gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > Opskrifter > Forretter > Quiche lorraine og hjemmerøget laks
Quiche lorraine og hjemmerøget laks

 

Quiche lorraine og hjemmerøget laks


Få Nimbs opskrift på quiche lorraine og hjemmerøget laks her...

27. feb - Af Mette Beck - Foto: Anders Hviid


4 personer


150 g bacon
150 g porre
1 hvidløgsfed
Smør
Salt
Peber
70 g gruyére
3 æg
5 dl piskefløde
Muskat
200 g røget laks, i grove skiver

Skær baconen i fine tern, og steg dem sprøde på panden. Vask porren, og skær den i skiver. Pil hvidløgsfeddet, og finthak det. Steg porre og hvidløg blødt i smør og smag til med salt og peber. Bland bacon heri. Kom fyldet over en tærtedej i en form.

Rør gruyére, æg, fløde og lidt muskat sammen, og hæld massen over tærtefyldet. Bag tærten i ovnen ved 160 grader i ca. 15-20 minutter. Servér straks med røget laks til.

Tærtebund

250 g mel
170 g koldt smør
1 lille æg
1 tsk. salt
evt. lidt koldt vand

Hæld melet i en skål. Skær smørret ud i små tern, og bland dem sammen med melet, til det er homogent og grynet. Pisk ægget sammen, og arbejd det ind i dejen, indtil den er jævn. Stil dejen på køl i min.

1 time. Rul dejen ud, og put den i en stor eller flere små tærteforme. Prik huller tærten eller tærterne med en gaffel.

Tip: Baconen kunne som her være Slagter Aalbæks. Har du ikke en gruyére, kan lignende ost bruges. Nimb røger naturligvis selv deres laks, vi andre købes os bare fra det.
__________

Alle opskrifter er fra Nimb, og er en del af deres luksusbrunch. Serveres i Nimb Bar på 1. sal hver søndag kl. 11.00-14.00 med bordbestilling til hhv. kl. 11.00, 11.30, 12.00 og 12.30. 425 kr. pr. person for hele brunchpakken og derudover mulighed for tilkøb af cocktails, caviar, fritter m.m. 225 kr. for børn mellem 4 og 12 år 

Bernstoffsgade 5 
1577 Kbh V 
Tlf. 8870 0000 

nimb.dk »

Se også: 3 x appetizere »



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Få inspiration til lækker påskebrunch

Få inspiration til lækker påskebrunch

16. apr | TEMA | PÅSKE: Påskemorgen stod Jesus som bekendt op af sin grav – Rasmus Kjær står helt udramatisk bare op af sin seng, men går straks i køkkenet for at lave en lækker brunch. Påsken er jo lig med et hav af fridage, og traditionelt ses mange af os ved veldækkede frokostborde, men hvorfor ikke springe ud i en påskebrunch – få inspiration her.

Få inspiration til lækker påskebrunch
 
3 søde med citron

3 søde med citron

16. apr | DESSERTER | Vi laver søde sager med masser af citroner; Scones, citronfromage og lemon-meringue-pie...

3 søde med citron
 
Påskelam på 5 forskellige måder

Påskelam på 5 forskellige måder

15. apr | TEMA | PÅSKE: Der er ikke noget som et lille spædt lam, yndigt og blødt ... og stort set alt på det kan spises og tilberedes på alle tænkelige måder! Her er fem opskrifter med forslag til påsken - fra både for og bag, kølle, skank, culotte, nyre og hjerte.

Påskelam på 5 forskellige måder
 
6 opskrifter med masser af smag

6 opskrifter med masser af smag

07. apr | HOVEDRETTER | Hurtig mad er jo okay og tit en nødvendighed, men masser af smag er et must. Her er lidt af hvert – en fyldig suppe, en hurtig pastaret, en omgang skaldyr, en burger, et stykke stegt kød og et stykke lynstegt laks.

6 opskrifter med masser af smag
 
Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

02. apr | TEMA | Der er dejligt på Dragsholm – og stedet kan det hele rent gastronomisk, du kan gå topgourmetvejen i Slotskøkkenet, og du kan gå den mere afslappede og brasseriagtige vej i Lammefjordens Spisehus. Vi har gjort det sidste, og køkkenchef Claus Henriksen bød os indenfor på en lille frokost – Lammefjordens Spisehus er Månedens restaurant.

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus (1 kommentarer)
 
 
 
Nem hverdagsmad: 6 hurtige retter

Nem hverdagsmad: 6 hurtige retter

19. mar | HOVEDRETTER | Hvad skal vi have til middag – på en helt almindelig hverdagsaften, når det skal gå lidt nemt og hurtigt, men stadig (altid) gerne må være lækkert? Du får seks dejlige opskrifter her...

Nem hverdagsmad: 6 hurtige retter
 
Karamelkoldskål med marengs

Karamelkoldskål med marengs

13. mar | DESSERTER | Få opskriften på Rasmus Leck Fischers lækre karamelkoldskål med marengs.

Karamelkoldskål med marengs
 
5 fyldige supper

5 fyldige supper

05. mar | HOVEDRETTER | Rasmus Leck Fischer tager suppeskeen i den anden hånd og laver suppe med helt nye boller på.

5 fyldige supper
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind røggryde fra Zwilling

Vind røggryde fra Zwilling

Deltag i konkurrencen om 3x1 røggryde fra Zwilling til en samlet værdi af 2.999,85 kr.

Vind røggryde fra Zwilling

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind vinreol fra Kastrup Design

Vind vinreol fra Kastrup Design

Deltag i konkurrencen om 2x1 vinreol i plexiglas fra Kastrup Design til en samlet værdi af 2.750 kr.

Vind vinreol fra Kastrup Design

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED