gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Tema > 5 opskrifter fra restaurant Ché Fè
5 opskrifter fra restaurant Ché Fè

 

5 opskrifter fra restaurant Ché Fè

Ché Fè kalder sig Danmarks første restaurant med økologisk mad på italiensk, et biotrattoria. Kokken på Ché Fè, Alessandro Jacoponi, viser os her nogle af sine bedste opskrifter på den gode rustikke mad.

04. okt - Af Alessandro Jacoponi - Foto: Anders Hviid

Ché Fè er Danmarks første økologiske trattoria, og skønt restauranten er ganske ny, så er folkene bag bestemt ikke ukendte i dansk restaurationsliv – det er nemlig ægteparret Elvio Milleri og Edelvita Santos samt kokken Alessandro Jacoponi.

De tre driver i forvejen antiristorante L’Altro og Era Ora – sidstnævnte siden 1983 og med en stjerne i Guide Michelin siden 1997. Elvio Milleri og Edelvita Santos driver desuden det italienske bageri Il Fornaio, der ud over brød også dækker en lang række italienske specialiteter.

Alle råvarer på Ché Fè er økologiske og kommer altovervejende fra Italien. Ché Fè er også både takeaway og butik, eksempelvis får man tre småretter til 179 kr., skinke, dagens fisk, risotto, en kødret, sødt … Priserne begynder ved 65 kr. for en enkelt ret.

Få 5 opskrifter fra restaurant Ché Fè her

Takeaway kan hentes på restauranten alle ugens dage mellem kl. 16.30-18.00, og dagens menu er samtidig en bestillingsseddel, der udfyldes – man kan evt. printe den ud hjemmefra og udfylde på forhånd.

Ché Fè er som nævnt også en butik, hvis åbningstid følger restaurantens – køb frisk frugt og grøntsager direkte fra Italien tillige med brød og diverse delikatesser. Flere af restaurantens varer sælges samlet i en ’madpakke’ – der så at sige er et fuldt måltid som samlesæt. Opskrifter fås også til at tage med hjem.

Og hvad betyder så ché fé? Udtrykket udtales ’kæ fæ’ og er et typisk glædesudbrud i Umbrien (Elvio Milleri er fra Umbrien) og svarer nogenlunde til det danske ’hva’ så!’ – en kombination af en hilsen og en spørgen til, hvordan det går.

Få 5 opskrifter fra restaurant Ché Fè her



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Anbefaling værdigt

11. okt 2012 KL 10:06 Af Mette

Har prøvet de 2 første af opskrifterne, og de var rigtigt gode! Dog havde jeg prøvet en af dem fra http://www.nem-opskrift.dk før..

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

5 små og nemme opskrifter til picnickurven

5 små og nemme opskrifter til picnickurven

28. jul | TEMA | Ud i det blå – eller grønne – med madkurven, min sjæl, hvad vil du mer’! Måske også lige dejligt vejr. Og så skal madkurven naturligvis være fyldt med gode sager, små og nemme at have med på farten. Så beder vi ikke om mere. Jo, måske også lige en række gode opskrifter forinden. De kommer her.

5 små og nemme opskrifter til picnickurven
 
6 retter der smager af Provence

6 retter der smager af Provence

21. jul | HOVEDRETTER | Efter en tur på markedet i Nice er Mira Arkin taget hjem i køkkenet i familiens franske landhus i Provence. Hun laver mad a la provencale on location – eller rettere á location – men mindre kan også gøre det, nemlig dit eget køkken derhjemme!

6 retter der smager af Provence
 
3 opskrifter på hjemmelavet is

3 opskrifter på hjemmelavet is

14. jul | DESSERTER | Efter nogle årtier med rimelig dødssyg ’papis’ a la regnbueisen og dens fætre (og vi skal ikke nævne nogle navne, men vi kender dem alle!) har mange isproducenter efterhånden fundet ud af at bruge gode basisråvarer som æg, fløde, sødmælk og frisk frugt eller god kvalitetschokolade og vanilje. Mira Arkin vil gøre dem kunsten efter og har anskaffet sig en god ismaskine, for det er et must, når man skal være sin egen ismand.

3 opskrifter på hjemmelavet is
 
6 opskrifter på sol og sommermad

6 opskrifter på sol og sommermad

09. jul | HOVEDRETTER | Vi laver sommermad med sommergrønt til dovne feriedage og lune sommeraftener. Skal det være en risotto eller noget med pasta, eller bare en omelet måske og lidt røget fisk af en art eller ligefrem et stykke lækkert hvid fisk til det sommergrønne?

6 opskrifter på sol og sommermad
 
Sommeren har...

Sommeren har...

01. jul | RÅVARER | ... en fransk forbindelse!

Sommeren har...
 
Vandbakkelser med jordbær, rabarber og letpisket vaniljefløde

Vandbakkelser med jordbær, rabarber og letpisket vaniljefløde

27. jun | DESSERTER | Vandbakkelser er en herlig klassiker. Lav gerne en god portion, og opbevar de færdige vandbakkelser frosne. Den letpiskede fløde med vanilje er den nemme løsning for en creme til desserten og fungerer, hvis der bydes sorbet til.

Vandbakkelser med jordbær, rabarber og letpisket vaniljefløde
 
5 opskrifter fra Restaurant Lumskebugten

5 opskrifter fra Restaurant Lumskebugten

18. jun | TEMA | Erwin Lauterbach er en af dansk gastronomis største profiler gennem tiden, vi besøger ham på Lumskebugten.

5 opskrifter fra Restaurant Lumskebugten
 
5 spektakulære opskrifter af Thorsten Schmidt

5 spektakulære opskrifter af Thorsten Schmidt

17. jun | TEMA | Thorsten Schmidt har taget over efter Michel Michaud på Ruths Hotel på Skagen. Det kan man læse om i en stor artikel i gastros juni-juli-udgave 2014, hvor vi bringer foto af Schmidts spektakulære retter – for ja, der er i den grad kommet andre boller på suppen i gourmeten efter Michaud. Her får du foreløbig en smagsprøve på fem af Schmidts opskrifter.

5 spektakulære opskrifter af Thorsten Schmidt
 
Få 6 opskrifter på smørrebrød fra Aamanns Deli og Takeaway

Få 6 opskrifter på smørrebrød fra Aamanns Deli og Takeaway

04. jun | TEMA | Ingen har som Adam Aamann fornyet den danske smørrebrødstradition. Det er snart en gammel historie, men Aamanns smørrebrød er stadig en af de fremmeste og fineste repræsentanter for det nye danske køkken.

Få 6 opskrifter på smørrebrød fra Aamanns Deli og Takeaway
 
Test: Kend din olivenolie

Test: Kend din olivenolie

21. maj | RÅVARER | De færreste olivenolier på butikshylderne oplyser om, hvilken sort/sorter olien er presset af. gastro har smagt på fem olier, der skilter med oprindelsen.

Test: Kend din olivenolie
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind porcelæn fra Pillivuyt

Vind porcelæn fra Pillivuyt

Deltag i konkurrencen om 3x1 gavesæt fra Pillivuyt, med produkter fra den nye porcelænsserie ’Blå Bretagne’. Præmien har en samlet værdi af 2.580 kr.

Vind porcelæn fra Pillivuyt

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind Champagne fra Moët & Chandon

Vind Champagne fra Moët & Chandon

Deltag i konkurrencen om 3x1 flaske Moët Ice Impérial fra Moët & Chandon til en samlet værdi af 1.167 kr.

Vind Champagne fra Moët & Chandon

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED