gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Tilbehør > Sådan laver du kvædegelé
Sådan laver du kvædegelé

 

Sådan laver du kvædegelé

Det er sæson for kvæder. Her får du opskriften på en fantastisk gelé, der er meget velegnet til alle typer vildt, foie gras og endda desserter.

16. okt - Af Rasmus Kjær - Foto: René Riis

Kvædebrød eller gelé

Til 4 personer

5 modne kvæder
250 g sukker
2 dl vand
½ dl eddike

Kvæderne skrælles, og kernerne skæres fra. Det reele kød hakkes groft og koges til puré ved lav temperatur i sukker og vand. Efter en god times kogning under låg, skifter kvæderne farve og bliver let karamelliserede.

Kvæderne blendes med kogelagen og fyldes i et lag på ca. 1 cm i et smurt fad. Pga. et højt indhold af pektin sætter massen sig til en tyk, gummiagtig gelékonsistens.

Få flere opskrifter med kvæder her.
__________

VIL DU HAVE FLERE OPSKRIFTER PÅ HJEMMELAVET TILBEHØR?
- Sådan laver du: Sennep, remoulade og ketchup
- Sådan laver du: Agurkesalat og ristede løg
- Sådan laver du hjemmelavet ketchup
- Sådan laver du sød sennep
- Sådan laver du ristede løg
- Sådan laver du salte dildagurker
- Sådan laver du hjemmerørt remoulade
- Sådan laver du agurkerelish (Boston agurker)



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Sunday roast

Sunday roast

06. mar | TEMA | Søndagsfrokosten sammen med vennerne eller familien er aldrig rigtigt gået af mode, men nu tvistes ideen med søndagssteg, som man kender det i England.

Få 7 lækre opskrifter til sunday roast
 
Eksotisk ricepudding med salt butterscotchsauce og romrosiner

Eksotisk ricepudding med salt butterscotchsauce og romrosiner

06. mar | DESSERTER | Få opskriften på eksotisk ricepudding med salt butterscotchsauce og romrosiner.

Eksotisk ricepudding med salt butterscotchsauce og romrosiner
 
Rødbedesalat med rygeost, peberrod og tranebær

Rødbedesalat med rygeost, peberrod og tranebær

06. mar | TILBEHØR | Få opskriften på rødbedesalat med rygeost, peberrod og tranebær.

Rødbedesalat med rygeost, peberrod og tranebær
 
Ovnristet butternutsquash med rug og æble

Ovnristet butternutsquash med rug og æble

06. mar | TILBEHØR | Få opskriften på ovnristet butternutsquash med rug og æble.

Ovnristet butternutsquash med rug og æble
 
Rodfrugter i baconsvøb

Rodfrugter i baconsvøb

06. mar | TILBEHØR | Få opskriften på rodfrugter i baconsvøb.

Rodfrugter i baconsvøb
 
Klassisk højrebssteg med sennep

Klassisk højrebssteg med sennep

06. mar | HOVEDRETTER | Få opskriften på klassisk højrebssteg med sennep og ciderskysauce med brunede løg.

Klassisk højrebssteg med sennep
 
Rullesteg med enebær og salvie

Rullesteg med enebær og salvie

06. mar | HOVEDRETTER | Få opskriften på rullesteg med enebær og salvie og ciderskysauce med brunede løg.

Rullesteg med enebær og salvie
 
4 klassiske gin-cocktails fra no. 2

4 klassiske gin-cocktails fra no. 2

04. mar | TEMA | Her får du opskriften på fire klassiske gincocktails uden for meget pynt og pjat.

Få opskrifterne på 4 klassiske gin-cocktails fra no. 2
 
Negroni fra no. 2

Negroni fra no. 2

04. mar | TILBEHØR | Denne drink er rød som en pave og kongen af gincocktails, fyldig, eksotisk og læskende – Geranium Gin foretrækkes, fordi geranium ligesom porse er god til at trække frugtighed ud af ingredienserne, i dette tilfælde Campari og vermouth – det kan ikke gå galt.

Negroni fra no. 2
 
Klassisk Martini fra no. 2

Klassisk Martini fra no. 2

04. mar | TILBEHØR | Endnu en rørt klassiker, hvor den søde vermouth sammen med bitteren giver et afrundet og sødmefuldt orangepræg.

Klassisk Martini fra no. 2
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE