" og "Kager" bøger). Har hørt om mange der har dårlige erfaringer med netop den opskrift I har angivet i artiklen (som er fra Meyers Bageri). Vær opmærksom på fejlene når I køber bøgerne - rettelserne har af en eller anden grund IKKE resulteret i et nyt oplag af bøgerne. Rettelserne kan findes her: http://www.meyersmadhus.dk/da/opskrifter_mm/opskrifter/rettelser_til_meyers_bageri.html

Opfyldning af surdejen

08. okt 2013 KL 01:58 Af Maria Frandsen

Hej. Mht. opfyldning af surdejen. Der står at man dkal fylde op med samme mængde vand og mel som man har taget dej. Men lad os sige j har taget 2dl surdej. Skal j så tilsætte 2 dl vand og hvor meget mel? På forhånd mange tak for hjælpen :) Mvh. Maria

    1 2     
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Få inspiration til lækker påskebrunch

Få inspiration til lækker påskebrunch

30. mar | TEMA | PÅSKE: Påskemorgen stod Jesus som bekendt op af sin grav – Rasmus Kjær står helt udramatisk bare op af sin seng, men går straks i køkkenet for at lave en lækker brunch. Påsken er jo lig med et hav af fridage, og traditionelt ses mange af os ved veldækkede frokostborde, men hvorfor ikke springe ud i en påskebrunch – få inspiration her.

Få inspiration til lækker påskebrunch
 
Sådan renser du dine muslinger

Sådan renser du dine muslinger

25. mar | TEMA | Muslinger skal spises absolut friske og være levende ved tilberedning.

3 gode tips (5 kommentarer)
 
5 fantastiske opskrifter med sødt og grønt

5 fantastiske opskrifter med sødt og grønt

20. mar | TEMA | Sødt i det salte køkken og salt i det søde har de sidste år været en klar tendens i restaurantkøkkenerne herhjemme. Smart, hvis man hører til dem, der synes, at sødt er syndigt, for så kan man pludselig spise dessert med langt bedre samvittighed og forene det søde med det sunde. Her skal vi have desserter på rødbede, bladselleri, skorzonerrod, græskar, fennikel og hirse. Men selvfølgelig med sukker, chokolade, karamel, honning, for nok skal det være grønt, men ...

5 fantastiske opskrifter med sødt og grønt
 
Rødbedesorbet med friskost og sirupskage

Rødbedesorbet med friskost og sirupskage

20. mar | DESSERTER | Få opskriften på rødbedesorbet med friskost og sirupskage.

Rødbedesorbet med friskost og sirupskage
 
Sorbet af bladselleri og citronmelisse med mælkesifon

Sorbet af bladselleri og citronmelisse med mælkesifon

20. mar | DESSERTER | Få opskriften på sorbet af bladselleri og citronmelisse med mælkesifon.

Sorbet af bladselleri og citronmelisse med mælkesifon
 
 
Græskarkerneis i krustader med græskarcreme og flødeskum

Græskarkerneis i krustader med græskarcreme og flødeskum

20. mar | DESSERTER | Få opskriften på græskarkerneis i krustader med græskarcreme og flødeskum.

Græskarkerneis i krustader med græskarcreme og flødeskum
 
Fennikeliscreme med hirsegrød deluxe, knuste oreos og estragonessens

Fennikeliscreme med hirsegrød deluxe, knuste oreos og estragonessens

20. mar | DESSERTER | Få opskriften på fennikeliscreme med hirsegrød deluxe, knuste oreos og estragonessens.

Fennikeliscreme med hirsegrød deluxe, knuste oreos og estragonessens
 
Sådan vælger du en frisk fisk

Sådan vælger du en frisk fisk

09. mar | TEMA | Fem simple skridt sikrer, at du får en frisk fisk med hjem. Og så får du også lige et par ord om opbevaring og tilberedning af fisk med på vejen.

Sådan vælger du en frisk fisk.
 
Sunday roast

Sunday roast

06. mar | TEMA | Søndagsfrokosten sammen med vennerne eller familien er aldrig rigtigt gået af mode, men nu tvistes ideen med søndagssteg, som man kender det i England.

Få 7 lækre opskrifter til sunday roast
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE