gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Hovedretter > Medisterpølse
Medisterpølse

 

Medisterpølse

Hjemmelavet medisterpølse.

13. nov - Af James Price - Foto: René Riis

1 kg svinesmåkød
200 g spæk
2 små løg
1 tsk. stødte nelliker
1 tsk. revet muskat
2 tsk. allehånde
Salt
Peber
2 æggehvider
3 spsk. kartoffelmel
3-4 dl kold suppe
2 m svinetarm

Skær det kolde kød og spæk i mindre stykker. Pil løgene, og skær også dem i mindre stykker. Kør det hele gennem kødhakkeren to gange. Rør farsen grundigt med krydderier, æggehvider og kartoffelmel. Tilsæt suppe, indtil farsen har en relativt blød konsistens; den må ikke være flydende, men bestemt heller ikke for fast. Stop farsen i tarmen, ikke alt for fast da den udvider sig noget under tilberedningen. Hvis der opstår luftbobler, prikkes de med en nål. Jeg synes, pølsen bliver bedst, hvis man steger den i rå tilstand, men den kan naturligvis også blancheres først.

Tip: Klassisk tilbehør er stuvet grønlangkål og en god kras sennep, men den kan evt. også ristes sammen med kviste af rosmarin og spises med stegte peberfrugter og en god blandet salat. Hvis det er tanken, ville jeg nok tilsætte farsen lidt hvidløg.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Supermedister

01. nov 2013 KL 12:03 Af Hanne Lønskov

Skiftede spækket ud med bacontern, kørte løg og bacon gennem kødhakkeren. Rørte det hele sammen med salt og peber som i "tilføjning" Lod den simre til kernetemp. på 80 grader, sammen med rigeligt salt, 2 laurbærblade og en lille håndfuld peberkorn. Kølede den hurtigt ned i koldt vand, tørrede den af og koldrøg den i weberen i 1 time. Det blew båre dejly! Mums

tilføjning

05. dec 2012 KL 02:10 Af Bjarne Andersen

Har ikke prøvet opskriften,men den ser ok ud.LIDT hjælp til husmoderen[fadderen] Grundregler.salt 20gr.pr.kg peber 3gr.pr.kg til kogevare helst hvid peber.PGA.udsednet, ved kogning.. kogetider 1minut pr.mm,en tarm på 32mm 16minutter,, ET GODT RÅD lad fruen stoppe den,da det kræver fødelse.

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Sådan renser du dine muslinger

Sådan renser du dine muslinger

25. mar | TEMA | Muslinger skal spises absolut friske og være levende ved tilberedning.

3 gode tips (5 kommentarer)
 
5 fantastiske opskrifter med sødt og grønt

5 fantastiske opskrifter med sødt og grønt

20. mar | TEMA | Sødt i det salte køkken og salt i det søde har de sidste år været en klar tendens i restaurantkøkkenerne herhjemme. Smart, hvis man hører til dem, der synes, at sødt er syndigt, for så kan man pludselig spise dessert med langt bedre samvittighed og forene det søde med det sunde. Her skal vi have desserter på rødbede, bladselleri, skorzonerrod, græskar, fennikel og hirse. Men selvfølgelig med sukker, chokolade, karamel, honning, for nok skal det være grønt, men ...

5 fantastiske opskrifter med sødt og grønt
 
Rødbedesorbet med friskost og sirupskage

Rødbedesorbet med friskost og sirupskage

20. mar | DESSERTER | Få opskriften på rødbedesorbet med friskost og sirupskage.

Rødbedesorbet med friskost og sirupskage
 
Sorbet af bladselleri og citronmelisse med mælkesifon

Sorbet af bladselleri og citronmelisse med mælkesifon

20. mar | DESSERTER | Få opskriften på sorbet af bladselleri og citronmelisse med mælkesifon.

Sorbet af bladselleri og citronmelisse med mælkesifon
 
 
Græskarkerneis i krustader med græskarcreme og flødeskum

Græskarkerneis i krustader med græskarcreme og flødeskum

20. mar | DESSERTER | Få opskriften på græskarkerneis i krustader med græskarcreme og flødeskum.

Græskarkerneis i krustader med græskarcreme og flødeskum
 
Fennikeliscreme med hirsegrød deluxe, knuste oreos og estragonessens

Fennikeliscreme med hirsegrød deluxe, knuste oreos og estragonessens

20. mar | DESSERTER | Få opskriften på fennikeliscreme med hirsegrød deluxe, knuste oreos og estragonessens.

Fennikeliscreme med hirsegrød deluxe, knuste oreos og estragonessens
 
Sådan vælger du en frisk fisk

Sådan vælger du en frisk fisk

09. mar | TEMA | Fem simple skridt sikrer, at du får en frisk fisk med hjem. Og så får du også lige et par ord om opbevaring og tilberedning af fisk med på vejen.

Sådan vælger du en frisk fisk.
 
Sunday roast

Sunday roast

06. mar | TEMA | Søndagsfrokosten sammen med vennerne eller familien er aldrig rigtigt gået af mode, men nu tvistes ideen med søndagssteg, som man kender det i England.

Få 7 lækre opskrifter til sunday roast
 
Eksotisk ricepudding med salt butterscotchsauce og romrosiner

Eksotisk ricepudding med salt butterscotchsauce og romrosiner

06. mar | DESSERTER | Få opskriften på eksotisk ricepudding med salt butterscotchsauce og romrosiner.

Eksotisk ricepudding med salt butterscotchsauce og romrosiner
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE