gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Tema > 6 opskrifter med ukrudt
6 opskrifter med ukrudt

 

6 opskrifter med ukrudt

Kokken Rasmus Leck Fischer lærer os at lave mad med ukrudt.

17. aug - Af Rasmus Leck Fischer - Foto: Flemming Gernyx

Tidl. souschef på Dragsholm Rasmus Leck Fischer opfordrer os til at spise ukrudt i stedet for at bekæmpe det. Læs her hvorfor, og få også 6 opskrifter på retter med ukrudt.

Ska’ vi nu til at spise ukrudt! Hvorfor dog det?
”Ud over at det er gratis og lige ude foran døren – så er det en fed følelse at kunne servere noget, man selv har høstet, ligesom det er, hvis man har fanget en fisk eller skudt en hjort! Og så er de vilde planter også proppet med mineraler og vitaminer.”

Og hva’ er der så galt med basilikum, koriander, estragon …?
 ”Der er intet galt med de urter, man kan købe, jeg elsker smagen af basilikum, men endnu mere hvis man selv dyrker det! Der er så kæmpestor forskel i smagen på urter, der er dyrket i store industridrivhuse i Israel eller Holland, og så på dem, man har i baghaven. Der er bare mere gang i alt det grønne, man selv hiver op af jorden.”

Få 6 opskrifter med ukrudt her

Hvad har du taget med dig hjem til Danmark fra dine tidligere jobs i hhv. Spanien og Frankrig?
”Jeg vil ikke tilbage igen, men en gang imellem kunne det være rart at stikke af fra det hele for kun at lave mad hver dag – og ikke tænke på regninger, møder og kærester. Det er utroligt, så kreativ man bliver, når man er 100 % i køkkenet og helt alene i et fremmed land uden sit netværk af venner, kollegaer og familie. Når det er sagt, så har vi en rigtig høj standard af kokke i Danmark – jeg var overrasket over, hvor lidt mange af de udenlandske kokke, jeg mødte, egentlig kunne. Nordiske kokke er generelt meget allround – dvs. de holder sig fx ikke kun til det salte køkken, men kan lave desserter, bage brød og servere for gæsterne. Det er også det, der gør Nordens kokke så pisse konkurrencedygtige!”

Og hvorfor blev du mon overhovedet kok?
”Jeg har altid været glad for at lave mad, min mor og mine bedsteforældre har været dygtige i køkkenet alle sammen og gået op i kvalitet og gode råvarer, så inspirationen kommer nok derfra – jeg har også altid haft lyst til at rejse og samtidig arbejde, så jeg undgik at spilde min tid på åndssvage sabbatår efter gymnasiet. Kokkeuddannelsen var det helt rigtige for mig, og efterhånden som jeg kom rigtig i gang med faget, er jeg kun blevet mere og mere forelsket i håndværket.” 

Hvor er du på vej hen nu – efter Dragsholm?
”For første gang i ni år er jeg uden et fast job – det er sgu lidt en mærkelig følelse, men også utrolig befriende. Jeg tror, jeg rejser lidt væk til efteråret, men intet er sikkert. Jeg har flere steder i tankerne – Vancouver, San Francisco og Færøerne. Jeg har lige lavet en kogebog, ’Ukrudt’, og har muligvis en mere i støbeskeen, men det holder jeg for mig selv lidt endnu.”

Få 6 opskrifter med ukrudt her



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Få 6 opskrifter fra Restaurant De 2 Have

Få 6 opskrifter fra Restaurant De 2 Have

20. aug | TEMA | Danmarks nordligst beliggende restaurant, ja, faktisk Danmarks nordligste beliggende hus overhovedet, ser udvendigt ikke ud af så meget, men indenfor finder man et designersmart spisested med udsyn på tallerkenen – og udsyn og udsigt i det hele taget. Man får vel ikke bedre udsigt noget sted i Danmark. De 2 Have er månedens restaurant i gastro.

Få 6 opskrifter fra Restaurant De 2 Have
 
6 opskrifter på fastfood fra Lammefjorden

6 opskrifter på fastfood fra Lammefjorden

11. aug | HOVEDRETTER | Hotdogs, burgere, nuggets, BBQ, sodavand og milkshake – så vanker der fastfood! Har vi fået solstik? Nej, nej, slet ikke, vi har bare leget lidt med junkklassikerne fra fastfoodverdenen og givet dem et vitaminboost med lækre nye grøntsager fra Lammefjorden og pimpet dem med alskens lækre marinader og mayonnaiser i bedste nynordiske stil.

6 opskrifter på fastfood fra Lammefjorden
 
5 lækre opskrifter til brunch med vennerne

5 lækre opskrifter til brunch med vennerne

06. aug | HOVEDRETTER | Det er altid dejligt med en middag med vennerne, så hvorfor ikke begynde lidt tidligt – uden at vi snakker for tidligt – hvorfor ikke ses til brunch og have dagen for sig sammen? Måske man så også kan nå en sen frokost …

5 lækre opskrifter til brunch med vennerne
 
Det spiser vi i august

Det spiser vi i august

01. aug | RÅVARER | August er med Ø … økologi!

Det spiser vi i august
 
Nannas august køkken

Nannas august køkken

01. aug | RÅVARER | Nu er det blevet august, og sommeren går en smule mere på hæld, men stadig på den gode måde, for august er en jubelmåned udi råvarer af næsten enhver art – august er krabber, krebs, sildemakreller, bønner, bær og frugt – ingen grund til postsommerferie-depression …

Nannas august køkken
 
5 ny nordiske sommerretter

5 ny nordiske sommerretter

30. jul | HOVEDRETTER | Kammusling med gulerod, okseinderlår med peberrod eller var det noget med violet spidskål og svampe? Her får du opskrifterne på fem delikate ny nordiske sommerretter...

5 ny nordiske sommerretter
 
5 små og nemme opskrifter til picnickurven

5 små og nemme opskrifter til picnickurven

28. jul | TEMA | Ud i det blå – eller grønne – med madkurven, min sjæl, hvad vil du mer’! Måske også lige dejligt vejr. Og så skal madkurven naturligvis være fyldt med gode sager, små og nemme at have med på farten. Så beder vi ikke om mere. Jo, måske også lige en række gode opskrifter forinden. De kommer her.

5 små og nemme opskrifter til picnickurven
 
6 retter der smager af Provence

6 retter der smager af Provence

21. jul | HOVEDRETTER | Efter en tur på markedet i Nice er Mira Arkin taget hjem i køkkenet i familiens franske landhus i Provence. Hun laver mad a la provencale on location – eller rettere á location – men mindre kan også gøre det, nemlig dit eget køkken derhjemme!

6 retter der smager af Provence
 
3 opskrifter på hjemmelavet is

3 opskrifter på hjemmelavet is

14. jul | DESSERTER | Efter nogle årtier med rimelig dødssyg ’papis’ a la regnbueisen og dens fætre (og vi skal ikke nævne nogle navne, men vi kender dem alle!) har mange isproducenter efterhånden fundet ud af at bruge gode basisråvarer som æg, fløde, sødmælk og frisk frugt eller god kvalitetschokolade og vanilje. Mira Arkin vil gøre dem kunsten efter og har anskaffet sig en god ismaskine, for det er et must, når man skal være sin egen ismand.

3 opskrifter på hjemmelavet is
 
6 opskrifter på sol og sommermad

6 opskrifter på sol og sommermad

09. jul | HOVEDRETTER | Vi laver sommermad med sommergrønt til dovne feriedage og lune sommeraftener. Skal det være en risotto eller noget med pasta, eller bare en omelet måske og lidt røget fisk af en art eller ligefrem et stykke lækkert hvid fisk til det sommergrønne?

6 opskrifter på sol og sommermad
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Deltag i konkurrencen om 5x1 gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne.

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED