gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Hovedretter > Danmarks bedste pizza
Danmarks bedste pizza

 

Danmarks bedste pizza

Udnyt det gode vejr, start grillen og lav en pizza. Danmarks grill-landshold giver dig her opskriften på deres bedste af slagsen.

15. aug - Af Det danske grilllandshold - Foto: Søren Gammelmark og Claus Peukert

Danmarks bedste pizza

Grillmetode: Indirekte (gas)
Sværhedsgrad: Mellem
Udstyr: Kuglegrill, bagesten, bageplade

5-10 g gær
3 dl koldt vand
½ dl øl
1 ½ tsk. salt
2 spsk. olivenolie
100 g durummel – italiensk hvedemel (tipo 00)
Bøffelmælksmozzarella
Portobellosvampe, i tynde skiver
Skinke, lufttørret, i tynde skiver
Basilikum
Trøffelolie
Parmesanost

Smuldr gær ud i vand og øl. Tilsæt salt og olie, og rør godt rundt. Kom mel i, indtil dejen er let klæbrig uden at klistre. Brug fingrene til at ælte dejen godt igennem med.

Skær dejen i 4 dele, der rulles til glatte kugler. Læg dem på en bageplade, kom film over, så det slutter helt tæt til, og sæt i køleskab i min. 3 timer, men gerne natten over. Lad herefter de hævede boller stå i 10 minutter ved stuetemperatur, før du ruller dem ud, så er dejen nem at arbejde med.

Rul bollerne flade – enten i hånden eller med kagerulle, og læg dem tilbage på bagepladen. Fordel så en kold tomatsauce over pizzabundene og derpå mozzarella og svampe.

 Lav en direkte optænding med fuldt blus på, ca. 300 grader er rigtig godt – høj varme giver sprød pizzabund. Læg bagepladen med pizzabundene på grillen i 3 minutter, og læg så bundene over på en bagesten, og bag yderligere 3-4 minutter, til pizzaerne er færdige.

Top med skinke og basilikum, og dryp med lidt trøffelolie hist og her. Slut af med revet parmesanost.



Tomatsauce
12 friske blommetomater
Basilikum
Oregano
1 tsk. olivenolie
Sukker
½ tsk. salt
1 knivspids peber

Hæld kogende vand over tomaterne, lad dem lige stå lidt, flå dem og blend til slut. Kog dem derpå stille og roligt op i en gryde sammen med krydderurter, olie, en anelse sukker, salt og peber – smag til, og lad afkøle.

Se også: 8 nemme grillretter



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

100g mel pt 2

29. apr 2014 KL 02:29 Af Thomas

100 g durummel lyder af lidt, ja. Nogen der har prøvet opskriften? Ellers har jeg haft succes med denne pizzadej http://www.morsoliving.dk/gorms-pizzadej

100 g mel?

30. aug 2012 KL 02:59 Af iMark81

Kan vi blive enige om, at 100 g durummel er alt for lidt?

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

6 retter der smager af Provence

6 retter der smager af Provence

21. jul | HOVEDRETTER | Efter en tur på markedet i Nice er Mira Arkin taget hjem i køkkenet i familiens franske landhus i Provence. Hun laver mad a la provencale on location – eller rettere á location – men mindre kan også gøre det, nemlig dit eget køkken derhjemme!

6 retter der smager af Provence
 
3 opskrifter på hjemmelavet is

3 opskrifter på hjemmelavet is

14. jul | DESSERTER | Efter nogle årtier med rimelig dødssyg ’papis’ a la regnbueisen og dens fætre (og vi skal ikke nævne nogle navne, men vi kender dem alle!) har mange isproducenter efterhånden fundet ud af at bruge gode basisråvarer som æg, fløde, sødmælk og frisk frugt eller god kvalitetschokolade og vanilje. Mira Arkin vil gøre dem kunsten efter og har anskaffet sig en god ismaskine, for det er et must, når man skal være sin egen ismand.

3 opskrifter på hjemmelavet is
 
6 opskrifter på sol og sommermad

6 opskrifter på sol og sommermad

09. jul | HOVEDRETTER | Vi laver sommermad med sommergrønt til dovne feriedage og lune sommeraftener. Skal det være en risotto eller noget med pasta, eller bare en omelet måske og lidt røget fisk af en art eller ligefrem et stykke lækkert hvid fisk til det sommergrønne?

6 opskrifter på sol og sommermad
 
Sommeren har...

Sommeren har...

01. jul | RÅVARER | ... en fransk forbindelse!

Sommeren har...
 
Vandbakkelser med jordbær, rabarber og letpisket vaniljefløde

Vandbakkelser med jordbær, rabarber og letpisket vaniljefløde

27. jun | DESSERTER | Vandbakkelser er en herlig klassiker. Lav gerne en god portion, og opbevar de færdige vandbakkelser frosne. Den letpiskede fløde med vanilje er den nemme løsning for en creme til desserten og fungerer, hvis der bydes sorbet til.

Vandbakkelser med jordbær, rabarber og letpisket vaniljefløde
 
5 opskrifter fra Restaurant Lumskebugten

5 opskrifter fra Restaurant Lumskebugten

18. jun | TEMA | Erwin Lauterbach er en af dansk gastronomis største profiler gennem tiden, vi besøger ham på Lumskebugten.

5 opskrifter fra Restaurant Lumskebugten
 
5 spektakulære opskrifter af Thorsten Schmidt

5 spektakulære opskrifter af Thorsten Schmidt

17. jun | TEMA | Thorsten Schmidt har taget over efter Michel Michaud på Ruths Hotel på Skagen. Det kan man læse om i en stor artikel i gastros juni-juli-udgave 2014, hvor vi bringer foto af Schmidts spektakulære retter – for ja, der er i den grad kommet andre boller på suppen i gourmeten efter Michaud. Her får du foreløbig en smagsprøve på fem af Schmidts opskrifter.

5 spektakulære opskrifter af Thorsten Schmidt
 
Få 6 opskrifter på smørrebrød fra Aamanns Deli og Takeaway

Få 6 opskrifter på smørrebrød fra Aamanns Deli og Takeaway

04. jun | TEMA | Ingen har som Adam Aamann fornyet den danske smørrebrødstradition. Det er snart en gammel historie, men Aamanns smørrebrød er stadig en af de fremmeste og fineste repræsentanter for det nye danske køkken.

Få 6 opskrifter på smørrebrød fra Aamanns Deli og Takeaway
 
Test: Kend din olivenolie

Test: Kend din olivenolie

21. maj | RÅVARER | De færreste olivenolier på butikshylderne oplyser om, hvilken sort/sorter olien er presset af. gastro har smagt på fem olier, der skilter med oprindelsen.

Test: Kend din olivenolie
 
5 tip om olivenolie

5 tip om olivenolie

21. maj | RÅVARER | Dansk franske Catherine Fogel er indkøbsdirektør hos C&E Gastroimport, som leverer gourmetvarer til restaurationsbranchen og specialbutikker. Hun har desuden gennemført ONAOO’s paneltestuddannelse og fungerer som panelleder ved olivenoliepaneltests. Hun giver disse råd til at finde vej i olivenoliejunglen:

5 tip om olivenolie
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind porcelæn fra Pillivuyt

Vind porcelæn fra Pillivuyt

Deltag i konkurrencen om 3x1 gavesæt fra Pillivuyt, med produkter fra den nye porcelænsserie ’Blå Bretagne’. Præmien har en samlet værdi af 2.580 kr.

Vind porcelæn fra Pillivuyt

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind Champagne fra Moët & Chandon

Vind Champagne fra Moët & Chandon

Deltag i konkurrencen om 3x1 flaske Moët Ice Impérial fra Moët & Chandon til en samlet værdi af 1.167 kr.

Vind Champagne fra Moët & Chandon

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED