gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Råvarer > gastro tester: Jomfruer under pres
gastro tester: Jomfruer under pres

 

gastro tester: Jomfruer under pres

Ekstra jomfruolivenolie – så bliver det ikke bedre. Og dog, for skønt der er tale om den højeste kategori inden for olivenolie, så er variationen og kvalitetsforskellene så store, at betegnelsen ’ekstra jomfruolivenolie’ er tæt på at være meningsløs – i al fald som kvalitetsbarometer...

30. jan - Af Jesper Uhrup Jensen - Foto: Mikkel Jul Hvilshøj


... Jesper Uhrup Jensen har været i lag med 12 jomfruer, og ikke alle mødte op med uskylden i behold. Se med nedenfor:

Fra venstre So! Go, Oxfam og Nicolas Alziari.
__________

So! Go O’live Extra Virgin Olive Oil (200 ml)


Oprindelse: Sydafrika
Olivensort: Ikke oplyst
Fakta om produktionen: Intet specifikt ud over ”Fremstillet 18 måneder før mindst holdbar til”.
Pris: 69,50 kr.

Fancy indpakning – og ganske uegnet til opbevaring af den lysfølsomme olie. Hvis den er hurtigt brugt, så går det nok – men det er næppe olien til seriøse forbrugere med et dagligt forbrug, så den går ikke, og hvor længe har den lige stået i forretningens lys? Føles meget ’tyk’ i munden, men er ikke markant i smagen. Interessant med en olie fra et ikke-middelhavsland, men det er ikke helt nok. Alt, alt for dyr – i halvlitersflaske som testens øvrige ville prisen være vanvittige 175 kr. 

(fås bl.a. i Magasin)
__________

Oxfam Fairtrade Olijfolie (500 ml)

Oprindelse: Palæstina
Olivensort: Ikke oplyst
Fakta om produktionen: Intet oplyst ud over holdbarhed.
Pris: 145,00 kr.

En mild olie uden voldsom meget karakter. Den høje pris sikrer de palæstinensiske olivenoliebønder et rimeligt udkomme, og forbrugeren tager med købet et (måske ubevidst?) politisk valg, idet købet støtter retten til et selvstændigt Palæstina. Dette statement er mere markant end olien! Pris og kvalitet hænger ikke sammen.

oxfam.dk » (fås bl.a. i Magasin)
__________

Nicolas Alziari Huile d’Olive Vierge Extra (1.000 ml)

Oprindelse: Frankrig
Olivensort: Ikke oplyst
Fakta om produktionen: Presset i stenmølle af olien fra forskellige producenter
Pris: 169,75 kr.

Delikat, mild, men markant varm ’grøn’ smag, der gør den velegnet til allroundbrug, men den har ikke helt karakter nok til anvendelse, hvor olien virkelig skal smage igennem. Prisen er noget peberet, og dåsen er dum at hælde af.

bichel.dk »

Fortsætter på næste side...

12345 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Det spiser vi i november

Det spiser vi i november

31. okt | RÅVARER | November er... stadig grøn!

Det spiser vi i november
 
Nannas november køkken

Nannas november køkken

31. okt | RÅVARER | Nu strammes skruen, november er seriøs – efteråret går på hæld, og mange hader november, vinteren er mere nær end noget andet tidspunkt på året. Men i køkkenet er der altid hyggeligt og travlt, og når det regner og er koldt derude, er der endnu bedre undskyldning for at gå i gang med diverse projekter...

Nannas november køkken
 
6 opskrifter med gulerødder

6 opskrifter med gulerødder

27. okt | TEMA | Roser er røde, violer er blå, gulerødder er gule … eller nej, de er vel orange. Når de ikke er sortlilla eller hvide. Her har vi altså fat i den gode gamle, helt klassiske, orange gulerod, som jo er roden til så meget godt – vi laver den smørstegt, til puré, som vinaigrette med den orange havtornfætter og til frisk granité og sorbet, men også til en dejlig varm gulerodsbouillon med perlehønepølse, krebs og ’anisurter’.

6 opskrifter med gulerødder
 
10 delikate opskrifter på græskarsuppe

10 delikate opskrifter på græskarsuppe

20. okt | TEMA | Eftåret indbyder til varme supper, og hvad er bedre end at udnytte sæsonens mange græskar til en græskarsuppe? Vi har samlet ti af vores favoritopskrifter her.

10 delikate opskrifter på græskarsuppe
 
Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

20. okt | TEMA | Udefra set ligner Hotel Munkebjerg et lidt anonymt konferencehotel, men det er i virkeligheden drømmen om et mødested, for hotellet rummer fire restauranter bl.a. en af Jyllands (Danmarks?) bedste restauranter og en køkkenchef, der er en af tidens helt store unge talenter, Rasmus Munk. Restaurant Tree Top er Månedens Restaurant.

Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel
 
 
Nannas oktober køkken

Nannas oktober køkken

01. okt | RÅVARER | Nanna Simonsen glæder sig over primetime for både svampe og kartofler - og så begynder intet mindre end de første juleforberedelser i køkkenet.

Nannas oktober køkken
 
3 opskrifter med kirsebær

3 opskrifter med kirsebær

17. sep | DESSERTER | Vi bringer her tre kirsebærlækkerier – to franske klassikere, clafoutis og pavlova, og en enkelt særlig fræk, nemlig gedeosttærte med flamberede kirsebær. Vi liker!

3 opskrifter med kirsebær
 
3 til den søde side

3 til den søde side

05. sep | DESSERTER | Tre små søde... En tærte, en småkage og en galette...

3 til den søde side
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Deltag i konkurrencen om et gavesæt fra Nuance, indeholdende Wine Finer og termometer. Præmien har en samlet værdi af 499,95 kr.

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED