gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Roskilde Festival - nu for ’foodies’
Roskilde Festival - nu for ’foodies’

 

Roskilde Festival - nu for ’foodies’

Roskilde er ikke kun musik. I år er det også nogle af de mest interessante aktører på den danske madscene. gastro rapporterer derfor direkte fra et udvalg af festivalens i alt tre millioner måltider.

02. jul - Af Josefine Carstad - Foto: Malou Kayser

Da Roskilde festivalen i weekenden åbnede portene til campingområdet og tusindvis af musikglade festivalgæster slog lejr, åbnede de ikke kun op for en uge i musikkens tegn. Der blev i høj grad også åbnet for en festival for maven og ganen.

Roskilde er også god mad
Festivalen vil  nemlig også være kendt for sin gode mad. ”Der er mange festivaler i udlandet, hvor de kun serverer pomfritter og burger, og det er ikke nok for os”, fortæller Christina Bilde, talskvinde for Roskilde Festival. Derfor er der i år - for første gang i festivalens 42 år lange historie - blevet lagt en samlet strategi for spiseoplevelsen på festivalen.

Strategien giver sig til kende i mange forskelligartede initiativer. Blandt andet har michelin-kok og tidligere leder af det danske kokkelandshold, Per Mandrup, givet en del af boderne et gastronomisk service-eftersyn, mens der også er blevet udviklet metoder til at mindske madspild i de mange madboder.

Desuden lancerer Roskilde Festival i år app’en ”APPetizer”, der udover at hjælpe festivalgængerne med at finde et godt måltid mad, også er med til at synliggøre den nye prioritering af spiseoplevelserne på festivalen.

gastro på Roskilde
Særligt interessant er dog programmet over mad-events. En genre festivalen ikke har begået sig i tidligere. Her finder man navne fra den Københavnske madscene som NaCl, Nose2Tail og pop-up fænomenet Rødder, men også initiativer som en discountvinsmagning, et sanselaboratorium, en grød-workshop og et sønderjysk kagebord er at finde på et overraskende alsidigt madevent-program.

Når festivalen i år, gennem en lang række ambitiøse mad-events, vælger at sætte spiseoplevelsen i centrum og derved gør opmærksom på, at mad - heller ikke festivalmad - ikke bare er et spørgsmål om at blive mæt, sidder gastro derfor med ved langbordet. 

Vi tager dig blandt andet med til showcooking, fra mord til bord spisning og på pop-up restaurant. Se hele festivalens madprogram her og følg med her på sitet, når gastro endnu engang sætter kursen mod Roskilde. 

Se Jesper Uhrups madanmeldelser fra Roskilde Festival 2011 her.

TIP! Du kan downloade APPetizer via Appstore eller Google Play eller du kan sende en sms med RF FOOD til 1204.

Fakta om maden på Roskilde Festival:

- I 2011 købte publikum ca. 1 million liter øl, 4 tons økologisk fair trade kaffe og 40.000 liter vin.
- Samme år blev der spist ca. 150.000 burgere, 30.000 pizzaer og 15 tons pommes frites.
- Der omsættes for ca. 80 millioner kroner i festivalens madboder fra lørdag til mandag.
- Der bliver spist over 3 millioner måltider i løbet af de 8 dage festivalen varer.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Københavns 10 bedste restauranter

Københavns 10 bedste restauranter

31. okt | BLOG | Jeg bliver tit spurgt om, hvor man spiser bedst i byen – hvilken restaurant der er den bedste. Jeg synes ikke, man kan svare entydigt på det, men jeg ved godt, hvad jeg vil anbefale, hvis eksempelvis en udlænding bad om nogle anbefalinger i forskellige prisklasser.

Københavns 10 bedste restauranter
 
Det spiser vi i november

Det spiser vi i november

31. okt | RÅVARER | November er... stadig grøn!

Det spiser vi i november
 
Nannas november køkken

Nannas november køkken

31. okt | RÅVARER | Nu strammes skruen, november er seriøs – efteråret går på hæld, og mange hader november, vinteren er mere nær end noget andet tidspunkt på året. Men i køkkenet er der altid hyggeligt og travlt, og når det regner og er koldt derude, er der endnu bedre undskyldning for at gå i gang med diverse projekter...

Nannas november køkken
 
Anmeldelse: Manzel

Anmeldelse: Manzel

29. okt | ANMELDELSER | På Manzel møder man det libanesiske køkken på bedste vis, helt som det skal være, tilmed skarpt og gedigent og uden tvist eller nynordiske tendenser, bare gennemført og velsmagende arabisk mad.

Anmeldelse: Manzel
 
Danmarks nationalret, øf

Danmarks nationalret, øf

28. okt | BLOG | Danskerne har nu stemt finalisterne på plads, så der er otte kandidater ud af de 24 forslag, som kokke fra hele Danmark (inddelt i otte regioner) var fremkommet med som bud på Danmarks nationalret...

Danmarks nationalret, øf (1 kommentarer)
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

27. okt | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket kød egner sig til braisering? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole. 

Læs mere
 
Et meget udansk dansk supermarked

Et meget udansk dansk supermarked

27. okt | BLOG | Forleden dag langede jeg (endnu en gang) ud mod danske supermarkeder. Og det bliver sikkert ikke sidste gang. Men man skal ikke glemme dem, der rent faktisk går mod strømmen.

Et meget udansk dansk supermarked (2 kommentarer)
 
6 opskrifter med gulerødder

6 opskrifter med gulerødder

27. okt | TEMA | Roser er røde, violer er blå, gulerødder er gule … eller nej, de er vel orange. Når de ikke er sortlilla eller hvide. Her har vi altså fat i den gode gamle, helt klassiske, orange gulerod, som jo er roden til så meget godt – vi laver den smørstegt, til puré, som vinaigrette med den orange havtornfætter og til frisk granité og sorbet, men også til en dejlig varm gulerodsbouillon med perlehønepølse, krebs og ’anisurter’.

6 opskrifter med gulerødder
 
Kålsalat med and og appelsin

Kålsalat med and og appelsin

24. okt | BLOG | Salaten kan varieres i det uendelige, fx med andre kåltyper.

Kålsalat med and og appelsin
 
9 x pinot noir fra Tyskland

9 x pinot noir fra Tyskland

24. okt | TEMA | 9 foruroligende gode pinot noir-vine fra Tyskland.

9 x pinot noir fra Tyskland
 
Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

22. okt | ANMELDELSER | Mielcke & Hurtigkarl er en helt særlig ophøjet oplevelse – gastronomi i særklasse, betjening på topniveau og omgivelser, der er sært dragende og drømmeagtige. Restauranten er beliggende i Det Kongelige Danske Haveselskabs Have, hvor næsten alt er forbudt, men på restauranten folder drømmenes faner sig ud.

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl
 
Annonce: Har du en gammel gryde i køkkenskabet?

Annonce: Har du en gammel gryde i køkkenskabet?

21. okt | NYHEDER |

Vær med i jagten på Danmarks ældste gryder og vind nye Gravity gryder fra Eva Solo.

  Læs mere
 
Ude godt, hjemme bedst?

Ude godt, hjemme bedst?

21. okt | BLOG | Jeg forventer ingen medlidenhed, men for f..., hvor er det noget af en nedtur (på flere måder) at lande i Kastrup i øsende regnvejr efter at have gået rundt i skyggen under platanerne i et 30 grader varmt Palma de Mallorca.

Ude godt, hjemme bedst?
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

20. okt | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket kød egner sig til braisering? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole. 

Læs mere
 
10 delikate opskrifter på græskarsuppe

10 delikate opskrifter på græskarsuppe

20. okt | TEMA | Eftåret indbyder til varme supper, og hvad er bedre end at udnytte sæsonens mange græskar til en græskarsuppe? Vi har samlet ti af vores favoritopskrifter her.

10 delikate opskrifter på græskarsuppe

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Deltag i konkurrencen om et gavesæt fra Nuance, indeholdende Wine Finer og termometer. Præmien har en samlet værdi af 499,95 kr.

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED