gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Danmarks bedste vin kåret
Danmarks bedste vin kåret

 

Danmarks bedste vin kåret

Se, hvem der løb af med titlen som DK's bedste vin.

29. aug - Af Susanne Knutzen

Brancheorganisationen Danske Vingårde har netop afholdt årets Vinshow 2012, hvor de bedste danske vine og som noget nyt også de bedste danske frugtvine og destillater blev kåret.

Første runde, nemlig smagningen og bedømmelsen, fandt sted den 6. August i København, hvor overdommer Dr. Volker Jürger fra Staatliches Weinbauinstitut Freiburg sammen med det øvrige dommerpanel, som bestod af Nicolai Hyllested, Sommelier Falsled Kro, Rasmus Holmgård Redaktør Mad + Medier, Niels Ehler Cand hort – PhD Vinskribent og Stan Beurskens Msc Wÿnbouwadvieser Holland smagte på de mange vine.

Se også: 5 vine under 100 kr.

I lørdags blev det så offentliggjort, hvem der kunne tage pokaler og medaljer med hjem. De heldige vindere blev:

Mousserende, Hvid
Pokal: Dons Cuvèe Brut 2011. Skærsøgaard

Mousserende, Rosè/Rød
Pokal: Festivo Brut RCCLM 2011. Nyholmgaard vin

Hvidvin, Tør
Pokal: RÖS Solaris 2011. Dyrehøj Vingaard I/S
Bronze: RÖS Solaris 2011. Dyrehøj Vingaard I/S

Hvidvin, Sød
Pokal: RÖS Muscaris 2011. Dyrehøj Vingaard I/S
Bronze: RÖS Muscaris 2011. Dyrehøj Vingaard I/S

Rosè
Pokal: RÖS Rondo rosè 2011. Dyrehøj Vingaard I/S

Rødvin, uden fadlagring
Pokal: Lillelund 2008. Dansk Vincenter

Rødvin, med fadlagring
Pokal: RÖS Cabernet Cantor 2011. Dyrehøj Vingaard I/S
Bronze: RÖS Cabernet Cantor 2011. Dyrehøj Vingaard I/S
Bronze: Top Gold 2009. Skærsøgaard

Rødvin, tørrede druer
Pokal: Blue Label 2010, Premium Fad Nr. 1. Vester Ulslev Vingaard

Dessertvin
Pokal: RÖS Solaris Prestige. Dyrehøj Vingaard I/S

Hedvin
Pokal: Ro-Po-01-10 2010. Rosenbækvin
Bronze: Ro-Po-01.10 2010. Rosenbækvin
Bronze: H 90/35 2011. Fjordgård

Kirsebærvin
Pokal: Sur Lie 2009/2010. Frederiksdal Kirsebærvin P/S
Bronze: Sur Lie 2009/2010 Frederiksdal Kirsebærvin P/S
Bronze: Catherine 2010 Frederiksdal Kirsebærvin P/S
Bronze: Frederiksdal 2011 Frederiksdal Kirsebærvin P/S
Bronze: Roncio 2010 Frederiksdal Kirsebærvin P/S

Frugtvin
Pokal: Cider m. Æblau 2010. Skærsøgaard

Likør
Pokal: Ki- 01-10 2010. Rosenbækvin
Bronze: Ki-01-10 2010. Rosenbækvin

Destillater på druevin
Pokal: Brandy 2007. Skærsøgaard

Destillater på Kvas
Pokal: Druebrændevin 2009. Skærsøgaard

Destillater på andet
Pokal: RÖS Edelbrand Elstar 2011. Dyrehøj vingaard I/S
Bronze: RÖS Edelbrand Elstar 2011. Dyrehøj Vingaard I/S

Årets Rødvin 2010
Pokal: Blue Label 2010, Premium Fad Nr. 1. Vester Ulslev Vingaard

Årets Vin
Pokal: RÖS Cabernet Cantor 2011. Dyrehøj Vingaard I/S

Årets Vingaard Pokal: Dyrehøj Vingaard I/S



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Anmeldelse: Manzel

Anmeldelse: Manzel

29. okt | ANMELDELSER | På Manzel møder man det libanesiske køkken på bedste vis, helt som det skal være, tilmed skarpt og gedigent og uden tvist eller nynordiske tendenser, bare gennemført og velsmagende arabisk mad.

Anmeldelse: Manzel
 
Danmarks nationalret, øf

Danmarks nationalret, øf

28. okt | BLOG | Danskerne har nu stemt finalisterne på plads, så der er otte kandidater ud af de 24 forslag, som kokke fra hele Danmark (inddelt i otte regioner) var fremkommet med som bud på Danmarks nationalret...

Danmarks nationalret, øf
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

27. okt | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket kød egner sig til braisering? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole. 

Læs mere
 
Et meget udansk dansk supermarked

Et meget udansk dansk supermarked

27. okt | BLOG | Forleden dag langede jeg (endnu en gang) ud mod danske supermarkeder. Og det bliver sikkert ikke sidste gang. Men man skal ikke glemme dem, der rent faktisk går mod strømmen.

Et meget udansk dansk supermarked (2 kommentarer)
 
6 opskrifter med gulerødder

6 opskrifter med gulerødder

27. okt | TEMA | Roser er røde, violer er blå, gulerødder er gule … eller nej, de er vel orange. Når de ikke er sortlilla eller hvide. Her har vi altså fat i den gode gamle, helt klassiske, orange gulerod, som jo er roden til så meget godt – vi laver den smørstegt, til puré, som vinaigrette med den orange havtornfætter og til frisk granité og sorbet, men også til en dejlig varm gulerodsbouillon med perlehønepølse, krebs og ’anisurter’.

6 opskrifter med gulerødder
 
Kålsalat med and og appelsin

Kålsalat med and og appelsin

24. okt | BLOG | Salaten kan varieres i det uendelige, fx med andre kåltyper.

Kålsalat med and og appelsin
 
9 x pinot noir fra Tyskland

9 x pinot noir fra Tyskland

24. okt | TEMA | 9 foruroligende gode pinot noir-vine fra Tyskland.

9 x pinot noir fra Tyskland
 
Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

22. okt | ANMELDELSER | Mielcke & Hurtigkarl er en helt særlig ophøjet oplevelse – gastronomi i særklasse, betjening på topniveau og omgivelser, der er sært dragende og drømmeagtige. Restauranten er beliggende i Det Kongelige Danske Haveselskabs Have, hvor næsten alt er forbudt, men på restauranten folder drømmenes faner sig ud.

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl
 
Annonce: Har du en gammel gryde i køkkenskabet?

Annonce: Har du en gammel gryde i køkkenskabet?

21. okt | NYHEDER |

Vær med i jagten på Danmarks ældste gryder og vind nye Gravity gryder fra Eva Solo.

  Læs mere
 
Ude godt, hjemme bedst?

Ude godt, hjemme bedst?

21. okt | BLOG | Jeg forventer ingen medlidenhed, men for f..., hvor er det noget af en nedtur (på flere måder) at lande i Kastrup i øsende regnvejr efter at have gået rundt i skyggen under platanerne i et 30 grader varmt Palma de Mallorca.

Ude godt, hjemme bedst?
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

20. okt | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket kød egner sig til braisering? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole. 

Læs mere
 
10 delikate opskrifter på græskarsuppe

10 delikate opskrifter på græskarsuppe

20. okt | TEMA | Eftåret indbyder til varme supper, og hvad er bedre end at udnytte sæsonens mange græskar til en græskarsuppe? Vi har samlet ti af vores favoritopskrifter her.

10 delikate opskrifter på græskarsuppe
 
Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

20. okt | TEMA | Udefra set ligner Hotel Munkebjerg et lidt anonymt konferencehotel, men det er i virkeligheden drømmen om et mødested, for hotellet rummer fire restauranter bl.a. en af Jyllands (Danmarks?) bedste restauranter og en køkkenchef, der er en af tidens helt store unge talenter, Rasmus Munk. Restaurant Tree Top er Månedens Restaurant.

Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel
 
Weekendvin: 5 flasker under 200 kr.

Weekendvin: 5 flasker under 200 kr.

17. okt | TEMA |

Denne weekend skal du smage disse 5 flasker, alle til yderst rimelige priser!

Weekendvin: 5 flasker under 200 kr.
 
Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

15. okt | NYT & NOTER | Mens de københavnske restauranter løber med stort set al hæder og opmærksomhed, lister et 23-årigt stortalent, Rasmus Munk, rundt i Vejles højder som køkkenchef i restauranten Tree Top på Munkebjerg Hotel. Her ofrer han alt for at nå til tops og når sjældent hjem efter arbejde, før han skal møde igen...

Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Deltag i konkurrencen om et gavesæt fra Nuance, indeholdende Wine Finer og termometer. Præmien har en samlet værdi af 499,95 kr.

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED