300 g svinesvær
Neutralsmagende olie

Trim sværen for kødrester og skær evt. lidt af fedtet af, så der er ca. ½ cm fedtkant bag sværen. Skær sværen i strimler, og kog den i 30 minutter i vand. Sigt vandet fra, og lad sværen tørre på en rist. Fritér derefter i 180 grader varm olie i ca. 10 minutter. Lad dryppe af på køkkenrulle og drys med brændt chilisalt.

Brændt chilisalt:

1 rød chili
2 spsk. flagesalt
1 øko-citron

Prik et par huller i chilien, og brænd den over kul eller gasblus, til den bliver sort – ca. 5 minutter. Lad den køle af, og pil så det meste af det brændte skind af. Flæk chilien, og skrab kernerne ud. Blend chilikødet sammen med salt og revet skal fra citronen. Bred saltet ud på en bageplade, og tør det i ovnen ved 60 grader i 1-2 timer. Blend det derefter igen, så det ikke klumper.
__________

LÆS OGSÅ: Kamsteg med fennikel og kartofler og flæskesvær
LÆS OGSÅ: Den bedste flæskesteg