gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > Opskrifter > Hovedretter > 5 opskrifter på simremad
5 opskrifter på simremad

 

5 opskrifter på simremad

Brug efteråret på at lave lækker simremad, som kun bliver bedre af at være flere dage eller timer undervejs. Vi har fundet 5 gode opskrifter fra arkivet.

05. nov - Af Redaktionen


Cassoulet 

Af Francis Cardenau


1 kg tørrede hvide bønner fra Tarbes
1-2 l vand
100 g rå flæskesvær
250 g letsaltet flæsk
2 tomater
1 bouquet garni
1 løg
4 nelliker
Rasp
250 g foie gras
Salt
Peber

Skyl bønnerne, og læg dem i blød natten over. Skyl derpå bønnerne i rindende vand, læg dem i en tykbundet gryde, og hæld vand over, så det dækker.

Tilsæt rå flæskesvær, letsaltet flæsk, tomater i kvarter, bouquet garni og 1 løg med nelliker stukket i, salt og peber. Lad det koge op og herefter simre 1 times tid. Hold øje med, at det ikke brænder på, og tilsæt om nødvendigt vand under kogningen.

Tag gryden af varmen, smag til med salt, og lad det køle ned ved stuetemperatur. Sæt gryden i køleskabet natten over.

Tag dagen efter ouquet garni og løget med nelliker op af gryden, og kassér begge. Tag også flæskekødet op, og læg det til side.

Fyld:

2 løg
8 hvidløgsfed
3 gulerødder
2 blegselleristilke
125 g gåsefedt
8 toulouse-pølser
800 g andeconfit fra dåse

Pil løg og hvidløg, skræl gulerødder, skær blegselleri til, og skær derpå alt ud i små stykker. Steg det hele blankt i gåsefedt. Steg derpå toulouse-pølserne med, til de er gyldne, i ca. 15-20 minutter. Steg andeconfit gyldent på en teflonpande for sig i det fedt, der hænger ved.

Anret et lag kogte bønner i et stort ildfast fad eller en lerpotte/stegeso (fx römertopf). På bønnelaget lægges et fyld af stegte pølser med garniture, stegt andeconfit og desuden kogeflæsk og svær, og dæk med et bønnelåg. Tilsæt væde fra bønnerne. Dæk rettens overflade med et lag rasp, og stil den i ovnen i ca. 1 time ved 150 grader.

Kig jævnligt til den – det må ikke blive tørt – og pres rasplaget ned i retten 2 til 3 gange under bagningen.

Lynsteg foie grasen ved høj varme på en teflonpande lige inden servering, og top cassoulet-fadet med den.

Servér retten i et fadet med et godt brød til.

Fortsætter på næste side... 

12345 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Stegesoen er oplagt til simremad

16. nov 2013 KL 11:14 Af Thomas

Skal man ud i at lave lækker simremad, så kan man ikke komme uden om det klassiske og ældgamle køkkenredskab stegesoen. Til de interessere kan man læse en masse på <a href="http://stegeso.com>Stegeso.com</a>. mvh. Thomas

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Få inspiration til lækker påskebrunch

Få inspiration til lækker påskebrunch

16. apr | TEMA | PÅSKE: Påskemorgen stod Jesus som bekendt op af sin grav – Rasmus Kjær står helt udramatisk bare op af sin seng, men går straks i køkkenet for at lave en lækker brunch. Påsken er jo lig med et hav af fridage, og traditionelt ses mange af os ved veldækkede frokostborde, men hvorfor ikke springe ud i en påskebrunch – få inspiration her.

Få inspiration til lækker påskebrunch
 
3 søde med citron

3 søde med citron

16. apr | DESSERTER | Vi laver søde sager med masser af citroner; Scones, citronfromage og lemon-meringue-pie...

3 søde med citron
 
Påskelam på 5 forskellige måder

Påskelam på 5 forskellige måder

15. apr | TEMA | PÅSKE: Der er ikke noget som et lille spædt lam, yndigt og blødt ... og stort set alt på det kan spises og tilberedes på alle tænkelige måder! Her er fem opskrifter med forslag til påsken - fra både for og bag, kølle, skank, culotte, nyre og hjerte.

Påskelam på 5 forskellige måder
 
6 opskrifter med masser af smag

6 opskrifter med masser af smag

07. apr | HOVEDRETTER | Hurtig mad er jo okay og tit en nødvendighed, men masser af smag er et must. Her er lidt af hvert – en fyldig suppe, en hurtig pastaret, en omgang skaldyr, en burger, et stykke stegt kød og et stykke lynstegt laks.

6 opskrifter med masser af smag
 
Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

02. apr | TEMA | Der er dejligt på Dragsholm – og stedet kan det hele rent gastronomisk, du kan gå topgourmetvejen i Slotskøkkenet, og du kan gå den mere afslappede og brasseriagtige vej i Lammefjordens Spisehus. Vi har gjort det sidste, og køkkenchef Claus Henriksen bød os indenfor på en lille frokost – Lammefjordens Spisehus er Månedens restaurant.

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus (1 kommentarer)
 
 
 
Nem hverdagsmad: 6 hurtige retter

Nem hverdagsmad: 6 hurtige retter

19. mar | HOVEDRETTER | Hvad skal vi have til middag – på en helt almindelig hverdagsaften, når det skal gå lidt nemt og hurtigt, men stadig (altid) gerne må være lækkert? Du får seks dejlige opskrifter her...

Nem hverdagsmad: 6 hurtige retter
 
Karamelkoldskål med marengs

Karamelkoldskål med marengs

13. mar | DESSERTER | Få opskriften på Rasmus Leck Fischers lækre karamelkoldskål med marengs.

Karamelkoldskål med marengs
 
5 fyldige supper

5 fyldige supper

05. mar | HOVEDRETTER | Rasmus Leck Fischer tager suppeskeen i den anden hånd og laver suppe med helt nye boller på.

5 fyldige supper
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind røggryde fra Zwilling

Vind røggryde fra Zwilling

Deltag i konkurrencen om 3x1 røggryde fra Zwilling til en samlet værdi af 2.999,85 kr.

Vind røggryde fra Zwilling

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind vinreol fra Kastrup Design

Vind vinreol fra Kastrup Design

Deltag i konkurrencen om 2x1 vinreol i plexiglas fra Kastrup Design til en samlet værdi af 2.750 kr.

Vind vinreol fra Kastrup Design

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED