gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Tema > Kildevand: Holder det vand?
Kildevand: Holder det vand?

 

Kildevand: Holder det vand?

På den ene side er det blevet næsten ligeså politisk ukorrekt at drikke kildevand på flaske, som det er at ryge – på den anden side har der aldrig været et større udbud af 'gourmetvand', der ligesom vinen praler med oprindelse og terroir. Hvad er det med det vand, der er betingelsen for alt liv – og som nu til og med er gået hen og blevet både fin på den og foragtet?

23. jan - Af Mette Rabæk Poulsen & Mette reinhardt Jakobsen - Foto: Polfoto


Det er blevet hipt at drikke eksklusivt vand på flaske. Restauranter verden over har opdaget vands værdi som ledsager til det gode måltid. The Fat Duck i London, Aqua-bar i Beverly Hills og den chikke vandbar i konceptbutikken Colette i Paris har alle vand i vinkælderen.

Alene i Danmark steg det generelle forbrug af kildevand på flaske med 71 % fra 2000 til 2010, ifølge tal fra Bryggeriforeningen. Og efterspørgslen af eksklusivt mineralvand er steget endnu mere, fortæller Jan Bender, der er medstifter af foreningen Fine Water Society:

”Salget og produktionen af vand inden for premium-segmentet er steget relativt mere end stigningen for almindeligt flaskevand – premium-segmentet er betegnelsen for kildevand, der kommer fra en enkelt, veldefineret kilde og har en god, ensartet kvalitet,” forklarer Jan Bender.


”Bid og syrlighed”, ”det periodiske system”, ”elegance”. Ordforrådet er rigt, når der bliver skænket vand i glassene hos Fine Water Society. Den internationale forening beskæftiger sig udelukkende med mineralvand, der kommer fra én enkelt kilde, og som helst har en spændende historie. Ikke noget blandingsvand her.

”Det vand, der er repræsenteret i vores forening, er kvalitetsprodukter, ikke vand, der er defineret af prisen,” forklarer Jan Bender, der stiftede den fine vandklub i 2008 sammen med den amerikanske vandguru Michael Mascha.

Fortsætter på næste side...

123456 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

3 amerikanske kager

3 amerikanske kager

22. dec | DESSERTER | Apple pie med muskatblomme, New York cheesecake med blåbærtopping og hjemmelavede Oreos – to ærke amerikanske kager plus en omgang superklassiske amerikanske chokoladekiks. Mira Arkin går The American Way i køkkenet.

3 amerikanske kager
 
7 italienske pasta opskrifter

7 italienske pasta opskrifter

17. dec | HOVEDRETTER | Pasta er Danmarks italienske nationalspise. Se vores favoritretter her.

7 italienske pasta opskrifter (1 kommentarer)
 
6 lækre opskrifter med and

6 lækre opskrifter med and

10. dec | TEMA | Anden kan så meget mere end at blive serveret med rødkål og brune kartofler. Mira Arkin går andre andeveje.

6 lækre opskrifter med and
 
Bojesens økologiske julesmåkager

Bojesens økologiske julesmåkager

03. dec | TEMA | Bojesen driver Danmarks eneste økologiske konditori. Vi kiggede ind i chokoladekongens værksted og fik fravristet konditoren et par opskrifter på økologiske julesmåkager.

Bojesens økologiske julesmåkager
 
Vinter er ...

Vinter er ...

01. dec | RÅVARER | ... æblerne i hus!

Vinter er ...
 
Nannas vinter køkken

Nannas vinter køkken

01. dec | RÅVARER | Jul og nytår står for døren, men vinteren, sådan for alvor, ligger stadig foran os - også i køkkenet.

Nannas vinter køkken
 
Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

24. nov | TEMA | Her giver Mira Arkin den med tartarmayo, (psyko)fermenteret chili, fed hummer mac n cheese, carnitas, der er en slags mexicansk pulled pork, som man spiser i tortillas eller tacoskaller, hjemmehakket burger med rosmarin-aioli og comté. Og det hele bliver skyllet ned med mexicanske micheladas, ølcocktails med lime og grønne tomater.

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere
 
Få 5 opskrifter fra No. 2

Få 5 opskrifter fra No. 2

10. nov | TEMA | Med No. 2 barslede Restaurant AOC med en lille ny, der gjorde det tydeligt for enhver – gæster og begejstrede anmeldere – at der er sat helt nye standarder for restauranter i mellemklassen. Slægtskabet til Restaurant AOC er ganske tydeligt, og med No. 2 har København fået en regulær gourmetbistro.

Få 5 opskrifter fra No. 2
 
Calamari med tartarmayo

Calamari med tartarmayo

01. nov | HOVEDRETTER | Opskrift på Calamari med tartarmayo...

Calamari med tartarmayo
 
Flæskesvær med brændt chilisalt

Flæskesvær med brændt chilisalt

01. nov | TILBEHØR | Opskrift på flæskesvær med brændt chilisalt...

Flæskesvær med brændt chilisalt
 

Årets julegave

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE