gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Danmarks bedste vin kåret
Danmarks bedste vin kåret

 

Danmarks bedste vin kåret

Se, hvem der løb af med titlen som DK's bedste vin.

29. aug - Af Susanne Knutzen

Brancheorganisationen Danske Vingårde har netop afholdt årets Vinshow 2012, hvor de bedste danske vine og som noget nyt også de bedste danske frugtvine og destillater blev kåret.

Første runde, nemlig smagningen og bedømmelsen, fandt sted den 6. August i København, hvor overdommer Dr. Volker Jürger fra Staatliches Weinbauinstitut Freiburg sammen med det øvrige dommerpanel, som bestod af Nicolai Hyllested, Sommelier Falsled Kro, Rasmus Holmgård Redaktør Mad + Medier, Niels Ehler Cand hort – PhD Vinskribent og Stan Beurskens Msc Wÿnbouwadvieser Holland smagte på de mange vine.

Se også: 5 vine under 100 kr.

I lørdags blev det så offentliggjort, hvem der kunne tage pokaler og medaljer med hjem. De heldige vindere blev:

Mousserende, Hvid
Pokal: Dons Cuvèe Brut 2011. Skærsøgaard

Mousserende, Rosè/Rød
Pokal: Festivo Brut RCCLM 2011. Nyholmgaard vin

Hvidvin, Tør
Pokal: RÖS Solaris 2011. Dyrehøj Vingaard I/S
Bronze: RÖS Solaris 2011. Dyrehøj Vingaard I/S

Hvidvin, Sød
Pokal: RÖS Muscaris 2011. Dyrehøj Vingaard I/S
Bronze: RÖS Muscaris 2011. Dyrehøj Vingaard I/S

Rosè
Pokal: RÖS Rondo rosè 2011. Dyrehøj Vingaard I/S

Rødvin, uden fadlagring
Pokal: Lillelund 2008. Dansk Vincenter

Rødvin, med fadlagring
Pokal: RÖS Cabernet Cantor 2011. Dyrehøj Vingaard I/S
Bronze: RÖS Cabernet Cantor 2011. Dyrehøj Vingaard I/S
Bronze: Top Gold 2009. Skærsøgaard

Rødvin, tørrede druer
Pokal: Blue Label 2010, Premium Fad Nr. 1. Vester Ulslev Vingaard

Dessertvin
Pokal: RÖS Solaris Prestige. Dyrehøj Vingaard I/S

Hedvin
Pokal: Ro-Po-01-10 2010. Rosenbækvin
Bronze: Ro-Po-01.10 2010. Rosenbækvin
Bronze: H 90/35 2011. Fjordgård

Kirsebærvin
Pokal: Sur Lie 2009/2010. Frederiksdal Kirsebærvin P/S
Bronze: Sur Lie 2009/2010 Frederiksdal Kirsebærvin P/S
Bronze: Catherine 2010 Frederiksdal Kirsebærvin P/S
Bronze: Frederiksdal 2011 Frederiksdal Kirsebærvin P/S
Bronze: Roncio 2010 Frederiksdal Kirsebærvin P/S

Frugtvin
Pokal: Cider m. Æblau 2010. Skærsøgaard

Likør
Pokal: Ki- 01-10 2010. Rosenbækvin
Bronze: Ki-01-10 2010. Rosenbækvin

Destillater på druevin
Pokal: Brandy 2007. Skærsøgaard

Destillater på Kvas
Pokal: Druebrændevin 2009. Skærsøgaard

Destillater på andet
Pokal: RÖS Edelbrand Elstar 2011. Dyrehøj vingaard I/S
Bronze: RÖS Edelbrand Elstar 2011. Dyrehøj Vingaard I/S

Årets Rødvin 2010
Pokal: Blue Label 2010, Premium Fad Nr. 1. Vester Ulslev Vingaard

Årets Vin
Pokal: RÖS Cabernet Cantor 2011. Dyrehøj Vingaard I/S

Årets Vingaard Pokal: Dyrehøj Vingaard I/S



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Månedens 6 gode flasker

Månedens 6 gode flasker

28. nov | TEMA | gastros vineksperter har denne måned fundet 6 gode flasker vin, du skal smage.

Månedens 6 gode flasker
 
Anmeldelse: POP – et spiseri

Anmeldelse: POP – et spiseri

26. nov | ANMELDELSER | Med POP – et spiseri fortsætter de fire pop-kvinder, hvor de sidste år slap succesen Spiseri. De har lagt sommerhusindretningen bag sig, men serverer stadig virkelig et godt og moderne italienskinspireret trattoriakøkken til ikke ret mange penge ... 

Anmeldelse: POP – et spiseri
 
Lillebror er løs

Lillebror er løs

24. nov | BLOG | Som nævnt barsler restaurant Bror med en lillebror, Café Lillebror er navnet, og vi var lidt hurtige ude i forhold til at gætte på, hvornår den lille ny ville se dagens lys. Men nu er han her, søndag var der åbningsreception (foto her er fra Lillebrors Instagram), og fra i dag, mandag, er det hverdag.

Lillebror er løs
 
Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

24. nov | TEMA | Her giver Mira Arkin den med tartarmayo, (psyko)fermenteret chili, fed hummer mac n cheese, carnitas, der er en slags mexicansk pulled pork, som man spiser i tortillas eller tacoskaller, hjemmehakket burger med rosmarin-aioli og comté. Og det hele bliver skyllet ned med mexicanske micheladas, ølcocktails med lime og grønne tomater.

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

24. nov | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket grydelåg skal man vælge? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole.

Læs mere
 
3 gode rødvine til 300 kr.

3 gode rødvine til 300 kr.

21. nov | RØDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har drukket rødvin - og fundet tre gode af slagsen, du skal smage!

3 gode rødvine til 300 kr.
 
Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn!

Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn!

20. nov | BLOG | Retten er sat – nationalretten. Det blev – ikke overraskende – svinet, der løb med æren og blev Danmarks officielle nationalret, svinet i skikkelse af stegt flæsk med persillesauce. Eller er det ikke snarere persillesovs!

Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn! (7 kommentarer)
 
Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

20. nov | BLOG | Jep – tredje torsdag i november bliver den nye vin fra Beaujolais frigivet. Og det er jo i dag – og du kan smage den i København, bl.a.

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!
 
Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook

Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook

19. nov | TEMA | René Langdahl Jørgensen har mødt amerikanske Beringers kvindelige vinmager, Laurie Hook.

Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

17. nov | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket grydelåg skal man vælge? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole.

Læs mere
 
Guide: 8 gode restauranter i Århus

Guide: 8 gode restauranter i Århus

17. nov | ANMELDELSER | Århus byder på rigtigt mange gode spisesteder, men vi kan naturligvis ikke omtale dem alle. Vi har valgt otte stykker ud...

Guide: 8 gode restauranter i Århus
 
8 fantastiske vine under 200 kr.

8 fantastiske vine under 200 kr.

14. nov | TEMA | Vi har fundet 8 fantastisk gode vine, du ikke må gå glip af. De er fantastiske - intet mindre!

8 fantastiske vine under 200 kr.
 
Giv julens bedste gave

Giv julens bedste gave

13. nov | NYHEDER | Giv et gaveabonnement på Danmarks bedste magasiner, ugeblade eller børneblade. En gave, der skaber glæde igen og igen.

Giv julens bedste gave
 
Anmeldelse: Uformel

Anmeldelse: Uformel

12. nov | ANMELDELSER | Formel B’s frække lillesøster, Uformel, gi’r den som let, ligetil og lige ud af landevejen, men det er en underdrivelsen af rang. Det er deluxemad til discountpriser, et lille mirakel og en af årets bedste restaurantnyheder.

Anmeldelse: Uformel (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: TGV Café

Anmeldelse: TGV Café

10. nov | ANMELDELSER | Café og café … stedet begyndte godt nok som café, men har udviklet sig til at være en rigtig god bistro, og det er da også folkene bag en anden supergod Århus-bistro, restaurant ET, der er mændene bag TGV, uden at de dog står for den daglige drift...

Anmeldelse: TGV Café (1 kommentarer)

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gryder og pander fra Raadvad

Vind gryder og pander fra Raadvad

Deltag i konkurrencen om et All Steel gavesæt fra Raadvad, indeholdende 2 gryder, 1 kasserolle, 1 wok, 2 pander samt en sauterpande til en samlet værdi af 4.799,65 kr.

Vind gryder og pander fra Raadvad

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED