gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Råvarer > gastro tester: Jomfruer under pres
gastro tester: Jomfruer under pres

 

gastro tester: Jomfruer under pres

Ekstra jomfruolivenolie – så bliver det ikke bedre. Og dog, for skønt der er tale om den højeste kategori inden for olivenolie, så er variationen og kvalitetsforskellene så store, at betegnelsen ’ekstra jomfruolivenolie’ er tæt på at være meningsløs – i al fald som kvalitetsbarometer...

30. jan - Af Jesper Uhrup Jensen - Foto: Mikkel Jul Hvilshøj


... Jesper Uhrup Jensen har været i lag med 12 jomfruer, og ikke alle mødte op med uskylden i behold. Se med nedenfor:

Fra venstre So! Go, Oxfam og Nicolas Alziari.
__________

So! Go O’live Extra Virgin Olive Oil (200 ml)


Oprindelse: Sydafrika
Olivensort: Ikke oplyst
Fakta om produktionen: Intet specifikt ud over ”Fremstillet 18 måneder før mindst holdbar til”.
Pris: 69,50 kr.

Fancy indpakning – og ganske uegnet til opbevaring af den lysfølsomme olie. Hvis den er hurtigt brugt, så går det nok – men det er næppe olien til seriøse forbrugere med et dagligt forbrug, så den går ikke, og hvor længe har den lige stået i forretningens lys? Føles meget ’tyk’ i munden, men er ikke markant i smagen. Interessant med en olie fra et ikke-middelhavsland, men det er ikke helt nok. Alt, alt for dyr – i halvlitersflaske som testens øvrige ville prisen være vanvittige 175 kr. 

(fås bl.a. i Magasin)
__________

Oxfam Fairtrade Olijfolie (500 ml)

Oprindelse: Palæstina
Olivensort: Ikke oplyst
Fakta om produktionen: Intet oplyst ud over holdbarhed.
Pris: 145,00 kr.

En mild olie uden voldsom meget karakter. Den høje pris sikrer de palæstinensiske olivenoliebønder et rimeligt udkomme, og forbrugeren tager med købet et (måske ubevidst?) politisk valg, idet købet støtter retten til et selvstændigt Palæstina. Dette statement er mere markant end olien! Pris og kvalitet hænger ikke sammen.

oxfam.dk » (fås bl.a. i Magasin)
__________

Nicolas Alziari Huile d’Olive Vierge Extra (1.000 ml)

Oprindelse: Frankrig
Olivensort: Ikke oplyst
Fakta om produktionen: Presset i stenmølle af olien fra forskellige producenter
Pris: 169,75 kr.

Delikat, mild, men markant varm ’grøn’ smag, der gør den velegnet til allroundbrug, men den har ikke helt karakter nok til anvendelse, hvor olien virkelig skal smage igennem. Prisen er noget peberet, og dåsen er dum at hælde af.

bichel.dk »

Fortsætter på næste side...

12345 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

24. nov | TEMA | Her giver Mira Arkin den med tartarmayo, (psyko)fermenteret chili, fed hummer mac n cheese, carnitas, der er en slags mexicansk pulled pork, som man spiser i tortillas eller tacoskaller, hjemmehakket burger med rosmarin-aioli og comté. Og det hele bliver skyllet ned med mexicanske micheladas, ølcocktails med lime og grønne tomater.

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere
 
Få 5 opskrifter fra No. 2

Få 5 opskrifter fra No. 2

10. nov | TEMA | Med No. 2 barslede Restaurant AOC med en lille ny, der gjorde det tydeligt for enhver – gæster og begejstrede anmeldere – at der er sat helt nye standarder for restauranter i mellemklassen. Slægtskabet til Restaurant AOC er ganske tydeligt, og med No. 2 har København fået en regulær gourmetbistro.

Få 5 opskrifter fra No. 2
 
Calamari med tartarmayo

Calamari med tartarmayo

01. nov | HOVEDRETTER | Opskrift på Calamari med tartarmayo...

Calamari med tartarmayo
 
Flæskesvær med brændt chilisalt

Flæskesvær med brændt chilisalt

01. nov | TILBEHØR | Opskrift på flæskesvær med brændt chilisalt...

Flæskesvær med brændt chilisalt
 
Fermenteret chili - også kaldet psykochili

Fermenteret chili - også kaldet psykochili

01. nov | TILBEHØR | Opskrift på fermenteret chili - også kaldet psykochili...

Fermenteret chili - også kaldet psykochili
 
Hummer mac n cheese

Hummer mac n cheese

01. nov | HOVEDRETTER | Opskrift på hummer mac n cheese...

Hummer mac n cheese
 
Carnitas med salsa af ristet majs og ananas

Carnitas med salsa af ristet majs og ananas

01. nov | HOVEDRETTER | Opskrift på Carnitas med salsa af ristet majs og ananas...

Carnitas med salsa af ristet majs og ananas
 
Michelada med lime og grønne tomater

Michelada med lime og grønne tomater

01. nov | TILBEHØR | Opskrift på Michelada med lime og grønne tomater...

Michelada med lime og grønne tomater
 
 
Det spiser vi i november

Det spiser vi i november

31. okt | RÅVARER | November er... stadig grøn!

Det spiser vi i november
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gryder og pander fra Raadvad

Vind gryder og pander fra Raadvad

Deltag i konkurrencen om et All Steel gavesæt fra Raadvad, indeholdende 2 gryder, 1 kasserolle, 1 wok, 2 pander samt en sauterpande til en samlet værdi af 4.799,65 kr.

Vind gryder og pander fra Raadvad

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED