gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Hovedretter > Danmarks bedste pizza
Danmarks bedste pizza

 

Danmarks bedste pizza

Udnyt det gode vejr, start grillen og lav en pizza. Danmarks grill-landshold giver dig her opskriften på deres bedste af slagsen.

15. aug - Af Det danske grilllandshold - Foto: Søren Gammelmark og Claus Peukert

Danmarks bedste pizza

Grillmetode: Indirekte (gas)
Sværhedsgrad: Mellem
Udstyr: Kuglegrill, bagesten, bageplade

5-10 g gær
3 dl koldt vand
½ dl øl
1 ½ tsk. salt
2 spsk. olivenolie
100 g durummel – italiensk hvedemel (tipo 00)
Bøffelmælksmozzarella
Portobellosvampe, i tynde skiver
Skinke, lufttørret, i tynde skiver
Basilikum
Trøffelolie
Parmesanost

Smuldr gær ud i vand og øl. Tilsæt salt og olie, og rør godt rundt. Kom mel i, indtil dejen er let klæbrig uden at klistre. Brug fingrene til at ælte dejen godt igennem med.

Skær dejen i 4 dele, der rulles til glatte kugler. Læg dem på en bageplade, kom film over, så det slutter helt tæt til, og sæt i køleskab i min. 3 timer, men gerne natten over. Lad herefter de hævede boller stå i 10 minutter ved stuetemperatur, før du ruller dem ud, så er dejen nem at arbejde med.

Rul bollerne flade – enten i hånden eller med kagerulle, og læg dem tilbage på bagepladen. Fordel så en kold tomatsauce over pizzabundene og derpå mozzarella og svampe.

 Lav en direkte optænding med fuldt blus på, ca. 300 grader er rigtig godt – høj varme giver sprød pizzabund. Læg bagepladen med pizzabundene på grillen i 3 minutter, og læg så bundene over på en bagesten, og bag yderligere 3-4 minutter, til pizzaerne er færdige.

Top med skinke og basilikum, og dryp med lidt trøffelolie hist og her. Slut af med revet parmesanost.



Tomatsauce
12 friske blommetomater
Basilikum
Oregano
1 tsk. olivenolie
Sukker
½ tsk. salt
1 knivspids peber

Hæld kogende vand over tomaterne, lad dem lige stå lidt, flå dem og blend til slut. Kog dem derpå stille og roligt op i en gryde sammen med krydderurter, olie, en anelse sukker, salt og peber – smag til, og lad afkøle.

Se også: 8 nemme grillretter



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

100g mel pt 2

29. apr 2014 KL 02:29 Af Thomas

100 g durummel lyder af lidt, ja. Nogen der har prøvet opskriften? Ellers har jeg haft succes med denne pizzadej http://www.morsoliving.dk/gorms-pizzadej

100 g mel?

30. aug 2012 KL 02:59 Af iMark81

Kan vi blive enige om, at 100 g durummel er alt for lidt?

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Sådan laver du ristede løg

Sådan laver du ristede løg

02. mar | TILBEHØR | Ristede løg er prikken over i'et. Det gælder både på hotdoggen, kartoffelmaden, spegepølsemaden...

Sådan laver du ristede løg.
 
Seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans i Århus

Seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans i Århus

27. feb | TEMA | Tag forskud på sommeren med seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans i Århus.

Seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans
 
Jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs

Jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs

27. feb | DESSERTER | Få Substans' opskrift på jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs.

Jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs
 
Torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke

Torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke

27. feb | HOVEDRETTER | Få Substans' opskrift på torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke.

Torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke
 
Sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg

Sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg

27. feb | HOVEDRETTER |

Få Substans' opskrift på sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg.

Sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg
 
Grillbøf med ærter, asparges, gulerod

Grillbøf med ærter, asparges, gulerod

27. feb | HOVEDRETTER | Få Substans' opskrift på grillbøf med ærter, asparges, gulerod.

Grillbøf med ærter, asparges, gulerod
 
Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost

Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost

27. feb | FORRETTER | Få Substans' opskrift på Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost.

Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost (1 kommentarer)
 
Kammusling med asparges, lakrids, agurk

Kammusling med asparges, lakrids, agurk

27. feb | FORRETTER | Få Substans' opskrift på kammusling med asparges, lakrids, agurk

Kammusling med asparges, lakrids, agurk
 
Fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel

Fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel

20. feb | TEMA | Her får du opskrifterne på fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel.

Fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel
 
Vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'

Vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'

20. feb | DESSERTER | Få Uformels opskrift på vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'.

Vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE