gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > AFSLØRING: Ny vin på gamle flasker
AFSLØRING: Ny vin på gamle flasker

 

AFSLØRING: Ny vin på gamle flasker

VINFUP: Der er titusindvis af kroner på spil, når verdens mest eksklusive vinsmagninger løber af stabelen. Men får man også, hvad man betaler for (hvis man er rig nok)? Ikke altid. Et dansk par har de sidste fem år været rejsende i smagninger af verdens mest eftertragtede vine, men der er langtfra altid blevet skænket det i glasset, der burde være.

09. maj - Af René Langdahl Jørgensen & André Devald - Foto: Mikkel Jul Hvilshøj, André Devald m.fl.


René Langdahl Jørgensen og André Devald har gennem flere måneder afdækket et systematisk svindelcirkus, hvor vinentusiaster har ladet sig bedrage for formuer. Og svindlen fortsætter, for verden vil åbenbart bedrages.
__________

...

Gennem nogle måneder har gastro med hjælp fra den britiske vinverifikationsekspert Michael Egan og de amerikanske vindetektiver Maureen Downey og Don Cornwell, alle centrale personer i afsløringen af Rudy Kurniawan, undersøgt The White Clubs aktiviteter.

Malene Meisner, René Dehns partner in crime og privat – her omgivet af flere af de flasker, der helt konkret har indgået i svindelnumrene. De to er i dag angiveligt gået fra hinanden.

Det blå stempel

gastro mødte første gang Malene Meisner og Rehné Thomsen alias René Dehn i 2008, da parret deltog i en vertikal-smagning af kultvinen Harlan Estate, arrangeret af gastro. Det var dog først året efter, i september 2009, at gastro oplevede dem i rollen som værtspar, da Meisner og Dehn arrangerede en stort anlagt smagning på Sølyst i Klampenborg.

I historiske og tilpas svulstige omgivelser, under våbenskjolde med det Kongelige Skydeselskabs medlemmer, var der inviteret til både pre-dinner tasting og middag med flere håndfulde af Parkers 100-pointvine. gastro deltog ikke i aftenens første smagning, men har talt med flere deltagere, som refererede fra en perlerække af klassikere.

TILBUD: 4 numre af gastro + Proptrækker & oplukker fra Laguiole

Smagningen havde lokket internationale vinfolk af huse, selveste Jancis Robinson og den finske redaktør af FINE Wine Magazines, Pekka Nuikki, deltog. Smagninger af den karakter har brug for ’niveau’ og troværdighed, og deltagelse af kendte skribenter tilfører altid noget ekstra for deltagerne. De to vinkendissers tilstedeværelse var også en af grundene til, at gastro deltog. En anden var programmet, der omfattede hovednumrene Château Margaux 1900, Château Mouton-Rothschild 1945, Château Lafite-Rothschild 1953 og Château Latour 1961. Alle fire nogle af århundredets største vine og altid topscorere på vinauktioner – eksempelvis gik en kasse Mouton 1945 ved en Christie’s auktion i Hongkong i 2011 for 123.300 dollars, dvs. 17.000 dollars eller godt 92.000 kr. flasken.

René Dehn, der tidl. hed Rehné Thomsen – manden bag The White Clubs spektakulære smagninger. Smagninger, hvor genopfyldte flasker jævnligt gik igen, og deltagere således blev snydt for tusindvis af kroner.

...


Læs hele artiklen i det nye gastro, og se de afslørende billeder...


SMUGKIG I DET NYE GASTRO HER
__________

SE OGSÅ: Mød Danmarks største sprittere
SE OGSÅ: Maden & vinen: Penne med 2 slags kål og Chianti Classico Riserva



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Måske lidt letkøbt med ribena

10. maj 2014 KL 12:04 Af Søren Andersen

Nu har jeg efterhånden forsøgt at få min pointe igennem flere gange over på BT, meen vil ikke snyde jer her. Det virker somom man benytter anledningen til at bashe vinkyndige, der pga Bunny and Dehn's lille nummer står tilbage som de store tabere. Og ja self. er det en sjov historie af Klampenborg Fedtegreverne blev taget med bukserne nede. Men.. Gastro's såkaldte "redaktør" Jesper Uhrup Jensen står citeret for følgende: ”Det er ikke sjovt at stå frem og fortælle, at man er blevet snydt – at man har betalt tusinder af kroner for at drikke Ribena,” Vil blot tilføje at der jo typisk ved falsknerier er tale om at en Latour forfalskes ved at blande andre, blot billigere årgange Latour sammen. Teoretisk kan det f.eks. sagtens være "ældre vin på gamle flasker" dvs at man hælder en dårlig 1940 i en flaske fra 1945 osv. Pga flaskevariation er det meget svært for selv jordens største ekspert at vide med sikkerhed at der er tale om en fake. Vinsmagning er jo ikke en eksakt videnskab. Ved at antyde at man har taget røven totalt på de deltagende f.eks. Nuikki (der har smagt mere fin vin end fx Parker) gør man jo hele det "åh så fine" vinsegment til grin og siger samtidigt at ingen kan smage forskel. Gastros egne journalister blev jo også røvrendt. Hvorfor skulle jeg som forbruger nogensinde følge jeres fine anbefalinger på dyre vine når det hele åbenbart er noget ensartet saftevand? Hvorfor ikke bare drikke en handbajer og se TV3? Underminerer I ikke den snoppede vin tilbedelse I selv i høj grad promoverer?

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Få 6 opskrifter fra Restaurant De 2 Have

Få 6 opskrifter fra Restaurant De 2 Have

20. aug | TEMA | Danmarks nordligst beliggende restaurant, ja, faktisk Danmarks nordligste beliggende hus overhovedet, ser udvendigt ikke ud af så meget, men indenfor finder man et designersmart spisested med udsyn på tallerkenen – og udsyn og udsigt i det hele taget. Man får vel ikke bedre udsigt noget sted i Danmark. De 2 Have er månedens restaurant i gastro.

Få 6 opskrifter fra Restaurant De 2 Have
 
 
Månedens 5 gode rødvine

Månedens 5 gode rødvine

15. aug | RØDVIN | MÅNEDENS VINE: gastros vineksperter har denne måned fundet fem gode rødvine, du skal smage.

Månedens 5 gode rødvine
 
Der findes ingen gode vine, kun gode flasker

Der findes ingen gode vine, kun gode flasker

13. aug | BLOG | Prop, bakterier, brettanomyces og ethylacetat – vindrikkere mødes af grumme vækster og sygdomme, alskens fejl og endda hemmelig kemi og mikrobiologi i deres vine. På den anden side er der ingen tvivl om at fejlprocenten på vin er den mindste nogensinde. Men når det gælder gammel vin...

læs mere her
 
Guide: 6 smarte spisesteder i Barcelona

Guide: 6 smarte spisesteder i Barcelona

13. aug | UDLANDET | Når restauranter i Barcelona er smarte, så er de virkelig smarte – så smarte, at maden ikke altid kan følge med. Vi har prøvet seks af Barcelonas smarte steder, smarte på hver deres måde...

Guide: 6 smarte spisesteder i Barcelona
 
6 opskrifter på fastfood fra Lammefjorden

6 opskrifter på fastfood fra Lammefjorden

11. aug | HOVEDRETTER | Hotdogs, burgere, nuggets, BBQ, sodavand og milkshake – så vanker der fastfood! Har vi fået solstik? Nej, nej, slet ikke, vi har bare leget lidt med junkklassikerne fra fastfoodverdenen og givet dem et vitaminboost med lækre nye grøntsager fra Lammefjorden og pimpet dem med alskens lækre marinader og mayonnaiser i bedste nynordiske stil.

6 opskrifter på fastfood fra Lammefjorden
 
5 gode rosé vine under 110 kr.

5 gode rosé vine under 110 kr.

08. aug | ROSÉ | VIN PÅ BUDGET: gastros vineksperter er gået amok i gode budgetvenlige rosé vine, og har udvalgt fem styks du skal smage.

5 gode rosé vine under 110 kr.
 
Nyt gastro på gaden

Nyt gastro på gaden

07. aug | NYHEDER | I dag lander gastros august-nummer i butikkerne, og du kan smugkigge i det lige her…

Nyt gastro på gaden
 
5 lækre opskrifter til brunch med vennerne

5 lækre opskrifter til brunch med vennerne

06. aug | HOVEDRETTER | Det er altid dejligt med en middag med vennerne, så hvorfor ikke begynde lidt tidligt – uden at vi snakker for tidligt – hvorfor ikke ses til brunch og have dagen for sig sammen? Måske man så også kan nå en sen frokost …

5 lækre opskrifter til brunch med vennerne
 
Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”

Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”

04. aug | NYT & NOTER | Vi har været i Skagen for at tale med Thorsten Schmidt, der til alles overraskelse overtog jobbet som køkkenchef på Ruths Hotel efter Michel Michaud.

Thorsten Schmidt: "Jeg har advaret dem!”
 
Det spiser vi i august

Det spiser vi i august

01. aug | RÅVARER | August er med Ø … økologi!

Det spiser vi i august
 
Nannas august køkken

Nannas august køkken

01. aug | RÅVARER | Nu er det blevet august, og sommeren går en smule mere på hæld, men stadig på den gode måde, for august er en jubelmåned udi råvarer af næsten enhver art – august er krabber, krebs, sildemakreller, bønner, bær og frugt – ingen grund til postsommerferie-depression …

Nannas august køkken
 
Guide: Spis og drik i Venedig

Guide: Spis og drik i Venedig

31. jul | UDLANDET | Byen, der står på pæle for dig, er og bliver en af verdens største seværdigheder. Gastronomisk set er det ikke Italien fra den bedste side, men som sædvanlig skal man blot et par skridt væk fra de allermest nedtrampede stier for at finde de små, gode steder. Vi fandt seks af slagsen.

Spis og drik i Venedig. (1 kommentarer)
 
5 ny nordiske sommerretter

5 ny nordiske sommerretter

30. jul | HOVEDRETTER | Kammusling med gulerod, okseinderlår med peberrod eller var det noget med violet spidskål og svampe? Her får du opskrifterne på fem delikate ny nordiske sommerretter...

5 ny nordiske sommerretter
 
Petrus Brixtofte er ren!

Petrus Brixtofte er ren!

28. jul | BLOG | Fredag aften genoplivede Jacob Riising Brixtofte-sagen i sit quizshow, hvor temaet var året 2002. Farumborgmesteren drak som bekendt bl.a. Ch. Petrus på skatteydernes regning.

Petrus Brixtofte er ren! (1 kommentarer)

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Deltag i konkurrencen om 5x1 gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne.

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind de skarpeste steak-knive nogensinde!

Vind de skarpeste steak-knive nogensinde!

Deltag i konkurrencen om 5x1 sæt med 2 stk. Yaxell steak-knive til en samlet værdi af 1.398 kr. per sæt.

Vind de skarpeste steak-knive nogensinde!

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED