gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Smag på Fyn - også til søs
Smag på Fyn - også til søs

 

Smag på Fyn - også til søs

Lækre råvarer og eminente kokke: Faaborgs fødevaremarked arrangerer aftensejlads med gourmetmiddag.

24. aug - Af Susanne Knutzen

Man tager de fineste fynske råvarer, hyrer en håndfuld af Sydfyns skrappeste kokke og lejer en færge for en aften. Så er bunden lagt til en kulinarisk oplevelse ud over det sædvanlige.

Kokke fra Falsled Kro, Broholm Slot, Gl. Brydegaard, Thaisen Hus, Restaurant 5/Hotel Ærø, Konnerup & Co og Wendorff kreerer en gourmetmenu bestående af fem retter plus det løse, ”Faaborg III” sætter kursen rundt om Avernakø, Lyø og Bjørnø, mens gæsterne nyder middagen og vinen, der leveres af H.J. Hansen, i salonen.

Den flydende middag bliver uden tvivl et af højdepunkterne, når fødevaremarkedet Fynske Fristelser løber af stablen i Faaborg i weekenden 8. og 9. september.

Se også: Tag med til Copehagen Cooking

Her vil over 30 fynske producenter vise det ypperste af fynske fødevarer, delikatesser og specialiteter. Du kan smage på alt fra øl, vin, snaps, chokolade og andre søde sager, kød, ost, brød og meget mere - alt sammen fremstillet på Fyn og øerne.

Fakta om gourmetmiddagen
Hvornår: Lørdag 8. september kl. 18.30
Afgang: Ø-færgen Faaborg III’s færgeleje i Faaborg Havn.
Pris: 950 kr. alt incl.
Billetter købes på Faaborg Turistbureau, tlf.: 6261 3337.

Fakta om markedet
Hvornår: Fødevaremarkedet Fynske Fristelser er åbent for publikum lørdag 8. september kl. 10-17 og søndag 9. september kl. 10-15
Hvor: Havneparken i Faaborg
Hvad koster det: Børn gratis. Over 15 år: 40 kroner pr. dag 
Læs mere på www.fynskefristelser.com



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

8 opskrifter med jomfruhummer

8 opskrifter med jomfruhummer

30. jan | TEMA | Jomfruhummeren er en herlig delikatesse, der kan spises årets rundt. Vi har samlet 8 af de bedste opskrifter med krebsdyret, så kig med og lad dig inspirere til dit næste måltid med de velsmagende jomfruer fra havet.

Klik her og få de 8 opskrifter med jomfruhummer. (1 kommentarer)
 
 
Spyd med jomfruhummerhale, små krydderurter, salt og mandler

Spyd med jomfruhummerhale, små krydderurter, salt og mandler

30. jan | FORRETTER | Få opskriften på spyd med jomfruhummerhale, små krydderurter, salt og mandler

Spyd med jomfruhummerhale, små krydderurter, salt og mandler
 
Pizza med jomfruhummer, hjertemuslinger og små tomater

Pizza med jomfruhummer, hjertemuslinger og små tomater

30. jan | FORRETTER | Få opskriften på pizza med jomfruhummer, hjertemuslinger og små tomater.

Pizza med jomfruhummer, hjertemuslinger og små tomater
 
 
Ristet jomfruhummer græskar, bær og fuglegræs

Ristet jomfruhummer græskar, bær og fuglegræs

30. jan | FORRETTER | Få opskriften på ristet jomfruhummer græskar, bær og fuglegræs.

Ristet jomfruhummer græskar, bær og fuglegræs
 
Aromatisk skaldyrssuppe med citrongræs, ingefær, chili og rouille

Aromatisk skaldyrssuppe med citrongræs, ingefær, chili og rouille

30. jan | FORRETTER | Få opskriften på aromatisk skaldyrssuppe med citrongræs, ingefær, chili og rouille.

Aromatisk skaldyrssuppe med citrongræs, ingefær, chili og rouille
 
Jomfruhummer og hvide asparges med skilt hummer-smørsauce og vilde urter

Jomfruhummer og hvide asparges med skilt hummer-smørsauce og vilde urter

30. jan | FORRETTER | Få opskriften på jomfruhummer og hvide asparges med skilt hummer-smørsauce og vilde urter.

Jomfruhummer og hvide asparges med skilt hummer-smørsauce og vilde urter
 
 
Bocuse d’Or dagen derpå

Bocuse d’Or dagen derpå

29. jan | NYHEDER | Det er næppe undgået nogens opmærksomhed, at Norge vandt guld ved Bocuse d'Or i går, og at danske Kenneth Hansens ikke kom på podiet.

Læs mere
 
Tenerife på flaske

Tenerife på flaske

28. jan | UDLANDET | Vinmæssigt er Tenerife den vigtigste af Kanarieøerne.

Tenerife på flaske
 
3 gode vine fra Tenerife

3 gode vine fra Tenerife

28. jan | TEMA | Kun én enkelt importør tager vine hjem fra De Kanariske Øer, Tenerife nærmere bestemt. Det er vine, der beviser, at de vulkanske småøer ude i Atlanten bestemt kan 'flaske sig' – de smager slet og ret godt. Men de har priserne imod sig.

3 gode vine fra Tenerife
 
Suertes Del Marques El Ciruelo 2012

Suertes Del Marques El Ciruelo 2012

28. jan | RØDVIN | En saftig vin, der trods sødmen har et strejf af skarphed.

Suertes Del Marques El Ciruelo 2012
 
Suertes Del Marques La Solana

Suertes Del Marques La Solana

28. jan | RØDVIN | En biodynamisk vin, der vil være perfekt til en stegt kylling med krydderier ind over tilberedningen.

Suertes Del Marques La Solana
 
Suertes Del Marques 7 Fuentes 2012

Suertes Del Marques 7 Fuentes 2012

28. jan | RØDVIN | En meget saftspændt og krydret vin med en utrolig duft af bær og rabarber.

Suertes Del Marques 7 Fuentes 2012

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE