gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Roskilde Festival - nu for ’foodies’
Roskilde Festival - nu for ’foodies’

 

Roskilde Festival - nu for ’foodies’

Roskilde er ikke kun musik. I år er det også nogle af de mest interessante aktører på den danske madscene. gastro rapporterer derfor direkte fra et udvalg af festivalens i alt tre millioner måltider.

02. jul - Af Josefine Carstad - Foto: Malou Kayser

Da Roskilde festivalen i weekenden åbnede portene til campingområdet og tusindvis af musikglade festivalgæster slog lejr, åbnede de ikke kun op for en uge i musikkens tegn. Der blev i høj grad også åbnet for en festival for maven og ganen.

Roskilde er også god mad
Festivalen vil  nemlig også være kendt for sin gode mad. ”Der er mange festivaler i udlandet, hvor de kun serverer pomfritter og burger, og det er ikke nok for os”, fortæller Christina Bilde, talskvinde for Roskilde Festival. Derfor er der i år - for første gang i festivalens 42 år lange historie - blevet lagt en samlet strategi for spiseoplevelsen på festivalen.

Strategien giver sig til kende i mange forskelligartede initiativer. Blandt andet har michelin-kok og tidligere leder af det danske kokkelandshold, Per Mandrup, givet en del af boderne et gastronomisk service-eftersyn, mens der også er blevet udviklet metoder til at mindske madspild i de mange madboder.

Desuden lancerer Roskilde Festival i år app’en ”APPetizer”, der udover at hjælpe festivalgængerne med at finde et godt måltid mad, også er med til at synliggøre den nye prioritering af spiseoplevelserne på festivalen.

gastro på Roskilde
Særligt interessant er dog programmet over mad-events. En genre festivalen ikke har begået sig i tidligere. Her finder man navne fra den Københavnske madscene som NaCl, Nose2Tail og pop-up fænomenet Rødder, men også initiativer som en discountvinsmagning, et sanselaboratorium, en grød-workshop og et sønderjysk kagebord er at finde på et overraskende alsidigt madevent-program.

Når festivalen i år, gennem en lang række ambitiøse mad-events, vælger at sætte spiseoplevelsen i centrum og derved gør opmærksom på, at mad - heller ikke festivalmad - ikke bare er et spørgsmål om at blive mæt, sidder gastro derfor med ved langbordet. 

Vi tager dig blandt andet med til showcooking, fra mord til bord spisning og på pop-up restaurant. Se hele festivalens madprogram her og følg med her på sitet, når gastro endnu engang sætter kursen mod Roskilde. 

Se Jesper Uhrups madanmeldelser fra Roskilde Festival 2011 her.

TIP! Du kan downloade APPetizer via Appstore eller Google Play eller du kan sende en sms med RF FOOD til 1204.

Fakta om maden på Roskilde Festival:

- I 2011 købte publikum ca. 1 million liter øl, 4 tons økologisk fair trade kaffe og 40.000 liter vin.
- Samme år blev der spist ca. 150.000 burgere, 30.000 pizzaer og 15 tons pommes frites.
- Der omsættes for ca. 80 millioner kroner i festivalens madboder fra lørdag til mandag.
- Der bliver spist over 3 millioner måltider i løbet af de 8 dage festivalen varer.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Anmeldelse: POP – et spiseri

Anmeldelse: POP – et spiseri

26. nov | ANMELDELSER | Med POP – et spiseri fortsætter de fire pop-kvinder, hvor de sidste år slap succesen Spiseri. De har lagt sommerhusindretningen bag sig, men serverer stadig virkelig et godt og moderne italienskinspireret trattoriakøkken til ikke ret mange penge ... 

Anmeldelse: POP – et spiseri
 
Lillebror er løs

Lillebror er løs

24. nov | BLOG | Som nævnt barsler restaurant Bror med en lillebror, Café Lillebror er navnet, og vi var lidt hurtige ude i forhold til at gætte på, hvornår den lille ny ville se dagens lys. Men nu er han her, søndag var der åbningsreception (foto her er fra Lillebrors Instagram), og fra i dag, mandag, er det hverdag.

Lillebror er løs
 
Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

24. nov | TEMA | Her giver Mira Arkin den med tartarmayo, (psyko)fermenteret chili, fed hummer mac n cheese, carnitas, der er en slags mexicansk pulled pork, som man spiser i tortillas eller tacoskaller, hjemmehakket burger med rosmarin-aioli og comté. Og det hele bliver skyllet ned med mexicanske micheladas, ølcocktails med lime og grønne tomater.

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

24. nov | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket grydelåg skal man vælge? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole.

Læs mere
 
3 gode rødvine til 300 kr.

3 gode rødvine til 300 kr.

21. nov | RØDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har drukket rødvin - og fundet tre gode af slagsen, du skal smage!

3 gode rødvine til 300 kr.
 
Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn!

Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn!

20. nov | BLOG | Retten er sat – nationalretten. Det blev – ikke overraskende – svinet, der løb med æren og blev Danmarks officielle nationalret, svinet i skikkelse af stegt flæsk med persillesauce. Eller er det ikke snarere persillesovs!

Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn! (7 kommentarer)
 
Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

20. nov | BLOG | Jep – tredje torsdag i november bliver den nye vin fra Beaujolais frigivet. Og det er jo i dag – og du kan smage den i København, bl.a.

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!
 
Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook

Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook

19. nov | TEMA | René Langdahl Jørgensen har mødt amerikanske Beringers kvindelige vinmager, Laurie Hook.

Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

17. nov | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket grydelåg skal man vælge? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole.

Læs mere
 
Guide: 8 gode restauranter i Århus

Guide: 8 gode restauranter i Århus

17. nov | ANMELDELSER | Århus byder på rigtigt mange gode spisesteder, men vi kan naturligvis ikke omtale dem alle. Vi har valgt otte stykker ud...

Guide: 8 gode restauranter i Århus
 
8 fantastiske vine under 200 kr.

8 fantastiske vine under 200 kr.

14. nov | TEMA | Vi har fundet 8 fantastisk gode vine, du ikke må gå glip af. De er fantastiske - intet mindre!

8 fantastiske vine under 200 kr.
 
Giv julens bedste gave

Giv julens bedste gave

13. nov | NYHEDER | Giv et gaveabonnement på Danmarks bedste magasiner, ugeblade eller børneblade. En gave, der skaber glæde igen og igen.

Giv julens bedste gave
 
Anmeldelse: Uformel

Anmeldelse: Uformel

12. nov | ANMELDELSER | Formel B’s frække lillesøster, Uformel, gi’r den som let, ligetil og lige ud af landevejen, men det er en underdrivelsen af rang. Det er deluxemad til discountpriser, et lille mirakel og en af årets bedste restaurantnyheder.

Anmeldelse: Uformel (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: TGV Café

Anmeldelse: TGV Café

10. nov | ANMELDELSER | Café og café … stedet begyndte godt nok som café, men har udviklet sig til at være en rigtig god bistro, og det er da også folkene bag en anden supergod Århus-bistro, restaurant ET, der er mændene bag TGV, uden at de dog står for den daglige drift...

Anmeldelse: TGV Café (1 kommentarer)
 
Få 5 opskrifter fra No. 2

Få 5 opskrifter fra No. 2

10. nov | TEMA | Med No. 2 barslede Restaurant AOC med en lille ny, der gjorde det tydeligt for enhver – gæster og begejstrede anmeldere – at der er sat helt nye standarder for restauranter i mellemklassen. Slægtskabet til Restaurant AOC er ganske tydeligt, og med No. 2 har København fået en regulær gourmetbistro.

Få 5 opskrifter fra No. 2

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gryder og pander fra Raadvad

Vind gryder og pander fra Raadvad

Deltag i konkurrencen om et All Steel gavesæt fra Raadvad, indeholdende 2 gryder, 1 kasserolle, 1 wok, 2 pander samt en sauterpande til en samlet værdi af 4.799,65 kr.

Vind gryder og pander fra Raadvad

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED