gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Hovedretter > 4 lækre vinterretter
4 lækre vinterretter

 

4 lækre vinterretter

Tiden er stadig til vintermad, og her får du fire lækre af slagsen...

22. jan - Af Pernille Olsen


Flankesteak med brødfritter og rørt smør
Opskriften er til 6 personer


2 okseflanker a 600-700 g
Olivenolie
Groft salt

Flankerne pensles med olie og ligger, til de har køkkentemperatur. Flankerne kommer på en ophedet grillpande i kun et par minutter på hver side, hviler sig i fem minutter under alufolie, drysses med groft salt og skæres så ud i strimler a ca. 3 cm og serveres med brødfritter og smør rørt med ansjos eller rochefort.

2 x smør:

250 g smør
150 g roquefort – eller 1 spsk. finthakkede ansjoser (el. 8-10 finthakkede sardeller i olie)

Smørret skal have rumtemperatur, før det piskes let og luftigt med håndmikseren, hvorefter der tilsættes ost eller fisk. Man kan vælge at servere den ene eller begge versioner.

Brødfritter:

1 daggammelt lyst brød
Smeltet smør til pensling
2-3 hvidløgfed

Skær skorpen af brødet, der skæres i staver, 8 cm lange og 3 cm brede, altså som velvoksne  kartoffelfritter. De pensles generøst med smeltet smør, kommes på bagepapir og i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter. De skal være sprøde, men ikke gennembagte. Skær et par hvidløgsfed over, og gnid fritterne med dem. Hold dem lune, til de skal serveres.

Tip:
I stedet for roquefort kan anvendes Løgismoses blå fåreost. Brødet til fritterne må i øvrigt hverken have for små eller for store huller.

1234 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Prøv US Flap Meat i stedet

26. jan 2013 KL 09:31 Af Jan

Hvis du vil prøve et forrygende alternativ, så køb US Flap Meat. Det skal behqndles nogenlunde som flank steak, men har en forrygende saftighed. Vær meget opmærksom på hvilken vej du skærer kødet. Det er et langt stykke der typisk skæres i tre inden stegning (på af forskellig tykkelse). Fibrerne går modsat det man forventer, så detskal faktisk skæres 'på langs' i forhold til stykkets oprindelige størrelse

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep

Grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep

23. jan | FROKOST | Få opskriften på grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep.

Grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep
 
10 sublime opskrifter med svinekød

10 sublime opskrifter med svinekød

23. jan | TEMA | Sylte, svinemørbrad, svinecarré, svinebryst, satayspyd og mange flere lækkerier med svinekød. Se de mange lækre opskrifter med gris her.

Klik her og få 10 sublime opskrifter med svinekød
 
Pocheret svin i krydderurtebouillon med sprøde kartofler

Pocheret svin i krydderurtebouillon med sprøde kartofler

23. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på pocheret svin i krydderurtebouillon med sprøde kartofler.

pocheret svin i krydderurtebouillon med sprøde kartofler
 
Mørbradbøf med bløde løg, sechuanpeber og agurkesalat

Mørbradbøf med bløde løg, sechuanpeber og agurkesalat

23. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på mørbradbøf med bløde løg, sechuanpeber og agurkesalat.

Mørbradbøf med bløde løg, sechuanpeber og agurkesalat
 
Satayspyd med svinefilet og sataysauce

Satayspyd med svinefilet og sataysauce

23. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på satayspyd med svinefilet og sataysauce

Satayspyd med svinefilet og sataysauce
 
Gris med fersken og sommerkartoffelmos

Gris med fersken og sommerkartoffelmos

23. jan | HOVEDRETTER |

Få opskriften på gris med fersken og sommerkartoffelmos.

Gris med fersken og sommerkartoffelmos
 
 
 
 
Svinecarrè, stegt polenta, braiseret fennikel og salsa verde

Svinecarrè, stegt polenta, braiseret fennikel og salsa verde

23. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på svinecarrè, stegt polenta, braiseret fennikel og salsa verde.

Svinecarrè, stegt polenta, braiseret fennikel og salsa verde
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE