gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Tema > Sådan renser du dine muslinger
Sådan renser du dine muslinger

 

Sådan renser du dine muslinger

Muslinger skal spises absolut friske og være levende ved tilberedning.

10. sep - Af Jesper Uhrup

Rens dem under rindende koldt vand for sand og tang, evt. med en hård børste, og vær i det hele taget gerne hårdhændet i den indledende håndtering af dem.

De, der ikke har lukket sig efter sådan en omgang, er døde og skal kasseres – det samme gælder de hel- eller halvknuste, som man ikke kan være sikre på stadig er levende.

Når muslingerne er færdigdampede, skal alle de, der ikke har åbnet sig, kasseres – de har været halvdøde under de indledende manøvrer med rensningen og er derfor ufriske.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Resning af muslinger

30. dec 2011 KL 05:31 Af Lars Vraabøl

Jeg er noget i tvivl om hvor meget der skal renses/frasorteres af det tilberedte muslinger. Jeg plejer at tage muslingen ud og fjerne hele den mørke streng plus skæget og den mørke "tap", så der på den måde kun bliver den ensfarvede faste krop tilbage. Men spørgsmålet er om det er for meget at gøre ud af det - og om det bare er et gammelt levn fra Emma Gads tid???

Havregryn

14. dec 2011 KL 01:42 Af Trine Wettendorff Hougaard

Jeg plejer at lægge muslingerne i et "koldt bad" med havregryn, det gør samme trick som melet, tror jeg. Jeg har lært at det er for at filtrere sandet ud af dem. Det burde ikke være nødvendigt hvis de er dyrket på snor, men hvis de er skrabet op fra havbunden, så skal de altså lige i havregrynsbad i en times tid. Jeg grovsorterer dem oftest inden jeg lægger dem i bad og finsorterer/renser med kniv og børste efter badet. På den måde løber jeg stort set ikke ind i lukkede muslinger når de er dampet. De kræver en masse tid og kærlighed, som jeg også gerne giver dem...

skægget

27. sep 2011 KL 04:07 Af LarsB

Husk også at fjerne "skægget" på siden af muslingen.

Den sidste nadver

22. jul 2011 KL 10:35 Af Merete Sjøgren

Det er rigtigt nok at de i Belgien renser deres muslinger på den beskrevende måde. Men en anden ligeså vigtig årsag til denne fremgangsmåde er, at det mel som muslingerne når at indtage i badet, får dem til at hæve under dampningen. De ser fantastiske ud når de er færdige. Derfor betegnelsen; Den sidste nadver.

rensning af muslinger

09. feb 2011 KL 05:13 Af jonna bachdal

Jeg har set atman i belgien renser muslingerne i en balje vand med udpisket mel. 1kop mel til 4-6 l vand. lad dem ligge her i 1.1½ time og skrup dem rundt af og til så er de rene. hilsen jonna

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Linguine ai frutti di mare

Linguine ai frutti di mare

26. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på linguine ai frutti di mare.

Linguine ai frutti di mare
 
Ravioli med tallegio og butternutsquash

Ravioli med tallegio og butternutsquash

26. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på ravioli med tallegio og butternutsquash.

Ravioli med tallegio og butternutsquash
 
Spaghettini med tomat og olivenolie

Spaghettini med tomat og olivenolie

26. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på spaghettini med tomat og olivenolie.

Spaghettini med tomat og olivenolie
 
Grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep

Grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep

23. jan | FROKOST | Få opskriften på grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep.

Grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep
 
10 sublime opskrifter med svinekød

10 sublime opskrifter med svinekød

23. jan | TEMA | Sylte, svinemørbrad, svinecarré, svinebryst, satayspyd og mange flere lækkerier med svinekød. Se de mange lækre opskrifter med gris her.

Klik her og få 10 sublime opskrifter med svinekød
 
Pocheret svin i krydderurtebouillon med sprøde kartofler

Pocheret svin i krydderurtebouillon med sprøde kartofler

23. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på pocheret svin i krydderurtebouillon med sprøde kartofler.

pocheret svin i krydderurtebouillon med sprøde kartofler
 
Mørbradbøf med bløde løg, sechuanpeber og agurkesalat

Mørbradbøf med bløde løg, sechuanpeber og agurkesalat

23. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på mørbradbøf med bløde løg, sechuanpeber og agurkesalat.

Mørbradbøf med bløde løg, sechuanpeber og agurkesalat
 
Satayspyd med svinefilet og sataysauce

Satayspyd med svinefilet og sataysauce

23. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på satayspyd med svinefilet og sataysauce

Satayspyd med svinefilet og sataysauce
 
Gris med fersken og sommerkartoffelmos

Gris med fersken og sommerkartoffelmos

23. jan | HOVEDRETTER |

Få opskriften på gris med fersken og sommerkartoffelmos.

Gris med fersken og sommerkartoffelmos
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE