gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > AFSLØRING: Ny vin på gamle flasker
AFSLØRING: Ny vin på gamle flasker

 

AFSLØRING: Ny vin på gamle flasker

VINFUP: Der er titusindvis af kroner på spil, når verdens mest eksklusive vinsmagninger løber af stabelen. Men får man også, hvad man betaler for (hvis man er rig nok)? Ikke altid. Et dansk par har de sidste fem år været rejsende i smagninger af verdens mest eftertragtede vine, men der er langtfra altid blevet skænket det i glasset, der burde være.

09. maj - Af René Langdahl Jørgensen & André Devald - Foto: Mikkel Jul Hvilshøj, André Devald m.fl.


René Langdahl Jørgensen og André Devald har gennem flere måneder afdækket et systematisk svindelcirkus, hvor vinentusiaster har ladet sig bedrage for formuer. Og svindlen fortsætter, for verden vil åbenbart bedrages.
__________

...

Gennem nogle måneder har gastro med hjælp fra den britiske vinverifikationsekspert Michael Egan og de amerikanske vindetektiver Maureen Downey og Don Cornwell, alle centrale personer i afsløringen af Rudy Kurniawan, undersøgt The White Clubs aktiviteter.

Malene Meisner, René Dehns partner in crime og privat – her omgivet af flere af de flasker, der helt konkret har indgået i svindelnumrene. De to er i dag angiveligt gået fra hinanden.

Det blå stempel

gastro mødte første gang Malene Meisner og Rehné Thomsen alias René Dehn i 2008, da parret deltog i en vertikal-smagning af kultvinen Harlan Estate, arrangeret af gastro. Det var dog først året efter, i september 2009, at gastro oplevede dem i rollen som værtspar, da Meisner og Dehn arrangerede en stort anlagt smagning på Sølyst i Klampenborg.

I historiske og tilpas svulstige omgivelser, under våbenskjolde med det Kongelige Skydeselskabs medlemmer, var der inviteret til både pre-dinner tasting og middag med flere håndfulde af Parkers 100-pointvine. gastro deltog ikke i aftenens første smagning, men har talt med flere deltagere, som refererede fra en perlerække af klassikere.

TILBUD: 4 numre af gastro + Proptrækker & oplukker fra Laguiole

Smagningen havde lokket internationale vinfolk af huse, selveste Jancis Robinson og den finske redaktør af FINE Wine Magazines, Pekka Nuikki, deltog. Smagninger af den karakter har brug for ’niveau’ og troværdighed, og deltagelse af kendte skribenter tilfører altid noget ekstra for deltagerne. De to vinkendissers tilstedeværelse var også en af grundene til, at gastro deltog. En anden var programmet, der omfattede hovednumrene Château Margaux 1900, Château Mouton-Rothschild 1945, Château Lafite-Rothschild 1953 og Château Latour 1961. Alle fire nogle af århundredets største vine og altid topscorere på vinauktioner – eksempelvis gik en kasse Mouton 1945 ved en Christie’s auktion i Hongkong i 2011 for 123.300 dollars, dvs. 17.000 dollars eller godt 92.000 kr. flasken.

René Dehn, der tidl. hed Rehné Thomsen – manden bag The White Clubs spektakulære smagninger. Smagninger, hvor genopfyldte flasker jævnligt gik igen, og deltagere således blev snydt for tusindvis af kroner.

...


Læs hele artiklen i det nye gastro, og se de afslørende billeder...


SMUGKIG I DET NYE GASTRO HER
__________

SE OGSÅ: Mød Danmarks største sprittere
SE OGSÅ: Maden & vinen: Penne med 2 slags kål og Chianti Classico Riserva



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Måske lidt letkøbt med ribena

10. maj 2014 KL 12:04 Af Søren Andersen

Nu har jeg efterhånden forsøgt at få min pointe igennem flere gange over på BT, meen vil ikke snyde jer her. Det virker somom man benytter anledningen til at bashe vinkyndige, der pga Bunny and Dehn's lille nummer står tilbage som de store tabere. Og ja self. er det en sjov historie af Klampenborg Fedtegreverne blev taget med bukserne nede. Men.. Gastro's såkaldte "redaktør" Jesper Uhrup Jensen står citeret for følgende: ”Det er ikke sjovt at stå frem og fortælle, at man er blevet snydt – at man har betalt tusinder af kroner for at drikke Ribena,” Vil blot tilføje at der jo typisk ved falsknerier er tale om at en Latour forfalskes ved at blande andre, blot billigere årgange Latour sammen. Teoretisk kan det f.eks. sagtens være "ældre vin på gamle flasker" dvs at man hælder en dårlig 1940 i en flaske fra 1945 osv. Pga flaskevariation er det meget svært for selv jordens største ekspert at vide med sikkerhed at der er tale om en fake. Vinsmagning er jo ikke en eksakt videnskab. Ved at antyde at man har taget røven totalt på de deltagende f.eks. Nuikki (der har smagt mere fin vin end fx Parker) gør man jo hele det "åh så fine" vinsegment til grin og siger samtidigt at ingen kan smage forskel. Gastros egne journalister blev jo også røvrendt. Hvorfor skulle jeg som forbruger nogensinde følge jeres fine anbefalinger på dyre vine når det hele åbenbart er noget ensartet saftevand? Hvorfor ikke bare drikke en handbajer og se TV3? Underminerer I ikke den snoppede vin tilbedelse I selv i høj grad promoverer?

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Lillebror er løs

Lillebror er løs

24. nov | BLOG | Som nævnt barsler restaurant Bror med en lillebror, Café Lillebror er navnet, og vi var lidt hurtige ude i forhold til at gætte på, hvornår den lille ny ville se dagens lys. Men nu er han her, søndag var der åbningsreception (foto her er fra Lillebrors Instagram), og fra i dag, mandag, er det hverdag.

Lillebror er løs
 
Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

24. nov | TEMA | Her giver Mira Arkin den med tartarmayo, (psyko)fermenteret chili, fed hummer mac n cheese, carnitas, der er en slags mexicansk pulled pork, som man spiser i tortillas eller tacoskaller, hjemmehakket burger med rosmarin-aioli og comté. Og det hele bliver skyllet ned med mexicanske micheladas, ølcocktails med lime og grønne tomater.

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

24. nov | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket grydelåg skal man vælge? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole.

Læs mere
 
3 gode rødvine til 300 kr.

3 gode rødvine til 300 kr.

21. nov | RØDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har drukket rødvin - og fundet tre gode af slagsen, du skal smage!

3 gode rødvine til 300 kr.
 
Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn!

Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn!

20. nov | BLOG | Retten er sat – nationalretten. Det blev – ikke overraskende – svinet, der løb med æren og blev Danmarks officielle nationalret, svinet i skikkelse af stegt flæsk med persillesauce. Eller er det ikke snarere persillesovs!

Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn! (7 kommentarer)
 
Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

20. nov | BLOG | Jep – tredje torsdag i november bliver den nye vin fra Beaujolais frigivet. Og det er jo i dag – og du kan smage den i København, bl.a.

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!
 
Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook

Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook

19. nov | TEMA | René Langdahl Jørgensen har mødt amerikanske Beringers kvindelige vinmager, Laurie Hook.

Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

17. nov | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket grydelåg skal man vælge? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole.

Læs mere
 
Guide: 8 gode restauranter i Århus

Guide: 8 gode restauranter i Århus

17. nov | ANMELDELSER | Århus byder på rigtigt mange gode spisesteder, men vi kan naturligvis ikke omtale dem alle. Vi har valgt otte stykker ud...

Guide: 8 gode restauranter i Århus
 
8 fantastiske vine under 200 kr.

8 fantastiske vine under 200 kr.

14. nov | TEMA | Vi har fundet 8 fantastisk gode vine, du ikke må gå glip af. De er fantastiske - intet mindre!

8 fantastiske vine under 200 kr.
 
Giv julens bedste gave

Giv julens bedste gave

13. nov | NYHEDER | Giv et gaveabonnement på Danmarks bedste magasiner, ugeblade eller børneblade. En gave, der skaber glæde igen og igen.

Giv julens bedste gave
 
Anmeldelse: Uformel

Anmeldelse: Uformel

12. nov | ANMELDELSER | Formel B’s frække lillesøster, Uformel, gi’r den som let, ligetil og lige ud af landevejen, men det er en underdrivelsen af rang. Det er deluxemad til discountpriser, et lille mirakel og en af årets bedste restaurantnyheder.

Anmeldelse: Uformel (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: TGV Café

Anmeldelse: TGV Café

10. nov | ANMELDELSER | Café og café … stedet begyndte godt nok som café, men har udviklet sig til at være en rigtig god bistro, og det er da også folkene bag en anden supergod Århus-bistro, restaurant ET, der er mændene bag TGV, uden at de dog står for den daglige drift...

Anmeldelse: TGV Café (1 kommentarer)
 
Få 5 opskrifter fra No. 2

Få 5 opskrifter fra No. 2

10. nov | TEMA | Med No. 2 barslede Restaurant AOC med en lille ny, der gjorde det tydeligt for enhver – gæster og begejstrede anmeldere – at der er sat helt nye standarder for restauranter i mellemklassen. Slægtskabet til Restaurant AOC er ganske tydeligt, og med No. 2 har København fået en regulær gourmetbistro.

Få 5 opskrifter fra No. 2
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

10. nov | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket grydelåg skal man vælge? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole

Læs mere

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gryder og pander fra Raadvad

Vind gryder og pander fra Raadvad

Deltag i konkurrencen om et All Steel gavesæt fra Raadvad, indeholdende 2 gryder, 1 kasserolle, 1 wok, 2 pander samt en sauterpande til en samlet værdi af 4.799,65 kr.

Vind gryder og pander fra Raadvad

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED