gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Kom til kåring af Danmarks lækreste hotdog
Kom til kåring af Danmarks lækreste hotdog

 

Kom til kåring af Danmarks lækreste hotdog

På søndag vil kokke fra den gastronomiske elite og landets førende pølsemænd tørne sammen, i et velsmagende og velgørende brag til fordel for Dansk Røde Kors, når DM i hotdog løber af stablen.

04. sep - Af Susanne Knutzen

På søndag d. 9. september bliver Tivoli Friheden i Aarhus indtaget af gourmetkokke og pølsevogne, når konkurrencen om at skabe Danmarks lækreste hotdog afvikles.

Hvem, der løber af med titlen, bliver afgjort af et dommerpanel, mens publikum kan købe et antal af de avancerede og delikate konkurrencehotdogs. '

Selv om det er en konkurrence med et glimt i øjet, er der tale om yderst ærekære kokke og pølsemænd, så der bliver med garanti kamp til stregen. Gourmetkokkene plejer at slå sig løs i de højere gastronomiske luftlag, med fx kaviar, foie gras og kobekød.

Se også: Sådan laver du sennep

De traditionelle pølsemænd plejer at holde sig til de mere jordnære kreationer, hvor en pølse med fyld af svinekød lægges i et traditionelt pølsebrød. Men der er kræset ekstra for ingredienserne, sådan at vi befinder os klasser over landets gennemsnitlige hverdagshotdog.

Det er Røde Kors ambassadørerne Henrik Ragborg Olesen og Wassim Hallal, der har trukket hotdogbegivenheden til Århus. Der er nemlig tale om en kombination af en gastronomisk konkurrence og et velgørenhedsarrangement, som i fjor skaffede over 53.000 kr.

I kategorien Gourmet hotdog er kampen mellem kokkene allerede i gang.
“Jeg vinder igen,” griner den forsvarende mester Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Krokokken, som to år i træk har vundet den prestigefulde titel, senest med et omfattende show hvor en sort pølse spillede hovedrollen.
“Paul kan lave en rød pølse, en grøn pølse eller en gul pølse, men han vinder ikke. Pokalen er min,” siger Wassim Hallal.
Men Thomas Pasfall fra Munkebo Kro gør ligeledes krav på trofæet, og det samme gælder  Daniel Kruse som vandt Årets Kok 2012. 

Se også: Sådan laver du ketchup

I kategorien Traditionel Hotdog er den forsvarende mester René Kristensen fra Trianglens Pølser i Silkeborg. Walter Jürgensen fra Havnegrillen i Sønderborg er dog helt klar på at fravriste ham titlen. 
I den traditionelle kategori finder vi også et friskt pust, nemlig Bernard Chesneau. Han blev kendt for den franske bistro L’Education Nationale i 1990’erne, men har siden kastet sig over street food.

Pølsefestlighederne foregår lige indenfor indgangen til Tivoli Friheden, og arrangementet begynder klokken 13.00. Her vil to dommerpaneler begynde at smage på konkurrencedogsene fra de opstillede pølsevogne. 

Når dommerpanelet har smagt, sælger hver deltager 40 hotdogs til publikum. Klokken cirka 15.45 gøres dommernes point op, og klokken cirka 16.00 finder præmieoverrækkelsen sted.

Se også: Sådan laver du agurkesalat



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

10 sublime opskrifter med svinekød

10 sublime opskrifter med svinekød

23. jan | TEMA | Sylte, svinemørbrad, svinecarré, svinebryst, satayspyd og mange flere lækkerier med svinekød. Se de mange lækre opskrifter med gris her.

Klik her og få 10 sublime opskrifter med svinekød
 
Pocheret svin i krydderurtebouillon med sprøde kartofler

Pocheret svin i krydderurtebouillon med sprøde kartofler

23. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på pocheret svin i krydderurtebouillon med sprøde kartofler.

pocheret svin i krydderurtebouillon med sprøde kartofler
 
Grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep

Grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep

23. jan | FROKOST | Få opskriften på grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep.

Grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep
 
Mørbradbøf med bløde løg, sechuanpeber og agurkesalat

Mørbradbøf med bløde løg, sechuanpeber og agurkesalat

23. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på mørbradbøf med bløde løg, sechuanpeber og agurkesalat.

Mørbradbøf med bløde løg, sechuanpeber og agurkesalat
 
Satayspyd med svinefilet og sataysauce

Satayspyd med svinefilet og sataysauce

23. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på satayspyd med svinefilet og sataysauce

Satayspyd med svinefilet og sataysauce
 
Gris med fersken og sommerkartoffelmos

Gris med fersken og sommerkartoffelmos

23. jan | HOVEDRETTER |

Få opskriften på gris med fersken og sommerkartoffelmos.

Gris med fersken og sommerkartoffelmos
 
 
 
 
Svinecarrè, stegt polenta, braiseret fennikel og salsa verde

Svinecarrè, stegt polenta, braiseret fennikel og salsa verde

23. jan | HOVEDRETTER | Få opskriften på svinecarrè, stegt polenta, braiseret fennikel og salsa verde.

Svinecarrè, stegt polenta, braiseret fennikel og salsa verde
 
 
Atsushi Kuni har bragt et lille stykke af Japan ind i sin restaurant Tori Shin i New York

Atsushi Kuni har bragt et lille stykke af Japan ind i sin restaurant Tori Shin i New York

21. jan | UDLANDET | Vi har været en tur i New York og har erfaret, hvordan almindeligt fjerkræ bliver løftet til michelinstjernerne.

Et lille stykke Japan i New York
 
Her skal du spise i Red Hook Brooklyn

Her skal du spise i Red Hook Brooklyn

19. jan | UDLANDET | Lobster rolls, burgers, whiskey, kimchee og paletas. Der er mad fra hele verden i denne afsides beliggende bydel i det sydlige Brooklyn, som alligevel er let nok at komme til, hvis man hopper på en vandtaxi. Mira Arkin har spist sig igennem Red Hook.

Red Hook Brooklyn - et helt andet New York
 
Mød Esben Holmboe Bang - dansk michelinkok i Norge

Mød Esben Holmboe Bang - dansk michelinkok i Norge

16. jan | NYT & NOTER | Mange ambitiøse kokkes store drøm er jo at få en michelinstjerne – og så to og så tre, hvis ambitionerne er virkeligt høje. Det var også den danske kok Esben Holmboe Bangs drøm, da han åbnede sin restaurant Maaemo i Oslo.

To stjerner og et sammenbrud
 
Æbleskål for dansk cider og danske æblepionerer

Æbleskål for dansk cider og danske æblepionerer

14. jan | NYHEDER | Glem alt om billig sodavandscider fra supermarkedet. Den tåler ingen sammenligning med rigtig cider, som ikke længere kun laves med franske og engelske etiketter. Nu er dansk cider også begyndt at røre på sig. gastro har været på besøg hjemme hos fire æblepionerer.

Æbleskål for dansk cider og danske æblepionerer

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE