gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Hovedretter > Food for one: Oksefilet med rucula
Food for one: Oksefilet med rucula

 

Food for one: Oksefilet med rucula

Denne ret er en klassiker fra det romerske køkken og hedder straccetti con rucola på originalsproget. Opskriften er til en person og ja, god mad kan også nydes alene.

12. apr - Af Redaktionen / Josefine Carstad - Foto: Henrik Freek Christensen

Strimlet oksefilet med rucola

Til 1 person.

200 g oksefilet – eller anden udskæring, der kun skal steges kort
8-10 pillede hvidløgsfed i tynde skiver
1 bakke rucola (2-300 g)
Olivenolie til stegning
1½ dl tør hvidvin
Salt og friskkværnet peber

Kødet skæres i strimler/mundrette bidder og svitses i olie i en sauterpande – vend godt rundt. Det skal kun lige tage farve, hvorefter hvidløget tilsættes. Krydr med salt og peber.

Hæld vinen ved, og lad det koge op ½ minuts tid, og skru så ned for varmen til laveste blus.

Kom rucolaen på panden, og sæt låg på. Efter 1-2 minutter er rucolaen ’faldet sammen’ og vendes nu rundt med kødet. Smag til med mere salt og peber, og retten er færdig.

Spises med godt hvedebrød til; søb den herlige lyse væde op med brødet. Drik hvidvin til, gerne resten af den vin, du brugte i retten. Og spis måske en lille salat til i form af en caprese (tomat- og mozzarellaskiver med olivenolie og frisk basilikum) – lynhurtigt tilberedt!


Info: Retten er en klassiker fra det romerske køkken – straccetti con rucola – og i Italien vil man ofte opleve, at kødet er skåret i ret store stykker – af kalvekød eller oksekød, der har fået en ordentlig en på brillen med kødhammeren og derefter er stegt relativt hårdt. Vær ikke bange for de mange hvidløgsfed – for det gælder her, som altid, at hvidløg kun er skarpt og svovlet, når det spises råt eller meget lidt tilberedt.

Opskrift: Søren K's rørte tartar med bitre salater


Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Sunday roast

Sunday roast

06. mar | TEMA | Søndagsfrokosten sammen med vennerne eller familien er aldrig rigtigt gået af mode, men nu tvistes ideen med søndagssteg, som man kender det i England.

Få 7 lækre opskrifter til sunday roast
 
Eksotisk ricepudding med salt butterscotchsauce og romrosiner

Eksotisk ricepudding med salt butterscotchsauce og romrosiner

06. mar | DESSERTER | Få opskriften på eksotisk ricepudding med salt butterscotchsauce og romrosiner.

Eksotisk ricepudding med salt butterscotchsauce og romrosiner
 
Rødbedesalat med rygeost, peberrod og tranebær

Rødbedesalat med rygeost, peberrod og tranebær

06. mar | TILBEHØR | Få opskriften på rødbedesalat med rygeost, peberrod og tranebær.

Rødbedesalat med rygeost, peberrod og tranebær
 
Ovnristet butternutsquash med rug og æble

Ovnristet butternutsquash med rug og æble

06. mar | TILBEHØR | Få opskriften på ovnristet butternutsquash med rug og æble.

Ovnristet butternutsquash med rug og æble
 
Rodfrugter i baconsvøb

Rodfrugter i baconsvøb

06. mar | TILBEHØR | Få opskriften på rodfrugter i baconsvøb.

Rodfrugter i baconsvøb
 
Klassisk højrebssteg med sennep

Klassisk højrebssteg med sennep

06. mar | HOVEDRETTER | Få opskriften på klassisk højrebssteg med sennep og ciderskysauce med brunede løg.

Klassisk højrebssteg med sennep
 
Rullesteg med enebær og salvie

Rullesteg med enebær og salvie

06. mar | HOVEDRETTER | Få opskriften på rullesteg med enebær og salvie og ciderskysauce med brunede løg.

Rullesteg med enebær og salvie
 
4 klassiske gin-cocktails fra no. 2

4 klassiske gin-cocktails fra no. 2

04. mar | TEMA | Her får du opskriften på fire klassiske gincocktails uden for meget pynt og pjat.

Få opskrifterne på 4 klassiske gin-cocktails fra no. 2
 
Negroni fra no. 2

Negroni fra no. 2

04. mar | TILBEHØR | Denne drink er rød som en pave og kongen af gincocktails, fyldig, eksotisk og læskende – Geranium Gin foretrækkes, fordi geranium ligesom porse er god til at trække frugtighed ud af ingredienserne, i dette tilfælde Campari og vermouth – det kan ikke gå galt.

Negroni fra no. 2
 
Klassisk Martini fra no. 2

Klassisk Martini fra no. 2

04. mar | TILBEHØR | Endnu en rørt klassiker, hvor den søde vermouth sammen med bitteren giver et afrundet og sødmefuldt orangepræg.

Klassisk Martini fra no. 2
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE