gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Hvor meget kød spiser du?
Hvor meget kød spiser du?

 

Hvor meget kød spiser du?

Dansk Vegetarforening sætter i dag fokus på vores høje kødforbrug.

01. okt - Af Susanne Knutzen

Debatten om danskernes høje kødforbrug er kommet for at blive, og danskerne har ligefrem verdensrekorden i kødforbrug per indbygger, hvilket påvirker folkesundheden samt klima og miljø.

Dansk Vegetarforening benytter i dag, som er international Vegetardag, til at synligøre denne problemstilling ved at være at finde i gadebilledet med masser af budskaber om, hvorfor det er nødvendigt at nedsætte danskernes høje kødforbrug.

Arrangementet byder på gratis smagsprøver på lækker vegetarisk mad fra eksempelvis Aarstiderne, den veganske restaurant Firefly Garden og den vegetariske restaurant Ambrosias Have, samt mad tilberedt af frivillige fra Dansk Vegetarforening.

Desuden vil kogebogsforfatterne Kirsten Skaarup og Karina Schramm, som begge står bag flere vegetariske kogebøger, deltage med smagsprøver og uddele masser af tips til, hvordan man let kan spise mere vegetarisk i hverdagen.

Arrangementet finder sted i dag d. 1. oktober kl. 13-18 på Højbro Plads i København.

Se også: Mød Martin Buch fra Rytteriet i samtalekøkkenet

Fakta:
Den internationale vegetardag blev første gang fejret i 1977, hvor ideen udsprang fra den nationale vegetarforening i USA. Siden er dagen, år for år, blevet fejret af flere og flere mennesker verden over for at sætte fokus på etiske, miljømæssige og sundhedsmæssige fordele ved vegetarisk mad.

Antallet af vegetarer i den vestlige verden er støt stigende, ikke mindst blandt unge mennesker, og en undersøgelse lavet af FDB Analyse for Dansk Vegetarforening viste i 2010, at 3.9 % af danskerne opfatter sig som vegetarer.

Dansk Vegetarforening (DVF) er stiftet i 1896. Foreningen har blandt andet til formål at oplyse om, og fremme udbredelsen af, vegetarisk mad og levevis samt at gøre det lettere at være vegetar i Danmark.



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

3 gode rødvine til 300 kr.

3 gode rødvine til 300 kr.

21. nov | RØDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har drukket rødvin - og fundet tre gode af slagsen, du skal smage!

3 gode rødvine til 300 kr.
 
Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn!

Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn!

20. nov | BLOG | Retten er sat – nationalretten. Det blev – ikke overraskende – svinet, der løb med æren og blev Danmarks officielle nationalret, svinet i skikkelse af stegt flæsk med persillesauce. Eller er det ikke snarere persillesovs!

Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn! (6 kommentarer)
 
Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

20. nov | BLOG | Jep – tredje torsdag i november bliver den nye vin fra Beaujolais frigivet. Og det er jo i dag – og du kan smage den i København, bl.a.

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!
 
Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook

Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook

19. nov | TEMA | René Langdahl Jørgensen har mødt amerikanske Beringers kvindelige vinmager, Laurie Hook.

Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

17. nov | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket grydelåg skal man vælge? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole.

Læs mere
 
Guide: 8 gode restauranter i Århus

Guide: 8 gode restauranter i Århus

17. nov | ANMELDELSER | Århus byder på rigtigt mange gode spisesteder, men vi kan naturligvis ikke omtale dem alle. Vi har valgt otte stykker ud...

Guide: 8 gode restauranter i Århus
 
8 fantastiske vine under 200 kr.

8 fantastiske vine under 200 kr.

14. nov | TEMA | Vi har fundet 8 fantastisk gode vine, du ikke må gå glip af. De er fantastiske - intet mindre!

8 fantastiske vine under 200 kr.
 
Giv julens bedste gave

Giv julens bedste gave

13. nov | NYHEDER | Giv et gaveabonnement på Danmarks bedste magasiner, ugeblade eller børneblade. En gave, der skaber glæde igen og igen.

Giv julens bedste gave
 
Anmeldelse: Uformel

Anmeldelse: Uformel

12. nov | ANMELDELSER | Formel B’s frække lillesøster, Uformel, gi’r den som let, ligetil og lige ud af landevejen, men det er en underdrivelsen af rang. Det er deluxemad til discountpriser, et lille mirakel og en af årets bedste restaurantnyheder.

Anmeldelse: Uformel (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: TGV Café

Anmeldelse: TGV Café

10. nov | ANMELDELSER | Café og café … stedet begyndte godt nok som café, men har udviklet sig til at være en rigtig god bistro, og det er da også folkene bag en anden supergod Århus-bistro, restaurant ET, der er mændene bag TGV, uden at de dog står for den daglige drift...

Anmeldelse: TGV Café (1 kommentarer)
 
Få 5 opskrifter fra No. 2

Få 5 opskrifter fra No. 2

10. nov | TEMA | Med No. 2 barslede Restaurant AOC med en lille ny, der gjorde det tydeligt for enhver – gæster og begejstrede anmeldere – at der er sat helt nye standarder for restauranter i mellemklassen. Slægtskabet til Restaurant AOC er ganske tydeligt, og med No. 2 har København fået en regulær gourmetbistro.

Få 5 opskrifter fra No. 2
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

10. nov | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket grydelåg skal man vælge? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole

Læs mere
 
Løgismeyer og Kong Claus Kælder?

Løgismeyer og Kong Claus Kælder?

07. nov | BLOG | Der har de seneste par dage været skrevet en del om en evt. fusion mellem Claus Meyers omfangsrige ’gastro-imperium’ og Løgismoses ditto forgrenede forretning – og svimlende trecifrede millionbeløb til Meyer har været nævnt, i fald en investor kom med indover.

Løgismeyer og Kong Claus Kælder?
 
3 rigtig gode vine under 100 kr.

3 rigtig gode vine under 100 kr.

07. nov | TEMA | gastros vinekspert har fundet tre rigtig gode vine - til rigtig gode priser!

3 rigtig gode vine under 100 kr.
 
Laks – havets lørdagskylling

Laks – havets lørdagskylling

06. nov | BLOG | I det nye nummer af gastro kan man bl.a. læse et stort interview med danske Esben Holmboe Bang fra den tostjernede Restaurant Maaemo i Oslo.

Laks – havets lørdagskylling

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gryder og pander fra Raadvad

Vind gryder og pander fra Raadvad

Deltag i konkurrencen om et All Steel gavesæt fra Raadvad, indeholdende 2 gryder, 1 kasserolle, 1 wok, 2 pander samt en sauterpande til en samlet værdi af 4.799,65 kr.

Vind gryder og pander fra Raadvad

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED