gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Tema > 6 opskrifter med ukrudt
6 opskrifter med ukrudt

 

6 opskrifter med ukrudt

Kokken Rasmus Leck Fischer lærer os at lave mad med ukrudt.

17. aug - Af Rasmus Leck Fischer - Foto: Flemming Gernyx

Tidl. souschef på Dragsholm Rasmus Leck Fischer opfordrer os til at spise ukrudt i stedet for at bekæmpe det. Læs her hvorfor, og få også 6 opskrifter på retter med ukrudt.

Ska’ vi nu til at spise ukrudt! Hvorfor dog det?
”Ud over at det er gratis og lige ude foran døren – så er det en fed følelse at kunne servere noget, man selv har høstet, ligesom det er, hvis man har fanget en fisk eller skudt en hjort! Og så er de vilde planter også proppet med mineraler og vitaminer.”

Og hva’ er der så galt med basilikum, koriander, estragon …?
 ”Der er intet galt med de urter, man kan købe, jeg elsker smagen af basilikum, men endnu mere hvis man selv dyrker det! Der er så kæmpestor forskel i smagen på urter, der er dyrket i store industridrivhuse i Israel eller Holland, og så på dem, man har i baghaven. Der er bare mere gang i alt det grønne, man selv hiver op af jorden.”

Få 6 opskrifter med ukrudt her

Hvad har du taget med dig hjem til Danmark fra dine tidligere jobs i hhv. Spanien og Frankrig?
”Jeg vil ikke tilbage igen, men en gang imellem kunne det være rart at stikke af fra det hele for kun at lave mad hver dag – og ikke tænke på regninger, møder og kærester. Det er utroligt, så kreativ man bliver, når man er 100 % i køkkenet og helt alene i et fremmed land uden sit netværk af venner, kollegaer og familie. Når det er sagt, så har vi en rigtig høj standard af kokke i Danmark – jeg var overrasket over, hvor lidt mange af de udenlandske kokke, jeg mødte, egentlig kunne. Nordiske kokke er generelt meget allround – dvs. de holder sig fx ikke kun til det salte køkken, men kan lave desserter, bage brød og servere for gæsterne. Det er også det, der gør Nordens kokke så pisse konkurrencedygtige!”

Og hvorfor blev du mon overhovedet kok?
”Jeg har altid været glad for at lave mad, min mor og mine bedsteforældre har været dygtige i køkkenet alle sammen og gået op i kvalitet og gode råvarer, så inspirationen kommer nok derfra – jeg har også altid haft lyst til at rejse og samtidig arbejde, så jeg undgik at spilde min tid på åndssvage sabbatår efter gymnasiet. Kokkeuddannelsen var det helt rigtige for mig, og efterhånden som jeg kom rigtig i gang med faget, er jeg kun blevet mere og mere forelsket i håndværket.” 

Hvor er du på vej hen nu – efter Dragsholm?
”For første gang i ni år er jeg uden et fast job – det er sgu lidt en mærkelig følelse, men også utrolig befriende. Jeg tror, jeg rejser lidt væk til efteråret, men intet er sikkert. Jeg har flere steder i tankerne – Vancouver, San Francisco og Færøerne. Jeg har lige lavet en kogebog, ’Ukrudt’, og har muligvis en mere i støbeskeen, men det holder jeg for mig selv lidt endnu.”

Få 6 opskrifter med ukrudt her



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Få 5 opskrifter fra No. 2

Få 5 opskrifter fra No. 2

10. nov | TEMA | Med No. 2 barslede Restaurant AOC med en lille ny, der gjorde det tydeligt for enhver – gæster og begejstrede anmeldere – at der er sat helt nye standarder for restauranter i mellemklassen. Slægtskabet til Restaurant AOC er ganske tydeligt, og med No. 2 har København fået en regulær gourmetbistro.

Få 5 opskrifter fra No. 2
 
Det spiser vi i november

Det spiser vi i november

31. okt | RÅVARER | November er... stadig grøn!

Det spiser vi i november
 
Nannas november køkken

Nannas november køkken

31. okt | RÅVARER | Nu strammes skruen, november er seriøs – efteråret går på hæld, og mange hader november, vinteren er mere nær end noget andet tidspunkt på året. Men i køkkenet er der altid hyggeligt og travlt, og når det regner og er koldt derude, er der endnu bedre undskyldning for at gå i gang med diverse projekter...

Nannas november køkken
 
6 opskrifter med gulerødder

6 opskrifter med gulerødder

27. okt | TEMA | Roser er røde, violer er blå, gulerødder er gule … eller nej, de er vel orange. Når de ikke er sortlilla eller hvide. Her har vi altså fat i den gode gamle, helt klassiske, orange gulerod, som jo er roden til så meget godt – vi laver den smørstegt, til puré, som vinaigrette med den orange havtornfætter og til frisk granité og sorbet, men også til en dejlig varm gulerodsbouillon med perlehønepølse, krebs og ’anisurter’.

6 opskrifter med gulerødder
 
10 delikate opskrifter på græskarsuppe

10 delikate opskrifter på græskarsuppe

20. okt | TEMA | Eftåret indbyder til varme supper, og hvad er bedre end at udnytte sæsonens mange græskar til en græskarsuppe? Vi har samlet ti af vores favoritopskrifter her.

10 delikate opskrifter på græskarsuppe
 
Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

20. okt | TEMA | Udefra set ligner Hotel Munkebjerg et lidt anonymt konferencehotel, men det er i virkeligheden drømmen om et mødested, for hotellet rummer fire restauranter bl.a. en af Jyllands (Danmarks?) bedste restauranter og en køkkenchef, der er en af tidens helt store unge talenter, Rasmus Munk. Restaurant Tree Top er Månedens Restaurant.

Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel
 
 
Nannas oktober køkken

Nannas oktober køkken

01. okt | RÅVARER | Nanna Simonsen glæder sig over primetime for både svampe og kartofler - og så begynder intet mindre end de første juleforberedelser i køkkenet.

Nannas oktober køkken
 
3 opskrifter med kirsebær

3 opskrifter med kirsebær

17. sep | DESSERTER | Vi bringer her tre kirsebærlækkerier – to franske klassikere, clafoutis og pavlova, og en enkelt særlig fræk, nemlig gedeosttærte med flamberede kirsebær. Vi liker!

3 opskrifter med kirsebær
 
3 til den søde side

3 til den søde side

05. sep | DESSERTER | Tre små søde... En tærte, en småkage og en galette...

3 til den søde side
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gryder og pander fra Raadvad

Vind gryder og pander fra Raadvad

Deltag i konkurrencen om et All Steel gavesæt fra Raadvad, indeholdende 2 gryder, 1 kasserolle, 1 wok, 2 pander samt en sauterpande til en samlet værdi af 4.799,65 kr.

Vind gryder og pander fra Raadvad

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED