gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Desserter > Lækker appelsinsalat med ingefær og sirup
Lækker appelsinsalat med ingefær og sirup

 

Lækker appelsinsalat med ingefær og sirup

Der er ikke meget, der smager så meget af sydens sol som en sød og saftig appelsin. Tilsæt vanilje, ingefær, ahornsirup og limeskal og inviter sommeren indenfor.

15. jun - Af Anne Christensen - Foto: Henrik Freek

Appelsinsalat med frisk ingefær, vanilje og ahornsirup

Til 4 personer

4 store appelsiner – el. 8 små
1 tsk. vaniljesukker
½ glas ahornsirup
1 lille stykke frisk ingefær
1 limefrugt – usprøjtet

Pil appelsinerne, og skær dem i skiver.

Rør vaniljesukker, ahornsirup og revet ingefær sammen, og hæld marinaden over appelsinerne. Stil salaten i køleskabet. Servér den iskold, pyntet med revet limeskal.

Tip: Dessertens gode smag af hænger logisk nok af appelsinerne og nogle af de bedste, mener mange, kommer fra Kreta.

Prøv også Mrs. Dawsons lemon drizzle cake.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Mål

21. jul 2014 KL 07:32 Af Helene Faber

dejligt der er en anden der også er i tvivl om mængden målt i glad, hvad med at skrive det f.eks 1/2 eller 1 dl, tak

Et glas ... øøøøh ...

17. jul 2013 KL 01:35 Af Henrik

Upræcise opskrifter er altid irriterende. Hvad er f.eks. "½ glas ahornsirup". Disse fås imidlertid i adskillige størrelser, og derfor giver det ingen mening at angive mål på denne måde.

Recette marocaine, så vidt jeg ved!

17. jul 2013 KL 11:18 Af stitch

Hej, Så vidt jeg ved, er det en marokkansk appelsin-salat!:-)

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

6 retter der smager af Provence

6 retter der smager af Provence

21. jul | HOVEDRETTER | Efter en tur på markedet i Nice er Mira Arkin taget hjem i køkkenet i familiens franske landhus i Provence. Hun laver mad a la provencale on location – eller rettere á location – men mindre kan også gøre det, nemlig dit eget køkken derhjemme!

6 retter der smager af Provence
 
3 opskrifter på hjemmelavet is

3 opskrifter på hjemmelavet is

14. jul | DESSERTER | Efter nogle årtier med rimelig dødssyg ’papis’ a la regnbueisen og dens fætre (og vi skal ikke nævne nogle navne, men vi kender dem alle!) har mange isproducenter efterhånden fundet ud af at bruge gode basisråvarer som æg, fløde, sødmælk og frisk frugt eller god kvalitetschokolade og vanilje. Mira Arkin vil gøre dem kunsten efter og har anskaffet sig en god ismaskine, for det er et must, når man skal være sin egen ismand.

3 opskrifter på hjemmelavet is
 
6 opskrifter på sol og sommermad

6 opskrifter på sol og sommermad

09. jul | HOVEDRETTER | Vi laver sommermad med sommergrønt til dovne feriedage og lune sommeraftener. Skal det være en risotto eller noget med pasta, eller bare en omelet måske og lidt røget fisk af en art eller ligefrem et stykke lækkert hvid fisk til det sommergrønne?

6 opskrifter på sol og sommermad
 
Sommeren har...

Sommeren har...

01. jul | RÅVARER | ... en fransk forbindelse!

Sommeren har...
 
Vandbakkelser med jordbær, rabarber og letpisket vaniljefløde

Vandbakkelser med jordbær, rabarber og letpisket vaniljefløde

27. jun | DESSERTER | Vandbakkelser er en herlig klassiker. Lav gerne en god portion, og opbevar de færdige vandbakkelser frosne. Den letpiskede fløde med vanilje er den nemme løsning for en creme til desserten og fungerer, hvis der bydes sorbet til.

Vandbakkelser med jordbær, rabarber og letpisket vaniljefløde
 
5 opskrifter fra Restaurant Lumskebugten

5 opskrifter fra Restaurant Lumskebugten

18. jun | TEMA | Erwin Lauterbach er en af dansk gastronomis største profiler gennem tiden, vi besøger ham på Lumskebugten.

5 opskrifter fra Restaurant Lumskebugten
 
5 spektakulære opskrifter af Thorsten Schmidt

5 spektakulære opskrifter af Thorsten Schmidt

17. jun | TEMA | Thorsten Schmidt har taget over efter Michel Michaud på Ruths Hotel på Skagen. Det kan man læse om i en stor artikel i gastros juni-juli-udgave 2014, hvor vi bringer foto af Schmidts spektakulære retter – for ja, der er i den grad kommet andre boller på suppen i gourmeten efter Michaud. Her får du foreløbig en smagsprøve på fem af Schmidts opskrifter.

5 spektakulære opskrifter af Thorsten Schmidt
 
Få 6 opskrifter på smørrebrød fra Aamanns Deli og Takeaway

Få 6 opskrifter på smørrebrød fra Aamanns Deli og Takeaway

04. jun | TEMA | Ingen har som Adam Aamann fornyet den danske smørrebrødstradition. Det er snart en gammel historie, men Aamanns smørrebrød er stadig en af de fremmeste og fineste repræsentanter for det nye danske køkken.

Få 6 opskrifter på smørrebrød fra Aamanns Deli og Takeaway
 
Test: Kend din olivenolie

Test: Kend din olivenolie

21. maj | RÅVARER | De færreste olivenolier på butikshylderne oplyser om, hvilken sort/sorter olien er presset af. gastro har smagt på fem olier, der skilter med oprindelsen.

Test: Kend din olivenolie
 
5 tip om olivenolie

5 tip om olivenolie

21. maj | RÅVARER | Dansk franske Catherine Fogel er indkøbsdirektør hos C&E Gastroimport, som leverer gourmetvarer til restaurationsbranchen og specialbutikker. Hun har desuden gennemført ONAOO’s paneltestuddannelse og fungerer som panelleder ved olivenoliepaneltests. Hun giver disse råd til at finde vej i olivenoliejunglen:

5 tip om olivenolie
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind porcelæn fra Pillivuyt

Vind porcelæn fra Pillivuyt

Deltag i konkurrencen om 3x1 gavesæt fra Pillivuyt, med produkter fra den nye porcelænsserie ’Blå Bretagne’. Præmien har en samlet værdi af 2.580 kr.

Vind porcelæn fra Pillivuyt

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind Champagne fra Moët & Chandon

Vind Champagne fra Moët & Chandon

Deltag i konkurrencen om 3x1 flaske Moët Ice Impérial fra Moët & Chandon til en samlet værdi af 1.167 kr.

Vind Champagne fra Moët & Chandon

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED