gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Tilbehør > Sådan laver du Meyers surdej + 3 opskrifter på brød
Sådan laver du Meyers surdej + 3 opskrifter på brød

 

Sådan laver du Meyers surdej + 3 opskrifter på brød

Det bedste brød er hjemmebagt. Se her, hvordan du kan lave din egen surdej + du får 3 opskrifter på brød bagt med surdej.

20. nov

Det skal du bruge:
9 dl vand
150 g øko-hvedemel
75 g øko-grahamsmel
75 g øko-rugmel

Fremgangsmåde:
Hæld alle ingredienser i en skål, og pisk dem godt sammen. Hæld dejen i en bøtte, et glas eller en skål, dæk beholderen delvist, så dejen stadig kan ånde, og opbevar den ved stuetemperatur. Pisk i surdejen 1 gang om dagen. Efter ca. 10 dage skal surdejen dufte som en god, kraftig mørk øl – faktisk også skumme som en – så er den klar til brug.

Efterfølgende skal du røre jævnligt i dejen – 1 gang dagligt er at foretrække, men hver 2. dag er også okay. Sørg altid for at røre helt i bund, da surdejen bundfælder, og bundfaldet ganske enkelt vil rådne, hvis det ikke bliver blandet med væsken. Hver gang du bruger surdejen, skal den friskes op, og reglen er; frisk op med samme mængde mel og vand, som du har taget dej.



Bag med surdej! Få her 3 af Meyers gode opskrifter på brød bagt med surdej.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Re: Opfyldning af surdejen

26. apr 2014 KL 11:46 Af Svend Bendt

@Maria Frandsen Du skal altid tilsætte lige så meget mel som vand. Så hvis du tilsætter 2 dl vand skal du også tilsætte 2 dl mel. Men hov... så har du jo tilsat 4 dl, men du havde kun taget 2 dl. Hvor meget mon så du skal tilsætte? :-)

rettelser til Meyers surdej

11. feb 2014 KL 06:52 Af Johnnie Bendtsen

Hej. Som John Frederiksen skriver, så er der rettelser til surdejen på Claus Meyers hjemmeside, og man skal ikke længere tilsætte samme mængde, som man har brugt, men man skal opfriske den ved at tage 1 dl surdej, 2 dl vand, 1 dl hvedemel og 1 del grahamsmel. Resten af surdejen smider man væk(eller forærer den væk). Det er allerbedst, hvis man bruger den indenfor 8-24 timer, men ellers må der godt gå 2-3 døgn. Den er bare mere sur..:)

Korrektioner til opskrifterne!

11. jan 2014 KL 09:57 Af John Frederiksen

Jeg vil gerne gøre opmærksom på, at der er kommet rettelser til Meyers opskrifter (både hans "Bageri" og "Kager" bøger). Har hørt om mange der har dårlige erfaringer med netop den opskrift I har angivet i artiklen (som er fra Meyers Bageri). Vær opmærksom på fejlene når I køber bøgerne - rettelserne har af en eller anden grund IKKE resulteret i et nyt oplag af bøgerne. Rettelserne kan findes her: http://www.meyersmadhus.dk/da/opskrifter_mm/opskrifter/rettelser_til_meyers_bageri.html

Opfyldning af surdejen

08. okt 2013 KL 01:58 Af Maria Frandsen

Hej. Mht. opfyldning af surdejen. Der står at man dkal fylde op med samme mængde vand og mel som man har taget dej. Men lad os sige j har taget 2dl surdej. Skal j så tilsætte 2 dl vand og hvor meget mel? På forhånd mange tak for hjælpen :) Mvh. Maria

Surdej

27. sep 2013 KL 11:33 Af Ulla Jørgensen

Skal surdejen opbevares i køleskab?

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Det spiser vi i august

Det spiser vi i august

01. aug | RÅVARER | August er med Ø … økologi!

Det spiser vi i august
 
Nannas august køkken

Nannas august køkken

01. aug | RÅVARER | Nu er det blevet august, og sommeren går en smule mere på hæld, men stadig på den gode måde, for august er en jubelmåned udi råvarer af næsten enhver art – august er krabber, krebs, sildemakreller, bønner, bær og frugt – ingen grund til postsommerferie-depression …

Nannas august køkken
 
5 ny nordiske sommerretter

5 ny nordiske sommerretter

30. jul | HOVEDRETTER | Kammusling med gulerod, okseinderlår med peberrod eller var det noget med violet spidskål og svampe? Her får du opskrifterne på fem delikate ny nordiske sommerretter...

5 ny nordiske sommerretter
 
5 små og nemme opskrifter til picnickurven

5 små og nemme opskrifter til picnickurven

28. jul | TEMA | Ud i det blå – eller grønne – med madkurven, min sjæl, hvad vil du mer’! Måske også lige dejligt vejr. Og så skal madkurven naturligvis være fyldt med gode sager, små og nemme at have med på farten. Så beder vi ikke om mere. Jo, måske også lige en række gode opskrifter forinden. De kommer her.

5 små og nemme opskrifter til picnickurven
 
6 retter der smager af Provence

6 retter der smager af Provence

21. jul | HOVEDRETTER | Efter en tur på markedet i Nice er Mira Arkin taget hjem i køkkenet i familiens franske landhus i Provence. Hun laver mad a la provencale on location – eller rettere á location – men mindre kan også gøre det, nemlig dit eget køkken derhjemme!

6 retter der smager af Provence
 
3 opskrifter på hjemmelavet is

3 opskrifter på hjemmelavet is

14. jul | DESSERTER | Efter nogle årtier med rimelig dødssyg ’papis’ a la regnbueisen og dens fætre (og vi skal ikke nævne nogle navne, men vi kender dem alle!) har mange isproducenter efterhånden fundet ud af at bruge gode basisråvarer som æg, fløde, sødmælk og frisk frugt eller god kvalitetschokolade og vanilje. Mira Arkin vil gøre dem kunsten efter og har anskaffet sig en god ismaskine, for det er et must, når man skal være sin egen ismand.

3 opskrifter på hjemmelavet is
 
6 opskrifter på sol og sommermad

6 opskrifter på sol og sommermad

09. jul | HOVEDRETTER | Vi laver sommermad med sommergrønt til dovne feriedage og lune sommeraftener. Skal det være en risotto eller noget med pasta, eller bare en omelet måske og lidt røget fisk af en art eller ligefrem et stykke lækkert hvid fisk til det sommergrønne?

6 opskrifter på sol og sommermad
 
Sommeren har...

Sommeren har...

01. jul | RÅVARER | ... en fransk forbindelse!

Sommeren har...
 
Vandbakkelser med jordbær, rabarber og letpisket vaniljefløde

Vandbakkelser med jordbær, rabarber og letpisket vaniljefløde

27. jun | DESSERTER | Vandbakkelser er en herlig klassiker. Lav gerne en god portion, og opbevar de færdige vandbakkelser frosne. Den letpiskede fløde med vanilje er den nemme løsning for en creme til desserten og fungerer, hvis der bydes sorbet til.

Vandbakkelser med jordbær, rabarber og letpisket vaniljefløde
 
5 opskrifter fra Restaurant Lumskebugten

5 opskrifter fra Restaurant Lumskebugten

18. jun | TEMA | Erwin Lauterbach er en af dansk gastronomis største profiler gennem tiden, vi besøger ham på Lumskebugten.

5 opskrifter fra Restaurant Lumskebugten
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind porcelæn fra Pillivuyt

Vind porcelæn fra Pillivuyt

Deltag i konkurrencen om 3x1 gavesæt fra Pillivuyt, med produkter fra den nye porcelænsserie ’Blå Bretagne’. Præmien har en samlet værdi af 2.580 kr.

Vind porcelæn fra Pillivuyt

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind de skarpeste steak-knive nogensinde!

Vind de skarpeste steak-knive nogensinde!

Deltag i konkurrencen om 5x1 sæt med 2 stk. Yaxell steak-knive til en samlet værdi af 1.398 kr. per sæt.

Vind de skarpeste steak-knive nogensinde!

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED