gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Sydhavsøerne inviterer til Frugt Festival
Sydhavsøerne inviterer til Frugt Festival

 

Sydhavsøerne inviterer til Frugt Festival

Oplev Morten Heiberg, Claus Meyer, Master Fatman, summende markedsplads med 60 boder, æbleflæsk og DM i kampspisning, når Frugt Festival indtager Sakskøbing i weekenden

10. sep - Af Susanne Knutzen

Sakskøbings torv og gågade bliver under weekendens festival omdannet til en summende markedsplads, hvor sydhavsøernes frugter vil være i centrum. Her kan besøgende lade sig friste af et kæmpe udvalg af frisk frugt og forædlede frugtprodukter - lige fra marmelade og most til kager, syltetøj, eddike, øl, cider, lokal dansk vin, frugtbrændevin, æbleis-vin og meget andet.

Der er også lagt op til en saftig, kraftig og højlydt dyst, når en stribe anerkendte frugtspisere kaster sig ud i kampspisning af kernefrugt. Blandt de dystende er OL-guldvinder i roning Mads Rasmussen, børne- og undervisningsminister Christine Antorini, og Claus Meyer. Master Fatman vil med vanlig lunefuld charme kommentere løjerne.

Se også: Befri høns på facebook

Som noget nyt vil festivalen i år få sin egen fruit Lounge, hvor du kan nyde lækre frugtcocktails og lytte til sprød musik. Alle cocktails er baseret på lokale råvarer, som f.eks. most og kirsebærvin, spiritussen dog undtaget. De lokale restauranter har også knoklet for at diske op med et stort madudvalg, hvor den gode danske kernefrugt står i centrum. Sæt fx tænderne i spydstegt kylling med ovnbagte kartofler og æbler, æblepølse, æblekager , hjemmelavet is eller en dejlig flæskestegssandwich. Det hele kan nydes i spiseteltet.

Sydhavsøernes KogeØ vil være spækket med gæstekokke, der giver smagsprøver på deres kogekunst og yndlingsretter med frugt. I år kan du bl.a. opleve dessertkok Morten Heiberg, kok Mette Martinussen, madskribent og kok Carsten Kyster og sønnen Harry, kok Klaipaul fra Michelin-restauranten Kiin Kiin, køkkenchef på Restaurant Koefoed Mads Rye Magnusson og Claus Meyer.

Se hele programmet på Frugtfestival.dk

Læs også: Ny chokolade-shop på nettet



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Det skal du drikke i påsken...

Det skal du drikke i påsken...

27. mar | SHOPPINGTIPS | PÅSKE: I påsken skal du drikke snaps, påskebryg, pinot noir, champagne osv. Se med her...

Det skal du drikke i påsken...
 
Sådan renser du dine muslinger

Sådan renser du dine muslinger

25. mar | TEMA | Muslinger skal spises absolut friske og være levende ved tilberedning.

3 gode tips (5 kommentarer)
 
Mineralitet findes ... eller gør det?

Mineralitet findes ... eller gør det?

23. mar | NYHEDER | Artiklen kunne også hedde 'På sporet af ordet, der ikke findes', for det gør det ikke. Ordet er opfundet af vinfolk, -anmeldere og -smagere i mangel af bedre, men det eferlades altid med rød understregning i Word-dokumentet, som tegn på stavefejl. Og spørgsmålet er om mineralitet overhovedet findes og kan bruges som udtryk for en bestemt smag! Ordet skal beskrive den der smag af kalk eller sten eller 'tørhed', som man finder i visse især sprøde, slanke og syrerige vine. gastro har sat sig for at kaste lys over emnet med hjælp fra kemien og mikrobiologien.

Mineralitet findes ... eller gør det?
 
5 fantastiske opskrifter med sødt og grønt

5 fantastiske opskrifter med sødt og grønt

20. mar | TEMA | Sødt i det salte køkken og salt i det søde har de sidste år været en klar tendens i restaurantkøkkenerne herhjemme. Smart, hvis man hører til dem, der synes, at sødt er syndigt, for så kan man pludselig spise dessert med langt bedre samvittighed og forene det søde med det sunde. Her skal vi have desserter på rødbede, bladselleri, skorzonerrod, græskar, fennikel og hirse. Men selvfølgelig med sukker, chokolade, karamel, honning, for nok skal det være grønt, men ...

5 fantastiske opskrifter med sødt og grønt
 
Rødbedesorbet med friskost og sirupskage

Rødbedesorbet med friskost og sirupskage

20. mar | DESSERTER | Få opskriften på rødbedesorbet med friskost og sirupskage.

Rødbedesorbet med friskost og sirupskage
 
Sorbet af bladselleri og citronmelisse med mælkesifon

Sorbet af bladselleri og citronmelisse med mælkesifon

20. mar | DESSERTER | Få opskriften på sorbet af bladselleri og citronmelisse med mælkesifon.

Sorbet af bladselleri og citronmelisse med mælkesifon
 
 
Græskarkerneis i krustader med græskarcreme og flødeskum

Græskarkerneis i krustader med græskarcreme og flødeskum

20. mar | DESSERTER | Få opskriften på græskarkerneis i krustader med græskarcreme og flødeskum.

Græskarkerneis i krustader med græskarcreme og flødeskum
 
Fennikeliscreme med hirsegrød deluxe, knuste oreos og estragonessens

Fennikeliscreme med hirsegrød deluxe, knuste oreos og estragonessens

20. mar | DESSERTER | Få opskriften på fennikeliscreme med hirsegrød deluxe, knuste oreos og estragonessens.

Fennikeliscreme med hirsegrød deluxe, knuste oreos og estragonessens
 
Anmeldelse: Restaurant Bæst

Anmeldelse: Restaurant Bæst

18. mar | ANMELDELSER | Bæst er beviset på, at kompromisløshed i forhold til råvarers kvalitet og oprindelse er forenelig med priser, der er til at betale – at kompromisløshed og, ja, folkelighed godt kan følges ad. Bæst slog dørene op i slutningen af sidste år og nåede således med i opløbet om at være en af årets bedste københavnernyheder på restaurantfronten.

Anmeldelse: Restaurant Bæst
 
Vi shopper gode køkkenknive og tilbehør

Vi shopper gode køkkenknive og tilbehør

16. mar | SHOPPINGTIPS | Skal du starte din grejsamling i dag, så start med at købe dig en god kniv. Den gode køkkenkniv er et af de mest uundværlige værktøjer i enhver koks gastronomiske værktøjskasse. Og det hvad enten du er professionel michelinkok eller blot en madglad amatør.

10 skarpe anbefalinger
 
Helt nuts med Nutella

Helt nuts med Nutella

13. mar | NYHEDER | Det er bare fire ting, der gør det. Sukker, kakaomasse, mælk og hasselnødder. Så er en verdenssucces hjemme. Det er Nutella, det handler om. Nutella er for længst blevet et globalt fænomen og en væsentlig medvirken til Ferrero-familiens umådelige rigdom. Men hvordan begyndte det egentlig med den bløde brune masse, som alle i verden kender på linje med Coca-Cola (næsten)? Og hvordan i dag, 50 år efter?

Nutella - 50 år og stadig ung (1 kommentarer)
 
Guide: 3 x kaffe i Århus

Guide: 3 x kaffe i Århus

11. mar | NYHEDER | Tiden, hvor kaffeentusiaster kunne stilles tilfredse med et udvalg af espressobaserede kaffer, er forbi. I dag skal udvalget være større med også lyse ristninger og mere elegante bryggemetoder, og desuden skal bønnerne gerne kunne spores tilbage til kaffebonden. Her står Århus ikke tilbage – vi har taget et par kopper på tre gode kaffebarer i Smilets By.

Guide: 3 x kaffe i Århus (1 kommentarer)
 
Sådan vælger du en frisk fisk

Sådan vælger du en frisk fisk

09. mar | TEMA | Fem simple skridt sikrer, at du får en frisk fisk med hjem. Og så får du også lige et par ord om opbevaring og tilberedning af fisk med på vejen.

Sådan vælger du en frisk fisk.
 
Nyt gastro på gaden

Nyt gastro på gaden

06. mar | NYHEDER | I dag lander gastros marts-nummer i butikkerne, og her løfter vi sløret for lidt af indholdet...

Nyt gastro på gaden

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE