gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Roskilde Festival - nu for ’foodies’
Roskilde Festival - nu for ’foodies’

 

Roskilde Festival - nu for ’foodies’

Roskilde er ikke kun musik. I år er det også nogle af de mest interessante aktører på den danske madscene. gastro rapporterer derfor direkte fra et udvalg af festivalens i alt tre millioner måltider.

02. jul - Af Josefine Carstad - Foto: Malou Kayser

Da Roskilde festivalen i weekenden åbnede portene til campingområdet og tusindvis af musikglade festivalgæster slog lejr, åbnede de ikke kun op for en uge i musikkens tegn. Der blev i høj grad også åbnet for en festival for maven og ganen.

Roskilde er også god mad
Festivalen vil  nemlig også være kendt for sin gode mad. ”Der er mange festivaler i udlandet, hvor de kun serverer pomfritter og burger, og det er ikke nok for os”, fortæller Christina Bilde, talskvinde for Roskilde Festival. Derfor er der i år - for første gang i festivalens 42 år lange historie - blevet lagt en samlet strategi for spiseoplevelsen på festivalen.

Strategien giver sig til kende i mange forskelligartede initiativer. Blandt andet har michelin-kok og tidligere leder af det danske kokkelandshold, Per Mandrup, givet en del af boderne et gastronomisk service-eftersyn, mens der også er blevet udviklet metoder til at mindske madspild i de mange madboder.

Desuden lancerer Roskilde Festival i år app’en ”APPetizer”, der udover at hjælpe festivalgængerne med at finde et godt måltid mad, også er med til at synliggøre den nye prioritering af spiseoplevelserne på festivalen.

gastro på Roskilde
Særligt interessant er dog programmet over mad-events. En genre festivalen ikke har begået sig i tidligere. Her finder man navne fra den Københavnske madscene som NaCl, Nose2Tail og pop-up fænomenet Rødder, men også initiativer som en discountvinsmagning, et sanselaboratorium, en grød-workshop og et sønderjysk kagebord er at finde på et overraskende alsidigt madevent-program.

Når festivalen i år, gennem en lang række ambitiøse mad-events, vælger at sætte spiseoplevelsen i centrum og derved gør opmærksom på, at mad - heller ikke festivalmad - ikke bare er et spørgsmål om at blive mæt, sidder gastro derfor med ved langbordet. 

Vi tager dig blandt andet med til showcooking, fra mord til bord spisning og på pop-up restaurant. Se hele festivalens madprogram her og følg med her på sitet, når gastro endnu engang sætter kursen mod Roskilde. 

Se Jesper Uhrups madanmeldelser fra Roskilde Festival 2011 her.

TIP! Du kan downloade APPetizer via Appstore eller Google Play eller du kan sende en sms med RF FOOD til 1204.

Fakta om maden på Roskilde Festival:

- I 2011 købte publikum ca. 1 million liter øl, 4 tons økologisk fair trade kaffe og 40.000 liter vin.
- Samme år blev der spist ca. 150.000 burgere, 30.000 pizzaer og 15 tons pommes frites.
- Der omsættes for ca. 80 millioner kroner i festivalens madboder fra lørdag til mandag.
- Der bliver spist over 3 millioner måltider i løbet af de 8 dage festivalen varer.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Få 6 opskrifter fra Restaurant De 2 Have

Få 6 opskrifter fra Restaurant De 2 Have

20. aug | TEMA | Danmarks nordligst beliggende restaurant, ja, faktisk Danmarks nordligste beliggende hus overhovedet, ser udvendigt ikke ud af så meget, men indenfor finder man et designersmart spisested med udsyn på tallerkenen – og udsyn og udsigt i det hele taget. Man får vel ikke bedre udsigt noget sted i Danmark. De 2 Have er månedens restaurant i gastro.

Få 6 opskrifter fra Restaurant De 2 Have
 
 
Månedens 5 gode rødvine

Månedens 5 gode rødvine

15. aug | RØDVIN | MÅNEDENS VINE: gastros vineksperter har denne måned fundet fem gode rødvine, du skal smage.

Månedens 5 gode rødvine
 
Der findes ingen gode vine, kun gode flasker

Der findes ingen gode vine, kun gode flasker

13. aug | BLOG | Prop, bakterier, brettanomyces og ethylacetat – vindrikkere mødes af grumme vækster og sygdomme, alskens fejl og endda hemmelig kemi og mikrobiologi i deres vine. På den anden side er der ingen tvivl om at fejlprocenten på vin er den mindste nogensinde. Men når det gælder gammel vin...

læs mere her
 
Guide: 6 smarte spisesteder i Barcelona

Guide: 6 smarte spisesteder i Barcelona

13. aug | UDLANDET | Når restauranter i Barcelona er smarte, så er de virkelig smarte – så smarte, at maden ikke altid kan følge med. Vi har prøvet seks af Barcelonas smarte steder, smarte på hver deres måde...

Guide: 6 smarte spisesteder i Barcelona
 
6 opskrifter på fastfood fra Lammefjorden

6 opskrifter på fastfood fra Lammefjorden

11. aug | HOVEDRETTER | Hotdogs, burgere, nuggets, BBQ, sodavand og milkshake – så vanker der fastfood! Har vi fået solstik? Nej, nej, slet ikke, vi har bare leget lidt med junkklassikerne fra fastfoodverdenen og givet dem et vitaminboost med lækre nye grøntsager fra Lammefjorden og pimpet dem med alskens lækre marinader og mayonnaiser i bedste nynordiske stil.

6 opskrifter på fastfood fra Lammefjorden
 
5 gode rosé vine under 110 kr.

5 gode rosé vine under 110 kr.

08. aug | ROSÉ | VIN PÅ BUDGET: gastros vineksperter er gået amok i gode budgetvenlige rosé vine, og har udvalgt fem styks du skal smage.

5 gode rosé vine under 110 kr.
 
Nyt gastro på gaden

Nyt gastro på gaden

07. aug | NYHEDER | I dag lander gastros august-nummer i butikkerne, og du kan smugkigge i det lige her…

Nyt gastro på gaden
 
5 lækre opskrifter til brunch med vennerne

5 lækre opskrifter til brunch med vennerne

06. aug | HOVEDRETTER | Det er altid dejligt med en middag med vennerne, så hvorfor ikke begynde lidt tidligt – uden at vi snakker for tidligt – hvorfor ikke ses til brunch og have dagen for sig sammen? Måske man så også kan nå en sen frokost …

5 lækre opskrifter til brunch med vennerne
 
Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”

Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”

04. aug | NYT & NOTER | Vi har været i Skagen for at tale med Thorsten Schmidt, der til alles overraskelse overtog jobbet som køkkenchef på Ruths Hotel efter Michel Michaud.

Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”
 
Det spiser vi i august

Det spiser vi i august

01. aug | RÅVARER | August er med Ø … økologi!

Det spiser vi i august
 
Nannas august køkken

Nannas august køkken

01. aug | RÅVARER | Nu er det blevet august, og sommeren går en smule mere på hæld, men stadig på den gode måde, for august er en jubelmåned udi råvarer af næsten enhver art – august er krabber, krebs, sildemakreller, bønner, bær og frugt – ingen grund til postsommerferie-depression …

Nannas august køkken
 
Guide: Spis og drik i Venedig

Guide: Spis og drik i Venedig

31. jul | UDLANDET | Byen, der står på pæle for dig, er og bliver en af verdens største seværdigheder. Gastronomisk set er det ikke Italien fra den bedste side, men som sædvanlig skal man blot et par skridt væk fra de allermest nedtrampede stier for at finde de små, gode steder. Vi fandt seks af slagsen.

Spis og drik i Venedig. (1 kommentarer)
 
5 ny nordiske sommerretter

5 ny nordiske sommerretter

30. jul | HOVEDRETTER | Kammusling med gulerod, okseinderlår med peberrod eller var det noget med violet spidskål og svampe? Her får du opskrifterne på fem delikate ny nordiske sommerretter...

5 ny nordiske sommerretter
 
Petrus Brixtofte er ren!

Petrus Brixtofte er ren!

28. jul | BLOG | Fredag aften genoplivede Jacob Riising Brixtofte-sagen i sit quizshow, hvor temaet var året 2002. Farumborgmesteren drak som bekendt bl.a. Ch. Petrus på skatteydernes regning.

Petrus Brixtofte er ren! (1 kommentarer)

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Deltag i konkurrencen om 5x1 gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne.

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind de skarpeste steak-knive nogensinde!

Vind de skarpeste steak-knive nogensinde!

Deltag i konkurrencen om 5x1 sæt med 2 stk. Yaxell steak-knive til en samlet værdi af 1.398 kr. per sæt.

Vind de skarpeste steak-knive nogensinde!

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED