gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Spis ude til budgetvenlig pris
Spis ude til budgetvenlig pris

 

Spis ude til budgetvenlig pris

Du kan få serveret 3-retters menuer for kun 250 kr. på udvalgte restauranter, når Aarhus Gastro Week gentager succesen fra vinterferien i år. 

08. okt - Af Susanne Knutzen

Aarhus Gastro Week byder efterårsferien velkommen med et godt tilbud. Du kan nemlig fra d. 11. til 21. oktober få serveret lækre 3-retters menuer til en yderst overkommelig pris på flere af byens bedste restauranter.

De restauranter, som medvirker i arrangementet er Ferdinand, Malling Kro, Miró, Norsminde Kro, Restaurant ET, Substans, Mefisto, Komfur, Nordisk Spisehus, Grill Bar, MellemRum, L'estragon og Nordens Folkekøkken.

Se også: 5 danske fødevareproducenter, der er værd at besøge



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Gastro week Århus, øv oplevelse

17. okt 2013 KL 11:22 Af Joanna og Jesper Adamsen

Gastro week Århus 2013, en stor skuffelse på TGV Cafe´. Med store forventninger havde vi bestilt bord til tirsdag 15/10 kl 20. Alle gæster er på plads 10 minutter over otte. Vi bestiller vand, to glas rødvin til hovedretten og cola. Vand og cola ankommer. Dog lægger vi mærke til, at der ved nogle borde vises et vinkort. Det er den unge mand, der serverer (og måske er han i virkeligheden kok), der viser vinkort. Den unge pige, der serverer for os, viser intet kort. Fortæller bare at de har en anbefalet rødvin til hovedretten. Dem der sad ved bordet ved siden af os, fik slet ikke tilbudt vin og måtte spørge efter det, da maden kom. Mens vi venter, får vi brød og smør. Brødet er luftigt og godt. Pludselig forsvinder kurven hvoraf vi kun har taget det halve. Lidt efter ankommer kurven igen, nu med fire nye stykker brød. Helt tydeligt ikke samme slags som vi fik før. Dette brød er tørt og smager som om, det er mindst et døgn gammelt. Øv at vi ikke måtte beholde det vi fik i første omgang. Lidt information fra den unge serveringspige om vi ønskede mere brød, ville bestemt have været på sin plads, istedet for at det bare forsvandt. Halv ni (altså har vi ventet i en halv time) kommer forretten. Taskekrabber. En pure´ af krabbekød med lidt sure klatter og salat. Om det var taskekrabber var umuligt at sige. Ingen speciel oplevelse, bare et "nå det smager da medet godt". Hertil det tørre brød. Herefter en pause igen. Vores hovedret ankommer. Det samme gør rødvinen. Svinekæber med forskellige grøntsager. Det ser lækkert ud og smager godt. Mørt kød og sprøde grøntsager. Ikke en voldsom stor portion, hvor jeg frygter for selskabets mænd, om de mon bliver mætte. Vinen er god til retten. Absolut aftenens højdepunkt. Nu er det så, det for alvor går ned af bakke. Vi sidder med vores tomme glas, både rødvin, vand og cola er drukket. Havde den unge pige bare en gang spurgt om vi ønskede mere at drikke, havde vi bestemt købt mere. Men selv at skulle sidde og bede om mere at drikke på en såkaldt gourmetrestaurant, hører altså ingen steder hjemme. Det er en del af servicen sådan et sted. Bestemt ikke godt nok. Ikke en gang tilbudet om kaffe kommer hun med. Vi sidder ellers og venter på dessert og hun havde helt sikkert solgt to kopper kaffe, hvis hun altså havde ydet den service at spørge. Nu kommer den unge tjener/ kok? og fortæller, at desserten er forsinket. Kokkeeleven i køkkenet har forsøgt at karamellisere æblerne i SALT? Undskyld mig, men hvis der ikke kan ses forskel på saltet og sukkeret i køkken, er det i hvert fald ikke gourmetprodukter, der bruges. Så må det være det billige hvide småkornede stads alle og enhver kan købe i Netto. På en såkaldt gourmet restaurant forventer vi bl.a. godt salt og sukker. Nu skulle vi have vores længe ventede Tarte Tatin. I ventetiden havde det været på sin plads at tilbyde gæsterne en gratis kop kaffe som kompensation, når man nu alligevel gør sig den ulejlighed, at gå rundt ved bordene og fortælle om sukker/salt uheldet. Ind kommer et halvt æble med en ikke hjemmelavet klat vanilieis ovenpå. På menukortet stod ellers en rørt vaniliecreme! Æblet ligger i en lille skål af butterdej. Under vanilieisen i udhulningen af kernehuset ligger en lille karamel lignende klat, der mest af alt minder om en Toffefee. Æblet er næsten råt, kun lidt lunt og næsten umuligt at håndtere med ske og gaffel. Der er ikke skyggen af karamelisering, men det værste er butterdejen, som er stort set rå. Undskyld mig, men hvordan i alverden kan man overhovedet være bekendt at servere dette for gæster. Ved de andre borde kan man tydeligt høre, fordi vi sidder så tæt som vi gør, hvordan der grines og undres over denne totalt mislykkede dessert. Det havde INTET med Tarte Tatin af gøre. Det var på grænsen til det uspiselige. FOR DÅRLIGT og meget pinligt for TGV Cafe´. Slut vil vi gerne betale for drikkevarer. Dog er det ikke muligt at få personalets opmærksomhed. Tjener samt kokkeelev er nemlig nu gået i baren med fadøl. Helt ærligt. Aldrig har vi oplevet så ringe en service, så upassende opførsel af personale og så ringe mad, som især desserten. Her kommer vi aldrig mere. Hvis TGV Cafe' skal med i Gastro Week eller noget lignende i fremtiden, skal det ske en hel del. For dette var en ren katastrofe. Øv. Hilsen Jesper og Joanna Adamsen, Galten.

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Københavns 10 bedste restauranter

Københavns 10 bedste restauranter

31. okt | BLOG | Jeg bliver tit spurgt om, hvor man spiser bedst i byen – hvilken restaurant der er den bedste. Jeg synes ikke, man kan svare entydigt på det, men jeg ved godt, hvad jeg vil anbefale, hvis eksempelvis en udlænding bad om nogle anbefalinger i forskellige prisklasser.

Københavns 10 bedste restauranter
 
Det spiser vi i november

Det spiser vi i november

31. okt | RÅVARER | November er... stadig grøn!

Det spiser vi i november
 
Nannas november køkken

Nannas november køkken

31. okt | RÅVARER | Nu strammes skruen, november er seriøs – efteråret går på hæld, og mange hader november, vinteren er mere nær end noget andet tidspunkt på året. Men i køkkenet er der altid hyggeligt og travlt, og når det regner og er koldt derude, er der endnu bedre undskyldning for at gå i gang med diverse projekter...

Nannas november køkken
 
Anmeldelse: Manzel

Anmeldelse: Manzel

29. okt | ANMELDELSER | På Manzel møder man det libanesiske køkken på bedste vis, helt som det skal være, tilmed skarpt og gedigent og uden tvist eller nynordiske tendenser, bare gennemført og velsmagende arabisk mad.

Anmeldelse: Manzel
 
Danmarks nationalret, øf

Danmarks nationalret, øf

28. okt | BLOG | Danskerne har nu stemt finalisterne på plads, så der er otte kandidater ud af de 24 forslag, som kokke fra hele Danmark (inddelt i otte regioner) var fremkommet med som bud på Danmarks nationalret...

Danmarks nationalret, øf
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

27. okt | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket kød egner sig til braisering? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole. 

Læs mere
 
Et meget udansk dansk supermarked

Et meget udansk dansk supermarked

27. okt | BLOG | Forleden dag langede jeg (endnu en gang) ud mod danske supermarkeder. Og det bliver sikkert ikke sidste gang. Men man skal ikke glemme dem, der rent faktisk går mod strømmen.

Et meget udansk dansk supermarked (2 kommentarer)
 
6 opskrifter med gulerødder

6 opskrifter med gulerødder

27. okt | TEMA | Roser er røde, violer er blå, gulerødder er gule … eller nej, de er vel orange. Når de ikke er sortlilla eller hvide. Her har vi altså fat i den gode gamle, helt klassiske, orange gulerod, som jo er roden til så meget godt – vi laver den smørstegt, til puré, som vinaigrette med den orange havtornfætter og til frisk granité og sorbet, men også til en dejlig varm gulerodsbouillon med perlehønepølse, krebs og ’anisurter’.

6 opskrifter med gulerødder
 
Kålsalat med and og appelsin

Kålsalat med and og appelsin

24. okt | BLOG | Salaten kan varieres i det uendelige, fx med andre kåltyper.

Kålsalat med and og appelsin
 
9 x pinot noir fra Tyskland

9 x pinot noir fra Tyskland

24. okt | TEMA | 9 foruroligende gode pinot noir-vine fra Tyskland.

9 x pinot noir fra Tyskland
 
Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

22. okt | ANMELDELSER | Mielcke & Hurtigkarl er en helt særlig ophøjet oplevelse – gastronomi i særklasse, betjening på topniveau og omgivelser, der er sært dragende og drømmeagtige. Restauranten er beliggende i Det Kongelige Danske Haveselskabs Have, hvor næsten alt er forbudt, men på restauranten folder drømmenes faner sig ud.

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl
 
Annonce: Har du en gammel gryde i køkkenskabet?

Annonce: Har du en gammel gryde i køkkenskabet?

21. okt | NYHEDER |

Vær med i jagten på Danmarks ældste gryder og vind nye Gravity gryder fra Eva Solo.

  Læs mere
 
Ude godt, hjemme bedst?

Ude godt, hjemme bedst?

21. okt | BLOG | Jeg forventer ingen medlidenhed, men for f..., hvor er det noget af en nedtur (på flere måder) at lande i Kastrup i øsende regnvejr efter at have gået rundt i skyggen under platanerne i et 30 grader varmt Palma de Mallorca.

Ude godt, hjemme bedst?
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

20. okt | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket kød egner sig til braisering? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole. 

Læs mere
 
10 delikate opskrifter på græskarsuppe

10 delikate opskrifter på græskarsuppe

20. okt | TEMA | Eftåret indbyder til varme supper, og hvad er bedre end at udnytte sæsonens mange græskar til en græskarsuppe? Vi har samlet ti af vores favoritopskrifter her.

10 delikate opskrifter på græskarsuppe

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Deltag i konkurrencen om et gavesæt fra Nuance, indeholdende Wine Finer og termometer. Præmien har en samlet værdi af 499,95 kr.

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED