gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Tag trygt på Victor – alt er fortsat som det ikke burde være
Tag trygt på Victor – alt er fortsat som det ikke burde være

 

Tag trygt på Victor – alt er fortsat som det ikke burde være

I går sprang nyheden om, at Phillippe Houdet stopper som køkkenchef på Cafe Victor, bl.a. på grund af en anmeldelse i gastro. Læs, hvad chefredaktør Jesper Uhrup Jensen mener om den sag.

06. sep - Af Jepser Uhrep Jensen

Hvordan har jeg det med, at kokken på Café Victor, Philippe Houdet, har valgt at sige op på grund af dårlige anmeldelser, først fra undertegnede og derefter fra Berlingskes Søren Frank, blev jeg spurgt af en journalist fra BT. Ifølge Houdet har hans person skabt forkerte (dvs. for høje) forventninger til stedet.

Tjaa, jeg synes faktisk, at det er uendeligt trist, at Houdet drager den konsekvens, men det ændrer ikke på, at det simpelthen er forkert, hvad han siger. Jeg har ikke besøgt Victor i forventning om at finde fransk gourmet-køkken à la det Philippe serverede på Pierre André, og en sådan forventning lufter jeg heller ikke i min anmeldelse.

Min forventning var, at med Houdet i køkkenet ville man kunne være sikker på, at Victors brasserie-køkken ville være på sikker kurs – ikke at Victor pludselig var blevet en gourmetrestaurant. Jeg forestillede mig ganske enkelt ikke, at Houdet blot skulle være kustode på et cafémuseum. Mine forventninger blev ikke indfriet, men mine forventninger var altså ikke dem, jeg nu bliver skudt i skoene.

Og hvad er det egentlig Houdet siger, når han nu trækker sig for, at ikke endnu flere skal få forkerte forventninger i forhold til, hvad man kan forvente sig af Victor? Jo, signalet er, at man nu igen trygt kan besøge Victor og være sikker på, at maden er under middel og til tider direkte ringe. Det er søreme betryggende!

Victor har ingen undskyldning for at servere ringe mad, hverken travlhed eller en påstand om, at brasserie-mad pr. definition er mainstream på kanten af det ringe. Vi har snart gennem en årrække set det ene bistro/brasserie køkken efter det andet åbne – travle steder, der serverer fremragende mad til rimelige priser, Pastis, Fish Market, Retour... Hvorfor kan Victor ikke, når man der oven i købet tager sig bedre betalt end de fleste?

Det er ikke nogen overraskelse for mig, at Victor ikke er et sted, man kommer for madens skyld, men det er en overraskelse, at Café Victor selv slår en tyk streg under, at man absolut ikke må have forventninger til maden på stedet.

Læs Jesper Uhrup Jensens anmeldelse af Café Victor her

Læs BT's artikel om Philippe Houdets opsigelse



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Her skal du spise: Paris

Her skal du spise: Paris

15. sep | UDLANDET | Her giver en række berejste, gastronomiske insidere deres bud på, hvor feriens bedste måltider skal indtages. Denne gang går turen til Paris...

Her skal du spise: Paris
 
Portvin på stenbroen

Portvin på stenbroen

12. sep | BLOG | En portvinsbar på Vesterbro – så har man hørt det med … i det gamle rå arbejderkvarter. Det er ikke bare Københavns, men Danmarks første portvinsbar, der i slutningen af august åbnede på Kingosgade.

Portvin på stenbroen
 
Mikkeller Øl & Brød

Mikkeller Øl & Brød

12. sep | BLOG | Det er nærmest blevet hverdag, at nye spændende steder dukker op – i en grad, at man næsten glemmer, hvor fuldstændig fantastisk det er. Et af byens nye steder i Mikkeller Øl & Brød, der åbnede i slutningen i maj – kun få meter fra samme Mikkellers (Mikkel Borg Bjergsø) ølbar i Victoriagade på Vesterbro.

Mikkeller Øl & Brød
 
Vi shopper: Grill og grej

Vi shopper: Grill og grej

12. sep | SHOPPINGTIPS | Denne gang har vi tændt op i grillen og dækket op til den helt store fest på terrassen med nyheder til BBQ-folket fra nær og fjern. Her er griller til gas, kul, el og sol.

Vi shopper: Grill og grej
 
Nyt gastro på gaden

Nyt gastro på gaden

11. sep | NYHEDER | I dag lander gastros september-nummer i butikkerne, og du kan smugkigge i det lige her…

Nyt gastro på gaden
 
Her skal du spise: New York

Her skal du spise: New York

10. sep | UDLANDET | Her giver en række berejste, gastronomiske insidere deres bud på, hvor feriens bedste måltider skal indtages. Denne gang går turen til New York...

Her skal du spise: New York
 
Den danske forbindelse

Den danske forbindelse

08. sep | BLOG | Fire timer før FBI stormede storsvindleren Rudy Kurniawans hus, sendte Rudy en mail til sin danske forbindelse og tilbød ham fire flasker ekstremt sjældne flasker fra bourgogneproducenten Henri Jayer. Flaskerne er falske, Kurniawan har selv fremstillet dem.

Den danske forbindelse
 
”Når folk siger til mig, at de ikke har råd til at holde høns eller købe økologisk, så siger jeg, at jeg ikke forstår, hvordan de har råd til at lade være”

”Når folk siger til mig, at de ikke har råd til at holde høns eller købe økologisk, så siger jeg, at jeg ikke forstår, hvordan de har råd til at lade være”

08. sep | NYT & NOTER | Bekymret speltmor, havedame, medlem af Etisk råd, debattør, urban farmer, altanaktivist … Jesper Uhrup Jensen har mødt Signe Wenneberg til en snak om, hvorfor vi alle sammen skal holde høns og om at være oprigtig bekymret for, om der overhovedet er en fremtid.

Mød Signe Wenneberg her...
 
3 til den søde side

3 til den søde side

05. sep | DESSERTER | Tre små søde... En tærte, en småkage og en galette...

3 til den søde side
 
Her skal du spise: London

Her skal du spise: London

03. sep | UDLANDET | Her giver en række berejste, gastronomiske insidere deres bud på, hvor feriens bedste måltider skal indtages. Denne gang går turen til London...

Her skal du spise: London
 
Le Sommelier version 2.0

Le Sommelier version 2.0

02. sep | BLOG | Da Jesper Boelskifte & co. tilbage i 1997 åbnede restauranten og vinbaren Le Sommelier i Bredgade, var der ikke ret mange, der spåede det projekt ret mange chancer. Solid fransk gastronomi, et for datiden enormt og ambitiøst vinkort og noget så højpandet som et kaffekort – og det i den døde ende af Bredgade, hvor kun kontorfolk har deres gang.

Le Sommelier version 2.0
 
 
Nannas september køkken

Nannas september køkken

01. sep | RÅVARER | Nanna Simonsen trækker det sidste ud af sommeren i årets mest fuldfede måned med tidlige æbler til æbleflæsk og ikke mindst andevildt, der jo netop må skydes nu og fremefter, og som går så godt med sæsonens bær.

Nannas september køkken
 
Michel Michaud tager styringen af Molskroen

Michel Michaud tager styringen af Molskroen

29. aug | BLOG | Michel Michaud overtager fra 4. september det gastronomiske ansvar for hele Molskroen – både selve kroen og det nærliggende Strandhotel, hvor han hidtil har stået for brasseriet. Han kommer til at køre parløb med den nuværende køkkenchef på Molskroen, Lasse Paulsen.

Michel Michaud tager styringen af Molskroen
 
Københavns bedste gadekøkken – sidste chance

Københavns bedste gadekøkken – sidste chance

29. aug | BLOG | Det er ved at være sidste udkald, hvis man vil nå at opleve Parma Buskers i Torvehallerne (på pladsen mellem de to haller) – det er virkelig et besøg værd.

Københavns bedste gadekøkken – sidste chance

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind whisky fra Glenmorangie

Vind whisky fra Glenmorangie

Deltag i konkurrencen om en 2x1 flaske Glenmorangie Signet til en samlet værdi af 2.540 kr.

Vind whisky fra Glenmorangie

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Deltag i konkurrencen om 5x1 Gråmyr-gaveæske med 770 g blandede karameller fra Karamel Kompagniet. Samlet værdi 960 kr.

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED