gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Hovedretter > Boller i karry med basmatiris
Boller i karry med basmatiris

 

Boller i karry med basmatiris

Klassisk dansk ret - her i en spicy version med æbler og tomater i saucen. Servér med koriander på toppen og en Leffe's Blonde til.

24. nov - Af Peter Andreas Ingeberg - Foto: Anders Hviid

Boller i karry

Til 4 personer

½ kg hk. kalvekød
½ kg hk. skinkekød
2 spsk. fint havsalt
1 dl hvedemel
2 æg
2-3 dl sødmælk
1-2 løg
Peber

Rør de to kødtyper godt sammen, og rør salt i til blandingen er sej. Ælt derefter melet godt ind, og kom æggene i – et ad gangen. Tilsæt mælk forsigtigt, lidt ad gangen, til farsen er lind og fast på samme tid.

Finthak løget, og rør det i sammen med peber og evt. mere salt. Smag på den – steg evt. en mikrofrikadelle, hvis du ikke bryder dig om at smage på rå fars. Stil farsen køligt 1 times tid, og form derefter boller, der skal koges forsigtigt i ca. 3 liter vand, evt. tilsat suppeurter, et skvæt eddike og salt. Lad alle bollerne koge ca. 10 minutter. Tag bollerne op.

 Sigt kogevandet/bouillonen. Kog den rene bouillon ind til ca. 1 liter. Lav en karrysauce – se nedenfor – som bollerne serveres i – efter at have trukket mindst 1 time og gerne natten over. Giv basmatiris til.

Karrysauce:
2-3 store madæbler
1 knoldselleri
1 dl olie – neutral smagende
1 dl karry – der er mange typer og kvaliteter, så vælg med omhu
1 l sigtet, indkogt bouillon – fra kødbollekogning
2 spsk. maizena
1 dl piskefløde
8-12 modne faste kødfulde tomater
Havsalt
Frisk chili efter temperament

Skræl og udkern æblerne, og skær dem ud i tern. Skræl sellerien, og skær den ud i tern. Rist selleri og æble i olie, og tilsæt karry og chili skåret i halve (så de kan fiskes op, hvis smertegrænsen for stærk mad bliver ramt undervejs). Rist det hele godt igennem, og tilsæt bouillon. Kog det hele op.

Rør maizena ud i piskefløde, og tilsæt det. Kog yderligere i 5 minutter. Konsistensen skal være let cremet, men ikke tyk – justér evt. med lidt mere maizena eller bouillon.

 Flå tomaterne ved først at skære et kryds i dem, og derpå hælde kogende vand over dem i en skål – og tag så fat i skindet med en kniv. Tilsæt de flåede tomater, efter der er skruet ned for saucen, og smag til med salt.

Basmatiris:
4 dl basmatiris
Koldt vand – til det dækker med en fingerbredde

Kom risene i en tykbundet gryde og skyl dem godt 2-3 gange. Dæk risene med koldt vand. Læg låg på, kog risene op, og skru ned til lav varme, og lad den småkoge i 15 minutter. Sluk for risene, og lad dem trække færdige 15 minutter mere under låg. 

TIP! Prøv lidt utraditionelt at toppe retten med frisk koriander og mynte – og prøv også at give en mangochutney og/eller frisk ananas til – det virker helt fantastisk til denne klassiker.

Få opskriften på Mikkel Karstads æblechutney her.

Drikketip: Leffe’s Blonde’ eller fx Brown Ale fra Jacobsen – så får man fylde, sødme og friskhed fra kulsyren, hvilket er helt centralt for drikkevarer til denne ret.


Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Boller i karry opskrifter

10. maj 2012 KL 07:53 Af Pia Nielsen

Super lækker opskrift o:) Jeg kan i øvrigt varmt anbefale www.bollerikarry.com til gode opskrifter på boller i karry.

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

3 opskrifter med kirsebær

3 opskrifter med kirsebær

17. sep | DESSERTER | Vi bringer her tre kirsebærlækkerier – to franske klassikere, clafoutis og pavlova, og en enkelt særlig fræk, nemlig gedeosttærte med flamberede kirsebær. Vi liker!

3 opskrifter med kirsebær
 
3 til den søde side

3 til den søde side

05. sep | DESSERTER | Tre små søde... En tærte, en småkage og en galette...

3 til den søde side
 
 
Nannas september køkken

Nannas september køkken

01. sep | RÅVARER | Nanna Simonsen trækker det sidste ud af sommeren i årets mest fuldfede måned med tidlige æbler til æbleflæsk og ikke mindst andevildt, der jo netop må skydes nu og fremefter, og som går så godt med sæsonens bær.

Nannas september køkken
 
Hvid chokolade-hindbærtærte

Hvid chokolade-hindbærtærte

29. aug | DESSERTER | Få opskriften på hindbærtærte med hvid chokolade...

Hvid chokolade-hindbærtærte
 
5 pizzaer: Klassisk og nynordisk

5 pizzaer: Klassisk og nynordisk

25. aug | HOVEDRETTER |

Pizza behøver ikke at være specielt italiensk, og den kan laves både i hurtig og langsom version alt efter, om den er 'overlagt' eller ej. Men hjemmelavet det skal den være - Nanna Simonsen viser hvordan...

5 pizzaer: Klassisk og nynordisk
 
Få 6 opskrifter fra Restaurant De 2 Have

Få 6 opskrifter fra Restaurant De 2 Have

20. aug | TEMA | Danmarks nordligst beliggende restaurant, ja, faktisk Danmarks nordligste beliggende hus overhovedet, ser udvendigt ikke ud af så meget, men indenfor finder man et designersmart spisested med udsyn på tallerkenen – og udsyn og udsigt i det hele taget. Man får vel ikke bedre udsigt noget sted i Danmark. De 2 Have er månedens restaurant i gastro.

Få 6 opskrifter fra Restaurant De 2 Have
 
6 opskrifter på fastfood fra Lammefjorden

6 opskrifter på fastfood fra Lammefjorden

11. aug | HOVEDRETTER | Hotdogs, burgere, nuggets, BBQ, sodavand og milkshake – så vanker der fastfood! Har vi fået solstik? Nej, nej, slet ikke, vi har bare leget lidt med junkklassikerne fra fastfoodverdenen og givet dem et vitaminboost med lækre nye grøntsager fra Lammefjorden og pimpet dem med alskens lækre marinader og mayonnaiser i bedste nynordiske stil.

6 opskrifter på fastfood fra Lammefjorden
 
5 lækre opskrifter til brunch med vennerne

5 lækre opskrifter til brunch med vennerne

06. aug | HOVEDRETTER | Det er altid dejligt med en middag med vennerne, så hvorfor ikke begynde lidt tidligt – uden at vi snakker for tidligt – hvorfor ikke ses til brunch og have dagen for sig sammen? Måske man så også kan nå en sen frokost …

5 lækre opskrifter til brunch med vennerne
 
Det spiser vi i august

Det spiser vi i august

01. aug | RÅVARER | August er med Ø … økologi!

Det spiser vi i august
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind whisky fra Glenmorangie

Vind whisky fra Glenmorangie

Deltag i konkurrencen om en 2x1 flaske Glenmorangie Signet til en samlet værdi af 2.540 kr.

Vind whisky fra Glenmorangie

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Deltag i konkurrencen om 5x1 Gråmyr-gaveæske med 770 g blandede karameller fra Karamel Kompagniet. Samlet værdi 960 kr.

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED