gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Bliver Noma verdens bedste - igen?
Bliver Noma verdens bedste - igen?

Et jublende Noma-team ved sidste års prisuddeling, hvor de vandt førstepladsen for andet år i træk.

Bliver Noma verdens bedste - igen?

I aften offentliggører britiske Restaurant Magazine sin årlige top-50 liste over verdens bedste restauranter. Kan Noma beholde sin førsteplads for tredje år i træk?

30. apr - Af Josefine Carstad - Foto: The S.Pellegrino World's 50 Best Restaurants 2011 and William Reed Business Media Ltd 2011

Sådan sammensættes listen The World's 50 Best Restaurants
The World's 50 Best Restaurants er - som det fremgår af navnet - en liste over verdens 50 bedste restauranter. Listen udgives hvert år af det bristiske magasin Restaurant Magazine og fungerer som et øjebliksbillede af den internationale restaurantscene. Listen sammensættes af et over 800 personer stort panel kaldt The Academy.

The Academy består af ledende skikkelser inden for gastronomiens verden og er opdelt i 27 regioner. I hver region findes 31 medlemmer, der alle har 7 stemmer, der skal gives i en prioriteret rækkefølge. 3 af disse stemmer skal sættes på restauranter udenfor medlemmets egen region.

Du kan følge aftenens prisuddeling direkte på theworlds50best.com - ceremonien starter kl. 20.45 dansk tid.

Det store spørgsmål for os lige nu er dog, om Noma kan sætte sig på førstepladsen for tredje år i træk. Hvad tror du? Afgiv din stemme herunder.

I morgen kan du læse gastros chefredaktørs kommentar til resultatet af aftenens prisuddeling.


BONUSINFO:
Udover den prestigefyldte top-50 laves der også en liste over nr. 51-100 i verden (som vel også er en ret pænt placering). Derudover udnævnes der årligt den bedste kvindelige kok, en Lifetime Achievement Award og så findes der også den lidt mindre berømte, men nok så interessante Chefs' Choice Award. Chefs' Choice uddeles nemlig af restaurantscheferne fra sidste års top-50 liste. i 2011 var det den italienske restaurant Osteria Francescana der løb med æren. Restauranten er ejet og drevet af kokken Massimo Bottura og har tre michelinstjerner.



Tilbage til oversigten

Afgiv din stemme her

Beholder Noma sin førsteplads på listen over verdens bedste restauranter?



STEM

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

3 amerikanske kager

3 amerikanske kager

22. dec | DESSERTER | Apple pie med muskatblomme, New York cheesecake med blåbærtopping og hjemmelavede Oreos – to ærke amerikanske kager plus en omgang superklassiske amerikanske chokoladekiks. Mira Arkin går The American Way i køkkenet.

3 amerikanske kager
 
gastro anbefaler: 4 gode vine under 130 kr.

gastro anbefaler: 4 gode vine under 130 kr.

19. dec | TEMA | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har smagt på budgetvenlige vine, og udvalgt fire rigtig gode af slagsen.

gastro anbefaler: 4 gode vine under 130 kr.
 
7 italienske pasta opskrifter

7 italienske pasta opskrifter

17. dec | HOVEDRETTER | Pasta er Danmarks italienske nationalspise. Se vores favoritretter her.

7 italienske pasta opskrifter (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant Hærværk

Anmeldelse: Restaurant Hærværk

15. dec | ANMELDELSER | Hærværk i Århus serverer gedigen brasserimad og imponerer med sit konsekvente vinkort.

Anmeldelse: Restaurant Hærværk
 
8 sjældne hvidvine fra Italien

8 sjældne hvidvine fra Italien

12. dec | HVIDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jøregensen har smagt italienske hvidvine, man ikke ser hver dag.

8 sjældne hvidvine fra Italien
 
6 lækre opskrifter med and

6 lækre opskrifter med and

10. dec | TEMA | Anden kan så meget mere end at blive serveret med rødkål og brune kartofler. Mira Arkin går andre andeveje.

6 lækre opskrifter med and
 
Vi shopper: Italiensk grej

Vi shopper: Italiensk grej

08. dec | SHOPPINGTIPS | Lad dig inspirere af spændende køkkengrej, som kan bruges, når du tilbereder italienske retter. Her er alt fra den uundværlige dåseåbner til eksklusive ismaskiner. Og selvfølgelig er der også nye (og gamle) bud på grej til tilberedning af både italiensk kaffe og pasta.

Vi shopper: Italiensk grej
 
Killer-kokken fra Kong Hans

Killer-kokken fra Kong Hans

05. dec | BLOG | I en tid, hvor selv kontormænd med Lloyd-sko, bløde hænder og myoser i nakken har tribal-tatoos på overarmene – ja, hvor sågar bedstemødre kan mønstre en sømandsoverarm med roser og hjerter, er det så som så med tussernes traditionelle macho-symbolik.

Killer-kokken fra Kong Hans
 
10 korte Cannubi smagsnoter

10 korte Cannubi smagsnoter

05. dec | TEMA | Cannubi er historisk Barolos mest velansete og prestigefyldte vinmark. De seneste år har den også været slagmark for en krig, der mere end vinøs logik handler om traditioner og ældgamle konventioner. Thomas Ilkjær smager på vinene fra Italiens bedst kendte mark.

10 korte Cannubi smagsnoter
 
Nyt gastro på gaden

Nyt gastro på gaden

04. dec | NYHEDER | I dag lander gastros vinter-nummer i butikkerne, og du kan smugkigge i det lige her…

Nyt gastro på gaden
 
Giv et gaveabonnement på gastro i julegave

Giv et gaveabonnement på gastro i julegave

04. dec | NYHEDER | Glæd en du holder af, med et gaveabonnement på gastro. En gave der vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.

Giv et gaveabonnement på gastro i julegave
 
Bojesens økologiske julesmåkager

Bojesens økologiske julesmåkager

03. dec | TEMA | Bojesen driver Danmarks eneste økologiske konditori. Vi kiggede ind i chokoladekongens værksted og fik fravristet konditoren et par opskrifter på økologiske julesmåkager.

Bojesens økologiske julesmåkager
 
Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv

02. dec | NYT & NOTER | En halv million kroner af egen lomme, det er, hvad Ronny Emborg har brugt på et af de mest ambitiøse kogebogsprojekter længe. Jesper Uhrup Jensen har mødt køkkenchefen på Hotel d’Angleterre til en snak om selv at ville bestemme og ikke lade sig påvirke for meget af andre – og om at bestride en af de mest spektakulære poster i restaurationsbranchen. Om at være chef og om at være sig selv.

Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv
 
Anmeldelse: Restaurant Marchal

Anmeldelse: Restaurant Marchal

02. dec | ANMELDELSER | Ronny Emborg serverer ’godt med godt på’ på det nyrenoverede d’Angleterre, men man spørger sig selv, om ikke hotellet burde give stortalentet lov til at rulle sig helt ud.

Anmeldelse: Restaurant Marchal (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant AOC

Anmeldelse: Restaurant AOC

02. dec | ANMELDELSER | AOC er en restaurantoplevelse af tårnhøj karat i kælderplan, og køkkenchef Søren Selin har for alvor fået luft under vingerne.

Anmeldelse: Restaurant AOC (1 kommentarer)

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Årets julegave

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE