gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Spis ude til budgetvenlig pris
Spis ude til budgetvenlig pris

 

Spis ude til budgetvenlig pris

Du kan få serveret 3-retters menuer for kun 250 kr. på udvalgte restauranter, når Aarhus Gastro Week gentager succesen fra vinterferien i år. 

08. okt - Af Susanne Knutzen

Aarhus Gastro Week byder efterårsferien velkommen med et godt tilbud. Du kan nemlig fra d. 11. til 21. oktober få serveret lækre 3-retters menuer til en yderst overkommelig pris på flere af byens bedste restauranter.

De restauranter, som medvirker i arrangementet er Ferdinand, Malling Kro, Miró, Norsminde Kro, Restaurant ET, Substans, Mefisto, Komfur, Nordisk Spisehus, Grill Bar, MellemRum, L'estragon og Nordens Folkekøkken.

Se også: 5 danske fødevareproducenter, der er værd at besøge



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Gastro week Århus, øv oplevelse

17. okt 2013 KL 11:22 Af Joanna og Jesper Adamsen

Gastro week Århus 2013, en stor skuffelse på TGV Cafe´. Med store forventninger havde vi bestilt bord til tirsdag 15/10 kl 20. Alle gæster er på plads 10 minutter over otte. Vi bestiller vand, to glas rødvin til hovedretten og cola. Vand og cola ankommer. Dog lægger vi mærke til, at der ved nogle borde vises et vinkort. Det er den unge mand, der serverer (og måske er han i virkeligheden kok), der viser vinkort. Den unge pige, der serverer for os, viser intet kort. Fortæller bare at de har en anbefalet rødvin til hovedretten. Dem der sad ved bordet ved siden af os, fik slet ikke tilbudt vin og måtte spørge efter det, da maden kom. Mens vi venter, får vi brød og smør. Brødet er luftigt og godt. Pludselig forsvinder kurven hvoraf vi kun har taget det halve. Lidt efter ankommer kurven igen, nu med fire nye stykker brød. Helt tydeligt ikke samme slags som vi fik før. Dette brød er tørt og smager som om, det er mindst et døgn gammelt. Øv at vi ikke måtte beholde det vi fik i første omgang. Lidt information fra den unge serveringspige om vi ønskede mere brød, ville bestemt have været på sin plads, istedet for at det bare forsvandt. Halv ni (altså har vi ventet i en halv time) kommer forretten. Taskekrabber. En pure´ af krabbekød med lidt sure klatter og salat. Om det var taskekrabber var umuligt at sige. Ingen speciel oplevelse, bare et "nå det smager da medet godt". Hertil det tørre brød. Herefter en pause igen. Vores hovedret ankommer. Det samme gør rødvinen. Svinekæber med forskellige grøntsager. Det ser lækkert ud og smager godt. Mørt kød og sprøde grøntsager. Ikke en voldsom stor portion, hvor jeg frygter for selskabets mænd, om de mon bliver mætte. Vinen er god til retten. Absolut aftenens højdepunkt. Nu er det så, det for alvor går ned af bakke. Vi sidder med vores tomme glas, både rødvin, vand og cola er drukket. Havde den unge pige bare en gang spurgt om vi ønskede mere at drikke, havde vi bestemt købt mere. Men selv at skulle sidde og bede om mere at drikke på en såkaldt gourmetrestaurant, hører altså ingen steder hjemme. Det er en del af servicen sådan et sted. Bestemt ikke godt nok. Ikke en gang tilbudet om kaffe kommer hun med. Vi sidder ellers og venter på dessert og hun havde helt sikkert solgt to kopper kaffe, hvis hun altså havde ydet den service at spørge. Nu kommer den unge tjener/ kok? og fortæller, at desserten er forsinket. Kokkeeleven i køkkenet har forsøgt at karamellisere æblerne i SALT? Undskyld mig, men hvis der ikke kan ses forskel på saltet og sukkeret i køkken, er det i hvert fald ikke gourmetprodukter, der bruges. Så må det være det billige hvide småkornede stads alle og enhver kan købe i Netto. På en såkaldt gourmet restaurant forventer vi bl.a. godt salt og sukker. Nu skulle vi have vores længe ventede Tarte Tatin. I ventetiden havde det været på sin plads at tilbyde gæsterne en gratis kop kaffe som kompensation, når man nu alligevel gør sig den ulejlighed, at gå rundt ved bordene og fortælle om sukker/salt uheldet. Ind kommer et halvt æble med en ikke hjemmelavet klat vanilieis ovenpå. På menukortet stod ellers en rørt vaniliecreme! Æblet ligger i en lille skål af butterdej. Under vanilieisen i udhulningen af kernehuset ligger en lille karamel lignende klat, der mest af alt minder om en Toffefee. Æblet er næsten råt, kun lidt lunt og næsten umuligt at håndtere med ske og gaffel. Der er ikke skyggen af karamelisering, men det værste er butterdejen, som er stort set rå. Undskyld mig, men hvordan i alverden kan man overhovedet være bekendt at servere dette for gæster. Ved de andre borde kan man tydeligt høre, fordi vi sidder så tæt som vi gør, hvordan der grines og undres over denne totalt mislykkede dessert. Det havde INTET med Tarte Tatin af gøre. Det var på grænsen til det uspiselige. FOR DÅRLIGT og meget pinligt for TGV Cafe´. Slut vil vi gerne betale for drikkevarer. Dog er det ikke muligt at få personalets opmærksomhed. Tjener samt kokkeelev er nemlig nu gået i baren med fadøl. Helt ærligt. Aldrig har vi oplevet så ringe en service, så upassende opførsel af personale og så ringe mad, som især desserten. Her kommer vi aldrig mere. Hvis TGV Cafe' skal med i Gastro Week eller noget lignende i fremtiden, skal det ske en hel del. For dette var en ren katastrofe. Øv. Hilsen Jesper og Joanna Adamsen, Galten.

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Vinene fra Frederiksdal Gods

Vinene fra Frederiksdal Gods

19. sep | BONUS | Det karakteristiske ved vinene fra Frederiksdal Kirsebærvin er den særdeles præsente syrlighed fra surkirsebærrene, der skaber det modspil, som gør de meget koncentrerede vine langt mere drikkevenlige og interessante over flere slurke. Vi har taget et kig på nogle af vinene.

Vinene fra Frederiksdal Gods
 
3 opskrifter med kirsebær

3 opskrifter med kirsebær

17. sep | DESSERTER | Vi bringer her tre kirsebærlækkerier – to franske klassikere, clafoutis og pavlova, og en enkelt særlig fræk, nemlig gedeosttærte med flamberede kirsebær. Vi liker!

3 opskrifter med kirsebær
 
Her skal du spise: Paris

Her skal du spise: Paris

15. sep | UDLANDET | Her giver en række berejste, gastronomiske insidere deres bud på, hvor feriens bedste måltider skal indtages. Denne gang går turen til Paris...

Her skal du spise: Paris
 
Portvin på stenbroen

Portvin på stenbroen

12. sep | BLOG | En portvinsbar på Vesterbro – så har man hørt det med … i det gamle rå arbejderkvarter. Det er ikke bare Københavns, men Danmarks første portvinsbar, der i slutningen af august åbnede på Kingosgade.

Portvin på stenbroen
 
Mikkeller Øl & Brød

Mikkeller Øl & Brød

12. sep | BLOG | Det er nærmest blevet hverdag, at nye spændende steder dukker op – i en grad, at man næsten glemmer, hvor fuldstændig fantastisk det er. Et af byens nye steder i Mikkeller Øl & Brød, der åbnede i slutningen i maj – kun få meter fra samme Mikkellers (Mikkel Borg Bjergsø) ølbar i Victoriagade på Vesterbro.

Mikkeller Øl & Brød
 
Vi shopper: Grill og grej

Vi shopper: Grill og grej

12. sep | SHOPPINGTIPS | Denne gang har vi tændt op i grillen og dækket op til den helt store fest på terrassen med nyheder til BBQ-folket fra nær og fjern. Her er griller til gas, kul, el og sol.

Vi shopper: Grill og grej
 
Nyt gastro på gaden

Nyt gastro på gaden

11. sep | NYHEDER | I dag lander gastros september-nummer i butikkerne, og du kan smugkigge i det lige her…

Nyt gastro på gaden
 
Her skal du spise: New York

Her skal du spise: New York

10. sep | UDLANDET | Her giver en række berejste, gastronomiske insidere deres bud på, hvor feriens bedste måltider skal indtages. Denne gang går turen til New York...

Her skal du spise: New York
 
Den danske forbindelse

Den danske forbindelse

08. sep | BLOG | Fire timer før FBI stormede storsvindleren Rudy Kurniawans hus, sendte Rudy en mail til sin danske forbindelse og tilbød ham fire flasker ekstremt sjældne flasker fra bourgogneproducenten Henri Jayer. Flaskerne er falske, Kurniawan har selv fremstillet dem.

Den danske forbindelse
 
”Når folk siger til mig, at de ikke har råd til at holde høns eller købe økologisk, så siger jeg, at jeg ikke forstår, hvordan de har råd til at lade være”

”Når folk siger til mig, at de ikke har råd til at holde høns eller købe økologisk, så siger jeg, at jeg ikke forstår, hvordan de har råd til at lade være”

08. sep | NYT & NOTER | Bekymret speltmor, havedame, medlem af Etisk råd, debattør, urban farmer, altanaktivist … Jesper Uhrup Jensen har mødt Signe Wenneberg til en snak om, hvorfor vi alle sammen skal holde høns og om at være oprigtig bekymret for, om der overhovedet er en fremtid.

Mød Signe Wenneberg her...
 
3 til den søde side

3 til den søde side

05. sep | DESSERTER | Tre små søde... En tærte, en småkage og en galette...

3 til den søde side
 
Her skal du spise: London

Her skal du spise: London

03. sep | UDLANDET | Her giver en række berejste, gastronomiske insidere deres bud på, hvor feriens bedste måltider skal indtages. Denne gang går turen til London...

Her skal du spise: London
 
Le Sommelier version 2.0

Le Sommelier version 2.0

02. sep | BLOG | Da Jesper Boelskifte & co. tilbage i 1997 åbnede restauranten og vinbaren Le Sommelier i Bredgade, var der ikke ret mange, der spåede det projekt ret mange chancer. Solid fransk gastronomi, et for datiden enormt og ambitiøst vinkort og noget så højpandet som et kaffekort – og det i den døde ende af Bredgade, hvor kun kontorfolk har deres gang.

Le Sommelier version 2.0
 
 
Nannas september køkken

Nannas september køkken

01. sep | RÅVARER | Nanna Simonsen trækker det sidste ud af sommeren i årets mest fuldfede måned med tidlige æbler til æbleflæsk og ikke mindst andevildt, der jo netop må skydes nu og fremefter, og som går så godt med sæsonens bær.

Nannas september køkken

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind whisky fra Glenmorangie

Vind whisky fra Glenmorangie

Deltag i konkurrencen om en 2x1 flaske Glenmorangie Signet til en samlet værdi af 2.540 kr.

Vind whisky fra Glenmorangie

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Deltag i konkurrencen om 5x1 Gråmyr-gaveæske med 770 g blandede karameller fra Karamel Kompagniet. Samlet værdi 960 kr.

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED