gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Spis ude til budgetvenlig pris
Spis ude til budgetvenlig pris

 

Spis ude til budgetvenlig pris

Du kan få serveret 3-retters menuer for kun 250 kr. på udvalgte restauranter, når Aarhus Gastro Week gentager succesen fra vinterferien i år. 

08. okt - Af Susanne Knutzen

Aarhus Gastro Week byder efterårsferien velkommen med et godt tilbud. Du kan nemlig fra d. 11. til 21. oktober få serveret lækre 3-retters menuer til en yderst overkommelig pris på flere af byens bedste restauranter.

De restauranter, som medvirker i arrangementet er Ferdinand, Malling Kro, Miró, Norsminde Kro, Restaurant ET, Substans, Mefisto, Komfur, Nordisk Spisehus, Grill Bar, MellemRum, L'estragon og Nordens Folkekøkken.

Se også: 5 danske fødevareproducenter, der er værd at besøge



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Gastro week Århus, øv oplevelse

17. okt 2013 KL 11:22 Af Joanna og Jesper Adamsen

Gastro week Århus 2013, en stor skuffelse på TGV Cafe´. Med store forventninger havde vi bestilt bord til tirsdag 15/10 kl 20. Alle gæster er på plads 10 minutter over otte. Vi bestiller vand, to glas rødvin til hovedretten og cola. Vand og cola ankommer. Dog lægger vi mærke til, at der ved nogle borde vises et vinkort. Det er den unge mand, der serverer (og måske er han i virkeligheden kok), der viser vinkort. Den unge pige, der serverer for os, viser intet kort. Fortæller bare at de har en anbefalet rødvin til hovedretten. Dem der sad ved bordet ved siden af os, fik slet ikke tilbudt vin og måtte spørge efter det, da maden kom. Mens vi venter, får vi brød og smør. Brødet er luftigt og godt. Pludselig forsvinder kurven hvoraf vi kun har taget det halve. Lidt efter ankommer kurven igen, nu med fire nye stykker brød. Helt tydeligt ikke samme slags som vi fik før. Dette brød er tørt og smager som om, det er mindst et døgn gammelt. Øv at vi ikke måtte beholde det vi fik i første omgang. Lidt information fra den unge serveringspige om vi ønskede mere brød, ville bestemt have været på sin plads, istedet for at det bare forsvandt. Halv ni (altså har vi ventet i en halv time) kommer forretten. Taskekrabber. En pure´ af krabbekød med lidt sure klatter og salat. Om det var taskekrabber var umuligt at sige. Ingen speciel oplevelse, bare et "nå det smager da medet godt". Hertil det tørre brød. Herefter en pause igen. Vores hovedret ankommer. Det samme gør rødvinen. Svinekæber med forskellige grøntsager. Det ser lækkert ud og smager godt. Mørt kød og sprøde grøntsager. Ikke en voldsom stor portion, hvor jeg frygter for selskabets mænd, om de mon bliver mætte. Vinen er god til retten. Absolut aftenens højdepunkt. Nu er det så, det for alvor går ned af bakke. Vi sidder med vores tomme glas, både rødvin, vand og cola er drukket. Havde den unge pige bare en gang spurgt om vi ønskede mere at drikke, havde vi bestemt købt mere. Men selv at skulle sidde og bede om mere at drikke på en såkaldt gourmetrestaurant, hører altså ingen steder hjemme. Det er en del af servicen sådan et sted. Bestemt ikke godt nok. Ikke en gang tilbudet om kaffe kommer hun med. Vi sidder ellers og venter på dessert og hun havde helt sikkert solgt to kopper kaffe, hvis hun altså havde ydet den service at spørge. Nu kommer den unge tjener/ kok? og fortæller, at desserten er forsinket. Kokkeeleven i køkkenet har forsøgt at karamellisere æblerne i SALT? Undskyld mig, men hvis der ikke kan ses forskel på saltet og sukkeret i køkken, er det i hvert fald ikke gourmetprodukter, der bruges. Så må det være det billige hvide småkornede stads alle og enhver kan købe i Netto. På en såkaldt gourmet restaurant forventer vi bl.a. godt salt og sukker. Nu skulle vi have vores længe ventede Tarte Tatin. I ventetiden havde det været på sin plads at tilbyde gæsterne en gratis kop kaffe som kompensation, når man nu alligevel gør sig den ulejlighed, at gå rundt ved bordene og fortælle om sukker/salt uheldet. Ind kommer et halvt æble med en ikke hjemmelavet klat vanilieis ovenpå. På menukortet stod ellers en rørt vaniliecreme! Æblet ligger i en lille skål af butterdej. Under vanilieisen i udhulningen af kernehuset ligger en lille karamel lignende klat, der mest af alt minder om en Toffefee. Æblet er næsten råt, kun lidt lunt og næsten umuligt at håndtere med ske og gaffel. Der er ikke skyggen af karamelisering, men det værste er butterdejen, som er stort set rå. Undskyld mig, men hvordan i alverden kan man overhovedet være bekendt at servere dette for gæster. Ved de andre borde kan man tydeligt høre, fordi vi sidder så tæt som vi gør, hvordan der grines og undres over denne totalt mislykkede dessert. Det havde INTET med Tarte Tatin af gøre. Det var på grænsen til det uspiselige. FOR DÅRLIGT og meget pinligt for TGV Cafe´. Slut vil vi gerne betale for drikkevarer. Dog er det ikke muligt at få personalets opmærksomhed. Tjener samt kokkeelev er nemlig nu gået i baren med fadøl. Helt ærligt. Aldrig har vi oplevet så ringe en service, så upassende opførsel af personale og så ringe mad, som især desserten. Her kommer vi aldrig mere. Hvis TGV Cafe' skal med i Gastro Week eller noget lignende i fremtiden, skal det ske en hel del. For dette var en ren katastrofe. Øv. Hilsen Jesper og Joanna Adamsen, Galten.

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

7 italienske pasta opskrifter

7 italienske pasta opskrifter

17. dec | HOVEDRETTER | Pasta er Danmarks italienske nationalspise. Se vores favoritretter her.

7 italienske pasta opskrifter (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant Hærværk

Anmeldelse: Restaurant Hærværk

15. dec | ANMELDELSER | Hærværk i Århus serverer gedigen brasserimad og imponerer med sit konsekvente vinkort.

Anmeldelse: Restaurant Hærværk
 
8 sjældne hvidvine fra Italien

8 sjældne hvidvine fra Italien

12. dec | HVIDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jøregensen har smagt italienske hvidvine, man ikke ser hver dag.

8 sjældne hvidvine fra Italien
 
6 lækre opskrifter med and

6 lækre opskrifter med and

10. dec | TEMA | Anden kan så meget mere end at blive serveret med rødkål og brune kartofler. Mira Arkin går andre andeveje.

6 lækre opskrifter med and
 
Vi shopper: Italiensk grej

Vi shopper: Italiensk grej

08. dec | SHOPPINGTIPS | Lad dig inspirere af spændende køkkengrej, som kan bruges, når du tilbereder italienske retter. Her er alt fra den uundværlige dåseåbner til eksklusive ismaskiner. Og selvfølgelig er der også nye (og gamle) bud på grej til tilberedning af både italiensk kaffe og pasta.

Vi shopper: Italiensk grej
 
Killer-kokken fra Kong Hans

Killer-kokken fra Kong Hans

05. dec | BLOG | I en tid, hvor selv kontormænd med Lloyd-sko, bløde hænder og myoser i nakken har tribal-tatoos på overarmene – ja, hvor sågar bedstemødre kan mønstre en sømandsoverarm med roser og hjerter, er det så som så med tussernes traditionelle macho-symbolik.

Killer-kokken fra Kong Hans
 
10 korte Cannubi smagsnoter

10 korte Cannubi smagsnoter

05. dec | TEMA | Cannubi er historisk Barolos mest velansete og prestigefyldte vinmark. De seneste år har den også været slagmark for en krig, der mere end vinøs logik handler om traditioner og ældgamle konventioner. Thomas Ilkjær smager på vinene fra Italiens bedst kendte mark.

10 korte Cannubi smagsnoter
 
Nyt gastro på gaden

Nyt gastro på gaden

04. dec | NYHEDER | I dag lander gastros vinter-nummer i butikkerne, og du kan smugkigge i det lige her…

Nyt gastro på gaden
 
Giv et gaveabonnement på gastro i julegave

Giv et gaveabonnement på gastro i julegave

04. dec | NYHEDER | Glæd en du holder af, med et gaveabonnement på gastro. En gave der vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.

Giv et gaveabonnement på gastro i julegave
 
Bojesens økologiske julesmåkager

Bojesens økologiske julesmåkager

03. dec | TEMA | Bojesen driver Danmarks eneste økologiske konditori. Vi kiggede ind i chokoladekongens værksted og fik fravristet konditoren et par opskrifter på økologiske julesmåkager.

Bojesens økologiske julesmåkager
 
Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

02. dec | NYT & NOTER | En halv million kroner af egen lomme, det er, hvad Ronny Emborg har brugt på et af de mest ambitiøse kogebogsprojekter længe. Jesper Uhrup Jensen har mødt køkkenchefen på Hotel d’Angleterre til en snak om selv at ville bestemme og ikke lade sig påvirke for meget af andre – og om at bestride en af de mest spektakulære poster i restaurationsbranchen. Om at være chef og om at være sig selv.

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv
 
Anmeldelse: Restaurant Marchal

Anmeldelse: Restaurant Marchal

02. dec | ANMELDELSER | Ronny Emborg serverer ’godt med godt på’ på det nyrenoverede d’Angleterre, men man spørger sig selv, om ikke hotellet burde give stortalentet lov til at rulle sig helt ud.

Anmeldelse: Restaurant Marchal (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant AOC

Anmeldelse: Restaurant AOC

02. dec | ANMELDELSER | AOC er en restaurantoplevelse af tårnhøj karat i kælderplan, og køkkenchef Søren Selin har for alvor fået luft under vingerne.

Anmeldelse: Restaurant AOC (1 kommentarer)
 
Ferran Adriá: 'Det nordiske køkken har ingen betydning!'

Ferran Adriá: 'Det nordiske køkken har ingen betydning!'

01. dec | BLOG | Så kort og kontant var eks-elBulli-køkkenchefen, Ferran Adrià, da gastro mødte ham tidligere på ugen i Barcelona.

Ferran Adriá: 'Det nordiske køkken har ingen betydning!'
 
Vinter er ...

Vinter er ...

01. dec | RÅVARER | ... æblerne i hus!

Vinter er ...

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Årets julegave

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE