gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Tilbehør > Blækspruttesalat med chili og urter
Blækspruttesalat med chili og urter

 

Blækspruttesalat med chili og urter

Blæksprutte har aldrig rigtig slået igennem som en delikatesse herhjemme, og det er synd, for ikke alene smager de forrygende - vores farvande er også fulde af dem!

10. jul - Af Redaktionen / Opskrifter af Peter Andres Ingeberg - Foto: Anders Hviid

Blæksprutte i salat med couscous, chili og krydderurter

Til 4 personer

1 ottearmet blæksprutte
Havsalt
Olivenolie

Skær armene af blæksprutten, hvor de er tykkest, og kog dem hele i ca. 1 time, til de er møre.

Marinér dem derefter – stadig i fuld længde – med salt og lidt olie.

Vend blæksprutten med en couscous-salat med chili, tomat, løg og friske krydderurter, og spis retten, mens den er frisklavet.

Couscous-salat:
Chilifrugt – mængde og styrke efter lyst
2 modne tomater
1 bdt. koriander
1 bdt. persille
1 bdt. thaibasilikum
1 nyt løg
100 g kogt couscous – gerne den tunesiske M’Hamsa
½ dl kraftig olivenolie
1 citron – saften heraf
Havsalt

Skyl og finthak tomater, chilier, løg og krydderurter, og bland alt sammen med den kogte couscous. Afslut med olie, citronsaft og salt.

Prøv også denne blækspruttesalat med grønne tomater.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel

Fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel

20. feb | TEMA | Her får du opskrifterne på fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel.

Fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel
 
Vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'

Vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'

20. feb | DESSERTER | Få Uformels opskrift på vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'.

Vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'
 
Stegt gråand med græskar, grønkål, fedtegrever og sherrysauce

Stegt gråand med græskar, grønkål, fedtegrever og sherrysauce

20. feb | HOVEDRETTER | Få Uformels opskrift på stegt gråand med græskar, grønkål, fedtegrever og sherrysauce

Stegt gråand med græskar, grønkål, fedtegrever og sherrysauce
 
Stegt havtaske med svampebouillon, bonito og soubise

Stegt havtaske med svampebouillon, bonito og soubise

20. feb | HOVEDRETTER | Få uformels opskrift på stegt havtaske med svampebouillon, bonito og soubise.

Stegt havtaske med svampebouillon, bonito og soubise
 
Taskekrabbe med syltet glaskål, skilt kærnemælksvinaigrette og friterede sesamflager

Taskekrabbe med syltet glaskål, skilt kærnemælksvinaigrette og friterede sesamflager

20. feb | FORRETTER | Få Uformels opskrift på taskekrabbe med syltet glaskål, skilt kærnemælksvinaigrette og friterede sesamflager.

Taskekrabbe med syltet glaskål, skilt kærnemælksvinaigrette og friterede sesamflager
 
Karljohantoast med aioli & Kræmmerhus af syltet glaskål med urter, torsk og løgcreme

Karljohantoast med aioli & Kræmmerhus af syltet glaskål med urter, torsk og løgcreme

20. feb | FORRETTER | Få Uformels opskrift på Karljohantoast med aioli & Kræmmerhus af syltet glaskål med urter, torsk og løgcreme

Karljohantoast med aioli & Kræmmerhus af syltet glaskål med urter, torsk og løgcreme
 
7 super supper til den kolde tid

7 super supper til den kolde tid

16. feb | TEMA | Koldt vejr og suppe er et super match!

7 super supper til den kolde tid
 
 
Cremet suppe på blomkål og persillerod med vintertrøffel

Cremet suppe på blomkål og persillerod med vintertrøffel

16. feb | HOVEDRETTER | Få opskriften på cremet suppe på blomkål og persillerod med vintertrøffel.

Cremet suppe på blomkål og persillerod med vintertrøffel
 
Klar varm suppe med kalveskank, rodfrugter og eddike

Klar varm suppe med kalveskank, rodfrugter og eddike

16. feb | HOVEDRETTER | Få opskriften på klar varm suppe med kalveskank, rodfrugter og eddike.

Klar varm suppe med kalveskank, rodfrugter og eddike
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE