gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Opskrifter > Forretter > Kartoffelsalat med fersken & tomat-limedressing
Kartoffelsalat med fersken & tomat-limedressing

 

Kartoffelsalat med fersken & tomat-limedressing

En flot gul salat (hvis du bruger gule tomater), der både er sød og skarp. 

29. nov - Af Kille Enna - Foto: PR

Tilbehør eller salat
til 4 personer

Kartoffelsalat med fersken & tomatlimedressing

300 g kogte faste kartofler m. skræl
75 g pillede løg
350 g modne ferskner
150 g rensede salater
20 g basilikumblade
100 g smuldret
ko- el. gedefeta

Pil de kogte kartofler, skær dem i 1 cm små tern, og kom dem op i en stor bred skål. Skær løg i tynde ringe og tilsæt. Halvér fersknerne, kassér stenene, skær fersknerne i grove tern, og tilsæt dem sammen med 2 dl tomatlimedressing. Rør det hele sammen. Pluk eller skær salaterne i mindre stykker. Kom dem og basilikumbladene op i skålen, og vend det forsigtigt sammen. Krydr evt. med ekstra salt og peber. Smag på salaten, og tilsæt evt. mere dressing. Servér salaten i små skåle med smuldret fetaost henover.

Tomat-limedressing:

125 g modne tomater
1 fed pillet hvidløg
½ spsk. finthakket øko-limeskal
1 spsk. friskpresset limesaft
1 dl koldpresset olivenolie
½-1 spsk. æbleeddike
el. rødvinseddike
¼ dl koldt vand
1 strejf af chiliflager
Havsalt
Peber – sort, friskkværnet

Hak tomaterne groft, og knus hvidløg i en morter. Skræl lime med en bred kartoffelskræller, og hak det meget fint. Kom skallen op i en blender, og tilsæt resten af ingredienserne. Blend, indtil du opnår en jævn puré. Krydr med salt og peber. Skal dressingen ikke bruges med det samme, eller får du den ikke brugt op, kan den opbevares i køleskab i op til tre dage uden problemer. Den vil automatisk skille, når den står stille. Ryst flasken, og den samler sig igen.

Tip:
Når du bruger skal fra citrusfrugter, så skræl dem med en bred kartoffelskræller. Herved får du lidt af den hvide bitre citrusskal med. Noget, som pynter gevaldigt på

den samlede smagsoplevelse. Beregn ca. 3 spsk. dressing og et par håndfulde plukkede salater pr. person. Dressingen kan også bruges til sprødstegte pomfritter eller sammen med grillede steaks.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

7 italienske pasta opskrifter

7 italienske pasta opskrifter

26. jan | TEMA | Pasta er Danmarks italienske nationalspise. Se vores favoritretter her.

7 italienske pasta opskrifter (1 kommentarer)
 
Cannelloni med gris, pancetta og fennikel

Cannelloni med gris, pancetta og fennikel

26. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på cannelloni med gris, pancetta og fennikel.

Cannelloni med gris, pancetta og fennikel
 
Gnocchi di sardi med artiskokker

Gnocchi di sardi med artiskokker

26. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på gnocchi di sardi med artiskokker.

Gnocchi di sardi med artiskokker
 
Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe

26. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på spaghetti cacio e pepe.

Spaghetti cacio e pepe
 
Pappardelle med svinekæber i vino

Pappardelle med svinekæber i vino

26. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på pappardelle med svinekæber i vino.

Pappardelle med svinekæber i vino
 
Linguine ai frutti di mare

Linguine ai frutti di mare

26. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på linguine ai frutti di mare.

Linguine ai frutti di mare
 
Ravioli med tallegio og butternutsquash

Ravioli med tallegio og butternutsquash

26. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på ravioli med tallegio og butternutsquash.

Ravioli med tallegio og butternutsquash
 
Spaghettini med tomat og olivenolie

Spaghettini med tomat og olivenolie

26. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på spaghettini med tomat og olivenolie.

Spaghettini med tomat og olivenolie
 
Grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep

Grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep

23. jan | FROKOST | Få opskriften på grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep.

Grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep
 
10 sublime opskrifter med svinekød

10 sublime opskrifter med svinekød

23. jan | TEMA | Sylte, svinemørbrad, svinecarré, svinebryst, satayspyd og mange flere lækkerier med svinekød. Se de mange lækre opskrifter med gris her.

Klik her og få 10 sublime opskrifter med svinekød
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE