gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Tag trygt på Victor – alt er fortsat som det ikke burde være
Tag trygt på Victor – alt er fortsat som det ikke burde være

 

Tag trygt på Victor – alt er fortsat som det ikke burde være

I går sprang nyheden om, at Phillippe Houdet stopper som køkkenchef på Cafe Victor, bl.a. på grund af en anmeldelse i gastro. Læs, hvad chefredaktør Jesper Uhrup Jensen mener om den sag.

06. sep - Af Jepser Uhrep Jensen

Hvordan har jeg det med, at kokken på Café Victor, Philippe Houdet, har valgt at sige op på grund af dårlige anmeldelser, først fra undertegnede og derefter fra Berlingskes Søren Frank, blev jeg spurgt af en journalist fra BT. Ifølge Houdet har hans person skabt forkerte (dvs. for høje) forventninger til stedet.

Tjaa, jeg synes faktisk, at det er uendeligt trist, at Houdet drager den konsekvens, men det ændrer ikke på, at det simpelthen er forkert, hvad han siger. Jeg har ikke besøgt Victor i forventning om at finde fransk gourmet-køkken à la det Philippe serverede på Pierre André, og en sådan forventning lufter jeg heller ikke i min anmeldelse.

Min forventning var, at med Houdet i køkkenet ville man kunne være sikker på, at Victors brasserie-køkken ville være på sikker kurs – ikke at Victor pludselig var blevet en gourmetrestaurant. Jeg forestillede mig ganske enkelt ikke, at Houdet blot skulle være kustode på et cafémuseum. Mine forventninger blev ikke indfriet, men mine forventninger var altså ikke dem, jeg nu bliver skudt i skoene.

Og hvad er det egentlig Houdet siger, når han nu trækker sig for, at ikke endnu flere skal få forkerte forventninger i forhold til, hvad man kan forvente sig af Victor? Jo, signalet er, at man nu igen trygt kan besøge Victor og være sikker på, at maden er under middel og til tider direkte ringe. Det er søreme betryggende!

Victor har ingen undskyldning for at servere ringe mad, hverken travlhed eller en påstand om, at brasserie-mad pr. definition er mainstream på kanten af det ringe. Vi har snart gennem en årrække set det ene bistro/brasserie køkken efter det andet åbne – travle steder, der serverer fremragende mad til rimelige priser, Pastis, Fish Market, Retour... Hvorfor kan Victor ikke, når man der oven i købet tager sig bedre betalt end de fleste?

Det er ikke nogen overraskelse for mig, at Victor ikke er et sted, man kommer for madens skyld, men det er en overraskelse, at Café Victor selv slår en tyk streg under, at man absolut ikke må have forventninger til maden på stedet.

Læs Jesper Uhrup Jensens anmeldelse af Café Victor her

Læs BT's artikel om Philippe Houdets opsigelse



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans i Århus

Seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans i Århus

27. feb | TEMA | Tag forskud på sommeren med seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans i Århus.

Seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans
 
Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost

Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost

27. feb | FORRETTER | Få Substans' opskrift på Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost.

Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost (1 kommentarer)
 
Kammusling med asparges, lakrids, agurk

Kammusling med asparges, lakrids, agurk

27. feb | FORRETTER | Få Substans' opskrift på kammusling med asparges, lakrids, agurk

Kammusling med asparges, lakrids, agurk
 
Torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke

Torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke

27. feb | HOVEDRETTER | Få Substans' opskrift på torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke.

Torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke
 
Sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg

Sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg

27. feb | HOVEDRETTER |

Få Substans' opskrift på sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg.

Sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg
 
Grillbøf med ærter, asparges, gulerod

Grillbøf med ærter, asparges, gulerod

27. feb | HOVEDRETTER | Få Substans' opskrift på grillbøf med ærter, asparges, gulerod.

Grillbøf med ærter, asparges, gulerod
 
Jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs

Jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs

27. feb | DESSERTER | Få Substans' opskrift på jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs.

Jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs
 
Forudsigelige og overraskende Michelin

Forudsigelige og overraskende Michelin

26. feb | NYT & NOTER |

Michelin Guide Nordic Cities 2015 har talt, og det blev som bekendt til tre stjerner til Århus og en ny tostjernet i København.

Michelinstjerner 2015: Sådan faldt de (1 kommentarer)
 
Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag

Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag

24. feb | NYT & NOTER | Sådan går det, når der på torsdags uddeles michelinstjerner, hvis vi skal være realistiske og lidt kedelige (kun ændringerne nævnes):

Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag (1 kommentarer)
 
3 vine til 4 stjerner

3 vine til 4 stjerner

23. feb | TEMA | Vi har fundet 3 vine til 4 stjerner (ud af 6) til dig.

3 vine til 4 stjerner
 
Comte De Senneval Rosé

Comte De Senneval Rosé

23. feb | MOUSSERENDE VIN | Både smag og duft af røde bær er diskret og afmålt, behageligt afmålt.

Comte De Senneval Rosé
 
Brunello Di Montalcino 2009, Val Di Suga, Montalcino. Italien

Brunello Di Montalcino 2009, Val Di Suga, Montalcino. Italien

23. feb | RØDVIN | Ikke verdens mest komplekse vin, men den har det brune skær, de læderagtige noter og det let bitre skær.

Brunello Di Montalcino 2009, Val Di Suga, Montalcino. Italien
 
Barrua 2011, Sola Dei Nuraghi, Sicilien. Italien

Barrua 2011, Sola Dei Nuraghi, Sicilien. Italien

23. feb | RØDVIN | En vin med jordede krydrede noter, der slet ikke er uden charme.

Barrua 2011, Sola Dei Nuraghi, Sicilien. Italien
 
Fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel

Fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel

20. feb | TEMA | Her får du opskrifterne på fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel.

Fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel
 
Vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'

Vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'

20. feb | DESSERTER | Få Uformels opskrift på vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'.

Vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE