gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Desserter > Jordbærdessert fra Stammershalle
Jordbærdessert fra Stammershalle

 

Jordbærdessert fra Stammershalle

I gastros august-magasin kan du læse en reportage fra Stammershalle Badehotel. Her får du opskriften på deres jordbærdessert.

09. aug - Af Susanne Knutzen

JORDBÆRDESSERT
4 personer


Jordbær "kugle"
500 g hvid chokolade
100 g mørk chokolade
50 g rød kakaosmør

Den mørke chokolade tempereres og smøres i en halvkugleform. Når chokoladen er stivnet, smøres det tempererede kakaosmør ovenpå den mørke chokolade. Lagene skal være meget tynde.

Når kakaosmørret er stivnet fyldes formene med tempereret hvid chokolade. Formene tømmes med det samme så tynde skaller bliver dannet. Der skal laves 8 halvkugler.

Formene står til udkrystallisering i et døgn. Tømmes dagen efter og opbevares i lufttæt beholder ved 18-20 grader.

Fyld til kuglen
1 dl fløde 48 %
200 g jordbær, skåret i små tern
½ g skovmærke pulver. (Dehydreret skovmærke blendet til støv)

"Rødgrød"
500 g frosne jordbær
500 g frosne hindbær
100 g sukker
2 vanilliestænger
20 g maizena pr liter væske

Bærrene koges sammen med sukker og vanillie. Vanilliestængerne tages op og bærrene blendes sammen. Grøden sigtes og måles op. Herefter koges massen op og jævnes med maizena. Grøden holdes varm til servering.

A part servering
12 jordbær
Skovsyre


Creme fraiche creme
150 g fløde
150 g creme fraiche 38
30 g flormelis
1 st vanillie

Fløde, creme fraiche 38, flormelis og kornene fra vanillien piskes til skum. Tages i sprøjtepose. Lægges på køl til servering.

Tørret sandkage
100 g smør
100 g sukker
100 g mel
100 g æg
100 g mælk
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 citron

Smør og sukker røres hvidt. Æggene tilsættes og røres ud. Mel, salt, bagepulver og citronskal tilsættes. Til sidst tilsættes mælken. Kagen bages ved 175 grader til den er gennembagt. Når kagen er færdig skæres den tyndt ud og tørres ved 90 grader til den er gennem tør. Blendes til crumble. Opbevares i bøtter til servering.

Jordbær sorbet
1250 g frosne jordbær
175 g glukose
400 g vand
375 g sukker
Saft fra 1 citron

Alle ingredienser lunes sammen. Herefter blendes massen til en galt masse. Sigtes og køles ned. Sorbeten køres på ismaskine og bevares herefter på frost til servering.


Anretning: En halvkugle lægges på tallerkenen. Lidt fløde 48% hældes i og de hakkede jordbær lægges i. Drys med lidt skovmærkepulver og luk med en halvkugle. Til a part serveringen lægges 3 jordbær pr person i en skål. Lidt creme fraiche creme sprøjtes i og drysses med tørret sandkage. En kugle jordbærsorbet lægges på sammen med skovsyre. Rødgrøden varmes op til 90 grader og hældes over chokoladekuglen ved bordet.

Se også: Mandelfragilité med vaniljecreme og sommerbær

Opskrifterne fra Kadeau. som også er omtalt i Gastro nr. 69. kommer senere.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

10 delikate opskrifter på græskarsuppe

10 delikate opskrifter på græskarsuppe

20. okt | TEMA | Eftåret indbyder til varme supper, og hvad er bedre end at udnytte sæsonens mange græskar til en græskarsuppe? Vi har samlet ti af vores favoritopskrifter her.

10 delikate opskrifter på græskarsuppe
 
Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

20. okt | TEMA | Udefra set ligner Hotel Munkebjerg et lidt anonymt konferencehotel, men det er i virkeligheden drømmen om et mødested, for hotellet rummer fire restauranter bl.a. en af Jyllands (Danmarks?) bedste restauranter og en køkkenchef, der er en af tidens helt store unge talenter, Rasmus Munk. Restaurant Tree Top er Månedens Restaurant.

Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel
 
 
Nannas oktober køkken

Nannas oktober køkken

01. okt | RÅVARER | Nanna Simonsen glæder sig over primetime for både svampe og kartofler - og så begynder intet mindre end de første juleforberedelser i køkkenet.

Nannas oktober køkken
 
3 opskrifter med kirsebær

3 opskrifter med kirsebær

17. sep | DESSERTER | Vi bringer her tre kirsebærlækkerier – to franske klassikere, clafoutis og pavlova, og en enkelt særlig fræk, nemlig gedeosttærte med flamberede kirsebær. Vi liker!

3 opskrifter med kirsebær
 
3 til den søde side

3 til den søde side

05. sep | DESSERTER | Tre små søde... En tærte, en småkage og en galette...

3 til den søde side
 
 
Nannas september køkken

Nannas september køkken

01. sep | RÅVARER | Nanna Simonsen trækker det sidste ud af sommeren i årets mest fuldfede måned med tidlige æbler til æbleflæsk og ikke mindst andevildt, der jo netop må skydes nu og fremefter, og som går så godt med sæsonens bær.

Nannas september køkken
 
Hvid chokolade-hindbærtærte

Hvid chokolade-hindbærtærte

29. aug | DESSERTER | Få opskriften på hindbærtærte med hvid chokolade...

Hvid chokolade-hindbærtærte
 
5 pizzaer: Klassisk og nynordisk

5 pizzaer: Klassisk og nynordisk

25. aug | HOVEDRETTER |

Pizza behøver ikke at være specielt italiensk, og den kan laves både i hurtig og langsom version alt efter, om den er 'overlagt' eller ej. Men hjemmelavet det skal den være - Nanna Simonsen viser hvordan...

5 pizzaer: Klassisk og nynordisk
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind julekalender og Merry Christmas gaveæske fra Karamel Kompagniet

Vind julekalender og Merry Christmas gaveæske fra Karamel Kompagniet

Deltag i konkurrencen om et gavesæt, indeholdende julekalender og Merry Christmas gaveæske med 174 g juleblanding fra Karamel Kompagniet. Vi udlodder 10 sæt til en samlet værdi af 2.400 kr.

Vind julekalender og Merry Christmas gaveæske fra Karamel Kompagniet

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

Konkurrence

Vind Margrethe-skåle i porcelæn fra Rosti Mepal

Vind Margrethe-skåle i porcelæn fra Rosti Mepal

Deltag i konkurrencen om 3x1 gavesæt fra Rosti Mepal, indeholdende de nye Margrethe-skåle i porcelæn i tre forskellige størrelser. Præmierne har en samlet værdi af 960 kr.

Vind Margrethe-skåle i porcelæn fra Rosti Mepal

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED