gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > Opskrifter > Desserter > Midsommerdessert med bær og flødecreme
Midsommerdessert med bær og flødecreme

 

Midsommerdessert med bær og flødecreme

En skøn bærdessert med sommerens skønne solfyldte bær. Vi anbefaler, at du spiser den til sankthans - og hvornår du ellers kan slippe afsted med det!

21. jun - Af Peter Andreas Ingeberg - Foto: Anders Hviid

Bagte jordbær med vanilje og appelsinsaft, syrnet flødecreme og friske blandede bær

400 g jordbær
2 dl friskpresset appelsinsaft
1 vaniljestang – uden korn
4 spsk. mørk rørsukker
400 g bær – gerne blandede og efter sæson

Skyl jordbærrene, og skær derefter det grønne fra med et lige snit. Stil bærrene på snitfladen med lidt mellemrum i et ovnfast fad, der passer til portionen.

 Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og gem dem til en flødecreme.

Kom små stykker af vaniljestangen ned i fadet sammen med appelsinsaft og rørsukker. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 15 minutter – jordbærrene skal stadig være faste.

Tag fadet ud. Når jordbærrene bare er lune, hældes iskold, syrnet flødecreme over, og der afsluttes med blandede, friske bær.


Syrnet fløde:
3 dl piskefløde
1 dl kærnemælk
1 citron – saften heraf
1 vaniljestang – kornene heraf
2 spsk. lyst rørsukker

Alle ingredienser røres sammen i en skål, der stilles et svalt sted (14-18 grader) til næste dag.

Et par timer før servering piskes cremen, til den har en let konsistens – hvis den ikke af sig selv har opnået en sådan konsistens – og stilles iskoldt indtil servering.


Tip! Der er selvfølgelig kun én og samme vaniljestang på spil – til de bagte jordbær anvendes selve stangen, mens kornene anvendes til f lødecremen. Flødecremen tilberedes dagen før. En sprød ting som fx groftknuste Cantucci-mandelkager over bær og creme supplerer godt.

Spis mormors sommerkøkken a la Bo Jacobsen til sankthans. Få opskrifterne her.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Få 5 opskrifter fra Osteria 16

Få 5 opskrifter fra Osteria 16

23. apr | TEMA | En sidegade til Enghave Plads i København – et hul i væggen, der ligner, at det har ligget der altid, men Osteria 16 er faktisk byens nyeste italienske restaurant, en såkaldt antipasti-restaurant. Og Osteria er ikke bare ny, den er – bl.a. med sine pakistanske indslag(!) – et af de mest originale tiltag, der længe er set på restaurantscenen. Osteria 16 er potentiel kult.

Få 5 opskrifter fra Osteria 16
 
Få inspiration til lækker påskebrunch

Få inspiration til lækker påskebrunch

16. apr | TEMA | PÅSKE: Påskemorgen stod Jesus som bekendt op af sin grav – Rasmus Kjær står helt udramatisk bare op af sin seng, men går straks i køkkenet for at lave en lækker brunch. Påsken er jo lig med et hav af fridage, og traditionelt ses mange af os ved veldækkede frokostborde, men hvorfor ikke springe ud i en påskebrunch – få inspiration her.

Få inspiration til lækker påskebrunch
 
3 søde med citron

3 søde med citron

16. apr | DESSERTER | Vi laver søde sager med masser af citroner; Scones, citronfromage og lemon-meringue-pie...

3 søde med citron
 
Påskelam på 5 forskellige måder

Påskelam på 5 forskellige måder

15. apr | TEMA | PÅSKE: Der er ikke noget som et lille spædt lam, yndigt og blødt ... og stort set alt på det kan spises og tilberedes på alle tænkelige måder! Her er fem opskrifter med forslag til påsken - fra både for og bag, kølle, skank, culotte, nyre og hjerte.

Påskelam på 5 forskellige måder
 
6 opskrifter med masser af smag

6 opskrifter med masser af smag

07. apr | HOVEDRETTER | Hurtig mad er jo okay og tit en nødvendighed, men masser af smag er et must. Her er lidt af hvert – en fyldig suppe, en hurtig pastaret, en omgang skaldyr, en burger, et stykke stegt kød og et stykke lynstegt laks.

6 opskrifter med masser af smag
 
Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

02. apr | TEMA | Der er dejligt på Dragsholm – og stedet kan det hele rent gastronomisk, du kan gå topgourmetvejen i Slotskøkkenet, og du kan gå den mere afslappede og brasseriagtige vej i Lammefjordens Spisehus. Vi har gjort det sidste, og køkkenchef Claus Henriksen bød os indenfor på en lille frokost – Lammefjordens Spisehus er Månedens restaurant.

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus (1 kommentarer)
 
 
 
Nem hverdagsmad: 6 hurtige retter

Nem hverdagsmad: 6 hurtige retter

19. mar | HOVEDRETTER | Hvad skal vi have til middag – på en helt almindelig hverdagsaften, når det skal gå lidt nemt og hurtigt, men stadig (altid) gerne må være lækkert? Du får seks dejlige opskrifter her...

Nem hverdagsmad: 6 hurtige retter
 
Karamelkoldskål med marengs

Karamelkoldskål med marengs

13. mar | DESSERTER | Få opskriften på Rasmus Leck Fischers lækre karamelkoldskål med marengs.

Karamelkoldskål med marengs
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind pastatallerken fra Grand Cru Soft

Vind pastatallerken fra Grand Cru Soft

Deltag i konkurrencen om 4 stk. pastatallerkener (25 cm) fra Rosendahls Grand Cru Soft serie. Vi udlodder 3 sæt til en samlet værdi af 1.499,85 kr.

Vind pastatallerken fra Grand Cru Soft

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind Source-maskine + smagsvarianter fra SodaStream

Vind Source-maskine + smagsvarianter fra SodaStream

Deltag i konkurrencen om 2x1 gavesæt fra SodaStream indeholdende to SodaStream Free smagsvarianter og en SodaStream Source maskine i hvid metal. Præmierne har en samlet værdi af 2.638 kr.

Vind Source-maskine + smagsvarianter fra SodaStream

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED