gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > Nyheder > Vær med til at fejre fisken
Vær med til at fejre fisken

 

Vær med til at fejre fisken

På lørdag indtager fisk Rådhuspladsen i København. Her kan du smage, røre og købe et utal af havets råvarer

07. sep - Af Susanne Knutzen

Den helt store begivenhed i Fiskebranchen er den årlige fejring af Fiskens Dag. Her samles hele branchen fra fiskeren over opkøberen, grossisten, fiskeindustrien til fiskehandleren – for en dag om året at sætte ekstra fokus på branchen, men også for at minde os om, hvor vigtigt det er for vores sundhed at få spist fisk – mindst 2 gange om ugen.

Fiskens Dag foregår igen i år på Rådhuspladsen i København, men der vil også være mange af landets havne, fiskeriforeninger og fiskehandlere, som vil markere dagen.

En af deltagerne på Rådhuspladsen er Nørreport Fiskehus fra Frederiksborggade 7, som vil have sin ”fiskeforretning” som bod på Rådhuspladsen.
”Vi har altid, så længe man har haft Fiskens Dag, været en aktiv del af denne fejring af branchen, ikke blot for egen vindings skyld, men fordi vi her i vores hus har den tilgang at det er meget vigtigt, at Fiskebranchen står sammen om det meget enkle budskab, at den enkelte borger fra baby til olding skal huske at spise fisk 2 gange om ugen, ikke for Nørreport Fiskehus skyld eller nogens anden skyld – men helt lavpraktisk for borgens egen skyld,” fortæller fiskehandler Hans Hebo fra Nørreport Fiskehus.

Arrangementet på Rådhuspladsen foregår fra kl. 10 til kl. 15. Her vil du også kunne opleve Sebastian Klein, som fortæller børn og deres forældre om, hvor nemt det er at tilberede fisk og hvor godt det smager. Der er fiskere fra Vestkysten, som har taget deres ”koner” med. De sidste skal stege rødspættefilet og mændene skal flå og filere dem. Der er Fiskeaktion og smagsprøver.

Se mere på fiskensdag.dk, hvor du også kan se, om der foregår et arrangement nær dig.

Se også: Kom til kåring af Danmarks lækreste hotdog på søndag



Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Zins mange ansigter

Zins mange ansigter

20. apr | BLOG | Hvorfor må man ikke bare være glad ved glad vin? Der er noget dekadent ved zin – noget tøjlesløst, sensuelt, men de bedste versioner har dybde og karakter – zin er vinens Penelope Cruz.

Læs om gode zinfandels her
 
gastro har smagt: Compagniets smagekasse med opskrifter

gastro har smagt: Compagniets smagekasse med opskrifter

18. apr | BONUS | Compagniet introducerede for nyligt smagekasser, hvor man hver måned får tre forskellige flasker vin og opskrifter, der hver især er tilpasset de enkelte vine. Vi har smagt Compagniets smagekasse fra marts.

gastro har smagt: Compagniets smagekasse med opskrifter
 
3 søde med citron

3 søde med citron

16. apr | DESSERTER | Vi laver søde sager med masser af citroner; Scones, citronfromage og lemon-meringue-pie...

3 søde med citron
 
Få inspiration til lækker påskebrunch

Få inspiration til lækker påskebrunch

16. apr | TEMA | PÅSKE: Påskemorgen stod Jesus som bekendt op af sin grav – Rasmus Kjær står helt udramatisk bare op af sin seng, men går straks i køkkenet for at lave en lækker brunch. Påsken er jo lig med et hav af fridage, og traditionelt ses mange af os ved veldækkede frokostborde, men hvorfor ikke springe ud i en påskebrunch – få inspiration her.

Få inspiration til lækker påskebrunch
 
12 vine til påsken

12 vine til påsken

15. apr | BONUS | PÅSKE: Gå ikke glip af chancen for et ekstra glas vin i helligdagene. Her får du 12 gode af slagsen...

12 vine til påsken
 
Påskelam på 5 forskellige måder

Påskelam på 5 forskellige måder

15. apr | TEMA | PÅSKE: Der er ikke noget som et lille spædt lam, yndigt og blødt ... og stort set alt på det kan spises og tilberedes på alle tænkelige måder! Her er fem opskrifter med forslag til påsken - fra både for og bag, kølle, skank, culotte, nyre og hjerte.

Påskelam på 5 forskellige måder
 
TRYK PÅ MIKKELLER

TRYK PÅ MIKKELLER

14. apr | BLOG | Den måtte jo næsten komme; efter at have brygget mere end 500 forskellige øl siden den kommercielle start i 2006, efter at have udvidet med en serie af destillater, at have åbnet 6 barer fordelt på 3 kontinenter og have brygget øl til en række af Europas og verdens bedste restauranter, har Mikkeller nu også begået en bog.

TRYK PÅ MIKKELLER
 
Det skal du drikke i påsken...

Det skal du drikke i påsken...

14. apr | SHOPPINGTIPS | PÅSKE: I påsken skal du drikke snaps, påskebryg, pinot noir, champagne osv. Se med her...

Det skal du drikke i påsken...
 
Guide: 8 gode frokostrestauranter

Guide: 8 gode frokostrestauranter

14. apr | ANMELDELSER | I Danmark har vi ikke helt den samme kultur omkring at spise frokost ude, som de har sydpå – eller bare i Sverige for den sags skyld. Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter her...

Guide: 8 gode frokostrestauranter (2 kommentarer)
 
3 utroligt gode vine

3 utroligt gode vine

11. apr | RØDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har fundet tre helt utroligt gode vine, du skal smage. Vi snakker høj standard!

3 utroligt gode vine (1 kommentarer)
 
Nyt gastro på gaden

Nyt gastro på gaden

10. apr | NYHEDER | I dag lander gastros april-nummer i butikkerne, og du kan smugkigge i det lige her…

Nyt gastro på gaden
 
Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2)

Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2)

09. apr | ANMELDELSER | gastro har besøgt og anmeldt Höst, da restauranten var ganske ny. Vi var ret mugne, mildt sagt. Men vi ville så gerne kunne lide stedet med den smukke indretning, de gode intentioner og priser … havde vi måske anmeldt det, før det havde fundet sine ben? Vi lagde vejen forbi igen og satte os på ny til bords, nu hvor Höst har passeret sin 1-årsfødselsdag.

Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2) (2 kommentarer)
 
6 opskrifter med masser af smag

6 opskrifter med masser af smag

07. apr | HOVEDRETTER | Hurtig mad er jo okay og tit en nødvendighed, men masser af smag er et must. Her er lidt af hvert – en fyldig suppe, en hurtig pastaret, en omgang skaldyr, en burger, et stykke stegt kød og et stykke lynstegt laks.

6 opskrifter med masser af smag
 
Weekend-vin: 3 gode flasker

Weekend-vin: 3 gode flasker

04. apr | RØDVIN |

Lidt selvforkælelse i weekenden? Vi foreslår disse tre gode vine.

Weekend-vin: 3 gode flasker
 
Torvehallerne åbner folkekøkken med betal-hvad-du-vil-frokost

Torvehallerne åbner folkekøkken med betal-hvad-du-vil-frokost

03. apr | NYHEDER | Søndag 6. april langer Torvehallerne for første gang tallerkener over disken i et sæsonpræget folkekøkken på udendørspladsen. Denne gang er temaet blåmuslingerne, der stortrives i de danske farvande. Og prisen for en frokost er lige til at spise.

Torvehallerne åbner folkekøkken med betal-hvad-du-vil-frokost

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind vinreol fra Kastrup Design

Vind vinreol fra Kastrup Design

Deltag i konkurrencen om 2x1 vinreol i plexiglas fra Kastrup Design til en samlet værdi af 2.750 kr.

Vind vinreol fra Kastrup Design

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED