gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > Befri høns på facebook
Befri høns på facebook

 

Befri høns på facebook

Du kan stadig nå at give en høne et bedre liv med et enkelt klik på Facebook eller køb en picnickurv, når Aarhus arranger Food Festival på lørdag.

06. sep - Af Susanne Knutzen

Nu går Hellmann’s Mayonnaise aktivt ind i kampen for bedre dyrevelfærd med kampagnen Befri en høne, som sker i et samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, og hvor der sættes fokus på salg af æg fra burhøns. 

Kampagnen stiller skarpt på danskernes forbrugsvaner og det enorme salg af buræg, der foregår gennem forproducerede varer som eksempelvis brød, kager og flødeboller, der sælges i supermarkedet. Og du kan deltage aktivt i kampen for at gøre burhøns til frie fugle med ét enkelt klik på Facebook.

"Over 60 % af de æg, der sælges i Danmark kommer fra burhøns. Samarbejdet med Hellmann’s er en måde at belyse problematikken på og få folk til at tænke en ekstra gang over, hvilke æg der lægges i kurven, understreger Pernille Fraas Johnsen, dyrevelfærdschef i Dyrenes Beskyttelse.

Befri en høne her

For hvert tredje ’like’ på Facebook-siden, forvandles én kyllings skæbne som burhøne til et liv som sund frilandshøne med grønt græs under fødderne. Til slut gøres antallet af ’likes’ op og kyllingerne flyttes fra en udrugningsfarm til et grønt landbrug med adgang til store græsarealer. Kyllingerne bliver købt fra en udrugningsgård og doneret som æg til den valgte frilandsgård frem for at vokse op som burhøne.

Facebook-kampagnen er et led i et større samarbejde med titlen ’Befri den gode smag’, hvor Hellmann’s Mayonnaise og Dyrenes Beskyttelse via løbende initiativer sætter den gode smag på menuen.

Du kan også støtte kampagnen Befri den gode smag ved at købe en picnickurv med Rødders kreationer på lørdag, når Aarhus Food Festival løber af stablen.
Læs mere på www.facebook.com/HellmannsDanmark



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

6 ud af 6 stjerner: 2 fantastisk gode vine

6 ud af 6 stjerner: 2 fantastisk gode vine

26. dec | TEMA | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen anbefaler disse to guddommelige, sublime og intet mindre end fantastiske vine.

6 ud af 6 stjerner: 2 fantastisk gode vine
 
6 Chianti Classico

6 Chianti Classico

26. dec | TEMA | ... uden skelen til normale, riserva eller gran selezione!

6 Chianti Classico
 
Den store nytårsmenu

Den store nytårsmenu

23. dec | HOVEDRETTER | Det siges at for mange kokke fordærver maden. Men det kommer vist an på, hvem man spørger. Her får du kokkene Mads Refslund, Thomas Pasfall og Søren Selins bud på den perfekte nytårsmenu. Og hvad har man på menuen omkring nytår - fisk og skaldyr, naturligvis!

Få den komplette menu her
 
3 amerikanske kager

3 amerikanske kager

22. dec | DESSERTER | Apple pie med muskatblomme, New York cheesecake med blåbærtopping og hjemmelavede Oreos – to ærke amerikanske kager plus en omgang superklassiske amerikanske chokoladekiks. Mira Arkin går The American Way i køkkenet.

3 amerikanske kager (1 kommentarer)
 
gastro anbefaler: 4 gode vine under 130 kr.

gastro anbefaler: 4 gode vine under 130 kr.

19. dec | TEMA | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har smagt på budgetvenlige vine, og udvalgt fire rigtig gode af slagsen.

gastro anbefaler: 4 gode vine under 130 kr.
 
7 italienske pasta opskrifter

7 italienske pasta opskrifter

17. dec | HOVEDRETTER | Pasta er Danmarks italienske nationalspise. Se vores favoritretter her.

7 italienske pasta opskrifter (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: Restaurant Hærværk

Anmeldelse: Restaurant Hærværk

15. dec | ANMELDELSER | Hærværk i Århus serverer gedigen brasserimad og imponerer med sit konsekvente vinkort.

Anmeldelse: Restaurant Hærværk
 
8 sjældne hvidvine fra Italien

8 sjældne hvidvine fra Italien

12. dec | HVIDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jøregensen har smagt italienske hvidvine, man ikke ser hver dag.

8 sjældne hvidvine fra Italien
 
6 lækre opskrifter med and

6 lækre opskrifter med and

10. dec | TEMA | Anden kan så meget mere end at blive serveret med rødkål og brune kartofler. Mira Arkin går andre andeveje.

6 lækre opskrifter med and
 
Vi shopper: Italiensk grej

Vi shopper: Italiensk grej

08. dec | SHOPPINGTIPS | Lad dig inspirere af spændende køkkengrej, som kan bruges, når du tilbereder italienske retter. Her er alt fra den uundværlige dåseåbner til eksklusive ismaskiner. Og selvfølgelig er der også nye (og gamle) bud på grej til tilberedning af både italiensk kaffe og pasta.

Vi shopper: Italiensk grej
 
Killer-kokken fra Kong Hans

Killer-kokken fra Kong Hans

05. dec | BLOG | I en tid, hvor selv kontormænd med Lloyd-sko, bløde hænder og myoser i nakken har tribal-tatoos på overarmene – ja, hvor sågar bedstemødre kan mønstre en sømandsoverarm med roser og hjerter, er det så som så med tussernes traditionelle macho-symbolik.

Killer-kokken fra Kong Hans
 
10 korte Cannubi smagsnoter

10 korte Cannubi smagsnoter

05. dec | TEMA | Cannubi er historisk Barolos mest velansete og prestigefyldte vinmark. De seneste år har den også været slagmark for en krig, der mere end vinøs logik handler om traditioner og ældgamle konventioner. Thomas Ilkjær smager på vinene fra Italiens bedst kendte mark.

10 korte Cannubi smagsnoter
 
Nyt gastro på gaden

Nyt gastro på gaden

04. dec | NYHEDER | I dag lander gastros vinter-nummer i butikkerne, og du kan smugkigge i det lige her…

Nyt gastro på gaden
 
Giv et gaveabonnement på gastro i julegave

Giv et gaveabonnement på gastro i julegave

04. dec | NYHEDER | Glæd en du holder af, med et gaveabonnement på gastro. En gave der vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.

Giv et gaveabonnement på gastro i julegave
 
Bojesens økologiske julesmåkager

Bojesens økologiske julesmåkager

03. dec | TEMA | Bojesen driver Danmarks eneste økologiske konditori. Vi kiggede ind i chokoladekongens værksted og fik fravristet konditoren et par opskrifter på økologiske julesmåkager.

Bojesens økologiske julesmåkager

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Årets julegave

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE