gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Østers-cruise og guerilla-dining: Tag med til Copenhagen Cooking
Østers-cruise og guerilla-dining: Tag med til Copenhagen Cooking

 

Østers-cruise og guerilla-dining: Tag med til Copenhagen Cooking

Så er ottende omgang af madfestivalen Copenhagen Cooking skudt i gang. Du kan bl.a. opleve gastronomiske gadefester, mageløs Michelinmad og egen nordisk øl.

23. aug - Af Susanne Knutzen

Copenhagen Cooking er blevet Nordeuropas største madfestival, og fra d. 20. august til 2. september kan alle komme med på en tour de force ud i 130 gastronomiske oplevelser.

Den officielle åbning foregår på Den Sorte Diamant d. 24. august, hvor du bl.a. kan møde noma’s René Redzepi og overborgmester Frank Jensen, som denne aften vil overrække René Redzepi en pris for hans ekstraordinære indsats for København. Der vil også være royalt besøg, idet H.K.H. Prinsesse Marie deltager i sin egenskab af protektor for Copenhagen Cooking 2012.

Se også: Gastros august-menu

Derudover byder årets festivalprogram på både klassikere såvel som nye tiltag, hvor både det lokale og det internationale køkken hyldes.

Ét af dem er ’Nordic Taste’ – et stort smagsunivers d. 25. - 26. august, hvor du vil kunne smage på signatur-retter fra en række restauranter fra primært Øresunds-regionen.
 
I år bliver der også brygget Copenhagen Cookings egen festival-øl, der har fået navnet Salty Ocean Weed, den kan bl.a. købes hos Mikkeler Bryghus, som også står for brygningen.

På Soupanatural vil nogle af Københavns bedste kokke stå bag dj-pulten d. 24. august, hvor de bliver testet i, om de kan vende andet end pander.

Guerilla Dining tager dig med under havets overflade og skaber en helt særlig stemning til lejligheden. Aftenen byder på overraskelser fra havets dyb, efterhånden som vi dykker længere og længere ned i middagen. Og kokkene Kamilla Seidler (Søllerød Kro, Geist), Mette Dahlgaard (Daneil, Geist NaCl), har sammensat en særlig 5-retters menu baseret på lokale råvarer.

En anden gastronomisk fejring finder du i Jægersborggade d. 29. august, hvor gadens restauranter og butikker, som Michelin-restauranten Relæ, Manfreds & vin, GRØD, Karamelleriet og Griseriet, rykker ud på gaden og serverer smagsprøver til en stor råvarefest.

Inspireret af nogle kreative pionerer, som har etableret en østersbanke i Københavns inderhavn, serverer SALT og køkkenchef Rasmus Møller Nielsen d. 24. august en let 6-retters menu med fokus på østers i kombination med lokale råvarer.

Se også: Ny bog: 16 toprestauranter fortolker nordisk gastronomi

Af budgetvenlige arrangementer finder du bl.a. Copenhagens Cookings mest populære indslag nemlig ’Taste of Copenhagen’, hvor Michelin-restauranterne noma, AOC, Kiin Kiin , Kokkeriet og Søllerød Kro tilbyder en menu til spotpris. Billetterne til dette arrangement sættes til salg den 8. august - og der er rift om dem.

På festivalens sidste weekend får du mulighed for at smage på hele verden, når Rantzausgade forvandles til et stort gadekøkken under navnet ’Mangfoldighedsfest – Smag verden’. Er du mere til smørrebrød, kan du lave dit helt eget d. 2. september i Den Sorte Diamant sammen med nogle af landets bedste kokke: Thomas Herman, Mette Martinussen, Jakob Mielcke, Claus Henriksen og Adam Aamann.

Se hele programmet på www.copenhagencooking.dk

Se også: Kom med til kulinarisk gadefest



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Københavns 10 bedste restauranter

Københavns 10 bedste restauranter

31. okt | BLOG | Jeg bliver tit spurgt om, hvor man spiser bedst i byen – hvilken restaurant der er den bedste. Jeg synes ikke, man kan svare entydigt på det, men jeg ved godt, hvad jeg vil anbefale, hvis eksempelvis en udlænding bad om nogle anbefalinger i forskellige prisklasser.

Københavns 10 bedste restauranter
 
Det spiser vi i november

Det spiser vi i november

31. okt | RÅVARER | November er... stadig grøn!

Det spiser vi i november
 
Nannas november køkken

Nannas november køkken

31. okt | RÅVARER | Nu strammes skruen, november er seriøs – efteråret går på hæld, og mange hader november, vinteren er mere nær end noget andet tidspunkt på året. Men i køkkenet er der altid hyggeligt og travlt, og når det regner og er koldt derude, er der endnu bedre undskyldning for at gå i gang med diverse projekter...

Nannas november køkken
 
Anmeldelse: Manzel

Anmeldelse: Manzel

29. okt | ANMELDELSER | På Manzel møder man det libanesiske køkken på bedste vis, helt som det skal være, tilmed skarpt og gedigent og uden tvist eller nynordiske tendenser, bare gennemført og velsmagende arabisk mad.

Anmeldelse: Manzel
 
Danmarks nationalret, øf

Danmarks nationalret, øf

28. okt | BLOG | Danskerne har nu stemt finalisterne på plads, så der er otte kandidater ud af de 24 forslag, som kokke fra hele Danmark (inddelt i otte regioner) var fremkommet med som bud på Danmarks nationalret...

Danmarks nationalret, øf (1 kommentarer)
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

27. okt | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket kød egner sig til braisering? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole. 

Læs mere
 
Et meget udansk dansk supermarked

Et meget udansk dansk supermarked

27. okt | BLOG | Forleden dag langede jeg (endnu en gang) ud mod danske supermarkeder. Og det bliver sikkert ikke sidste gang. Men man skal ikke glemme dem, der rent faktisk går mod strømmen.

Et meget udansk dansk supermarked (2 kommentarer)
 
6 opskrifter med gulerødder

6 opskrifter med gulerødder

27. okt | TEMA | Roser er røde, violer er blå, gulerødder er gule … eller nej, de er vel orange. Når de ikke er sortlilla eller hvide. Her har vi altså fat i den gode gamle, helt klassiske, orange gulerod, som jo er roden til så meget godt – vi laver den smørstegt, til puré, som vinaigrette med den orange havtornfætter og til frisk granité og sorbet, men også til en dejlig varm gulerodsbouillon med perlehønepølse, krebs og ’anisurter’.

6 opskrifter med gulerødder
 
Kålsalat med and og appelsin

Kålsalat med and og appelsin

24. okt | BLOG | Salaten kan varieres i det uendelige, fx med andre kåltyper.

Kålsalat med and og appelsin
 
9 x pinot noir fra Tyskland

9 x pinot noir fra Tyskland

24. okt | TEMA | 9 foruroligende gode pinot noir-vine fra Tyskland.

9 x pinot noir fra Tyskland
 
Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

22. okt | ANMELDELSER | Mielcke & Hurtigkarl er en helt særlig ophøjet oplevelse – gastronomi i særklasse, betjening på topniveau og omgivelser, der er sært dragende og drømmeagtige. Restauranten er beliggende i Det Kongelige Danske Haveselskabs Have, hvor næsten alt er forbudt, men på restauranten folder drømmenes faner sig ud.

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl
 
Annonce: Har du en gammel gryde i køkkenskabet?

Annonce: Har du en gammel gryde i køkkenskabet?

21. okt | NYHEDER |

Vær med i jagten på Danmarks ældste gryder og vind nye Gravity gryder fra Eva Solo.

  Læs mere
 
Ude godt, hjemme bedst?

Ude godt, hjemme bedst?

21. okt | BLOG | Jeg forventer ingen medlidenhed, men for f..., hvor er det noget af en nedtur (på flere måder) at lande i Kastrup i øsende regnvejr efter at have gået rundt i skyggen under platanerne i et 30 grader varmt Palma de Mallorca.

Ude godt, hjemme bedst?
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

20. okt | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket kød egner sig til braisering? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole. 

Læs mere
 
10 delikate opskrifter på græskarsuppe

10 delikate opskrifter på græskarsuppe

20. okt | TEMA | Eftåret indbyder til varme supper, og hvad er bedre end at udnytte sæsonens mange græskar til en græskarsuppe? Vi har samlet ti af vores favoritopskrifter her.

10 delikate opskrifter på græskarsuppe

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Deltag i konkurrencen om et gavesæt fra Nuance, indeholdende Wine Finer og termometer. Præmien har en samlet værdi af 499,95 kr.

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED