gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Roskilde Festival - nu for ’foodies’
Roskilde Festival - nu for ’foodies’

 

Roskilde Festival - nu for ’foodies’

Roskilde er ikke kun musik. I år er det også nogle af de mest interessante aktører på den danske madscene. gastro rapporterer derfor direkte fra et udvalg af festivalens i alt tre millioner måltider.

02. jul - Af Josefine Carstad - Foto: Malou Kayser

Da Roskilde festivalen i weekenden åbnede portene til campingområdet og tusindvis af musikglade festivalgæster slog lejr, åbnede de ikke kun op for en uge i musikkens tegn. Der blev i høj grad også åbnet for en festival for maven og ganen.

Roskilde er også god mad
Festivalen vil  nemlig også være kendt for sin gode mad. ”Der er mange festivaler i udlandet, hvor de kun serverer pomfritter og burger, og det er ikke nok for os”, fortæller Christina Bilde, talskvinde for Roskilde Festival. Derfor er der i år - for første gang i festivalens 42 år lange historie - blevet lagt en samlet strategi for spiseoplevelsen på festivalen.

Strategien giver sig til kende i mange forskelligartede initiativer. Blandt andet har michelin-kok og tidligere leder af det danske kokkelandshold, Per Mandrup, givet en del af boderne et gastronomisk service-eftersyn, mens der også er blevet udviklet metoder til at mindske madspild i de mange madboder.

Desuden lancerer Roskilde Festival i år app’en ”APPetizer”, der udover at hjælpe festivalgængerne med at finde et godt måltid mad, også er med til at synliggøre den nye prioritering af spiseoplevelserne på festivalen.

gastro på Roskilde
Særligt interessant er dog programmet over mad-events. En genre festivalen ikke har begået sig i tidligere. Her finder man navne fra den Københavnske madscene som NaCl, Nose2Tail og pop-up fænomenet Rødder, men også initiativer som en discountvinsmagning, et sanselaboratorium, en grød-workshop og et sønderjysk kagebord er at finde på et overraskende alsidigt madevent-program.

Når festivalen i år, gennem en lang række ambitiøse mad-events, vælger at sætte spiseoplevelsen i centrum og derved gør opmærksom på, at mad - heller ikke festivalmad - ikke bare er et spørgsmål om at blive mæt, sidder gastro derfor med ved langbordet. 

Vi tager dig blandt andet med til showcooking, fra mord til bord spisning og på pop-up restaurant. Se hele festivalens madprogram her og følg med her på sitet, når gastro endnu engang sætter kursen mod Roskilde. 

Se Jesper Uhrups madanmeldelser fra Roskilde Festival 2011 her.

TIP! Du kan downloade APPetizer via Appstore eller Google Play eller du kan sende en sms med RF FOOD til 1204.

Fakta om maden på Roskilde Festival:

- I 2011 købte publikum ca. 1 million liter øl, 4 tons økologisk fair trade kaffe og 40.000 liter vin.
- Samme år blev der spist ca. 150.000 burgere, 30.000 pizzaer og 15 tons pommes frites.
- Der omsættes for ca. 80 millioner kroner i festivalens madboder fra lørdag til mandag.
- Der bliver spist over 3 millioner måltider i løbet af de 8 dage festivalen varer.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

22. okt | ANMELDELSER | Mielcke & Hurtigkarl er en helt særlig ophøjet oplevelse – gastronomi i særklasse, betjening på topniveau og omgivelser, der er sært dragende og drømmeagtige. Restauranten er beliggende i Det Kongelige Danske Haveselskabs Have, hvor næsten alt er forbudt, men på restauranten folder drømmenes faner sig ud.

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl
 
Annonce: Har du en gammel gryde i køkkenskabet?

Annonce: Har du en gammel gryde i køkkenskabet?

21. okt | NYHEDER |

Vær med i jagten på Danmarks ældste gryder og vind nye Gravity gryder fra Eva Solo.

  Læs mere
 
Ude godt, hjemme bedst?

Ude godt, hjemme bedst?

21. okt | BLOG | Jeg forventer ingen medlidenhed, men for f..., hvor er det noget af en nedtur (på flere måder) at lande i Kastrup i øsende regnvejr efter at have gået rundt i skyggen under platanerne i et 30 grader varmt Palma de Mallorca.

Ude godt, hjemme bedst?
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

20. okt | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket kød egner sig til braisering? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole. 

Læs mere
 
10 delikate opskrifter på græskarsuppe

10 delikate opskrifter på græskarsuppe

20. okt | TEMA | Eftåret indbyder til varme supper, og hvad er bedre end at udnytte sæsonens mange græskar til en græskarsuppe? Vi har samlet ti af vores favoritopskrifter her.

10 delikate opskrifter på græskarsuppe
 
Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

20. okt | TEMA | Udefra set ligner Hotel Munkebjerg et lidt anonymt konferencehotel, men det er i virkeligheden drømmen om et mødested, for hotellet rummer fire restauranter bl.a. en af Jyllands (Danmarks?) bedste restauranter og en køkkenchef, der er en af tidens helt store unge talenter, Rasmus Munk. Restaurant Tree Top er Månedens Restaurant.

Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel
 
Weekendvin: 5 flasker under 200 kr.

Weekendvin: 5 flasker under 200 kr.

17. okt | TEMA |

Denne weekend skal du smage disse 5 flasker, alle til yderst rimelige priser!

Weekendvin: 5 flasker under 200 kr.
 
Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

15. okt | NYT & NOTER | Mens de københavnske restauranter løber med stort set al hæder og opmærksomhed, lister et 23-årigt stortalent, Rasmus Munk, rundt i Vejles højder som køkkenchef i restauranten Tree Top på Munkebjerg Hotel. Her ofrer han alt for at nå til tops og når sjældent hjem efter arbejde, før han skal møde igen...

Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

13. okt | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvordan holder man sine pander i flere år? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole. 

Læs mere
 
Oplev Bornholms gastronomiske stemmer

Oplev Bornholms gastronomiske stemmer

13. okt | ANMELDELSER | De gamle kendinge på øen, Kadeau og Stammershalle er i gastronomisk topform og har fået selskab af idylliske Christianshøjkroen.

Oplev Bornholms gastronomiske stemmer
 
5 gode vine over 200 kr.

5 gode vine over 200 kr.

10. okt | TEMA | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har fundet 5 gode flasker, som du skal smage. Priserne ligger fra 200-350 kr. Se dem her...

5 gode vine over 200 kr.
 
Nyt gastro på gaden

Nyt gastro på gaden

09. okt | NYHEDER | I dag lander gastros supernummer med intet mindre end 164 sider i butikkerne, og du kan smugkigge i det lige her…

Nyt gastro på gaden
 
Eva Ravnbøl: ”Jeg har efter 25 år stadig ikke vænnet mig til at spise kager og lignende til morgenmad”

Eva Ravnbøl: ”Jeg har efter 25 år stadig ikke vænnet mig til at spise kager og lignende til morgenmad”

09. okt | NYT & NOTER | Eva Ravnbøl har lavet tv-programmer om mad som fx ’Pastaplus’ og ’Min italienske drøm’ og rejse- og kogebøger og er desuden bl.a. freelancekorrespondent for TV2 News. Her fortæller hun om Italien versus Danmark.

Eva Ravnbøl: ”Jeg har efter 25 år stadig ikke vænnet mig til at spise kager og lignende til morgenmad” (1 kommentarer)
 
Vejrø - Tag med på gastronomisk bondegårdsferie

Vejrø - Tag med på gastronomisk bondegårdsferie

08. okt | ANMELDELSER | Hvad får man, hvis man tager en nedslidt og ubeboet ø, en Saxobank-mand og en kvart milliard kroner? Man får et naturskønt, økologisk og selvforsynende luksushotel med egen restaurant. Vi har været på bondegårdsferie af den gastronomiske slags for virkelig viderekomne feinschmeckere på Vejrø, en ø i smålandsfarvandet nord for Lolland.

Vejrø - Tag med på gastronomisk bondegårdsferie
 
Deltag i gastros læserundersøgelse og vind GSF-24 universalkniv fra Global

Deltag i gastros læserundersøgelse og vind GSF-24 universalkniv fra Global

08. okt | NYHEDER | Hjælp os med at gøre gastro endnu bedre, og vær med i konkurrencen om 5x1 GSF-24 universalkniv fra Global til en samlet værdi af 3.245 kr.

Deltag i konkurrencen

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind julekalender og Merry Christmas gaveæske fra Karamel Kompagniet

Vind julekalender og Merry Christmas gaveæske fra Karamel Kompagniet

Deltag i konkurrencen om et gavesæt, indeholdende julekalender og Merry Christmas gaveæske med 174 g juleblanding fra Karamel Kompagniet. Vi udlodder 10 sæt til en samlet værdi af 2.400 kr.

Vind julekalender og Merry Christmas gaveæske fra Karamel Kompagniet

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

Konkurrence

Vind Margrethe-skåle i porcelæn fra Rosti Mepal

Vind Margrethe-skåle i porcelæn fra Rosti Mepal

Deltag i konkurrencen om 3x1 gavesæt fra Rosti Mepal, indeholdende de nye Margrethe-skåle i porcelæn i tre forskellige størrelser. Præmierne har en samlet værdi af 960 kr.

Vind Margrethe-skåle i porcelæn fra Rosti Mepal

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED