gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Tema > 6 opskrifter med ukrudt
6 opskrifter med ukrudt

 

6 opskrifter med ukrudt

Kokken Rasmus Leck Fischer lærer os at lave mad med ukrudt.

17. aug - Af Rasmus Leck Fischer - Foto: Flemming Gernyx

Tidl. souschef på Dragsholm Rasmus Leck Fischer opfordrer os til at spise ukrudt i stedet for at bekæmpe det. Læs her hvorfor, og få også 6 opskrifter på retter med ukrudt.

Ska’ vi nu til at spise ukrudt! Hvorfor dog det?
”Ud over at det er gratis og lige ude foran døren – så er det en fed følelse at kunne servere noget, man selv har høstet, ligesom det er, hvis man har fanget en fisk eller skudt en hjort! Og så er de vilde planter også proppet med mineraler og vitaminer.”

Og hva’ er der så galt med basilikum, koriander, estragon …?
 ”Der er intet galt med de urter, man kan købe, jeg elsker smagen af basilikum, men endnu mere hvis man selv dyrker det! Der er så kæmpestor forskel i smagen på urter, der er dyrket i store industridrivhuse i Israel eller Holland, og så på dem, man har i baghaven. Der er bare mere gang i alt det grønne, man selv hiver op af jorden.”

Få 6 opskrifter med ukrudt her

Hvad har du taget med dig hjem til Danmark fra dine tidligere jobs i hhv. Spanien og Frankrig?
”Jeg vil ikke tilbage igen, men en gang imellem kunne det være rart at stikke af fra det hele for kun at lave mad hver dag – og ikke tænke på regninger, møder og kærester. Det er utroligt, så kreativ man bliver, når man er 100 % i køkkenet og helt alene i et fremmed land uden sit netværk af venner, kollegaer og familie. Når det er sagt, så har vi en rigtig høj standard af kokke i Danmark – jeg var overrasket over, hvor lidt mange af de udenlandske kokke, jeg mødte, egentlig kunne. Nordiske kokke er generelt meget allround – dvs. de holder sig fx ikke kun til det salte køkken, men kan lave desserter, bage brød og servere for gæsterne. Det er også det, der gør Nordens kokke så pisse konkurrencedygtige!”

Og hvorfor blev du mon overhovedet kok?
”Jeg har altid været glad for at lave mad, min mor og mine bedsteforældre har været dygtige i køkkenet alle sammen og gået op i kvalitet og gode råvarer, så inspirationen kommer nok derfra – jeg har også altid haft lyst til at rejse og samtidig arbejde, så jeg undgik at spilde min tid på åndssvage sabbatår efter gymnasiet. Kokkeuddannelsen var det helt rigtige for mig, og efterhånden som jeg kom rigtig i gang med faget, er jeg kun blevet mere og mere forelsket i håndværket.” 

Hvor er du på vej hen nu – efter Dragsholm?
”For første gang i ni år er jeg uden et fast job – det er sgu lidt en mærkelig følelse, men også utrolig befriende. Jeg tror, jeg rejser lidt væk til efteråret, men intet er sikkert. Jeg har flere steder i tankerne – Vancouver, San Francisco og Færøerne. Jeg har lige lavet en kogebog, ’Ukrudt’, og har muligvis en mere i støbeskeen, men det holder jeg for mig selv lidt endnu.”

Få 6 opskrifter med ukrudt her



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

24. nov | TEMA | Her giver Mira Arkin den med tartarmayo, (psyko)fermenteret chili, fed hummer mac n cheese, carnitas, der er en slags mexicansk pulled pork, som man spiser i tortillas eller tacoskaller, hjemmehakket burger med rosmarin-aioli og comté. Og det hele bliver skyllet ned med mexicanske micheladas, ølcocktails med lime og grønne tomater.

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere
 
Få 5 opskrifter fra No. 2

Få 5 opskrifter fra No. 2

10. nov | TEMA | Med No. 2 barslede Restaurant AOC med en lille ny, der gjorde det tydeligt for enhver – gæster og begejstrede anmeldere – at der er sat helt nye standarder for restauranter i mellemklassen. Slægtskabet til Restaurant AOC er ganske tydeligt, og med No. 2 har København fået en regulær gourmetbistro.

Få 5 opskrifter fra No. 2
 
Calamari med tartarmayo

Calamari med tartarmayo

01. nov | HOVEDRETTER | Opskrift på Calamari med tartarmayo...

Calamari med tartarmayo
 
Flæskesvær med brændt chilisalt

Flæskesvær med brændt chilisalt

01. nov | TILBEHØR | Opskrift på flæskesvær med brændt chilisalt...

Flæskesvær med brændt chilisalt
 
Fermenteret chili - også kaldet psykochili

Fermenteret chili - også kaldet psykochili

01. nov | TILBEHØR | Opskrift på fermenteret chili - også kaldet psykochili...

Fermenteret chili - også kaldet psykochili
 
Hummer mac n cheese

Hummer mac n cheese

01. nov | HOVEDRETTER | Opskrift på hummer mac n cheese...

Hummer mac n cheese
 
Carnitas med salsa af ristet majs og ananas

Carnitas med salsa af ristet majs og ananas

01. nov | HOVEDRETTER | Opskrift på Carnitas med salsa af ristet majs og ananas...

Carnitas med salsa af ristet majs og ananas
 
Michelada med lime og grønne tomater

Michelada med lime og grønne tomater

01. nov | TILBEHØR | Opskrift på Michelada med lime og grønne tomater...

Michelada med lime og grønne tomater
 
 
Det spiser vi i november

Det spiser vi i november

31. okt | RÅVARER | November er... stadig grøn!

Det spiser vi i november
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gryder og pander fra Raadvad

Vind gryder og pander fra Raadvad

Deltag i konkurrencen om et All Steel gavesæt fra Raadvad, indeholdende 2 gryder, 1 kasserolle, 1 wok, 2 pander samt en sauterpande til en samlet værdi af 4.799,65 kr.

Vind gryder og pander fra Raadvad

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED