gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Sympatisk madbodega udgiver kogebog
Sympatisk madbodega udgiver kogebog

 

Sympatisk madbodega udgiver kogebog

Faste læsere af gastro vil vide, at redaktionen sidste år var et smut forbi madbodegaen Nose2Tail i Kødbyen i København, og at vi sågar har været på bondegårdstur med de sympatiske drenge, for hvem dyrevelfærd er en naturlighed. Nu udgiver de deres egen kogebog.

12. jun - Af Josefine Carstad - Foto: Stine Christiansen

Og bogen kredser ikke så overraskende også om emner som netop dyrevelfærd, bæredygtighed og økologi. Også madspild og lokale fødevarer italesættes og bogen er således et stort shout-out til alle, der ønsker at at spise mad med god samvittighed.

Det bliver dog aldrig moraliserende hos de to Nose2Tail-drenge, og kogebogen er et glimrende sted at starte, hvis du gerne selv vil forsøge dig med principperne bag nose to tail-spisning.

"I glæde over livet og i respekt for det enkelte dyr har vi her lavet en bog med inspirerende opskrifter på indmad, klassiske retter og mere utraditionelle udskæringer", skriver de to kokke og restauratører Martin Guf Becker Rasmussen og Teitur Thorstein Christensen i bogens forord. Her er det kødet, der er i fokus og bogens kapitler er derfor opdelt efter udskæringer.

Bogen indeholder både klassiske opskrifter og mere nytænkende kombinationer af udskæringer og indmad man ikke så ofte støder på. Såldes finder man både opskriften på "Lammekrone med rejer og dild" og "Lammetestikler a la Demidoff".

Lammekrone med dild og rejer.

Lammetestikler a la demidoff.

Nose2Tails kogebog hedder 'LOKAL KÆRLIGHED - en kødbog' og udkommer torsdag d. 14. juni 2012. Udgivelsen fejres med en lille reception på madbodegaen Nose2Tail i Kødbyen i København.

LOKAL KÆRLIGHED - en kødbog, 140 sider, Forlaget MADWORK, kan købes på salg@madwork.dk for kr. 250 ex. fragt.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

7 italienske pasta opskrifter

7 italienske pasta opskrifter

17. dec | HOVEDRETTER | Pasta er Danmarks italienske nationalspise. Se vores favoritretter her.

7 italienske pasta opskrifter (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant Hærværk

Anmeldelse: Restaurant Hærværk

15. dec | ANMELDELSER | Hærværk i Århus serverer gedigen brasserimad og imponerer med sit konsekvente vinkort.

Anmeldelse: Restaurant Hærværk
 
8 sjældne hvidvine fra Italien

8 sjældne hvidvine fra Italien

12. dec | HVIDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jøregensen har smagt italienske hvidvine, man ikke ser hver dag.

8 sjældne hvidvine fra Italien
 
6 lækre opskrifter med and

6 lækre opskrifter med and

10. dec | TEMA | Anden kan så meget mere end at blive serveret med rødkål og brune kartofler. Mira Arkin går andre andeveje.

6 lækre opskrifter med and
 
Vi shopper: Italiensk grej

Vi shopper: Italiensk grej

08. dec | SHOPPINGTIPS | Lad dig inspirere af spændende køkkengrej, som kan bruges, når du tilbereder italienske retter. Her er alt fra den uundværlige dåseåbner til eksklusive ismaskiner. Og selvfølgelig er der også nye (og gamle) bud på grej til tilberedning af både italiensk kaffe og pasta.

Vi shopper: Italiensk grej
 
Killer-kokken fra Kong Hans

Killer-kokken fra Kong Hans

05. dec | BLOG | I en tid, hvor selv kontormænd med Lloyd-sko, bløde hænder og myoser i nakken har tribal-tatoos på overarmene – ja, hvor sågar bedstemødre kan mønstre en sømandsoverarm med roser og hjerter, er det så som så med tussernes traditionelle macho-symbolik.

Killer-kokken fra Kong Hans
 
10 korte Cannubi smagsnoter

10 korte Cannubi smagsnoter

05. dec | TEMA | Cannubi er historisk Barolos mest velansete og prestigefyldte vinmark. De seneste år har den også været slagmark for en krig, der mere end vinøs logik handler om traditioner og ældgamle konventioner. Thomas Ilkjær smager på vinene fra Italiens bedst kendte mark.

10 korte Cannubi smagsnoter
 
Nyt gastro på gaden

Nyt gastro på gaden

04. dec | NYHEDER | I dag lander gastros vinter-nummer i butikkerne, og du kan smugkigge i det lige her…

Nyt gastro på gaden
 
Giv et gaveabonnement på gastro i julegave

Giv et gaveabonnement på gastro i julegave

04. dec | NYHEDER | Glæd en du holder af, med et gaveabonnement på gastro. En gave der vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.

Giv et gaveabonnement på gastro i julegave
 
Bojesens økologiske julesmåkager

Bojesens økologiske julesmåkager

03. dec | TEMA | Bojesen driver Danmarks eneste økologiske konditori. Vi kiggede ind i chokoladekongens værksted og fik fravristet konditoren et par opskrifter på økologiske julesmåkager.

Bojesens økologiske julesmåkager
 
Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

02. dec | NYT & NOTER | En halv million kroner af egen lomme, det er, hvad Ronny Emborg har brugt på et af de mest ambitiøse kogebogsprojekter længe. Jesper Uhrup Jensen har mødt køkkenchefen på Hotel d’Angleterre til en snak om selv at ville bestemme og ikke lade sig påvirke for meget af andre – og om at bestride en af de mest spektakulære poster i restaurationsbranchen. Om at være chef og om at være sig selv.

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv
 
Anmeldelse: Restaurant Marchal

Anmeldelse: Restaurant Marchal

02. dec | ANMELDELSER | Ronny Emborg serverer ’godt med godt på’ på det nyrenoverede d’Angleterre, men man spørger sig selv, om ikke hotellet burde give stortalentet lov til at rulle sig helt ud.

Anmeldelse: Restaurant Marchal (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant AOC

Anmeldelse: Restaurant AOC

02. dec | ANMELDELSER | AOC er en restaurantoplevelse af tårnhøj karat i kælderplan, og køkkenchef Søren Selin har for alvor fået luft under vingerne.

Anmeldelse: Restaurant AOC (1 kommentarer)
 
Ferran Adriá: 'Det nordiske køkken har ingen betydning!'

Ferran Adriá: 'Det nordiske køkken har ingen betydning!'

01. dec | BLOG | Så kort og kontant var eks-elBulli-køkkenchefen, Ferran Adrià, da gastro mødte ham tidligere på ugen i Barcelona.

Ferran Adriá: 'Det nordiske køkken har ingen betydning!'
 
Vinter er ...

Vinter er ...

01. dec | RÅVARER | ... æblerne i hus!

Vinter er ...

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Årets julegave

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE