gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > AFSLØRING: Ny vin på gamle flasker
AFSLØRING: Ny vin på gamle flasker

 

AFSLØRING: Ny vin på gamle flasker

VINFUP: Der er titusindvis af kroner på spil, når verdens mest eksklusive vinsmagninger løber af stabelen. Men får man også, hvad man betaler for (hvis man er rig nok)? Ikke altid. Et dansk par har de sidste fem år været rejsende i smagninger af verdens mest eftertragtede vine, men der er langtfra altid blevet skænket det i glasset, der burde være.

09. maj - Af René Langdahl Jørgensen & André Devald - Foto: Mikkel Jul Hvilshøj, André Devald m.fl.


René Langdahl Jørgensen og André Devald har gennem flere måneder afdækket et systematisk svindelcirkus, hvor vinentusiaster har ladet sig bedrage for formuer. Og svindlen fortsætter, for verden vil åbenbart bedrages.
__________

...

Gennem nogle måneder har gastro med hjælp fra den britiske vinverifikationsekspert Michael Egan og de amerikanske vindetektiver Maureen Downey og Don Cornwell, alle centrale personer i afsløringen af Rudy Kurniawan, undersøgt The White Clubs aktiviteter.

Malene Meisner, René Dehns partner in crime og privat – her omgivet af flere af de flasker, der helt konkret har indgået i svindelnumrene. De to er i dag angiveligt gået fra hinanden.

Det blå stempel

gastro mødte første gang Malene Meisner og Rehné Thomsen alias René Dehn i 2008, da parret deltog i en vertikal-smagning af kultvinen Harlan Estate, arrangeret af gastro. Det var dog først året efter, i september 2009, at gastro oplevede dem i rollen som værtspar, da Meisner og Dehn arrangerede en stort anlagt smagning på Sølyst i Klampenborg.

I historiske og tilpas svulstige omgivelser, under våbenskjolde med det Kongelige Skydeselskabs medlemmer, var der inviteret til både pre-dinner tasting og middag med flere håndfulde af Parkers 100-pointvine. gastro deltog ikke i aftenens første smagning, men har talt med flere deltagere, som refererede fra en perlerække af klassikere.

TILBUD: 4 numre af gastro + Proptrækker & oplukker fra Laguiole

Smagningen havde lokket internationale vinfolk af huse, selveste Jancis Robinson og den finske redaktør af FINE Wine Magazines, Pekka Nuikki, deltog. Smagninger af den karakter har brug for ’niveau’ og troværdighed, og deltagelse af kendte skribenter tilfører altid noget ekstra for deltagerne. De to vinkendissers tilstedeværelse var også en af grundene til, at gastro deltog. En anden var programmet, der omfattede hovednumrene Château Margaux 1900, Château Mouton-Rothschild 1945, Château Lafite-Rothschild 1953 og Château Latour 1961. Alle fire nogle af århundredets største vine og altid topscorere på vinauktioner – eksempelvis gik en kasse Mouton 1945 ved en Christie’s auktion i Hongkong i 2011 for 123.300 dollars, dvs. 17.000 dollars eller godt 92.000 kr. flasken.

René Dehn, der tidl. hed Rehné Thomsen – manden bag The White Clubs spektakulære smagninger. Smagninger, hvor genopfyldte flasker jævnligt gik igen, og deltagere således blev snydt for tusindvis af kroner.

...


Læs hele artiklen i det nye gastro, og se de afslørende billeder...


SMUGKIG I DET NYE GASTRO HER
__________

SE OGSÅ: Mød Danmarks største sprittere
SE OGSÅ: Maden & vinen: Penne med 2 slags kål og Chianti Classico Riserva



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Måske lidt letkøbt med ribena

10. maj 2014 KL 12:04 Af Søren Andersen

Nu har jeg efterhånden forsøgt at få min pointe igennem flere gange over på BT, meen vil ikke snyde jer her. Det virker somom man benytter anledningen til at bashe vinkyndige, der pga Bunny and Dehn's lille nummer står tilbage som de store tabere. Og ja self. er det en sjov historie af Klampenborg Fedtegreverne blev taget med bukserne nede. Men.. Gastro's såkaldte "redaktør" Jesper Uhrup Jensen står citeret for følgende: ”Det er ikke sjovt at stå frem og fortælle, at man er blevet snydt – at man har betalt tusinder af kroner for at drikke Ribena,” Vil blot tilføje at der jo typisk ved falsknerier er tale om at en Latour forfalskes ved at blande andre, blot billigere årgange Latour sammen. Teoretisk kan det f.eks. sagtens være "ældre vin på gamle flasker" dvs at man hælder en dårlig 1940 i en flaske fra 1945 osv. Pga flaskevariation er det meget svært for selv jordens største ekspert at vide med sikkerhed at der er tale om en fake. Vinsmagning er jo ikke en eksakt videnskab. Ved at antyde at man har taget røven totalt på de deltagende f.eks. Nuikki (der har smagt mere fin vin end fx Parker) gør man jo hele det "åh så fine" vinsegment til grin og siger samtidigt at ingen kan smage forskel. Gastros egne journalister blev jo også røvrendt. Hvorfor skulle jeg som forbruger nogensinde følge jeres fine anbefalinger på dyre vine når det hele åbenbart er noget ensartet saftevand? Hvorfor ikke bare drikke en handbajer og se TV3? Underminerer I ikke den snoppede vin tilbedelse I selv i høj grad promoverer?

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Anmeldelse: Manzel

Anmeldelse: Manzel

29. okt | ANMELDELSER | På Manzel møder man det libanesiske køkken på bedste vis, helt som det skal være, tilmed skarpt og gedigent og uden tvist eller nynordiske tendenser, bare gennemført og velsmagende arabisk mad.

Anmeldelse: Manzel
 
Danmarks nationalret, øf

Danmarks nationalret, øf

28. okt | BLOG | Danskerne har nu stemt finalisterne på plads, så der er otte kandidater ud af de 24 forslag, som kokke fra hele Danmark (inddelt i otte regioner) var fremkommet med som bud på Danmarks nationalret...

Danmarks nationalret, øf
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

27. okt | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket kød egner sig til braisering? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole. 

Læs mere
 
Et meget udansk dansk supermarked

Et meget udansk dansk supermarked

27. okt | BLOG | Forleden dag langede jeg (endnu en gang) ud mod danske supermarkeder. Og det bliver sikkert ikke sidste gang. Men man skal ikke glemme dem, der rent faktisk går mod strømmen.

Et meget udansk dansk supermarked (2 kommentarer)
 
6 opskrifter med gulerødder

6 opskrifter med gulerødder

27. okt | TEMA | Roser er røde, violer er blå, gulerødder er gule … eller nej, de er vel orange. Når de ikke er sortlilla eller hvide. Her har vi altså fat i den gode gamle, helt klassiske, orange gulerod, som jo er roden til så meget godt – vi laver den smørstegt, til puré, som vinaigrette med den orange havtornfætter og til frisk granité og sorbet, men også til en dejlig varm gulerodsbouillon med perlehønepølse, krebs og ’anisurter’.

6 opskrifter med gulerødder
 
Kålsalat med and og appelsin

Kålsalat med and og appelsin

24. okt | BLOG | Salaten kan varieres i det uendelige, fx med andre kåltyper.

Kålsalat med and og appelsin
 
9 x pinot noir fra Tyskland

9 x pinot noir fra Tyskland

24. okt | TEMA | 9 foruroligende gode pinot noir-vine fra Tyskland.

9 x pinot noir fra Tyskland
 
Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl

22. okt | ANMELDELSER | Mielcke & Hurtigkarl er en helt særlig ophøjet oplevelse – gastronomi i særklasse, betjening på topniveau og omgivelser, der er sært dragende og drømmeagtige. Restauranten er beliggende i Det Kongelige Danske Haveselskabs Have, hvor næsten alt er forbudt, men på restauranten folder drømmenes faner sig ud.

Anmeldelse: Mielcke & Hurtigkarl
 
Annonce: Har du en gammel gryde i køkkenskabet?

Annonce: Har du en gammel gryde i køkkenskabet?

21. okt | NYHEDER |

Vær med i jagten på Danmarks ældste gryder og vind nye Gravity gryder fra Eva Solo.

  Læs mere
 
Ude godt, hjemme bedst?

Ude godt, hjemme bedst?

21. okt | BLOG | Jeg forventer ingen medlidenhed, men for f..., hvor er det noget af en nedtur (på flere måder) at lande i Kastrup i øsende regnvejr efter at have gået rundt i skyggen under platanerne i et 30 grader varmt Palma de Mallorca.

Ude godt, hjemme bedst?
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

20. okt | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket kød egner sig til braisering? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole. 

Læs mere
 
10 delikate opskrifter på græskarsuppe

10 delikate opskrifter på græskarsuppe

20. okt | TEMA | Eftåret indbyder til varme supper, og hvad er bedre end at udnytte sæsonens mange græskar til en græskarsuppe? Vi har samlet ti af vores favoritopskrifter her.

10 delikate opskrifter på græskarsuppe
 
Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

20. okt | TEMA | Udefra set ligner Hotel Munkebjerg et lidt anonymt konferencehotel, men det er i virkeligheden drømmen om et mødested, for hotellet rummer fire restauranter bl.a. en af Jyllands (Danmarks?) bedste restauranter og en køkkenchef, der er en af tidens helt store unge talenter, Rasmus Munk. Restaurant Tree Top er Månedens Restaurant.

Få 7 opskrifter fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel
 
Weekendvin: 5 flasker under 200 kr.

Weekendvin: 5 flasker under 200 kr.

17. okt | TEMA |

Denne weekend skal du smage disse 5 flasker, alle til yderst rimelige priser!

Weekendvin: 5 flasker under 200 kr.
 
Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

15. okt | NYT & NOTER | Mens de københavnske restauranter løber med stort set al hæder og opmærksomhed, lister et 23-årigt stortalent, Rasmus Munk, rundt i Vejles højder som køkkenchef i restauranten Tree Top på Munkebjerg Hotel. Her ofrer han alt for at nå til tops og når sjældent hjem efter arbejde, før han skal møde igen...

Mød Rasmus Munk fra restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Deltag i konkurrencen om et gavesæt fra Nuance, indeholdende Wine Finer og termometer. Præmien har en samlet værdi af 499,95 kr.

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED