gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > AFSLØRING: Ny vin på gamle flasker
AFSLØRING: Ny vin på gamle flasker

 

AFSLØRING: Ny vin på gamle flasker

VINFUP: Der er titusindvis af kroner på spil, når verdens mest eksklusive vinsmagninger løber af stabelen. Men får man også, hvad man betaler for (hvis man er rig nok)? Ikke altid. Et dansk par har de sidste fem år været rejsende i smagninger af verdens mest eftertragtede vine, men der er langtfra altid blevet skænket det i glasset, der burde være.

09. maj - Af René Langdahl Jørgensen & André Devald - Foto: Mikkel Jul Hvilshøj, André Devald m.fl.


René Langdahl Jørgensen og André Devald har gennem flere måneder afdækket et systematisk svindelcirkus, hvor vinentusiaster har ladet sig bedrage for formuer. Og svindlen fortsætter, for verden vil åbenbart bedrages.
__________

...

Gennem nogle måneder har gastro med hjælp fra den britiske vinverifikationsekspert Michael Egan og de amerikanske vindetektiver Maureen Downey og Don Cornwell, alle centrale personer i afsløringen af Rudy Kurniawan, undersøgt The White Clubs aktiviteter.

Malene Meisner, René Dehns partner in crime og privat – her omgivet af flere af de flasker, der helt konkret har indgået i svindelnumrene. De to er i dag angiveligt gået fra hinanden.

Det blå stempel

gastro mødte første gang Malene Meisner og Rehné Thomsen alias René Dehn i 2008, da parret deltog i en vertikal-smagning af kultvinen Harlan Estate, arrangeret af gastro. Det var dog først året efter, i september 2009, at gastro oplevede dem i rollen som værtspar, da Meisner og Dehn arrangerede en stort anlagt smagning på Sølyst i Klampenborg.

I historiske og tilpas svulstige omgivelser, under våbenskjolde med det Kongelige Skydeselskabs medlemmer, var der inviteret til både pre-dinner tasting og middag med flere håndfulde af Parkers 100-pointvine. gastro deltog ikke i aftenens første smagning, men har talt med flere deltagere, som refererede fra en perlerække af klassikere.

TILBUD: 4 numre af gastro + Proptrækker & oplukker fra Laguiole

Smagningen havde lokket internationale vinfolk af huse, selveste Jancis Robinson og den finske redaktør af FINE Wine Magazines, Pekka Nuikki, deltog. Smagninger af den karakter har brug for ’niveau’ og troværdighed, og deltagelse af kendte skribenter tilfører altid noget ekstra for deltagerne. De to vinkendissers tilstedeværelse var også en af grundene til, at gastro deltog. En anden var programmet, der omfattede hovednumrene Château Margaux 1900, Château Mouton-Rothschild 1945, Château Lafite-Rothschild 1953 og Château Latour 1961. Alle fire nogle af århundredets største vine og altid topscorere på vinauktioner – eksempelvis gik en kasse Mouton 1945 ved en Christie’s auktion i Hongkong i 2011 for 123.300 dollars, dvs. 17.000 dollars eller godt 92.000 kr. flasken.

René Dehn, der tidl. hed Rehné Thomsen – manden bag The White Clubs spektakulære smagninger. Smagninger, hvor genopfyldte flasker jævnligt gik igen, og deltagere således blev snydt for tusindvis af kroner.

...


Læs hele artiklen i det nye gastro, og se de afslørende billeder...


SMUGKIG I DET NYE GASTRO HER
__________

SE OGSÅ: Mød Danmarks største sprittere
SE OGSÅ: Maden & vinen: Penne med 2 slags kål og Chianti Classico Riserva



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Måske lidt letkøbt med ribena

10. maj 2014 KL 12:04 Af Søren Andersen

Nu har jeg efterhånden forsøgt at få min pointe igennem flere gange over på BT, meen vil ikke snyde jer her. Det virker somom man benytter anledningen til at bashe vinkyndige, der pga Bunny and Dehn's lille nummer står tilbage som de store tabere. Og ja self. er det en sjov historie af Klampenborg Fedtegreverne blev taget med bukserne nede. Men.. Gastro's såkaldte "redaktør" Jesper Uhrup Jensen står citeret for følgende: ”Det er ikke sjovt at stå frem og fortælle, at man er blevet snydt – at man har betalt tusinder af kroner for at drikke Ribena,” Vil blot tilføje at der jo typisk ved falsknerier er tale om at en Latour forfalskes ved at blande andre, blot billigere årgange Latour sammen. Teoretisk kan det f.eks. sagtens være "ældre vin på gamle flasker" dvs at man hælder en dårlig 1940 i en flaske fra 1945 osv. Pga flaskevariation er det meget svært for selv jordens største ekspert at vide med sikkerhed at der er tale om en fake. Vinsmagning er jo ikke en eksakt videnskab. Ved at antyde at man har taget røven totalt på de deltagende f.eks. Nuikki (der har smagt mere fin vin end fx Parker) gør man jo hele det "åh så fine" vinsegment til grin og siger samtidigt at ingen kan smage forskel. Gastros egne journalister blev jo også røvrendt. Hvorfor skulle jeg som forbruger nogensinde følge jeres fine anbefalinger på dyre vine når det hele åbenbart er noget ensartet saftevand? Hvorfor ikke bare drikke en handbajer og se TV3? Underminerer I ikke den snoppede vin tilbedelse I selv i høj grad promoverer?

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans i Århus

Seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans i Århus

27. feb | TEMA | Tag forskud på sommeren med seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans i Århus.

Seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans
 
Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost

Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost

27. feb | FORRETTER | Få Substans' opskrift på Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost.

Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost
 
Kammusling med asparges, lakrids, agurk

Kammusling med asparges, lakrids, agurk

27. feb | FORRETTER | Få Substans' opskrift på kammusling med asparges, lakrids, agurk

Kammusling med asparges, lakrids, agurk
 
Torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke

Torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke

27. feb | HOVEDRETTER | Få Substans' opskrift på torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke.

Torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke
 
Sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg

Sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg

27. feb | HOVEDRETTER |

Få Substans' opskrift på sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg.

Sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg
 
Grillbøf med ærter, asparges, gulerod

Grillbøf med ærter, asparges, gulerod

27. feb | HOVEDRETTER | Få Substans' opskrift på grillbøf med ærter, asparges, gulerod.

Grillbøf med ærter, asparges, gulerod
 
Jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs

Jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs

27. feb | DESSERTER | Få Substans' opskrift på jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs.

Jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs
 
Forudsigelige og overraskende Michelin

Forudsigelige og overraskende Michelin

26. feb | NYT & NOTER |

Michelin Guide Nordic Cities 2015 har talt, og det blev som bekendt til tre stjerner til Århus og en ny tostjernet i København.

Michelinstjerner 2015: Sådan faldt de (1 kommentarer)
 
Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag

Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag

24. feb | NYT & NOTER | Sådan går det, når der på torsdags uddeles michelinstjerner, hvis vi skal være realistiske og lidt kedelige (kun ændringerne nævnes):

Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag (1 kommentarer)
 
3 vine til 4 stjerner

3 vine til 4 stjerner

23. feb | TEMA | Vi har fundet 3 vine til 4 stjerner (ud af 6) til dig.

3 vine til 4 stjerner
 
Comte De Senneval Rosé

Comte De Senneval Rosé

23. feb | MOUSSERENDE VIN | Både smag og duft af røde bær er diskret og afmålt, behageligt afmålt.

Comte De Senneval Rosé
 
Brunello Di Montalcino 2009, Val Di Suga, Montalcino. Italien

Brunello Di Montalcino 2009, Val Di Suga, Montalcino. Italien

23. feb | RØDVIN | Ikke verdens mest komplekse vin, men den har det brune skær, de læderagtige noter og det let bitre skær.

Brunello Di Montalcino 2009, Val Di Suga, Montalcino. Italien
 
Barrua 2011, Sola Dei Nuraghi, Sicilien. Italien

Barrua 2011, Sola Dei Nuraghi, Sicilien. Italien

23. feb | RØDVIN | En vin med jordede krydrede noter, der slet ikke er uden charme.

Barrua 2011, Sola Dei Nuraghi, Sicilien. Italien
 
Fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel

Fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel

20. feb | TEMA | Her får du opskrifterne på fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel.

Fem fabelagtige retter fra uforlignelige Uformel
 
Vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'

Vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'

20. feb | DESSERTER | Få Uformels opskrift på vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'.

Vilde brombær med brachettosorbet, hvid chokoladecreme og 'oreo'

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE