gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Spis ude til budgetvenlig pris
Spis ude til budgetvenlig pris

 

Spis ude til budgetvenlig pris

Du kan få serveret 3-retters menuer for kun 250 kr. på udvalgte restauranter, når Aarhus Gastro Week gentager succesen fra vinterferien i år. 

08. okt - Af Susanne Knutzen

Aarhus Gastro Week byder efterårsferien velkommen med et godt tilbud. Du kan nemlig fra d. 11. til 21. oktober få serveret lækre 3-retters menuer til en yderst overkommelig pris på flere af byens bedste restauranter.

De restauranter, som medvirker i arrangementet er Ferdinand, Malling Kro, Miró, Norsminde Kro, Restaurant ET, Substans, Mefisto, Komfur, Nordisk Spisehus, Grill Bar, MellemRum, L'estragon og Nordens Folkekøkken.

Se også: 5 danske fødevareproducenter, der er værd at besøge



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Gastro week Århus, øv oplevelse

17. okt 2013 KL 11:22 Af Joanna og Jesper Adamsen

Gastro week Århus 2013, en stor skuffelse på TGV Cafe´. Med store forventninger havde vi bestilt bord til tirsdag 15/10 kl 20. Alle gæster er på plads 10 minutter over otte. Vi bestiller vand, to glas rødvin til hovedretten og cola. Vand og cola ankommer. Dog lægger vi mærke til, at der ved nogle borde vises et vinkort. Det er den unge mand, der serverer (og måske er han i virkeligheden kok), der viser vinkort. Den unge pige, der serverer for os, viser intet kort. Fortæller bare at de har en anbefalet rødvin til hovedretten. Dem der sad ved bordet ved siden af os, fik slet ikke tilbudt vin og måtte spørge efter det, da maden kom. Mens vi venter, får vi brød og smør. Brødet er luftigt og godt. Pludselig forsvinder kurven hvoraf vi kun har taget det halve. Lidt efter ankommer kurven igen, nu med fire nye stykker brød. Helt tydeligt ikke samme slags som vi fik før. Dette brød er tørt og smager som om, det er mindst et døgn gammelt. Øv at vi ikke måtte beholde det vi fik i første omgang. Lidt information fra den unge serveringspige om vi ønskede mere brød, ville bestemt have været på sin plads, istedet for at det bare forsvandt. Halv ni (altså har vi ventet i en halv time) kommer forretten. Taskekrabber. En pure´ af krabbekød med lidt sure klatter og salat. Om det var taskekrabber var umuligt at sige. Ingen speciel oplevelse, bare et "nå det smager da medet godt". Hertil det tørre brød. Herefter en pause igen. Vores hovedret ankommer. Det samme gør rødvinen. Svinekæber med forskellige grøntsager. Det ser lækkert ud og smager godt. Mørt kød og sprøde grøntsager. Ikke en voldsom stor portion, hvor jeg frygter for selskabets mænd, om de mon bliver mætte. Vinen er god til retten. Absolut aftenens højdepunkt. Nu er det så, det for alvor går ned af bakke. Vi sidder med vores tomme glas, både rødvin, vand og cola er drukket. Havde den unge pige bare en gang spurgt om vi ønskede mere at drikke, havde vi bestemt købt mere. Men selv at skulle sidde og bede om mere at drikke på en såkaldt gourmetrestaurant, hører altså ingen steder hjemme. Det er en del af servicen sådan et sted. Bestemt ikke godt nok. Ikke en gang tilbudet om kaffe kommer hun med. Vi sidder ellers og venter på dessert og hun havde helt sikkert solgt to kopper kaffe, hvis hun altså havde ydet den service at spørge. Nu kommer den unge tjener/ kok? og fortæller, at desserten er forsinket. Kokkeeleven i køkkenet har forsøgt at karamellisere æblerne i SALT? Undskyld mig, men hvis der ikke kan ses forskel på saltet og sukkeret i køkken, er det i hvert fald ikke gourmetprodukter, der bruges. Så må det være det billige hvide småkornede stads alle og enhver kan købe i Netto. På en såkaldt gourmet restaurant forventer vi bl.a. godt salt og sukker. Nu skulle vi have vores længe ventede Tarte Tatin. I ventetiden havde det været på sin plads at tilbyde gæsterne en gratis kop kaffe som kompensation, når man nu alligevel gør sig den ulejlighed, at gå rundt ved bordene og fortælle om sukker/salt uheldet. Ind kommer et halvt æble med en ikke hjemmelavet klat vanilieis ovenpå. På menukortet stod ellers en rørt vaniliecreme! Æblet ligger i en lille skål af butterdej. Under vanilieisen i udhulningen af kernehuset ligger en lille karamel lignende klat, der mest af alt minder om en Toffefee. Æblet er næsten råt, kun lidt lunt og næsten umuligt at håndtere med ske og gaffel. Der er ikke skyggen af karamelisering, men det værste er butterdejen, som er stort set rå. Undskyld mig, men hvordan i alverden kan man overhovedet være bekendt at servere dette for gæster. Ved de andre borde kan man tydeligt høre, fordi vi sidder så tæt som vi gør, hvordan der grines og undres over denne totalt mislykkede dessert. Det havde INTET med Tarte Tatin af gøre. Det var på grænsen til det uspiselige. FOR DÅRLIGT og meget pinligt for TGV Cafe´. Slut vil vi gerne betale for drikkevarer. Dog er det ikke muligt at få personalets opmærksomhed. Tjener samt kokkeelev er nemlig nu gået i baren med fadøl. Helt ærligt. Aldrig har vi oplevet så ringe en service, så upassende opførsel af personale og så ringe mad, som især desserten. Her kommer vi aldrig mere. Hvis TGV Cafe' skal med i Gastro Week eller noget lignende i fremtiden, skal det ske en hel del. For dette var en ren katastrofe. Øv. Hilsen Jesper og Joanna Adamsen, Galten.

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Anmeldelse: POP – et spiseri

Anmeldelse: POP – et spiseri

26. nov | ANMELDELSER | Med POP – et spiseri fortsætter de fire pop-kvinder, hvor de sidste år slap succesen Spiseri. De har lagt sommerhusindretningen bag sig, men serverer stadig virkelig et godt og moderne italienskinspireret trattoriakøkken til ikke ret mange penge ... 

Anmeldelse: POP – et spiseri
 
Lillebror er løs

Lillebror er løs

24. nov | BLOG | Som nævnt barsler restaurant Bror med en lillebror, Café Lillebror er navnet, og vi var lidt hurtige ude i forhold til at gætte på, hvornår den lille ny ville se dagens lys. Men nu er han her, søndag var der åbningsreception (foto her er fra Lillebrors Instagram), og fra i dag, mandag, er det hverdag.

Lillebror er løs
 
Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

24. nov | TEMA | Her giver Mira Arkin den med tartarmayo, (psyko)fermenteret chili, fed hummer mac n cheese, carnitas, der er en slags mexicansk pulled pork, som man spiser i tortillas eller tacoskaller, hjemmehakket burger med rosmarin-aioli og comté. Og det hele bliver skyllet ned med mexicanske micheladas, ølcocktails med lime og grønne tomater.

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

24. nov | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket grydelåg skal man vælge? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole.

Læs mere
 
3 gode rødvine til 300 kr.

3 gode rødvine til 300 kr.

21. nov | RØDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har drukket rødvin - og fundet tre gode af slagsen, du skal smage!

3 gode rødvine til 300 kr.
 
Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn!

Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn!

20. nov | BLOG | Retten er sat – nationalretten. Det blev – ikke overraskende – svinet, der løb med æren og blev Danmarks officielle nationalret, svinet i skikkelse af stegt flæsk med persillesauce. Eller er det ikke snarere persillesovs!

Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn! (7 kommentarer)
 
Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

20. nov | BLOG | Jep – tredje torsdag i november bliver den nye vin fra Beaujolais frigivet. Og det er jo i dag – og du kan smage den i København, bl.a.

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!
 
Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook

Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook

19. nov | TEMA | René Langdahl Jørgensen har mødt amerikanske Beringers kvindelige vinmager, Laurie Hook.

Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

17. nov | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket grydelåg skal man vælge? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole.

Læs mere
 
Guide: 8 gode restauranter i Århus

Guide: 8 gode restauranter i Århus

17. nov | ANMELDELSER | Århus byder på rigtigt mange gode spisesteder, men vi kan naturligvis ikke omtale dem alle. Vi har valgt otte stykker ud...

Guide: 8 gode restauranter i Århus
 
8 fantastiske vine under 200 kr.

8 fantastiske vine under 200 kr.

14. nov | TEMA | Vi har fundet 8 fantastisk gode vine, du ikke må gå glip af. De er fantastiske - intet mindre!

8 fantastiske vine under 200 kr.
 
Giv julens bedste gave

Giv julens bedste gave

13. nov | NYHEDER | Giv et gaveabonnement på Danmarks bedste magasiner, ugeblade eller børneblade. En gave, der skaber glæde igen og igen.

Giv julens bedste gave
 
Anmeldelse: Uformel

Anmeldelse: Uformel

12. nov | ANMELDELSER | Formel B’s frække lillesøster, Uformel, gi’r den som let, ligetil og lige ud af landevejen, men det er en underdrivelsen af rang. Det er deluxemad til discountpriser, et lille mirakel og en af årets bedste restaurantnyheder.

Anmeldelse: Uformel (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: TGV Café

Anmeldelse: TGV Café

10. nov | ANMELDELSER | Café og café … stedet begyndte godt nok som café, men har udviklet sig til at være en rigtig god bistro, og det er da også folkene bag en anden supergod Århus-bistro, restaurant ET, der er mændene bag TGV, uden at de dog står for den daglige drift...

Anmeldelse: TGV Café (1 kommentarer)
 
Få 5 opskrifter fra No. 2

Få 5 opskrifter fra No. 2

10. nov | TEMA | Med No. 2 barslede Restaurant AOC med en lille ny, der gjorde det tydeligt for enhver – gæster og begejstrede anmeldere – at der er sat helt nye standarder for restauranter i mellemklassen. Slægtskabet til Restaurant AOC er ganske tydeligt, og med No. 2 har København fået en regulær gourmetbistro.

Få 5 opskrifter fra No. 2

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gryder og pander fra Raadvad

Vind gryder og pander fra Raadvad

Deltag i konkurrencen om et All Steel gavesæt fra Raadvad, indeholdende 2 gryder, 1 kasserolle, 1 wok, 2 pander samt en sauterpande til en samlet værdi af 4.799,65 kr.

Vind gryder og pander fra Raadvad

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED