gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Hovedretter > 5 opskrifter på simremad
5 opskrifter på simremad

 

5 opskrifter på simremad

Brug efteråret på at lave lækker simremad, som kun bliver bedre af at være flere dage eller timer undervejs. Vi har fundet 5 gode opskrifter fra arkivet.

05. nov - Af Redaktionen


Cassoulet 

Af Francis Cardenau


1 kg tørrede hvide bønner fra Tarbes
1-2 l vand
100 g rå flæskesvær
250 g letsaltet flæsk
2 tomater
1 bouquet garni
1 løg
4 nelliker
Rasp
250 g foie gras
Salt
Peber

Skyl bønnerne, og læg dem i blød natten over. Skyl derpå bønnerne i rindende vand, læg dem i en tykbundet gryde, og hæld vand over, så det dækker.

Tilsæt rå flæskesvær, letsaltet flæsk, tomater i kvarter, bouquet garni og 1 løg med nelliker stukket i, salt og peber. Lad det koge op og herefter simre 1 times tid. Hold øje med, at det ikke brænder på, og tilsæt om nødvendigt vand under kogningen.

Tag gryden af varmen, smag til med salt, og lad det køle ned ved stuetemperatur. Sæt gryden i køleskabet natten over.

Tag dagen efter ouquet garni og løget med nelliker op af gryden, og kassér begge. Tag også flæskekødet op, og læg det til side.

Fyld:

2 løg
8 hvidløgsfed
3 gulerødder
2 blegselleristilke
125 g gåsefedt
8 toulouse-pølser
800 g andeconfit fra dåse

Pil løg og hvidløg, skræl gulerødder, skær blegselleri til, og skær derpå alt ud i små stykker. Steg det hele blankt i gåsefedt. Steg derpå toulouse-pølserne med, til de er gyldne, i ca. 15-20 minutter. Steg andeconfit gyldent på en teflonpande for sig i det fedt, der hænger ved.

Anret et lag kogte bønner i et stort ildfast fad eller en lerpotte/stegeso (fx römertopf). På bønnelaget lægges et fyld af stegte pølser med garniture, stegt andeconfit og desuden kogeflæsk og svær, og dæk med et bønnelåg. Tilsæt væde fra bønnerne. Dæk rettens overflade med et lag rasp, og stil den i ovnen i ca. 1 time ved 150 grader.

Kig jævnligt til den – det må ikke blive tørt – og pres rasplaget ned i retten 2 til 3 gange under bagningen.

Lynsteg foie grasen ved høj varme på en teflonpande lige inden servering, og top cassoulet-fadet med den.

Servér retten i et fadet med et godt brød til.

Fortsætter på næste side... 

12345 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Stegesoen er oplagt til simremad

16. nov 2013 KL 11:14 Af Thomas

Skal man ud i at lave lækker simremad, så kan man ikke komme uden om det klassiske og ældgamle køkkenredskab stegesoen. Til de interessere kan man læse en masse på <a href="http://stegeso.com>Stegeso.com</a>. mvh. Thomas

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans i Århus

Seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans i Århus

27. feb | TEMA | Tag forskud på sommeren med seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans i Århus.

Seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans
 
Jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs

Jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs

27. feb | DESSERTER | Få Substans' opskrift på jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs.

Jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs
 
Torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke

Torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke

27. feb | HOVEDRETTER | Få Substans' opskrift på torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke.

Torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke
 
Sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg

Sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg

27. feb | HOVEDRETTER |

Få Substans' opskrift på sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg.

Sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg
 
Grillbøf med ærter, asparges, gulerod

Grillbøf med ærter, asparges, gulerod

27. feb | HOVEDRETTER | Få Substans' opskrift på grillbøf med ærter, asparges, gulerod.

Grillbøf med ærter, asparges, gulerod
 
Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost

Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost

27. feb | FORRETTER | Få Substans' opskrift på Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost.

Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost
 
Kammusling med asparges, lakrids, agurk

Kammusling med asparges, lakrids, agurk

27. feb | FORRETTER | Få Substans' opskrift på kammusling med asparges, lakrids, agurk

Kammusling med asparges, lakrids, agurk
 
Fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel

Fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel

20. feb | TEMA | Her får du opskrifterne på fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel.

Fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel
 
Vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'

Vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'

20. feb | DESSERTER | Få Uformels opskrift på vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'.

Vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'
 
Stegt gråand med græskar, grønkål, fedtegrever og sherrysauce

Stegt gråand med græskar, grønkål, fedtegrever og sherrysauce

20. feb | HOVEDRETTER | Få Uformels opskrift på stegt gråand med græskar, grønkål, fedtegrever og sherrysauce

Stegt gråand med græskar, grønkål, fedtegrever og sherrysauce
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE