gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Hovedretter > Medisterpølse
Medisterpølse

 

Medisterpølse

Hjemmelavet medisterpølse.

13. nov - Af James Price - Foto: René Riis

1 kg svinesmåkød
200 g spæk
2 små løg
1 tsk. stødte nelliker
1 tsk. revet muskat
2 tsk. allehånde
Salt
Peber
2 æggehvider
3 spsk. kartoffelmel
3-4 dl kold suppe
2 m svinetarm

Skær det kolde kød og spæk i mindre stykker. Pil løgene, og skær også dem i mindre stykker. Kør det hele gennem kødhakkeren to gange. Rør farsen grundigt med krydderier, æggehvider og kartoffelmel. Tilsæt suppe, indtil farsen har en relativt blød konsistens; den må ikke være flydende, men bestemt heller ikke for fast. Stop farsen i tarmen, ikke alt for fast da den udvider sig noget under tilberedningen. Hvis der opstår luftbobler, prikkes de med en nål. Jeg synes, pølsen bliver bedst, hvis man steger den i rå tilstand, men den kan naturligvis også blancheres først.

Tip: Klassisk tilbehør er stuvet grønlangkål og en god kras sennep, men den kan evt. også ristes sammen med kviste af rosmarin og spises med stegte peberfrugter og en god blandet salat. Hvis det er tanken, ville jeg nok tilsætte farsen lidt hvidløg.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Supermedister

01. nov 2013 KL 12:03 Af Hanne Lønskov

Skiftede spækket ud med bacontern, kørte løg og bacon gennem kødhakkeren. Rørte det hele sammen med salt og peber som i "tilføjning" Lod den simre til kernetemp. på 80 grader, sammen med rigeligt salt, 2 laurbærblade og en lille håndfuld peberkorn. Kølede den hurtigt ned i koldt vand, tørrede den af og koldrøg den i weberen i 1 time. Det blew båre dejly! Mums

tilføjning

05. dec 2012 KL 02:10 Af Bjarne Andersen

Har ikke prøvet opskriften,men den ser ok ud.LIDT hjælp til husmoderen[fadderen] Grundregler.salt 20gr.pr.kg peber 3gr.pr.kg til kogevare helst hvid peber.PGA.udsednet, ved kogning.. kogetider 1minut pr.mm,en tarm på 32mm 16minutter,, ET GODT RÅD lad fruen stoppe den,da det kræver fødelse.

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

7 italienske pasta opskrifter

7 italienske pasta opskrifter

26. jan | TEMA | Pasta er Danmarks italienske nationalspise. Se vores favoritretter her.

7 italienske pasta opskrifter (1 kommentarer)
 
Cannelloni med gris, pancetta og fennikel

Cannelloni med gris, pancetta og fennikel

26. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på cannelloni med gris, pancetta og fennikel.

Cannelloni med gris, pancetta og fennikel
 
Gnocchi di sardi med artiskokker

Gnocchi di sardi med artiskokker

26. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på gnocchi di sardi med artiskokker.

Gnocchi di sardi med artiskokker
 
Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe

26. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på spaghetti cacio e pepe.

Spaghetti cacio e pepe
 
Pappardelle med svinekæber i vino

Pappardelle med svinekæber i vino

26. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på pappardelle med svinekæber i vino.

Pappardelle med svinekæber i vino
 
Linguine ai frutti di mare

Linguine ai frutti di mare

26. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på linguine ai frutti di mare.

Linguine ai frutti di mare
 
Ravioli med tallegio og butternutsquash

Ravioli med tallegio og butternutsquash

26. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på ravioli med tallegio og butternutsquash.

Ravioli med tallegio og butternutsquash
 
Spaghettini med tomat og olivenolie

Spaghettini med tomat og olivenolie

26. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på spaghettini med tomat og olivenolie.

Spaghettini med tomat og olivenolie
 
Grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep

Grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep

23. jan | FROKOST | Få opskriften på grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep.

Grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep
 
10 sublime opskrifter med svinekød

10 sublime opskrifter med svinekød

23. jan | TEMA | Sylte, svinemørbrad, svinecarré, svinebryst, satayspyd og mange flere lækkerier med svinekød. Se de mange lækre opskrifter med gris her.

Klik her og få 10 sublime opskrifter med svinekød
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE