gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > Opskrifter > Hovedretter > 2 sprøde salater med vinterkål
2 sprøde salater med vinterkål

 

2 sprøde salater med vinterkål

Vinterkål er en sprød og kraftfuld spise og blandet med sydens søde appelsiner eller friske æbler, har du noget af det bedste, vinteren kan byde på. 

20. nov - Foto: James Bates

ÆBLESALAT MED KÅL OG KIKÆRTER

2-3 æbler
300 g kål
150 g kogte kikærter (= 100 g tørre)
1 skalotteløg
 ½ bdt. bredbladet persille

Skyl æblerne, skær dem i kvarter, og frigør for kernehus. Skær dem derpå i tynde både. Skyl og afdryp kålen godt, og skær den helt fint. Vend kål og æbler sammen med de kogte kikærter i en skål, og hæld en marinade af eddike, olie og honning over. Pil skalotteløget, og skær det ud i helt tynde ringe. Vask og afdryp persillen, og pluk bladene af stilkene, der kasseres. Vend persille og løg godt rundt i salaten, når den har trukket lidt med marinaden. Smag evt. til med ekstra salt, eddike og peber.

Marinade:
3 spsk. æbleeddike
3 spsk. rapsolie – koldpresset
1 tsk. æbleblomsthonning
Havsalt
Peber

Rør eddike, olie og honning sammen, og smag til med salt og friskkværnet peber. Tip: Til salaten kan enten anvendes savojkål, spidskål, rosenkål eller grønkål. Kogte kikærter kan fås færdige på dåse. Kan man ikke skaffe æbleblomsthonning kan anden honning selvfølgelig bruges. Spis salaten som en selvstændig frokostret eller som tilbehør til stegt fisk eller kød.

12 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Få inspiration til lækker påskebrunch

Få inspiration til lækker påskebrunch

16. apr | TEMA | PÅSKE: Påskemorgen stod Jesus som bekendt op af sin grav – Rasmus Kjær står helt udramatisk bare op af sin seng, men går straks i køkkenet for at lave en lækker brunch. Påsken er jo lig med et hav af fridage, og traditionelt ses mange af os ved veldækkede frokostborde, men hvorfor ikke springe ud i en påskebrunch – få inspiration her.

Få inspiration til lækker påskebrunch
 
3 søde med citron

3 søde med citron

16. apr | DESSERTER | Vi laver søde sager med masser af citroner; Scones, citronfromage og lemon-meringue-pie...

3 søde med citron
 
Påskelam på 5 forskellige måder

Påskelam på 5 forskellige måder

15. apr | TEMA | PÅSKE: Der er ikke noget som et lille spædt lam, yndigt og blødt ... og stort set alt på det kan spises og tilberedes på alle tænkelige måder! Her er fem opskrifter med forslag til påsken - fra både for og bag, kølle, skank, culotte, nyre og hjerte.

Påskelam på 5 forskellige måder
 
6 opskrifter med masser af smag

6 opskrifter med masser af smag

07. apr | HOVEDRETTER | Hurtig mad er jo okay og tit en nødvendighed, men masser af smag er et must. Her er lidt af hvert – en fyldig suppe, en hurtig pastaret, en omgang skaldyr, en burger, et stykke stegt kød og et stykke lynstegt laks.

6 opskrifter med masser af smag
 
Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

02. apr | TEMA | Der er dejligt på Dragsholm – og stedet kan det hele rent gastronomisk, du kan gå topgourmetvejen i Slotskøkkenet, og du kan gå den mere afslappede og brasseriagtige vej i Lammefjordens Spisehus. Vi har gjort det sidste, og køkkenchef Claus Henriksen bød os indenfor på en lille frokost – Lammefjordens Spisehus er Månedens restaurant.

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus (1 kommentarer)
 
 
 
Nem hverdagsmad: 6 hurtige retter

Nem hverdagsmad: 6 hurtige retter

19. mar | HOVEDRETTER | Hvad skal vi have til middag – på en helt almindelig hverdagsaften, når det skal gå lidt nemt og hurtigt, men stadig (altid) gerne må være lækkert? Du får seks dejlige opskrifter her...

Nem hverdagsmad: 6 hurtige retter
 
Karamelkoldskål med marengs

Karamelkoldskål med marengs

13. mar | DESSERTER | Få opskriften på Rasmus Leck Fischers lækre karamelkoldskål med marengs.

Karamelkoldskål med marengs
 
5 fyldige supper

5 fyldige supper

05. mar | HOVEDRETTER | Rasmus Leck Fischer tager suppeskeen i den anden hånd og laver suppe med helt nye boller på.

5 fyldige supper
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind vinreol fra Kastrup Design

Vind vinreol fra Kastrup Design

Deltag i konkurrencen om 2x1 vinreol i plexiglas fra Kastrup Design til en samlet værdi af 2.750 kr.

Vind vinreol fra Kastrup Design

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED