gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Hovedretter > Grillet sandart med ærter og ærtesmør
Grillet sandart med ærter og ærtesmør

 

Grillet sandart med ærter og ærtesmør

Grill sandarten hel, da det giver det saftigste fiskekød. Sender sommervejret dig indendørs, kan fisken også sagtens dampes, bages eller grilles i ovnen med et rigtig godt resultat.

03. jul - Af Redaktionen / Opskrift af Peter Andres Ingeberg - Foto: Anders Hviid

Grillet sandart med ærter, ærtesmør og rugbrødscroutoner

Til 4 personer

1 hel sandart – a ca. 1 kg
Krydderurter – efter eget valg
1 citron
50 g bælgede ærter
Olivenolie

Rens fisken; har fiskehandleren ikke gjort det, så spræt bugen op, og fjern blod og indvolde. Rids fisken de tykkeste steder, og fyld alle åbninger med rensede, velafdryppede krydderurter og citronskiver. Smør fisken ind i olie, og grill den ca. 10 minutter på hver side. Check inde ved benet, om det slipper kødet; så er fisken færdig.

Kog ærterne et par minutter, og servér dem til den varme, grillede fisk sammen med blødt ærtesmør og rugbrødscroutoner, og top med hakket dild.

Ærtesmør:
100 g bælgede ærter
1 stort bdt. dild
100 g blødt smør
½ citron – saften heraf
Havsalt
Peber

Blend ærterne til en grov puré.

Skyl dilden, og afdryp godt, og hak den – gem lidt til anretning.

Rør smørret hvidt og luftigt med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Vend ærtepuré og dild i. Servér smørret blødt.

Rugbrødscroutoner:
150 g rugbrød

Skær rugbrødsskiverne i små firkanter, og rist dem i en 225 grader varm ovn i ca. 10 minutter.

Tip: Har fisken rogn, smager det godt kogt og stegt til frokost dagen derpå. Grønne salater og marinerede grøntsager passer i øvrigt godt til denne ret.

Prøv også Mikkel Karstads sommergrill-menu, hvor der blandt andet er østers, blæksprutte og makrel på menuen: Havnegrill deluxe






Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

8 opskrifter med jomfruhummer

8 opskrifter med jomfruhummer

30. jan | TEMA | Jomfruhummeren er en herlig delikatesse, der kan spises årets rundt. Vi har samlet 8 af de bedste opskrifter med krebsdyret, så kig med og lad dig inspirere til dit næste måltid med de velsmagende jomfruer fra havet.

Klik her og få de 8 opskrifter med jomfruhummer. (1 kommentarer)
 
 
 
Spyd med jomfruhummerhale, små krydderurter, salt og mandler

Spyd med jomfruhummerhale, små krydderurter, salt og mandler

30. jan | FORRETTER | Få opskriften på spyd med jomfruhummerhale, små krydderurter, salt og mandler

Spyd med jomfruhummerhale, små krydderurter, salt og mandler
 
Pizza med jomfruhummer, hjertemuslinger og små tomater

Pizza med jomfruhummer, hjertemuslinger og små tomater

30. jan | FORRETTER | Få opskriften på pizza med jomfruhummer, hjertemuslinger og små tomater.

Pizza med jomfruhummer, hjertemuslinger og små tomater
 
Ristet jomfruhummer græskar, bær og fuglegræs

Ristet jomfruhummer græskar, bær og fuglegræs

30. jan | FORRETTER | Få opskriften på ristet jomfruhummer græskar, bær og fuglegræs.

Ristet jomfruhummer græskar, bær og fuglegræs
 
Aromatisk skaldyrssuppe med citrongræs, ingefær, chili og rouille

Aromatisk skaldyrssuppe med citrongræs, ingefær, chili og rouille

30. jan | FORRETTER | Få opskriften på aromatisk skaldyrssuppe med citrongræs, ingefær, chili og rouille.

Aromatisk skaldyrssuppe med citrongræs, ingefær, chili og rouille
 
Jomfruhummer og hvide asparges med skilt hummer-smørsauce og vilde urter

Jomfruhummer og hvide asparges med skilt hummer-smørsauce og vilde urter

30. jan | FORRETTER | Få opskriften på jomfruhummer og hvide asparges med skilt hummer-smørsauce og vilde urter.

Jomfruhummer og hvide asparges med skilt hummer-smørsauce og vilde urter
 
 
7 italienske pasta opskrifter

7 italienske pasta opskrifter

26. jan | TEMA | Pasta er Danmarks italienske nationalspise. Se vores favoritretter her.

7 italienske pasta opskrifter (1 kommentarer)
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE